2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Merhaba,
Bebekler ilk bir sene sudan zehirleneniliyorlarmiş, böbreklerine iyi değilmiş. Lütfen tekrar doktorlarınızı arayıp sorun, anne sütündeki ilk Sıvı susuzluğu için sonrası ise doyması için. Sıcaksa bol bol emzirin, su içinde birdaha sorun doktorlarınıza!

anne sütünün ilk geleni su gb ztn.
şu tomrisin emzirme notlarına bak istersen. ilk dönem süt dolunca şişen meme alışınca şişmeyip emdiği kdr süt üretiyormuş. okuyunca fikrim değişti bayağı. mama daha zor sindirildiğinden tokluk hissi oluyormuş süt dahada az emiyormuş vs. kısır bir dömgüyle komple mamaya geçiliyormuş.
en iyi mama bile anne sütünün yanına yaklaşamıyor.
okuyun çok gzl bilgiler vermiş. misal sağılan sütü çalkalamayın vb.
evet ya yağ kristalleri kırılıyomuş felan, çok enteresan :) daha neler öğreniciiiizzz

Merhaba,
Bebekler ilk bir sene sudan zehirleneniliyorlarmiş, böbreklerine iyi değilmiş. Lütfen tekrar doktorlarınızı arayıp sorun, anne sütündeki ilk Sıvı susuzluğu için sonrası ise doyması için. Sıcaksa bol bol emzirin, su içinde birdaha sorun doktorlarınıza!

Kesinlikle bizim dr da vermeyin dedi! Çişini yapıyor demekki yeteri kadar su almış der annemde. Eskilerde kesinlikle verdirmezmiş ve annemlerin oralarda çok sıcak olurmuş. Bol bol emzirmeye devam

Kızlar bişi daha sorcam, 53 günlük olduk, 2 gündür çooook hafif ama kırmızı kanamam var, acaba lohusa kanaması devam mı ediyo yoksa adet mi oldum :/ doğum sonrası adet görenlerrrrr, sizin nasıldı? Benim normalde ilk günden itibaren yoğun olurdu, oyüzden bunu adete benzetemedim.. Neden bukadar deşeliyorum bu konuyu?? Çünkü yrn evlilik yıldönümümüz ., azcık yaramazlık yapcam süslenip püslencem kocama. Ama ya bu adetse, bisürü günaha girerim :/

Kızlar sağılan sütü çalkalamayın gibi birşey okudum konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa detay verebilir mi. Ben Oğlumu sürekli sağarak besliyorum da.

Kızlar sağılan sütü çalkalamayın gibi birşey okudum konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa detay verebilir mi. Ben Oğlumu sürekli sağarak besliyorum da.
canım Tomrisin emzirme notları diye biyerde çok ayrıntılı vermemiş de, sağıp poşete konulan sütte yağ üste çıkar, yada poşete yapışır, ama çalkalamayın sadece ters düz edin demiş, süt çalkalandığında içindeki yağ kristalleri kırılırmış, besleyiciliği düşermiş

Kızlar ptesi doktora gittik oglum 4650 geldi dün saglık ocagında tarttırdim 4900 geldi 3 gunde 300 gr mı aldı yani tartı mı bozuktu acaba yoksa şisti mi bu cocuk ya moralim cok bozuldu hemsire normal kücuk dogdu zaten ortalama 5500 olması gerek zaten dedi ama ben hala canım sıkkın 3 gündebo kadar alanamz bence
Belki yanlış tartmislardir. Badisi ve bezi ile tartışma neredeyse 100gr dusiyorlar tartışan üstünde bişey varsa o ağırlığı duş. Ayrıca üzülme bişey yok bunda 300 gr almış bile beslenme şeklini değiştirirsin Allah sağlık versin. Üzülme.

Ya kizlar benimki beşiğinde uyumuyo ana kucağinda uyumaya bayilio çildiricam gündüz hep yanimda uyuyo beşşigine yatiramiyorum :((

Ayına göre iyi tabi ama genel olarak Dr ve ebe si az buluyor kilosu nu hafta takibi yapıyorlar bazı haftalarda hiç kilo almıyor bazı haftalarda 300 400 gr birden alıyor ...!!!
Cnm mamaya basladinmi. Burdaki bi arkadasin dedigi gibi sutumuzun kalorisi dusuk olabilir. Benimkini daha tartmadim ama sanki azcik daha toparladi. Ama sutumu sorcak olursan sanki azaldı psikolojikmidir nedir:(

Kizlar slm. Ben birkac haftadir sutumu artirmak icin ugras verdim. Vee o kadar arttiki fiskirmaya basladi. Bende seviniyordum. Ama bebegim faha az emmeye ve aglamaya basladi emme saatleri savasa donustu iyice. Meger fazla gelmeside hic iyi degilmis.

Bide onsutum daha fazla benim yani sekerli sulu kalorisiz olan kisim . bebek bunla karnini doyuruyor asil yagli kismi emmiyorsa kilo alamazmis. Ama benim yagli kisim az. Sulu kisim fazla:((

Cnm mamaya basladinmi. Burdaki bi arkadasin dedigi gibi sutumuzun kalorisi dusuk olabilir. Benimkini daha tartmadim ama sanki azcik daha toparladi. Ama sutumu sorcak olursan sanki azaldı psikolojikmidir nedir:KK43:
Canim bana mama ver demediler ama ben aldım verim diye kız içmiyor biberon kaşık siringa hepsini denedim iciremiyorum ağlarken kasikla zorla 30 ml verdim bitince bir biberon dolusu kustu benimde göğüsleri şişti acidi aç olduğunu düşünmüyorum mama versem hemen toparlar biliyorum ama yemiyor :-(

Kizlar slm. Ben birkac haftadir sutumu artirmak icin ugras verdim. Vee o kadar arttiki fiskirmaya basladi. Bende seviniyordum. Ama bebegim faha az emmeye ve aglamaya basladi emme saatleri savasa donustu iyice. Meger fazla gelmeside hic iyi degilmis.

Bide onsutum daha fazla benim yani sekerli sulu kalorisiz olan kisim . bebek bunla karnini doyuruyor asil yagli kismi emmiyorsa kilo alamazmis. Ama benim yagli kisim az. Sulu kisim fazla:KK43:(
Yaa varya biz siyiracaz sonunda dusun dusun. Eskiler ne rahatmis ne kalori ne onsut bilmez rahat yasarlar stres olmaz sut kalitesi artar. Ebn oladar duaundumki simdi sutum azaldi. S3nde akisina birak zaten bebege yetecek kadar autun varsa ugrasma. Bi de yagli yemek lazim diolar

Back
X