2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar :) Girmeyeli çok zaman olmuş. Oğluştan fırsat bulup giremedim :) Bakıyorum da hepimizin derdi aynı süt sıkıntısı. Ne yapalım kızlar benim sütüm yok denilecek kadar az artık emmiyor da yavrum çünkü çekiyor çekiyor gelmiyor o zaman da bas bas bağırıyor. Ben de her gün sağıyorum çıktığı kadar ilaç niyetine veriyorum. Bugün bir yazı okudum ender saraç mamayla beslenen bebekler günde 1 kaşık da olsa anne sütü alırlarsa o vitamini aldığını söylemiş biraz içim rahatladı vallahi. Biz istemez miydik sadece anne sütü alsın ama yok işte. :KK43:

Cnm sıkma canını 1 kaşık 1 kaşıktır benimde sütüm fıskırmıyo ama var öncelikli olarak emziriyorum bazen doyuyo bazen doymuyo mama veriyorum sonuçta zehir vermiyoruz degilmi nice çocuklar var ilk günden mamayla beslenip sağlıklı olan 4 5 aylık olana kadar böyle devam edecez sonra ek gıdaya baslicaz zaten

geçmişi okuma imkanın olsa keşke bayağı var cevap.
o emerken baya ağlaması katılıyor bazen gaz sancısı vuruyor.
on dk da bebiş ztn memeyi boşaltır ama emdikçe gelir gene süt. ağlayınca yaylana yaylana gezdir sırtına da vur bir yandan gaz çıkar.
çözümü ise gaz ilacını düzenli aynı saatte kullanmak. bir kaç haftansonra tam düzene girer. günde üç kere düzenli veriyorum ben çok şükür rahatladık. vermek için ağlamasını bekleme.

hanımlar merhaba bende haziran annesiyim 20 haziranda bebeğimi kucağıma aldım cok şükür simdi 2.ayımızın dolmasına 3 gün var. 5 ağustosta 4750 kgdı normal mi yuzu biraz zayıf duruyo kaç kilo olmalı bebeklernz kac kiloydu bu zamanda kilo ve boy olarak yazar msnz bebeğim zayıf diye cok endişeleniyrm herkes bisey diyo sunun bebeği su kilo faln diye moralim bozuluyor bebeğime yetemiyor muyum diye düsünüyrm gecen hafta mama takviyesine basladm yardmcı olun bana sutu ne iyi hangi bitkisel caylar arttırıyor :KK43:
Kızlar hergün okuyorum yazdıklarınızıda gördüğüm kadarıyla mama vermeyen kalmamış.hiç sütü olmayanlar tabikide verecek aç bırakacak halleri yok ama ayda 900 gr 1 kilo alan bebişlere bile mama taakviyesi yapan var.bence çok yanlış yapıyorsunuz.benimde öyle aman aman bir sütüm yok hatta sağ göğsümde neredeyse hiç yok ama bu ay bile 900 gr almış yavrum.doktorum ayda 1 kiloya yakın alan bebeklere kesinlikle mama verilmesine karşı bende öyle düşünüyorum.emerken ağlamalarının en büyük nedeni ise gaz ve kaka yapmaya çalışmaları.benim kızımda öyle 5 dk emiyor başlıyor bağırmaya 1 2 dakika dolaştırıp sakinleştiriyorum sonra tekrar emziriyorum.bol su için ve lütfen mecbur kalmadıkça mama vermeyin.hem size sıkıntı hem yavrucaklarınıza.öpüyorum hepinizi.

Ağlamaya
teşekkür ederim humanayı almayı dusunuyrm bebeğim 5 dk emdikten sonra baslıyo ağlamaya en fazla 10 dk emiyor neden olablr bu bu da cok üzüyor beni

Ağlamaya yada memede çırpınmaya başlıyorsa gazı var demektir hemen omzuna alıp pışpışla gazı hemen çıkıyor kimi bebek yağlı sute geçince de ağlar

Kizlar slm. Ben birkac haftadir sutumu artirmak icin ugras verdim. Vee o kadar arttiki fiskirmaya basladi. Bende seviniyordum. Ama bebegim faha az emmeye ve aglamaya basladi emme saatleri savasa donustu iyice. Meger fazla gelmeside hic iyi degilmis.

Bide onsutum daha fazla benim yani sekerli sulu kalorisiz olan kisim . bebek bunla karnini doyuruyor asil yagli kismi emmiyorsa kilo alamazmis. Ama benim yagli kisim az. Sulu kisim fazla:KK43:(
Sutünun artmasına sevindim. Neler yaptığını bizlerle de paylaşırsin umarım

ben bikere sağdım onda da 75 cc zor çıktı, o ara oğlum uyandı emmek istedi tabi memede süt yok, sağdığımı çıkardım dolaptan geri içirdim :)) sütüm az mı demek oluyo? Ama tek göğsümle doyuyo, kilosu da normalin üstünde şükür.. Kaç cc gerekiyo doymaları için?

hah şimdi oldu :) çok normal canım, bende bgn telefonda doktorla konuştum, kadın bağırsak hareketleri normale dönmüş diyomuş bende bardakhareketi anladım, orası neresi oluyo diyorum :))) hep uykusuzluktan oluyo bunlar

ya doyuyodur, yada çekiyo çekiyo gelmiyodur hırslanıyodur, sen anlıyosunuzdur gelip gelmediğini, yutkunuyomu mesela
60-100 iyi demisti dr. Bana ... Ama benim besleyici kisim az. Cunku kilosu normalden dusuk. 1.ayda 750 gr almis . baksan sut fiskiriyo

teşekkür ederim humanayı almayı dusunuyrm bebeğim 5 dk emdikten sonra baslıyo ağlamaya en fazla 10 dk emiyor neden olablr bu bu da cok üzüyor beni

Ya gazi vardir ya benim gibi sut akis hizi fazladir

Kızlar hergün okuyorum yazdıklarınızıda gördüğüm kadarıyla mama vermeyen kalmamış.hiç sütü olmayanlar tabikide verecek aç bırakacak halleri yok ama ayda 900 gr 1 kilo alan bebişlere bile mama taakviyesi yapan var.bence çok yanlış yapıyorsunuz.benimde öyle aman aman bir sütüm yok hatta sağ göğsümde neredeyse hiç yok ama bu ay bile 900 gr almış yavrum.doktorum ayda 1 kiloya yakın alan bebeklere kesinlikle mama verilmesine karşı bende öyle düşünüyorum.emerken ağlamalarının en büyük nedeni ise gaz ve kaka yapmaya çalışmaları.benim kızımda öyle 5 dk emiyor başlıyor bağırmaya 1 2 dakika dolaştırıp sakinleştiriyorum sonra tekrar emziriyorum.bol su için ve lütfen mecbur kalmadıkça mama vermeyin.hem size sıkıntı hem yavrucaklarınıza.öpüyorum hepinizi.

Benimki 750 almis sut var ama gazdan dolayi ve akis hizindan dolayi emmeyi sevmiyor.

Sutünun artmasına sevindim. Neler yaptığını bizlerle de paylaşırsin umarım
Cnm ben tatliyi fazla kaciriyorum ama hafif sutlu tatlilar bile artmasina yetiyor . bu sicakta oyle caylar corbalar icemiyorum acikcasi. Marketten paketten aldigim kuru meyvelerle komposto yapiyorum sekersiz zaten onlar yeterince tatli. Pratik kolay seyler.

hanımlar merhaba bende haziran annesiyim 20 haziranda bebeğimi kucağıma aldım cok şükür simdi 2.ayımızın dolmasına 3 gün var. 5 ağustosta 4750 kgdı normal mi yuzu biraz zayıf duruyo kaç kilo olmalı bebeklernz kac kiloydu bu zamanda kilo ve boy olarak yazar msnz bebeğim zayıf diye cok endişeleniyrm herkes bisey diyo sunun bebeği su kilo faln diye moralim bozuluyor bebeğime yetemiyor muyum diye düsünüyrm gecen hafta mama takviyesine basladm yardmcı olun bana sutu ne iyi hangi bitkisel caylar arttırıyor :KK43:
Uzulme cnm bebeim gecen ay 850gr aldi. 2700dogu 2.ayda 3560kiloydu.... doymuyorms napayim mamaya basladik

2.ayinda 850gr aldi doktor bu cocuk doymuyo doymuyo dedi. Ztn kilosuda 3bucuk idi ikinci ayda. Mecbur kalmasam kesinlikle mamaya yanasmazdim:( hatta ilk ay dogum kilosunda kaldi ona ragmen vermedim dusun.... fakat bebei artik bukadar ciliz gormeye dayanamadim cnm veriorum. Oda toplaniyo ... sanirim benim sutümde cok sulu... sagdigimda hep bembeyaz

benim de sütüm sulu galiba zaten bbegim ilk sulu yeri emdikten sonra başlıyor ağlamaya yeternce gazlı hadi tamam gazdandır diyorm cıkarıyrm yıne aynı yapıyor anlamıyrm ya

2.ayinda 850gr aldi doktor bu cocuk doymuyo doymuyo dedi. Ztn kilosuda 3bucuk idi ikinci ayda. Mecbur kalmasam kesinlikle mamaya yanasmazdim:KK43: hatta ilk ay dogum kilosunda kaldi ona ragmen vermedim dusun.... fakat bebei artik bukadar ciliz gormeye dayanamadim cnm veriorum. Oda toplaniyo ... sanirim benim sutümde cok sulu... sagdigimda hep bembeyaz
Canım tabiki aç kalmayasına gönül elvermez.ikinci ay aldığı kilo bence gayet iyi.doktor neden öyle söylediki.ilk ay almaması kafanı kurcaladı sanırım.olsun yinede az vermeye çalış mama.sağlıklı olsunlarda elimizden geleni yapıcaz tabiki:)

kizlar sade maden suyu gaz yapar mi canim istedi ama korktum malum kolik benim oglan dr en cok sut yapan bulguru bile yasakladi

Ben mama vermedim henuz hic.. Ama bu hafta bi geldiler bana gene sutum azaldiysa ya yetmiyosa ac kaliyosa diye.. Su icip emzirip uyuyorum valla bebegim uyudukca, tomrisin emzirme notlarindaki gibi, bakalim, annem sutun yetmese cocuk ac kalsa uyumaz diyo ama..
Dogum kilosu 3.400
İlk ay kilosu 4.810
İkinci ay kilosu 6.460
Ama eylul 9unda kontrolumuz, kilomuza bakilcak o zaman ama o zamana kadar ya ac kalirsa anlamazsam diye kuruyorum kafamda.
Ne demis serdar ortac abimis? Kafamda deli sorular..

Kizlar ya sanki atesim var gibi goguslerim simsicak neden ki
Sut kalmistir belki. Sagmayiya da emzirmeyi dene istersen..

Ben mama vermedim henuz hic.. Ama bu hafta bi geldiler bana gene sutum azaldiysa ya yetmiyosa ac kaliyosa diye.. Su icip emzirip uyuyorum valla bebegim uyudukca, tomrisin emzirme notlarindaki gibi, bakalim, annem sutun yetmese cocuk ac kalsa uyumaz diyo ama..
Dogum kilosu 3.400
İlk ay kilosu 4.810
İkinci ay kilosu 6.460
Ama eylul 9unda kontrolumuz, kilomuza bakilcak o zaman ama o zamana kadar ya ac kalirsa anlamazsam diye kuruyorum kafamda.

Galiba sut kaldi sol gogsum cok agriyo sizliyo uzerine yatiyorum

Canim bana mama ver demediler ama ben aldım verim diye kız içmiyor biberon kaşık siringa hepsini denedim iciremiyorum ağlarken kasikla zorla 30 ml verdim bitince bir biberon dolusu kustu benimde göğüsleri şişti acidi aç olduğunu düşünmüyorum mama versem hemen toparlar biliyorum ama yemiyor :-(
dediklerinin aynisini bende yasadim canim mamayi kabul etmedi bir turlu memeyi de emmiyo sutum var ama memeye dayayinca basiyi cigligi anlamiyorum neden dra goturdum bagirsaak problemi kolik bebek dedi surekli aaglamakli ac yasiyo sanki ya rum benim sutler de gogus pedine akip akip gidiyk

Dogum kilosu 3.400
İlk ay kilosu 4.810
İkinci ay kilosu 6.460

canım daha ne olsun, dinleme sen milleti maşallah sütün baya yaramış tosuncuk olmuş :)

Galiba sut kaldi sol gogsum cok agriyo sizliyo uzerine yatiyorum
Sag onu canim kalmasin daha cok ates yapar allah korusun..
canım daha ne olsun, dinleme sen milleti maşallah sütün baya yaramış tosuncuk olmuş :)
Ya oyle de suana kadar yetti iyiydi hep kontroller falan ama en son kontrolden sonra mesela azaldiysa sutum az geliyosa doymuyosa ve ben anlamiyosam diye kuruyorum bi ay var daha kontrole :/

Kızlar merhaba her şey yolundadır inşallah. Ben mevlidlerinizi merak ediyorum haftaya yapacağız biz ama siz neler yaptınız,neler dağıttınız paylaşır mısınız?

Back
X