2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Saģol canım darısı basına insallah. Normal oldu benim ama dikiş var tabi patlar tekrardan diktirmek zorunda kalırım diye buyüğü pek kaldırmıyorum simdilik ama elimden geldigince ilgilenmeye calisiyorum. Büyükte kıskanclık başladı emzirirken agliyo beşigine falan tırmanmaya çalisiyo. Yalnız bırakmaya gelmicek. Kendi annem ve görümcem var yanımda onlar yardımcı oluyolar sagolsunlar. Yalniz olsam gercekten cok zor. Allah büyük tabi ki is başa düşnce herşeyin üstesinden geliriz. Allah yardımcımız olsun hepimizin sen de sağlıkla kavuş inşallah yavruna

Tebrikler canım.
Yanlış hatırlamıyor isem seninde bebiş kolik idi :/ umarım ikinci daha sakin bir bebek olur.
Benim ikinci hamilelik boyunca ettiğim dualardan mı bilmem ama , cok şükür sakin bir bebek oldu.
kıskançlık oluyor ve ikinci bebek ihmal ediliyor bizde :/
Yinede dengeyi bir şekilde sağlıyoruz, aslında anlatacak çok şey var ben gözünü korkutmiyim
Allah yardımcımız olsun ve de kazasız belasiz büyütür adam ederiz inşallah.
Bu arada en büyük sıkıntı, bebeğe sürekli zarar verme isteği var bizimkinde :/
Ama ikisi birlikte büyüyecek , ve bir birbirlerine hersey olacak kuzucuklarimiz. Her sıkıntıya değer. Hayırlı dogumlar

Tşk ederim kızlar cevaplarınoz için .. Benim oğlum şu an o kadar kıskanç ki 2 kör kedim var hayvanların burnundan getiriyor. O kadar da sevgiyle büyüttümkü hep severdi kedileri cici yapardı şimdi eline negeçse fırlatıyor. Tekma yumruk cimcik. KuIlarım görmedikleri için neye uğradıklarını şaşırıyolar. Ama kedilerle ilgilenmezsek bir şey yapmıyor. İnşallah doğana kadar bu krizi atlatırız. Bide evet inşallah bu kolik olmaz

Kızlar bu arada konuşma faliyetleri nasıl sizin bebelerde
Anne baba gibi aile isimleri dışında gel kalk su bu tür kelimeleri söylüyor ama tabi tam düzgün cümle kuramıyor daha bende nasıl alıştırabiliriz diye int araştırıyodum sizde nasıl durumlar

Anne baba gibi aile isimleri dışında gel kalk su bu tür kelimeleri söylüyor ama tabi tam düzgün cümle kuramıyor daha bende nasıl alıştırabiliriz diye int araştırıyodum sizde nasıl durumlar

Benimki de işten eve geldiğimde oturuyor kucağıma anlatıyo anlatıyo büssürü bişeler olmuş da çok büyük işler başarmış gibi .. Ama anlaşılır tek bir kelime yok. Mama anni baba anini (anneanne) pop ( top) ayakka ( ayakkabı çorap) cü (su) bibibi (leblebi - kuruyemişler sakızlar atıştırmalıkların toplu adı ) başka anlaşılır kelimesi yok.

Benim ki de topa pop diyor çorap corba :)
Ama ufak cümleler kuruyor .
Iki ay büyük kuzeni var hala belirli kelimeleri söylüyor.
En uzun ve beni şaşırtan cümlesi;
"Kani dayıyı çok seviyor "
:)
Ismi Kani Jiyan prensimin ; )

merhaba hanımlaar çok uzun zaman oldu yazmayalı. nasılsınız? fındıklar nasıl? yeni bebişler olmuş sanıırm hayırlı olsun :) ben sanırım çok uzun bi süre düşünmüyorum ikinci bebek. tek bırakmak da istemiyorum ama benim durumlar karışık bi tanesini hakkıyla biraz daha büyüteyim de gerisini Rabbim bilir en doğru :)

benim bıdık çok dilli maşallah derdi neyse anlatıyo sorulan sorulara cevaplar veriyo ve ben anlıyorum ya mesela ama annem ve kardeşlerim de anlıyo. bi gün iş yerime getirdim buradaki arkadaşım da anladı.
kreşin çok büyük faydasının olduğunu düşünüyorum bu konuda.
anne baba annane dede banane (babanne) hiyhe (teyze) ğayii (dayı) bu kişilerin kendi isimlerini de biliyo bu kim deyince söylüyo, yedim içtim kalktım oturdum oonayalım (oynayalım) ooyngak (oyuncak) gitçem gelcem ver bırak hayır evet, daptaa (başka) abıkkı (ayakkabı) bi de bu ara kendisine yapılmasını istemediği şey olursa tepki vermesini öğretiyorum mesela zorla öpmek sarılmak bu gibi şeyleri ancak kendi isterse olabileceğinin bilincini yerleştirmeye çalışıyorum ve o da istemiyorsa parmağını sallayarak mapmaaa diyo :)
ağzındaki yemeğini bitirince ditidim annee diyo, acıktığında acıktın mı diye sorduysak mesela acıddım diyo ama aç değilse ı-ıh diyo.

bi de evde çocuk işçi çalıştırıyorum ben resmen ama çok seviyo yardımcı olmayı, işe yaradığını hissetmeyi. bulaşık makinasının temizlerini çıkarmak onun görevi mesela. sofra kurarken kaşıkları ve kırılmayacak şeyleri mutfaktan masaya taşımak da.

bizde gelişmeler böyle. daha sık uğrayıp bakmaya çalışayım ben, sizler nasılsınız?

Maşallah annesi.
Bizimkide çözdü konuşmayı çok şükür.
Bizdede bulaşık makinasinda kaşıkları kaşıklığa boşaltma beyefendinin favorisi idi maalesef son potada bıçakla parmağını kesti
Havalar isinir isinmaz tuvalet eğitimi var sırada,

Cnm Kıyamam bak uzulme...
Benim de plesanta previa totalis...
En ciddosi yani...
Senin previa hangisi ?

benimde total maalesef canım, rahim ağzı tamamen kapalı yani[/Q
Merhaba ben de previa totalis var .. Çok korkuyorum siz naptınız bana biraz akıl verin nolur özel hastane beni almıyor devlet kalabalık çapaya gidiyorum orası da ayrı kötü sabit doktor yok yine de en iyisi geldi bana ... napicam bilmiyorum heyet raporu verdiler evdeyim 28 haftaligim

Merhaba canım , Allah sağlıkla bebeğine kavuştursun inşallah.
Canım 34 . haftaya kadar umut var umarım plesenta yerine geçer.
Benim geçmedi maalesef ve 36+5 te gece yarısı patladı plesenta ..neyseki Bakırköy devlet hastanesi bize yürüme mesafesi 10 dk idi hemen oraya gittik. Tabi beni oraya özel hastane doktorum yönlendirdi, ben kadını aradım hemen hastanede buluşalım die, kadın bana en yakın devlete git dedi. Tabi ben kendimi terkedilmiş hissettim, ama neyseki devlet hastanesinde süper bir ekip hemen ameliyata aldı beni. Çok şükür ikimizde turp gibiyiz, ben üstüne bir bebek daha yaptım

Cevapladığınız için teşekkür ederim... valla hamilelikten tat alamadım...sonu ıyi olur ınsallah...size maşallah diyorum ... bana en geç 36 haftada sezeryana alacaz dediler ... evim halkalida çapaya yrm saatte anca gidebilirim .. bakırköy devlet aklıma gelmemişti.. sizin ikinciye olan cesaretinize hayran kaldım gerçekten bi tanesi bile beni şimdiden bezdirdi ... ödüm kopuyor da.... çapadaki hoca beni çok korkuttu

Geçmiş zaman diye bende rahat anlatıyorum, anlıyorum seni bende çok korkuyordum.
Ikinci planlı değildi ve ödüm kopmuştu kultaj edecekler die.
Neyseki her hamileliğin ayrı bir hikayesi olur korkma dedi profesörün biri. Bende doğurdu dünyalar güzeli kızımı, allah senide sağlıkla kavustursun bebeğine.
Arabanız varsa çok iyi olur.
Cinsiyeti kız ise tutabildigin kadar tut karnında.
Her şeye rağmen hamilelik çok özel bir dönem tadını çıkar.

Slm arkadaslar aranızda eşide kendide talesemi taşıyıcısı olup normal dogum yapan var mı? 4de 1 ihtimal olmadına ragmen norma dogum yapan duyöadım yardımcı olun lütfen???

Hanımlar merhaba ... allah herkese sağlık sıhhat versin diyerekten sorumu sorayim ... Benim sol kalça ekleminde sürekli artan bir şiddetle agrım oluyor soluma dönüp yattığım zaman geçiyor biraz ayakta dursam tekrar ağrıyor ağrımak değil alev gibi yanıyor tutulup kalıyorum... dışarı çıkmaya korkuyorum ... hazırlıklarım yarim yamalak ... netten baktım siyatik sinir ağrısı yazıyordu bir yerde başka bir doktor sol tarafta rahim bağları var rahim buyudukce baskı artar ağrı yapar doğumla geçer dedi ... ne olduğunu bilmiyorum çapa da bisey demediler fizik tedaviye git dediler ... aranızda benim durumumda olan var mı...

Merhaba hanımlar, Nasılsınız? ufaklıklar nasıl? artık büyüdüler, dillendiler, hatta kimileri abi-abla bile olmuş. maşallah hepinize hanımlar benim bir arzum var. ankaradaki annelerin birleşip oyun günleri düzenlemeleri. böylece hem biz hem de çocuklarımız kaynaşmış ve sosyalleşmiş olacak. bu konuda benim gibi hevesliler varsa haberinizi bekliyorum. buarada anneler gününüz kutlu olsun.hepinizi öpüyorum. sağlık ve mutlulukla kalın.

Merhabalar güzel anneler. çok uzun zaman oldu buraya bakmayalı. Siz ve kuzular iyidirler inşallah. İkinci bebişlerini kucaklayan anneleri de çok tebrik ediyorum

Yaren kuzum tam bir bıcırık oldu. bıdırbıdır konusuyor. Memeyi bıraktık yakın zamanda onun krizi geliyor bazen.

Saglıksal olarak da Kalbindeki delik henüz kapanmış durumda değil malesef takipteyiz. Alerjik durumları vardı polen ev tozu vs onlar temiz cıktı. Kalanı için 2 agustosta bir daha gidicez. Geceleri horluyordu, kbbye gittik geniz eti büyükmüş onun için de ilaç kullanıyoruz inşallah küçülürse ameliyata gerek kalmayacak. yoksa büyüyünce ameliyat olacak. Vee dil bagı var onun için dde küçük bir operasyon geçirecek.
Boyu 92 cm kilosu 13.5.

Bizden böyle canlarım. İkinci çocuğa gelince henüz düşünmüyoruz. belki bu kış, belki seneye.
Öpüyorum.

Merhaba canım maşallah sana ve kızına inşallah sağlık sorunları da bir an evvel atlatırsınız şifa bulur bebeğin.. Boyu çok güzel uzamış maşallah. Benim oğlum 82 cm ve aylardır 12 kilo.. Yemek zorla yiyor hiç anasına çekmemiş:)))

Bide sana bir şey soracam sen trabzonda doğum yapmıştın değil mi hastane ve dr.un kimdi. Memnun kaldın mı. Ben su an İst. Dayım ama trabzonda ailemin yanında yapmak istiyorum doğumu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…