How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
İlk dozda aynı zamanda verem de olmuşlardı ya oymuş ateş yapan
bende sordum canım test yapılmadan neden veriyosunuz die doktora, test 9. Aydan önce yapılmaz. Bir de çok emen bir bebek olduğu için zaten yüksek ihtimal kansızlık vardır dedi

aaa bize söylemediler h öyle bişeeey
Canli virüs verilen aşilarda ateş olurmuş eşim doktor o söyledi :)

Bize drumuz 5. Ayinda bi sorun olmazsa getirmenize gerek yok demusti.5. Ayini doldurduk.bugun saglil ocagina gittik.hic kilo almamis 1 aydir.4. Ayinda 8200 dü.yine ayni cikti.sadece anne sutu aliyo.korktum.eve gelir gelnez dru aradim.sorun degil kilosu zaten iyi dedi.5.5 aylik olunca ek gidaya gecebilirsin dedi.yogurtla basla tattirarak basla.6. Ayini doldurunca kahvaltiya gecersin dedi.yani artik kilo almazlarsa korkmays gerek yokmus.simdiden sonra almayabilir dedi.

Kayinvalideme yemege davetliydik yine kizim ayni seyi yapti bana:KK43: gittik yarim saat süren bi ağlama krizi..... ve yine yemeden geri donduk arabada uyutabildim. Eve geldik:KK43:( nden boyle ya bendemi bi eksiklik var bnm yuzumdenmi offf:KK43:
Biz de bugun arkadaslarimiza davetliydik.cok da kalabalikti.benimki de hic uyumadi 11:30 a kdr.biz her gittigimiz yere hamakla gidiyoz.once uyurdu ama ilgi hosuna gidiyo galiba uyumadi.sana tavsiyem ağlasa da kalabaliga alistir.bizim de ihtiyacimiz var gezmeye.sürekli evde psikolojik acidan yipraniyoz.insallah alisir canim.

İlk dozda aynı zamanda verem de olmuşlardı ya oymuş ateş yapan
bende sordum canım test yapılmadan neden veriyosunuz die doktora, test 9. Aydan önce yapılmaz. Bir de çok emen bir bebek olduğu için zaten yüksek ihtimal kansızlık vardır dedi

aaa bize söylemediler h öyle bişeeey
Aa neden yapilmazmis biz 1. Ay yaptirdik kan ve idrar testi cok sukur hemoglobin iyiydi gerek yok yani testi de doktor istemisdi cok emenin kansizligimi olurmus ilginc istahsiz bebeklerde ola bilir de, test yapilmadan kansizligi nasil anliyor :KK64:ihtiyaci yok kan ilacina belki

Son düzenleme:
Kayinvalideme yemege davetliydik yine kizim ayni seyi yapti bana:KK43: gittik yarim saat süren bi ağlama krizi..... ve yine yemeden geri donduk arabada uyutabildim. Eve geldik:KK43:( nden boyle ya bendemi bi eksiklik var bnm yuzumdenmi offf:KK43:
Canim eve gelen misafirlerine de yapıyormu aynı şeyi yani bi süre eve davet et arkadaşlarını kalabalığa değişik insanlara alışsın. Ben doğumumdan buyana haftada 1 2 kez arkadaşlarımı çağırdım 1 aydır da kendim çıkmaya başladım bu konuda sıkıntı olmadı şükür ..sende önce evine davet ederek insanlara aliştirabilirsin ufakligi. .

Demir, bebeklerin sağlıklı gelişimi için ÇOK gerekli bir mineraldir. Normal zamanda, normal ve sağlıklı beslenen bir anneden doğan bebeklerin ilk 6 ay demir takviyesine ihtiyaçları yoktur. Gerekli olan demirin bir kısmını anne karnındayken stoklamışlardır, geri kalanını da anne sütünden, yokluğu durumunda formül mamadan temin ederler. 6. Aydan sonra ek gıdalara başlanır ve bebek demiri anne sütünden ve/veya formül mamadan ve dengeli/düzenli olarak aldığı ek gıdalardan almaya devam eder. Buna rağmen demir eksikliğinden şüphe ediliyorsa test yapılmalıdır ve demir takviyesi kararı test sonuçlarına göre verilmelidir. Aksi takdirde demir fazlalığı kaynaklı zehirlenme meydana gelebilir, bu da çok tehlikelidir. Test sonuçları değerlendirilirken genel manada sağlıklı bebeklerde sınırda ya da sınırın hemen altındaki demir eksikliğine rağmen anemi teşhisi konmadıysa bu eksik ¨problem¨ olarak nitelendirilmeyebilir çünkü yapılan çalışmalar gelişim sorunlarına yol açmadığına işaret ediyor. Bu noktada doktorun değerlendirmesi çok önemli. [1]
Maalesef şu anda Türkiye’de sürdürülen bir kampanya dahilinde bebeklere ihtiyaçları olup olmadığına bakılmaksızın demir veriliyor. Demir, yan etkileri oldukça kuvvetli bir mineraldir, sindirimi zordur ve bebeğin henüz gelişmekte olan sindirimini zorlayarak kabızlıktan uyku sorununa, sürekli huzursuzluğa, karaciğer problemlerine kadar pek çok soruna yol açabilir. Bunların yanında çinko mineralinin emilimini engelleyebilir. Yaratabileceği en ciddi sorun da yukarıda bahsettiğim ¨fazla demir¨kaynaklı zehirlenmedir. O yüzden ¨ne olur ne olmaz¨¨garanti olsun¨¨belki azalır¨diyerek hemoglobin değerlerine bakılmadan demir verilmesini hiç onaylamıyorum

Canim bak bunu bir sitenizden kopyaladim
Devamini da oku
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.ru/2013/02/demir-takviyesi-gerekli-midir-degil.html?m=1
Ve anneler test yaptirmadan sakin demir ilacini vermeyin diye tavsiye ediyorum
Bildigim bir seyi size anlatmak istedim bebeklerin sagligi icin
S skelebeks

yabancılıyorlar. kucağa vermeyip kendi halinde alışkın olduğında durunca sorun olacağını sanmıyorum. bi sitede 3.5 haftadan sonra mı ne anneye dönecek yeni insan istemicek bir süre görüşecekleriyle tanıştırın diyordu. o ara ailemle oynattım annem geldi kaldı bi kaç gün.bnm ailemle oynuyorda uyuyorda ma eşimin ailesini yabancılıyor. bu arada dün sbh 3. tetanozu oldum sbhtan beri sol kolum çok ağrıyor önceki dozlarda ağrı olmamıştı. sağ kulağımda da dış kulak iltihabı olmuş. dün gece çok ağrımıştı dün dr ilaç koydu fenalardayım. çabuk geçer inş. dr başlangıcı ilerlese kulağını tıkardı fln dedi. şimdi bile böle ilerlese nasıl katlanırdım bilemiyorum.

Canim alisscak zamanla ama sen pes eğme ağlarsa ağlar sallar uyutursun. Bir arkadasj m demişti ki bana inanki hiç kasma kendini onlar büyüyünce hatirlamayacklar bile ama sen sosyal hayattan koparsan kendine zor gelirsin demişti. Gerçekten haklı bebek bu ne yapacakları belli olmuyor önemli olan sakin olmak.
Bize drumuz 5. Ayinda bi sorun olmazsa getirmenize gerek yok demusti.5. Ayini doldurduk.bugun saglil ocagina gittik.hic kilo almamis 1 aydir.4. Ayinda 8200 dü.yine ayni cikti.sadece anne sutu aliyo.korktum.eve gelir gelnez dru aradim.sorun degil kilosu zaten iyi dedi.5.5 aylik olunca ek gidaya gecebilirsin dedi.yogurtla basla tattirarak basla.6. Ayini doldurunca kahvaltiya gecersin dedi.yani artik kilo almazlarsa korkmays gerek yokmus.simdiden sonra almayabilir dedi.
4. Aydan sonra kilo alımı azaliyormus banada öyle dedi doktor bizde 300 grm almisiz sadece 23 günde.

Demir, bebeklerin sağlıklı gelişimi için ÇOK gerekli bir mineraldir. Normal zamanda, normal ve sağlıklı beslenen bir anneden doğan bebeklerin ilk 6 ay demir takviyesine ihtiyaçları yoktur. Gerekli olan demirin bir kısmını anne karnındayken stoklamışlardır, geri kalanını da anne sütünden, yokluğu durumunda formül mamadan temin ederler. 6. Aydan sonra ek gıdalara başlanır ve bebek demiri anne sütünden ve/veya formül mamadan ve dengeli/düzenli olarak aldığı ek gıdalardan almaya devam eder. Buna rağmen demir eksikliğinden şüphe ediliyorsa test yapılmalıdır ve demir takviyesi kararı test sonuçlarına göre verilmelidir. Aksi takdirde demir fazlalığı kaynaklı zehirlenme meydana gelebilir, bu da çok tehlikelidir. Test sonuçları değerlendirilirken genel manada sağlıklı bebeklerde sınırda ya da sınırın hemen altındaki demir eksikliğine rağmen anemi teşhisi konmadıysa bu eksik ¨problem¨ olarak nitelendirilmeyebilir çünkü yapılan çalışmalar gelişim sorunlarına yol açmadığına işaret ediyor. Bu noktada doktorun değerlendirmesi çok önemli. [1]
Maalesef şu anda Türkiye’de sürdürülen bir kampanya dahilinde bebeklere ihtiyaçları olup olmadığına bakılmaksızın demir veriliyor. Demir, yan etkileri oldukça kuvvetli bir mineraldir, sindirimi zordur ve bebeğin henüz gelişmekte olan sindirimini zorlayarak kabızlıktan uyku sorununa, sürekli huzursuzluğa, karaciğer problemlerine kadar pek çok soruna yol açabilir. Bunların yanında çinko mineralinin emilimini engelleyebilir. Yaratabileceği en ciddi sorun da yukarıda bahsettiğim ¨fazla demir¨kaynaklı zehirlenmedir. O yüzden ¨ne olur ne olmaz¨¨garanti olsun¨¨belki azalır¨diyerek hemoglobin değerlerine bakılmadan demir verilmesini hiç onaylamıyorum

Canim bak bunu bir sitenizden kopyaladim
Devamini da oku
http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.ru/2013/02/demir-takviyesi-gerekli-midir-degil.html?m=1
Ve anneler test yaptirmadan sakin demir ilacini vermeyin diye tavsiye ediyorum
Bildigim bir seyi size anlatmak istedim bebeklerin sagligi icin
S skelebeks
Çok Saol canım, bi de başka bi doçent var ona gideyim belki o yapar tahlili :/

Canim ayni durumdayiz esimin yegenine gittik yemege. Ciglik cigliga. bebegimi kucagina almisti esimin yegeni oda 30 yasinda 2 cocuk annesi. Ondan bile supheleniyorum acaba oturtmaya calistida omurgasimi agridi kemik mi batti diye cunku igne batiriyolarmis gbi agladi. Neler yaptik sussun diye. Salladilar ben kucagima aldim sessiz odaya gectim hala ciglik. En sonunda esime gidelim dedim arabaya bindik isiklarda duruyoruz ya yine basliyo aglamaya bagirmaya. Hareket ettiginde susuyo. Ewe geldik gulucukler saciyo ohh sukur dedim. Walla ben okadar aglatamam sonucta burda kimsem yok alissin diyede gezemem hawalar malum. Ayda yilda bir ewe misafirlige gidiyoruz alissa bigun bile zaman gecince yine unutacak ewde tek babayla beni goruyo. Ewe birileri geldigindede huzursuzlaniyo ama yapcak bsy yok. Doktorumuz patron o . O ne isterse ona uymalisin dedi . Bende bebegime uyuyorum. Sende canini sikma. Yakininda birileri warsa belki alisir ama yoksa bebegine gore hareket et yazik yawruya.

Mrb kizlar..Cumhuriyet Bayramı miz kutlu olsun...siize birşey sormak istiyorum..acaba kiz bebeklerimizin kulaklarini ne zaman deldirmeliyiz..fikir verirseniz sevinirim. .

Back