- 15 Nisan 2015
- 1.611
- 1.227
- 53
- 33
- Konu Sahibi SirriEyvan
-
- #55.681
Benim babamda gecirdi. Ilk mudahale gercekten cok onemli. Babamin yaninda kuzenim warmis eczaci o hemen dilalti koymus soguk suyla hawluyu basina yapistirmis hemen ayaklarini kaldirmislar. Ama yinede sola wurmus gelc yuruyememis kolunu kulkanamamis konusamamis. Doktorlar allah tan umut kesilmez demisler. 10 gun sonunda parmagini hareket ettirmis. (Miş li miş li yaziyorum cunku babam adanadaki amcamin cenazesinde birden damari tikaniyo bizde istanbuldayiz diye soylemediler cok kucuktum) tawsiyem iyi dinleyin doktoru. Arastirin herseyini. Baska bsy war mi kontrol edin doktr demeden. Rabb im sifa wersinsol kol tamamen felç, sol bacak zor kullanıyor. bizim on sene olmuştur. fizik tedavi hareket çok önemli. felç gelirse komple soğuk suya sokmak lazım bn ufaktım gücün yetmedi. dr a sorun ilk müdahale fln. olduktan sonra düzelmesi çok zor
Bende onceden hergun yaptriyodum bazen 2 gune 1 ama simdi 3 gun bekliyorum ne olur ne olmazHavalar soguduya artik banyo yaptirmaya korkuyorum.off Üsütürse diyeee
ben ikeadan yastık almıştım ince gündüz uyurken ona koyuyorum.
gce koyniş koyniş yatıyoruz bazen belinden yukarısını yastığa koyuyorum. tabi gece iniyo ordan aşağı. Cnm dydugunu pek sanmiyom o an sesi kesilio yrm saat snra bni emio dymuo demkk..annler laf dinlmioki bz szi byle byttk diolar :)
8 kg sadece anne sütüyse bu boyda sorun olmaz. ark. ımın bebeği aynı boy ve kg. da. ama yemek tattırmayın bence şimdi. iştahını açıyor sanırım. ztn midesi ne kdr siz az tattırmış gb hissedersiniz onla karnı doyar.
geçmiş oşsun canım.benim babamı o yüzden frlç vurdu. aniden uyuşma gelirse yapılacakları öğrenin. soğuk suya sokma vs. ilacı fln varsa.
Ben de her gun yaptiriyordum, ev sicak olsa da korkuyorum artik 2gun arayla yaptiriyorumHavalar soguduya artik banyo yaptirmaya korkuyorum.off Üsütürse diyeee
Kizlar ne anlasin onlar daha hikayedenbenimki de okutmuyo. eliyle yetişebiliyosa eliyle , olmadı ayağıyla engelliyo. o uyanıkken başka şeyle ilgilenmenin mimkinaaatı yok yani
İçine muz yada şeftali rendeleyip katabilirsin tatlandırmış olursun hem:))dediğin gibi buzlukta saklayabilirsin keçi sütünü.ben memlekette sit getirip buzluğa atıyorum yoğurt bittikçe mayalıyorum güzel oluyo canım.Bide bende ek gidaya baslamak zorunda kaldim kizimi hic emziremedim simdiye kadar mamayla geldik emzirenlerin bebekleri cok sansli keci sutu aldim dun onu mayalayip yogurt vermek istiyorum sorum su icine tat versin diye ne katabilirim bide koyden getirttim 5 kg olarak gunluk yollayamazkar ben sut saklama posettine koyup bozluga atsam olurmu sizce gunluk cikarip mayalasam
Cevabin tskler canim sen veriyormusun bebegine yogurtİçine muz yada şeftali rendeleyip katabilirsin tatlandırmış olursun hem:))dediğin gibi buzlukta saklayabilirsin keçi sütünü.ben memlekette sit getirip buzluğa atıyorum yoğurt bittikçe mayalıyorum güzel oluyo canım.
Bende onceden hergun yaptriyodum bazen 2 gune 1 ama simdi 3 gun bekliyorum ne olur ne olmaz
Ben de her gun yaptiriyordum, ev sicak olsa da korkuyorum artik 2gun arayla yaptiriyorum
Maşallah Allah nazardan saklasın
Benimki kusuyor bugun herzamankinden daha fazla kustu bende salliyorum malesefKızlar her emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyormu sizin bebisler de.
Ve klasik soru bebeğini sallamadan uyutan varmı.
Canim ben hic sallamadim. Sallamayida dusunmuyorum zorda kalmadikca tabi. Bizim ailede bebek cok kimi gorsem ayakta yastik. Benimkinide annem sallicakti izin wermedim. Cok zorlaninca arabasini evin icine koyduk bi ileri bi geri yapiyrm hafifce. Bide ilk iki ay hep kucagimda uyuttum cok zordu ama kucagima alip yavasca bi sag bi sol yapiyodum. Insallah bundan sonrada sallamam omurgamda sorun war zatenKızlar her emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyormu sizin bebisler de.
Canim kac gun yapamiyor mesela?Arkadaşlar benim bebeğim 1 aylikken kakasini yapiyirdu simdi fitille yapiyor kabiz değil fakat kakasini bir türlü yapamiyor.Sma mama kullanıyorum sütun yetmediği için şimdide sadece mama içiyor ve hala kakasini yapamiyor doktorlar 6.aya kadar düzelir diyorlar fakat ben çok üzülüyorum.Bazen mamasina zeytinyagi koyuyorum.Poposunu zeytinyağiyla yagliyorum fakat kızım bir türlü kendisi kakasını yapamıyor.Benim gibi sıkıntı yaşayan varmı
Poposuna baktilarmi benimkide o ayda duzenli yaparken 3 4 gunde yapmaya basladi doktor poposuna bakti catlak var dedi iki krem verdi duzeldi bide bende sade mama veriyorum8 güne kadar bekledigim oldu ama baktim çocuk rahatsız oluyor mecbur fitille yaptırıyoruz
Yok henüz değil.aslında başlıyayım diyordum doymuyor gibi geliyordu kızışım ama bugün kontrolümüz vardı maşallah 1 kilo almış yine kuzum 4 cm de uzamış gerek yok gelişimi gayet iyi ek besine 1 ay daha bekleyelim dedi doktorumuz.ama tecrübem var tabi 8 yaşında oğlum var.bebekken oğlumun yoğurdunu hep ben yapardım.ufak kavanozlara yapıyordum 2 3 seferlik bitince tekrar taze yapıyodum.en sağlıklısı ev yapımı yoğurt zaten bebişlere:))Cevabin tskler canim sen veriyormusun bebegine yogurt
Benimki de kusuyor doktor önemli değil dedi sallamadan uyutanlar nasil başariyor valla merak ediyorum kendi kendine uyumuyor ki...Kızlar her emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyormu sizin bebisler de.
Ee benimki zaten sade mamayla besleniyor diye bir iki gundur ek birseyler veriyorum meyve puresi yapip vericem yarinda bugun yogurt verdim suratini eksite eksite yediYok henüz değil.aslında başlıyayım diyordum doymuyor gibi geliyordu kızışım ama bugün kontrolümüz vardı maşallah 1 kilo almış yine kuzum 4 cm de uzamış gerek yok gelişimi gayet iyi ek besine 1 ay daha bekleyelim dedi doktorumuz.ama tecrübem var tabi 8 yaşında oğlum var.bebekken oğlumun yoğurdunu hep ben yapardım.ufak kavanozlara yapıyordum 2 3 seferlik bitince tekrar taze yapıyodum.en sağlıklısı ev yapımı yoğurt zaten bebişlere:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?