2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Benim babamda gecirdi. Ilk mudahale gercekten cok onemli. Babamin yaninda kuzenim warmis eczaci o hemen dilalti koymus soguk suyla hawluyu basina yapistirmis hemen ayaklarini kaldirmislar. Ama yinede sola wurmus gelc yuruyememis kolunu kulkanamamis konusamamis. Doktorlar allah tan umut kesilmez demisler. 10 gun sonunda parmagini hareket ettirmis. (Miş li miş li yaziyorum cunku babam adanadaki amcamin cenazesinde birden damari tikaniyo bizde istanbuldayiz diye soylemediler cok kucuktum) tawsiyem iyi dinleyin doktoru. Arastirin herseyini. Baska bsy war mi kontrol edin doktr demeden. Rabb im sifa wersin

İçine muz yada şeftali rendeleyip katabilirsin tatlandırmış olursun hem:))dediğin gibi buzlukta saklayabilirsin keçi sütünü.ben memlekette sit getirip buzluğa atıyorum yoğurt bittikçe mayalıyorum güzel oluyo canım.

Cevabin tskler canim sen veriyormusun bebegine yogurt

Bende onceden hergun yaptriyodum bazen 2 gune 1 ama simdi 3 gun bekliyorum ne olur ne olmaz

Ben de her gun yaptiriyordum, ev sicak olsa da korkuyorum artik 2gun arayla yaptiriyorum

Kızlar banyoda sağlık demek korkmayalim. Daha rahat ederler. Ortam normal olsun oyalanmadan yıkamak lazım hemen o yeter. Biz bugün yaptık banyomuzu

Bu arada bizden haberleri vereyim kızım bya hareketlendi pusetinden kuşaktan kendini atmaya başladı. Surekli ayakta olmak istiyor kalkmak istiyor. Sırtı yer gormeyecek hiç basıyor ağlamayı.sağa sola bakmak nesneleri ellemek istiyor hep. Birde çıngırak dönence v.b oyuncaklarla 5 dk zor ilgileniyor . surekli bizden oyun bekliyor. Laf atıyor.

Kızlar her emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyormu sizin bebisler de.

Ve klasik soru bebeğini sallamadan uyutan varmı.

Arkadaşlar benim bebeğim 1 aylikken kakasini yapiyirdu simdi fitille yapiyor kabiz değil fakat kakasini bir türlü yapamiyor.Sma mama kullanıyorum sütun yetmediği için şimdide sadece mama içiyor ve hala kakasini yapamiyor doktorlar 6.aya kadar düzelir diyorlar fakat ben çok üzülüyorum.Bazen mamasina zeytinyagi koyuyorum.Poposunu zeytinyağiyla yagliyorum fakat kızım bir türlü kendisi kakasını yapamıyor.Benim gibi sıkıntı yaşayan varmı

Kızlar her emdikten sonra gazını çıkarırken kusuyormu sizin bebisler de.

Ve klasik soru bebeğini sallamadan uyutan varmı.
Canim ben hic sallamadim. Sallamayida dusunmuyorum zorda kalmadikca tabi. Bizim ailede bebek cok kimi gorsem ayakta yastik. Benimkinide annem sallicakti izin wermedim. Cok zorlaninca arabasini evin icine koyduk bi ileri bi geri yapiyrm hafifce. Bide ilk iki ay hep kucagimda uyuttum cok zordu ama kucagima alip yavasca bi sag bi sol yapiyodum. Insallah bundan sonrada sallamam omurgamda sorun war zaten
Ayrica benimki hep kusuyor 5 dk emdigi halde.
Canim kac gun yapamiyor mesela?

Cevabin tskler canim sen veriyormusun bebegine yogurt
Yok henüz değil.aslında başlıyayım diyordum doymuyor gibi geliyordu kızışım ama bugün kontrolümüz vardı maşallah 1 kilo almış yine kuzum 4 cm de uzamış gerek yok gelişimi gayet iyi ek besine 1 ay daha bekleyelim dedi doktorumuz.ama tecrübem var tabi 8 yaşında oğlum var.bebekken oğlumun yoğurdunu hep ben yapardım.ufak kavanozlara yapıyordum 2 3 seferlik bitince tekrar taze yapıyodum.en sağlıklısı ev yapımı yoğurt zaten bebişlere:))

Ee benimki zaten sade mamayla besleniyor diye bir iki gundur ek birseyler veriyorum meyve puresi yapip vericem yarinda bugun yogurt verdim suratini eksite eksite yedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…