• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Haziran Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    487
Hanimlar benim oglan dogumdan sonraki gun sunnet oldu ve pipisi hep dugme gibi:) normal mi acaba?
Hahahaha canım ya Allah damatliginida göstersin İNŞALLAH..normal tabiki ne olsun annesi benim 9 yaşında ki oğlumu 2 ay once sünnet ettirdik onun bile pipisi küçücük kaldı ki senin bebişin düğme gibi normal yani ..

Selam kizlar, tatli bebisler..
Biz az once kontrolden geldik. İlk kez tek basima goturdum oglumu cok sukur hallettim geldim. Evimizdeyiz simdi.
Kilomuz; 8.040 gr boyu 66cm (masallah subhanallah)
700 gr almis 3cm uzamis.
Gayet guzel dedi doktor. Ben daha onceki aylarda sirasiyla 1,5 kilo 1kilo ve 900 gr almisti az almamis mi bu ay dedim. Gelisimi zaten normal sıkıntı yok, zaten artik yavas yavas dusecek kilo alimi her ay bi kilo alsa naparsiniz siz kollariniz kopar dedi. Simdi bile oyle gerci ama olsun cok sukur .
Ellerini tuttugumuzda kendini kaldiriyo oturabiliyo, devriliyo tabi yastik koymazsam, konusuyo bidir bidir biseyler biseyler biz konusurken dinliyo tel.de bile konusurken kendisiyle konusuyoruz saniyo basliyo agucuklara, yattigi yerde kafasini kaldiriyo kalkmak istiyo falan ama henuz dönmüyo saga sola poposunu attiriyo ama tam tur donemiyo koca kicini kaldirip dedim, olur olur belki bi anda doner , degisir o bebekten bebege dedi. Aşımızı olduk. Agladi cok ama bi de uykudan uyandirip goturmustum onun da huzursuzlugu vardi simdi uyuyo yavrum..
Bi de kizlar doktor degisiyo her ay ben dogum yaptigim arastirma hastanesinde yaptiriyorum kontrolleri ve aşıyı, iste bu doktora cok soru sordum gene mesela oglum kucaktayken de yatarken de ellerinin arasinda hep bisey olsun istiyo kiyafete basortume ya da battaniyesine yapisiyo korkuyo mu guven problemi mi var dedim hayir o kavrama refleksi merak etmeyin dedi bi de cok ilgili bi anne oldugunuz belli arastirma yapiyosunuz her konuda cok memnum oldum ben sizin boyle olmaniza dedi. Ben de mutlu oldum.
Bizden boyle insallah siz de kuzulariniz da iyi durumdasinizdir. Ben simdi oglumla ilgileneyim.Accık uf olduk da :KK42:
Bi de emmiyo beni yaa sabah 5bucukta emdi baya 15-20 dk falan ondan beri emmiyo gelince bi 5 dk sokabildm agzina o da uyuklarken.. küstü mü ki onu birakip ise gidiyorum diye :KK42:

sol kol tamamen felç, sol bacak zor kullanıyor. bizim on sene olmuştur. fizik tedavi hareket çok önemli. felç gelirse komple soğuk suya sokmak lazım bn ufaktım gücün yetmedi. dr a sorun ilk müdahale fln. olduktan sonra düzelmesi çok zor
Tamam canım çok teşekkür ederim sizede Allah şifa versin inşallah

Benim babamda gecirdi. Ilk mudahale gercekten cok onemli. Babamin yaninda kuzenim warmis eczaci o hemen dilalti koymus soguk suyla hawluyu basina yapistirmis hemen ayaklarini kaldirmislar. Ama yinede sola wurmus gelc yuruyememis kolunu kulkanamamis konusamamis. Doktorlar allah tan umut kesilmez demisler. 10 gun sonunda parmagini hareket ettirmis. (Miş li miş li yaziyorum cunku babam adanadaki amcamin cenazesinde birden damari tikaniyo bizde istanbuldayiz diye soylemediler cok kucuktum) tawsiyem iyi dinleyin doktoru. Arastirin herseyini. Baska bsy war mi kontrol edin doktr demeden. Rabb im sifa wersin
Sizede çok geçmiş olsun rabbim herkesin şifasını versin inşallah çok zormuş böyle görmek babamı Allah onu bize torununa bağışlasın hala hastanede yatıyor ben bi bebeğime geliyorum bi hastaneye gidiyorum serseme döndüm bian önce herşey düzelsin istiyorum:(

Sizede çok geçmiş olsun rabbim herkesin şifasını versin inşallah çok zormuş böyle görmek babamı Allah onu bize torununa bağışlasın hala hastanede yatıyor ben bi bebeğime geliyorum bi hastaneye gidiyorum serseme döndüm bian önce herşey düzelsin istiyorum:KK43:
Gecmis olsun canim Rabbim sifasini versin insaallah tez zamanda..

Kızlar bebeğimin pipisinin ucu darmış ve sünnet olması gerekiyormuş. Bu ayın 20 sinde 4. ayı dolcak. Doğudayız ve hastaneler 6. aydan önce yapmıyoruz diyorlar ne yapacağım bilmiyorum :(

Kizlarr size sorum olacak. Biz rotarix asisini 2 gun once olduk yani ayin 12 sinde. Bu ayin 20 sinde 4. Ay asimiz olmasi gerekiyo normal sartlarda. Ancak doktorumuz rota asini oldugu icin oldugu gunun ustune 3 hafta saymaniz gerekiyo yani 4. Ay asini kasimin 2 sinde yaptrmamiz gerekiyomus.. dunde aile hekiminden hemsire aradi Kaplan i sordu 20 sinde bekliyoruz aşiya dedi. Bende durumu anlattim. Bsy olmaz bu ayki cansiz asilar biz yapalim dedi. Ama özel doktoruda 3 hafta beklememiz gerekiyo dedi aklimi karistirdilar. Ben yine doktoru bi aricam da sizce nasil olmali???

Kizlarr size sorum olacak. Biz rotarix asisini 2 gun once olduk yani ayin 12 sinde. Bu ayin 20 sinde 4. Ay asimiz olmasi gerekiyo normal sartlarda. Ancak doktorumuz rota asini oldugu icin oldugu gunun ustune 3 hafta saymaniz gerekiyo yani 4. Ay asini kasimin 2 sinde yaptrmamiz gerekiyomus.. dunde aile hekiminden hemsire aradi Kaplan i sordu 20 sinde bekliyoruz aşiya dedi. Bende durumu anlattim. Bsy olmaz bu ayki cansiz asilar biz yapalim dedi. Ama özel doktoruda 3 hafta beklememiz gerekiyo dedi aklimi karistirdilar. Ben yine doktoru bi aricam da sizce nasil olmali???
Biz yaptirmadik ama hemsiredense doktoru dinlemek daha mantikli. Tekrar arayip sor b3nce

Kızlar bebeğimin pipisinin ucu darmış ve sünnet olması gerekiyormuş. Bu ayın 20 sinde 4. ayı dolcak. Doğudayız ve hastaneler 6. aydan önce yapmıyoruz diyorlar ne yapacağım bilmiyorum :KK43:
Canim sunnet olmasi gerektigini kim soyledi ? Sunnetin disinda baska bsy daha yapiyolarmis annem soylemisti. Tabi bundan 20-30 yil once abime yapmislar. Mil mi ne sokuyolarmis tam bilemedm. Belki oyle bsy wardir bi arastir baska careleri bence. Hangi ildesin?

Yok henüz değil.aslında başlıyayım diyordum doymuyor gibi geliyordu kızışım ama bugün kontrolümüz vardı maşallah 1 kilo almış yine kuzum 4 cm de uzamış gerek yok gelişimi gayet iyi ek besine 1 ay daha bekleyelim dedi doktorumuz.ama tecrübem var tabi 8 yaşında oğlum var.bebekken oğlumun yoğurdunu hep ben yapardım.ufak kavanozlara yapıyordum 2 3 seferlik bitince tekrar taze yapıyodum.en sağlıklısı ev yapımı yoğurt zaten bebişlere:))
Hemen tarifini alabilirmiyim:) bnde evde mayalayacagimda cnm

Valla bende çok özeniyorum sallamadan uyutanlara. Bizimkiler ne zaman kendi başına uyuyacaklar acaba
Canim ablamin bu konuyla ilgili doktorunun dediklerini aktarim (ablamin bebegi kolik, her dakika agliyo inanin bana onu goren 5 cocuklular bile haline sukrediyo cocuk surekli aglar halde sallayinca bi nebze sonra yne basiyo cigligi) doktor; öpup yatagina koy, kapisini cek sen baska odaya git tw yi falan ac. 4 dk arayla bak kapidan. Agliyosa elleme sık disini. 40 dk dolana kadar boyle yap. Hala agliyosa al kucagina aradan 1 saat gecsin tekrar aynisini yap tekrar tekrar. Ama soylemesi kolay cocuk catlar dedim ablama aglatma okadar diye oda cesaret edip baslamamis zaten ama bugun yarin baslicam daha halim kalmadi diyo.

Sizede çok geçmiş olsun rabbim herkesin şifasını versin inşallah çok zormuş böyle görmek babamı Allah onu bize torununa bağışlasın hala hastanede yatıyor ben bi bebeğime geliyorum bi hastaneye gidiyorum serseme döndüm bian önce herşey düzelsin istiyorum:KK43:
Canim cok zor. Babam simdi iyi yuruyo kendi isini goruyo elhamdulilah. Ama ozamandan meger kalbe giden damar da tikaliymis bypass oldu . Ustune tekrar kalp krizi gecirdi gecenlerde. Demem o ki herseyini sorup sorusturun. Bide kendini cok hirpalama sana muhtac bi bebegin war. Babam kriz gecirdiginde esime soylemisler o bana bunlari soyleye soyleye biraz duruldum. Bebegini getir hemen gozunun onune sende azda olsa acini hafifletiyo inanki.

Kızlar bebeğimin pipisinin ucu darmış ve sünnet olması gerekiyormuş. Bu ayın 20 sinde 4. ayı dolcak. Doğudayız ve hastaneler 6. aydan önce yapmıyoruz diyorlar ne yapacağım bilmiyorum :KK43:
4. Ayda mi olması gerekiyordu. Daha iyi işte anlamadan yapılır sünneti.
canım 4. Ay asimizi olurken sağlık ocağındaki hemşire bana rotavirus u 21gun sonra yaptır etkisi olmaz demişti.

Arkadaşlar benim bebeğim 1 aylikken kakasini yapiyirdu simdi fitille yapiyor kabiz değil fakat kakasini bir türlü yapamiyor.Sma mama kullanıyorum sütun yetmediği için şimdide sadece mama içiyor ve hala kakasini yapamiyor doktorlar 6.aya kadar düzelir diyorlar fakat ben çok üzülüyorum.Bazen mamasina zeytinyagi koyuyorum.Poposunu zeytinyağiyla yagliyorum fakat kızım bir türlü kendisi kakasını yapamıyor.Benim gibi sıkıntı yaşayan varmı
bnm kinin on gün yapmadığı oluyor. kabız değilse gaz çıkarabiliyorsa müdahale etme dedi dr.

Back