- 1 Eylül 2011
- 2.728
- 2.715
- 448
Fayda eder tabi canım normal çocuk doktoruna mi gitmiştiniz kulak burun boğaz doktoruna mi ?Inşallah canım evet ya enazindan kafam rahatladı niye durmuyor ağlıyor diye üzülüyordum ilaçlar fayda eder umarim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fayda eder tabi canım normal çocuk doktoruna mi gitmiştiniz kulak burun boğaz doktoruna mi ?Inşallah canım evet ya enazindan kafam rahatladı niye durmuyor ağlıyor diye üzülüyordum ilaçlar fayda eder umarim
O aylarda biz de öyleydik canım ama şimdi başka ek gıdalar girince devreye mama azalıyor öğlen sebze püresi akşam üzeri yoğurt meyve püresi hipp bisküvi(veya yulaf) var akşam hipp yulaflı var o da mamayla hazırlanıyor biz de geçiyoruz 500ccyi tedirgin oldum bir kaç gündür çok mu yiyor diye500cc mi benim oğlum 2-3 aylıkken günde 800-900 cc yiyordu o zamanlar bende korkmuştum dr 3 aydan sonra kilo alımına göre hareket ederiz dedi ki oğlum azalttı kendisi günde 700 cc civarı yemeye başladı. son bikaç gündür tekrar artırdı miktarı 700-800 yiyor günde birde küçük kavanozla yoğurt ve yarım küçük kavanoz meyve püresi. 500 cc az geldi bana mideleri de büyüyor çünkü.
Günaydın geçmiş olsun. Dr. antibiyotik olarak ne verdi. Bize önce agumentin vermişti 5 gün kullanıp bırakmıştım, kızım içememişti sonraki dr.supraks verdi ve mutlaka en az 7 gün kullanılması gerektiğini söyledi ve iltihabını geçirdi. Diş de çıkarıyorsa ağrıları üst üste geliyor kuzuların.Inşallah canım evet ya enazindan kafam rahatladı niye durmuyor ağlıyor diye üzülüyordum ilaçlar fayda eder umarim
Çocuk doktoruna götürdüm canim kulak burun boğaza götürmeye gerek görmedim doktorumuz çok bilgili çünküFayda eder tabi canım normal çocuk doktoruna mi gitmiştiniz kulak burun boğaz doktoruna mi ?
Sağol canim zimaks verdi 3 hafta önce klamer kullanmıştık pek faydası olmadı bu etkisini göstermeye başladı bile canimGünaydın geçmiş olsun. Dr. antibiyotik olarak ne verdi. Bize önce agumentin vermişti 5 gün kullanıp bırakmıştım, kızım içememişti sonraki dr.supraks verdi ve mutlaka en az 7 gün kullanılması gerektiğini söyledi ve iltihabını geçirdi. Diş de çıkarıyorsa ağrıları üst üste geliyor kuzuların.
Anladım canım ne güzel fark etmiş doktorunuz bizimki de kulağına bakıyor her seferinde ama bir şey olsa gorurdu herhalde :) Dila da bazen kulağını ve saçını çekiyor çocuk doktoru mu fark etti diye o yüzden sordumÇocuk doktoruna götürdüm canim kulak burun boğaza götürmeye gerek görmedim doktorumuz çok bilgili çünkü
Canım saç çekme bizde de var sağ kulağını ve o bölgedeki saçlarını çekiyor bir de sanki çok kirliymiş de kaşıyormuş gibi de yapıyor saçını çekerken dr kulağına baktı birşey yok ama gene de çekiştiriyor ağrısı olsa gece uyumaz sanıyorumAnladım canım ne güzel fark etmiş doktorunuz bizimki de kulağına bakıyor her seferinde ama bir şey olsa gorurdu herhalde :) Dila da bazen kulağını ve saçını çekiyor çocuk doktoru mu fark etti diye o yüzden sordum
canım hifa da aynı saç çekme var aynı dediğiniz gibi annemler nazar olan çocuk öle yapar diyolar ne kadar doğru bilmiyorumCanım saç çekme bizde de var sağ kulağını ve o bölgedeki saçlarını çekiyor bir de sanki çok kirliymiş de kaşıyormuş gibi de yapıyor saçını çekerken dr kulağına baktı birşey yok ama gene de çekiştiriyor ağrısı olsa gece uyumaz sanıyorum
Evet canim görürdü ay birsey olmasın da görmesinAnladım canım ne güzel fark etmiş doktorunuz bizimki de kulağına bakıyor her seferinde ama bir şey olsa gorurdu herhalde :) Dila da bazen kulağını ve saçını çekiyor çocuk doktoru mu fark etti diye o yüzden sordum
Canım alerjik bir bünyesi olabilir bahar dokunuyor çoğu kişiye zaten sen gözlemini yapmışsın dışarı çıkınca oluyor diye kaldı ki kimsede olmasa bile hifaa da olabilir onun da kendi vücut yapısıKızlar fark ettim ki hifaa her dışarı çıktığında grip gibi oluyor acaba bi allerji testi mi yaptırsam nqpsam ikm gündr soğuk algınlığı ilacı da etki etmiyor doktor sordu da ailede alerjik birileri var mı diye aklıma gelmedi o anda bnm ailem tarafı annemler hepsi alerjik bn değilim etkiler mi kızımı acaba ..
Kafam karıştı size danışmak istedim
Anladım canım sizin ek gıdalar bizden fazla ama tedirgin olma bence çok fazla değil bunlar. Oğlum kaşık mamasını yemiyor bende her mamasına 1 ölçek katıyorum, bizde öğlene doğru yoğurt öğleden sonra meyve püresi :)O aylarda biz de öyleydik canım ama şimdi başka ek gıdalar girince devreye mama azalıyor öğlen sebze püresi akşam üzeri yoğurt meyve püresi hipp bisküvi(veya yulaf) var akşam hipp yulaflı var o da mamayla hazırlanıyor biz de geçiyoruz 500ccyi tedirgin oldum bir kaç gündür çok mu yiyor diye
Doktoru aradım sordum muayene olmamıza rağmen alışkanlık dedi bu aylarda olurmuş rahatladım:))canım hifa da aynı saç çekme var aynı dediğiniz gibi annemler nazar olan çocuk öle yapar diyolar ne kadar doğru bilmiyorum
Soğuk algınlığı şeklindeyse allerjiyle ilgisini kestiremedim ama burun akıntısı gözlerde yaşarma gibi şeylerse olabilir sankiKızlar fark ettim ki hifaa her dışarı çıktığında grip gibi oluyor acaba bi allerji testi mi yaptırsam nqpsam ikm gündr soğuk algınlığı ilacı da etki etmiyor doktor sordu da ailede alerjik birileri var mı diye aklıma gelmedi o anda bnm ailem tarafı annemler hepsi alerjik bn değilim etkiler mi kızımı acaba.. Kafam karıştı size danışmak istedim
Canım bizimde öğleden önceydi meyve ama sonra bir baktım bütün gün Güneş'e yemek yedirmekle geçiyor doktorla paylaştım o da yoğurdun yanına koydu bir kere de bitiyor:) sabah erken kalktığı öğlene kadar 2 biberon mama alıyor zaten meyveye zaman kalmıyorduAnladım canım sizin ek gıdalar bizden fazla ama tedirgin olma bence çok fazla değil bunlar. Oğlum kaşık mamasını yemiyor bende her mamasına 1 ölçek katıyorum, bizde öğlene doğru yoğurt öğleden sonra meyve püresi :)
Soğuk algınlığı şeklindeyse allerjiyle ilgisini kestiremedim ama burun akıntısı gözlerde yaşarma gibi şeylerse olabilir sanki
soguk algınlığı gibi degil canım grip gibi burun akıntısı göz yaşarması var devamlı grip oldu sanıp doktora götürym oda soguk algınlığı ilacını içirmemi sölüyor ama geçmiyor internetten baktım geniz akıntısı burun akıntısı göz yaşarması vb. yazıyor alerji belirtilerindeSoğuk algınlığı şeklindeyse allerjiyle ilgisini kestiremedim ama burun akıntısı gözlerde yaşarma gibi şeylerse olabilir sanki
Herşeyin azı çoğu zarar ortasi karar derler ya çok doğru inan emzirmk içün çaba sarf eden fedakarlık yapan ama tepkisiz bi bebek çok yoruyor. Çeşitli çorba yapıyorum iki kaşık alıp ağzını mühürlercesibe kapatıyor. İşrahlı olup önne geçememekte zor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağlıklo olsunlar da sabrı onlardan öğreneceğiz.Canım yese bir dert yemese bir dert 7.ayda kilo alımımız fazla olmuş dr bünyesi kilo almaya müsait dedi uykularım kaçıyor 16:00 öğünü yoğurt meyve ve 2 adet hipp bisküvi verdim verdikçe yiyor istememezlik yapmıyor sanki zor yemesini bu duruma tercih ederim yiyen çocuğun önünden almak daha zor yemeyen çocuk zor ama sanki yiyen çocuk ilerde daha zor
Ara ara oluyor canım biz ek gıdaya yeni geçtik iki gün önce yine tahıllı mama verdim bu sabah zır yaptı kakasını ben ıhlamur ike ıslatıyorum bisküviyi birde devam sütünü değiştir biz aptamilsen memnunuz bebelac gold u sevmedi yaramadı.Evet cnm bol bol su veriyorum. Bende bi ara tahıllı mama verdim ama bi kaç gündür vermiyorum. Dün kendi yaptı kakasını.Sabah bir kaç bebe bisküvisini bebelac devam sütü ile ıslatıp veriyorum, bazen içine biraz labne krem peynir ve çeyrek yumurta sarısı ekliyorum. Öğlen brokoli ve kabak çorbasına bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip veriyorum. Akşam veya aralarda kuru erik veya günkurusu kayısı kaynatp püre haline getirip veriyorum. Bide armut veriyorum.. Başkada bişey vermiyorum. Yoğurt vermeyi denedim ama yemiyor malesef. Ben ateş ölçme yumuşak uclu termometreyi zeytinyağına batırıp birkaç kere makatın içini uyarıyorum, bazen işe yaradığı oluyor. Yaramadığı zamanlarda da gliserin tüp atıyorum makattan içeri anında yapıyor. Senin kızın nekadardır kabız? Benim 1ay oldu, ek gıdaya geçtiğimizden beri yani.
Canim Dila da öyle bir ara hasta olmuştu larenjit dediler ilaçları kullanırken iyi bırakınca tekrar basliyordu geçen hafta başka doktora götürdüm alerji testi yapıldı sonucu c.tesi ogrenegiz o da larenjit dedi mevsim geçişlerinde oluyormuş dilanin da burnu tıkalı gözlerinde kızarma oluyor sesi kisiliyor eğer alerjidense sonucu ogrenince yazarım sanasoguk algınlığı gibi degil canım grip gibi burun akıntısı göz yaşarması var devamlı grip oldu sanıp doktora götürym oda soguk algınlığı ilacını içirmemi sölüyor ama geçmiyor internetten baktım geniz akıntısı burun akıntısı göz yaşarması vb. yazıyor alerji belirtilerinde