• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Sabah 6:30da kalktık ve az önce uyuduk uykusu olan bir bebek niye uyumazz bittim bugün...

Hiç durmadı dün gece acile götürdük gaz sıkışması varmış lagman yapıldı azcik rahatladı derken gece yine başladı....
Öğleden sonra doktora götüreceğiz biraz boğaz enfeksiyonu olmuş demişti acildeki doktor....
Buarada tekrar gaz damlasına başladık :mad::mad:
Geçmiş olsun canım Allah kolaylık versin geçecek elbet bugünlerde ciddi sağlık problemleri olmasın

Üzülme canım ezgi de aynı kilo alımı az diye ebe tedirgin etti şimdi böyle olacak demekki boyu uzun diyor. Elimden geleni yaptım gece sık sık emzirdim gündüz de emzirmeye çalıştım ama çocuk istemiyor ne yapalım midesi o kadar alıyor.. Bebek uykusunda büyür diyorlar haklılar bizimkiler dinlenemiyor ki büyüsün gözkerinin altı şişiyor bazen görüyorum da. Gazı hala var ezginin gece kıvranıyor atınca rahatlıyor.
Canım yese bir dert yemese bir dert 7.ayda kilo alımımız fazla olmuş dr bünyesi kilo almaya müsait dedi uykularım kaçıyor 16:00 öğünü yoğurt meyve ve 2 adet hipp bisküvi verdim verdikçe yiyor istememezlik yapmıyor sanki zor yemesini bu duruma tercih ederim yiyen çocuğun önünden almak daha zor yemeyen çocuk zor ama sanki yiyen çocuk ilerde daha zor

Canım yese bir dert yemese bir dert 7.ayda kilo alımımız fazla olmuş dr bünyesi kilo almaya müsait dedi uykularım kaçıyor 16:00 öğünü yoğurt meyve ve 2 adet hipp bisküvi verdim verdikçe yiyor istememezlik yapmıyor sanki zor yemesini bu duruma tercih ederim yiyen çocuğun önünden almak daha zor yemeyen çocuk zor ama sanki yiyen çocuk ilerde daha zor
Evet canim haklısın

Maşallah canım Dila da öyle ne versem reddetmiyor ne kadar versem yiyordu acaba doydugunu mu anlamıyor diye düşünüyordum :) son 2 gündür sebze püresine ağzını kilitliyor resmen bence şimdi meraktan böyle yiyorlar biraz büyüyünce peşinden kostururlar :) canını sıkma canım şimdi ne kadar yedirirsek kâr diye düşünüyorum birde kan sayiminiz yapıldı mi ?

Maşallah canım Dila da öyle ne versem reddetmiyor ne kadar versem yiyordu acaba doydugunu mu anlamıyor diye düşünüyordum :) son 2 gündür sebze püresine ağzını kilitliyor resmen bence şimdi meraktan böyle yiyorlar biraz büyüyünce peşinden kostururlar :) canını sıkma canım şimdi ne kadar yedirirsek kâr diye düşünüyorum birde kan sayiminiz yapıldı mi ?
Öyle mi dersin canım kafamda deli sorular kilo sorunu olmasını istemiyorum hiç. Ben de doyduğunu bilmiyor diye düşünüyorum. Bir de miktar olarak ikilemdeyim az mı çok mu sebze püresini ne kadar veriyorsun sen? Dün yaptırdık canım aslında bugün çıkmıştır ama inek sütü alerjisiyle birlikte yarın alacağız.

Öyle mi dersin canım kafamda deli sorular kilo sorunu olmasını istemiyorum hiç. Ben de doyduğunu bilmiyor diye düşünüyorum. Bir de miktar olarak ikilemdeyim az mı çok mu sebze püresini ne kadar veriyorsun sen? Dün yaptırdık canım aslında bugün çıkmıştır ama inek sütü alerjisiyle birlikte yarın alacağız.
Hazır meyve purelerinin kavanozu kadar veriyorum canım doyup doymadığını bende anlayamiyorum akşam verdiğim kaşık maması biraz daha fazla oluyor anlayacagin benim dr kafam karışık bu konuda :) yeme konusunu da yegenlerimden biliyorum ozellikle 2 3 yaştan sonra çok Seçici oluyorlar doktor daha iyi bilir tabi ama bence şimdiden engellemeye gerek yok diye düşünüyorum canim

Su veriyor musun canım kızım biberonla içmiyor kaşık ile veriyorum.bilmiyorum ne yiyor amaek gıda olarak püre tarzı yemeklerden verme bakalım canım.şırınga ike zeytinyağını makattan içeri verdik biz o da yumuşatıyor.şu tahıllı mamalar kabız yaptı kızımı ne yapacağımı şaşırdım çok sıkıntı çekiyor yavrucuklar.akşam yoğurt yedir canım iyi gelirmiş.
Evet cnm bol bol su veriyorum. Bende bi ara tahıllı mama verdim ama bi kaç gündür vermiyorum. Dün kendi yaptı kakasını.Sabah bir kaç bebe bisküvisini bebelac devam sütü ile ıslatıp veriyorum, bazen içine biraz labne krem peynir ve çeyrek yumurta sarısı ekliyorum. Öğlen brokoli ve kabak çorbasına bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip veriyorum. Akşam veya aralarda kuru erik veya günkurusu kayısı kaynatp püre haline getirip veriyorum. Bide armut veriyorum.. Başkada bişey vermiyorum. Yoğurt vermeyi denedim ama yemiyor malesef. Ben ateş ölçme yumuşak uclu termometreyi zeytinyağına batırıp birkaç kere makatın içini uyarıyorum, bazen işe yaradığı oluyor. Yaramadığı zamanlarda da gliserin tüp atıyorum makattan içeri anında yapıyor. Senin kızın nekadardır kabız? Benim 1ay oldu, ek gıdaya geçtiğimizden beri yani.

Hazır meyve purelerinin kavanozu kadar veriyorum canım doyup doymadığını bende anlayamiyorum akşam verdiğim kaşık maması biraz daha fazla oluyor anlayacagin benim dr kafam karışık bu konuda :) yeme konusunu da yegenlerimden biliyorum ozellikle 2 3 yaştan sonra çok Seçici oluyorlar doktor daha iyi bilir tabi ama bence şimdiden engellemeye gerek yok diye düşünüyorum canim
Bize dr kiloyu aldıran mama dedi benim kızım hiç anne sütü almıyor bu ayda da 500cc süt almaya devam etmeleri gerekiyormuş biz biraz geçiyoruz dr diğer ay da kilo alımı çok olursa mama da kısıtlamaya gideriz dedi bir de suyu daha sık teklif et dışarı çıktığında muhakkak su olsun yanında dedi ben genelde yemekten biraz sonra suyunu veriyordum şimdi daha çok veriyorum

Bize dr kiloyu aldıran mama dedi benim kızım hiç anne sütü almıyor bu ayda da 500cc süt almaya devam etmeleri gerekiyormuş biz biraz geçiyoruz dr diğer ay da kilo alımı çok olursa mama da kısıtlamaya gideriz dedi bir de suyu daha sık teklif et dışarı çıktığında muhakkak su olsun yanında dedi ben genelde yemekten biraz sonra suyunu veriyordum şimdi daha çok veriyorum
Benim oglanda hic anne sutu almadi canim hep mama yedi....
Mammadan tiksindi gece 30cc zor içiyor kasik mamasi çorba ve veriyorum yogurt yemiyor....
Sen annesisin çocuğunu senden iyi kimse bilemez tabiki dikkat et ama doktoru çok takma kafana

Benim oglanda hic anne sutu almadi canim hep mama yedi....
Mammadan tiksindi gece 30cc zor içiyor kasik mamasi çorba ve veriyorum yogurt yemiyor....
Sen annesisin çocuğunu senden iyi kimse bilemez tabiki dikkat et ama doktoru çok takma kafana
Ben en son gece 23:00de uykuda besliyorum 150ccyi indiriyor mideye:) farklı bir mama versen yer mi acaba ? Sağlıklı olsunda canım kilo sağlık demek değil yoğurda meyve püresi katsan ya da azıcık üzüm pekmezi yemez mi gene denemişsindir belki ama

500cc mi :KK57: benim oğlum 2-3 aylıkken günde 800-900 cc yiyordu o zamanlar bende korkmuştum dr 3 aydan sonra kilo alımına göre hareket ederiz dedi ki oğlum azalttı kendisi günde 700 cc civarı yemeye başladı. son bikaç gündür tekrar artırdı miktarı 700-800 yiyor günde birde küçük kavanozla yoğurt ve yarım küçük kavanoz meyve püresi. 500 cc az geldi bana mideleri de büyüyor çünkü.

Ben en son gece 23:00de uykuda besliyorum 150ccyi indiriyor mideye:) farklı bir mama versen yer mi acaba ? Sağlıklı olsunda canım kilo sağlık demek değil yoğurda meyve püresi katsan ya da azıcık üzüm pekmezi yemez mi gene denemişsindir belki ama
Aynen canim denedim zorla birkaç kasik veriyorum...
Başka mama denedim yine aynı canim ya...
Oy afiyet olsun kız kuzuma...

Back