• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Nasılsınız herşey yolundamı? Bebişleriniz nasıl? Ben hala kızımın kabızlığı ile uğraşıyorum. 1ayı geçti hala kabız, her defasında gliserinle yapıyor kakasını :( ne yapacağımı bilmiyorum her şeyi denedik. Uyku konusu konuşulmuş. Benim kızım gece 10:30-11:00 yatıyor sabah 6da uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor. Saat 9da uyanıyor. Ondan sonrada akşama kadar 3saatte bir 1saat uyuyor, bazen 2saat bile uyuduğu oluyor. Ama uyku düzeni değişiyor. Benim kızımda her ay başka bi düzen oldu. Bundan bir iki ay önce sabah 4-5e kadar uyumuyordu. Maffolmuştummm o zamanlar :s çok şükür şimdi iyi..

Dr ile görüştüğümde kimi bebeklerin böyle olabileceğini hatta anbe ve baba dan biri uykuyu sevmiyorsa o da benzeyebileceğini söyledi..bazı akşamlarda ağlıyor hala gazı var diye düşünüyorum ama dr gazının olmayacağını söylüyor anlamadım o zaman neden bir bebek gb uyumuyor. ALLAH yardımcımız olsun biz yıpranıyoruz eşim ev çok dağılmış diyor avutmak için yapmadığım şey kalmıyor ev ev olmaktan çıktı ben insanlıktan.
Canım tek tesellim akşam erken yatıyor olması bugün gündüz ev halimiz sizden farklı değildi makinede sepette ipte çamaşır sebze püresi için sebzeleri doğramama bile izin vermedi yere koyduğum gibi çığırıyor kv aradım dedim gel sebzeyi yapıcam yapamıyorum sebzesini yedi uyuduğu uyku tüm gün gene 40dk

Genellikle benziyor uyku saatlerimiz canım bizimki de 10, 10 bucuk gibi yatıyor 7 de kalkiyor bir ara 5 bucuga kadar çekmişti kalkiş saatini gün bitmek bilmiyor 1 günü 2 gün gibi yaşıyoruz resmen :)
O 5 buçukları arada benim kızda yapıyor gün geçmek bilmiyor:)

Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Nasılsınız herşey yolundamı? Bebişleriniz nasıl? Ben hala kızımın kabızlığı ile uğraşıyorum. 1ayı geçti hala kabız, her defasında gliserinle yapıyor kakasını :KK43: ne yapacağımı bilmiyorum her şeyi denedik. Uyku konusu konuşulmuş. Benim kızım gece 10:30-11:00 yatıyor sabah 6da uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor. Saat 9da uyanıyor. Ondan sonrada akşama kadar 3saatte bir 1saat uyuyor, bazen 2saat bile uyuduğu oluyor. Ama uyku düzeni değişiyor. Benim kızımda her ay başka bi düzen oldu. Bundan bir iki ay önce sabah 4-5e kadar uyumuyordu. Maffolmuştummm o zamanlar :s çok şükür şimdi iyi..
Sabah 9da mı kalkıyor 3 saatte bir 1 saat uyuyor mu nasıl güzel şeyle bunlar :) çatlak olmuştu sizde öyle hatırlıyorum zeytinyağı vb demiycem denemişsindir muhakkak hipp organik erik püresi 3 gün düzenli tüketildiğinde bağırsak çalıştırdığına dair rivayet var istersen bir dene canım

Sağol canim ya annemde hasta arada geliyordu yoksa....
Yemiyor uyumuyor bir ses üstü çimdik atmisim gibi ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım diş problemi mi boğazı mi çözemedim yarın doktora götüreceğiz ınş birşeyi yoktur...:KK43::KK43:
İnşallah ciddi birşey yoktur canım bu aralar hepsinde bir huysuzluk var benim kızımda dünden beri kulağını çekiştiriyor yarın soracağım doktora bildiğin çığırıyor yerde duran oynayan çocuk durmak istemiyor artık

Sabah 9da mı kalkıyor 3 saatte bir 1 saat uyuyor mu nasıl güzel şeyle bunlar :) çatlak olmuştu sizde öyle hatırlıyorum zeytinyağı vb demiycem denemişsindir muhakkak hipp organik erik püresi 3 gün düzenli tüketildiğinde bağırsak çalıştırdığına dair rivayet var istersen bir dene canım
Evet cnm çatlak olmuştu ama çok şükür 3-4gün içinde geçti. Ama kabızlık devam etti, ama iki gün kakasını yapmadımı hemen gliserini atıyorum ki kakası daha fazla sertleşip çatlak olmasın diye. Zaytinyağını da denedim, her çorbasına bir tatlı kaşığı atıyorum, poposunu da kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp uyarıyorum , hipp erikte verdim ve vermeye devam da ediyorum. Kuru erik ve günkurusu kayısı püresi de yapıyorum, arada işe yarıyor ama düzelmedi yinede. İki gün sonra doktor kontrolümüz var, bakalım belki bağırsak düzenleyici damla verir.

Evet cnm çatlak olmuştu ama çok şükür 3-4gün içinde geçti. Ama kabızlık devam etti, ama iki gün kakasını yapmadımı hemen gliserini atıyorum ki kakası daha fazla sertleşip çatlak olmasın diye. Zaytinyağını da denedim, her çorbasına bir tatlı kaşığı atıyorum, poposunu da kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp uyarıyorum , hipp erikte verdim ve vermeye devam da ediyorum. Kuru erik ve günkurusu kayısı püresi de yapıyorum, arada işe yarıyor ama düzelmedi yinede. İki gün sonra doktor kontrolümüz var, bakalım belki bağırsak düzenleyici damla verir.
Su veriyor musun canım kızım biberonla içmiyor kaşık ile veriyorum.bilmiyorum ne yiyor amaek gıda olarak püre tarzı yemeklerden verme bakalım canım.şırınga ike zeytinyağını makattan içeri verdik biz o da yumuşatıyor.şu tahıllı mamalar kabız yaptı kızımı ne yapacağımı şaşırdım çok sıkıntı çekiyor yavrucuklar.akşam yoğurt yedir canım iyi gelirmiş.

Canım tek tesellim akşam erken yatıyor olması bugün gündüz ev halimiz sizden farklı değildi makinede sepette ipte çamaşır sebze püresi için sebzeleri doğramama bile izin vermedi yere koyduğum gibi çığırıyor kv aradım dedim gel sebzeyi yapıcam yapamıyorum sebzesini yedi uyuduğu uyku tüm gün gene 40dk
Ben başta temizliği çok takıyordum ama artık hiç yapasım yok çok yorgunum 3 saat biri beni uyutsa diye bakıyorum ama annem anneannem e bakıyor geldiği ile gittiği bir oluyo eşim yorgunum diyor bişey demiyorum ama nereye kadar dayanacağım bakalım. Allah yardımcımız olsun inşallah .gündüz bi 1/1.5 saat uyusalar mamaları da olur evde temiz olur ama ne yapalım bizimkilerde böyle.

Bende aynı sekildeyim canim ağzımda beyaz yara çıktı uyku yemek yeme yok 7.ayında 6.5 kilo sağlıklı olması yeter tabiki ama yememesi çok üzüyor beni ya
Üzülme canım ezgi de aynı kilo alımı az diye ebe tedirgin etti şimdi böyle olacak demekki boyu uzun diyor. Elimden geleni yaptım gece sık sık emzirdim gündüz de emzirmeye çalıştım ama çocuk istemiyor ne yapalım midesi o kadar alıyor.. Bebek uykusunda büyür diyorlar haklılar bizimkiler dinlenemiyor ki büyüsün gözkerinin altı şişiyor bazen görüyorum da. Gazı hala var ezginin gece kıvranıyor atınca rahatlıyor.

Selam kızlar uzun zamandır giremedim. Nasılsınız herşey yolundamı? Bebişleriniz nasıl? Ben hala kızımın kabızlığı ile uğraşıyorum. 1ayı geçti hala kabız, her defasında gliserinle yapıyor kakasını :KK43: ne yapacağımı bilmiyorum her şeyi denedik. Uyku konusu konuşulmuş. Benim kızım gece 10:30-11:00 yatıyor sabah 6da uyanıyor emziriyorum tekrar uyuyor. Saat 9da uyanıyor. Ondan sonrada akşama kadar 3saatte bir 1saat uyuyor, bazen 2saat bile uyuduğu oluyor. Ama uyku düzeni değişiyor. Benim kızımda her ay başka bi düzen oldu. Bundan bir iki ay önce sabah 4-5e kadar uyumuyordu. Maffolmuştummm o zamanlar :s çok şükür şimdi iyi..
Merhaba, aranıza 2 hafta önce katılıp Güneş'imin rahatsızlığından dolayı bir daha yazamamıştım. Kızının kabızlığı ile ilgili istersen bağırsaklarında sorun olup olmadığını dr. bir sor. Bazı çocuklarda yeğenlerimden birisi de yaşamıştı bağırsağının çıkış bölümü kapalı yada farklı bir yerde olması nedeniyle kakalarını yapamıyorlar, yaparken de çok zorlanıyorlarmış ama küçük bir müdahale ile sorun çözülüyor. Bu durumu her dr. tespit edemiyormuş. Gelmiş geçmiş olsun.

İnşallah ciddi birşey yoktur canım bu aralar hepsinde bir huysuzluk var benim kızımda dünden beri kulağını çekiştiriyor yarın soracağım doktora bildiğin çığırıyor yerde duran oynayan çocuk durmak istemiyor artık
Merhaba, ayy yavruma kıyamam. Adaşı da aynı durumdaydı, ortak kulak iltihabı varmış. Antibiyotik ile iyileşti. Geçmiş olsun.

Hanımlar tekrar merhaba, ortak kulak iltihabının sebeblerinden biri bebişleri yatarak emzirmekmiş. Bebişlerin yutaklarının kulağa giden bölümü açık kaldığı için yatarak emzirmelerde iltihaba sebep oluyormuş. Bu nedenle mutlaka bebişin kafası dik pozisyona yakın emzirilmesi, burun için solisyonun verilmesi gerekiyormuş.
İkinci öğrendiğim, vajina yapışıklığı da sıkça pişik kremi ve ıslak mendil ile yapılan temizlikten kaynaklanıyormuş. Bebişlerin poposu duru su ile yıkanmalıymış. Yapışıklık genelde bebeklerde oluyormuş, dr. hormon kremi verdi 1 gün kullanıp bıraktım, bebentan kremi ile masaj yaptım, 1 hafta sonra dr. kontrolünde açılmanın olduğunu söyledi. Devamlı kontrol etmek gerekiyormuş, yapışıklık devam ederse ileride cerrahi müdahale gerekiyormuş.
Bizden şimdilik bu kadar, bebişlere ve annelere sağlık huzur diliyorum.

Merhaba, aranıza 2 hafta önce katılıp Güneş'imin rahatsızlığından dolayı bir daha yazamamıştım. Kızının kabızlığı ile ilgili istersen bağırsaklarında sorun olup olmadığını dr. bir sor. Bazı çocuklarda yeğenlerimden birisi de yaşamıştı bağırsağının çıkış bölümü kapalı yada farklı bir yerde olması nedeniyle kakalarını yapamıyorlar, yaparken de çok zorlanıyorlarmış ama küçük bir müdahale ile sorun çözülüyor. Bu durumu her dr. tespit edemiyormuş. Gelmiş geçmiş olsun.
Sizede geçmiş olsun. Güneşin nesi vardı cnm? Tşk ederim cnm ama kızım ek gidaya geçmeden önce günde 2-3 defa yapardı kakasını. Eğer öyle bi sorun olsaydı doğduğu günden itibaren yapamazdı diye düşünüyorum.Zaten arada kendi yaptığı da oluyor ama genelde gliserinle yaptı. Yarın 7.ay kontrolümüz var, yinede bu ihtimali doktoruma bi sorucam.

Kızlar biz 7. ay kontrolümüzü olduk 8.690kg 70cm olmuşuz kilomuzu dr biraz fazla buldu bu ayda 300-350gr alırmış bebişler gerekirse diğer ay diyet yaptırırız dedi:) yoğurda başlayacağız 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve hipp yulaflı katacağız. Meyve püresi olarak hazırlardan hipp erik püresini önerdi. Artık sebze püresine kıyma girecek (50gr 3 kez çekilmiş yağsız kuzu veya dana). Yarın kan tahlili vereceğiz kan sayımına göre demire başlayacağız bizden bu kadar :)
Maşaallah bebişee oh yarasin ona et suları :) üzüm pekmezi mi yoksa keçi boynuzumu bi karar versin artik dr ler

Hiç durmadı dün gece acile götürdük gaz sıkışması varmış lagman yapıldı azcik rahatladı derken gece yine başladı....
Öğleden sonra doktora götüreceğiz biraz boğaz enfeksiyonu olmuş demişti acildeki doktor....
Buarada tekrar gaz damlasına başladık :mad::mad:

Üzülme canım ezgi de aynı kilo alımı az diye ebe tedirgin etti şimdi böyle olacak demekki boyu uzun diyor. Elimden geleni yaptım gece sık sık emzirdim gündüz de emzirmeye çalıştım ama çocuk istemiyor ne yapalım midesi o kadar alıyor.. Bebek uykusunda büyür diyorlar haklılar bizimkiler dinlenemiyor ki büyüsün gözkerinin altı şişiyor bazen görüyorum da. Gazı hala var ezginin gece kıvranıyor atınca rahatlıyor.
Aynen canim gözü kızarıyor uykusuzluktan ve gazdan sağlıklı olsunlarda tek canım gerisi önemli değil

Hanımlar tekrar merhaba, ortak kulak iltihabının sebeblerinden biri bebişleri yatarak emzirmekmiş. Bebişlerin yutaklarının kulağa giden bölümü açık kaldığı için yatarak emzirmelerde iltihaba sebep oluyormuş. Bu nedenle mutlaka bebişin kafası dik pozisyona yakın emzirilmesi, burun için solisyonun verilmesi gerekiyormuş.
İkinci öğrendiğim, vajina yapışıklığı da sıkça pişik kremi ve ıslak mendil ile yapılan temizlikten kaynaklanıyormuş. Bebişlerin poposu duru su ile yıkanmalıymış. Yapışıklık genelde bebeklerde oluyormuş, dr. hormon kremi verdi 1 gün kullanıp bıraktım, bebentan kremi ile masaj yaptım, 1 hafta sonra dr. kontrolünde açılmanın olduğunu söyledi. Devamlı kontrol etmek gerekiyormuş, yapışıklık devam ederse ileride cerrahi müdahale gerekiyormuş.
Bizden şimdilik bu kadar, bebişlere ve annelere sağlık huzur diliyorum.
Biz de vajinal yapışıklık yaşadık canım ama gittiğim dört farklı dr da sevebin sadece ıslak mendil ya da kremden kaynaklanmadığını kesin kaynağının bilinmediğini hormon kremleriyle östrojen miktarını artırarak açmada kullandıklarını kapanıklık fazlaysa cerrahi bir işlemle açıldığını söylediler. Cerrahi işlem dedikleri makasın ucuna krem sürüp açtı dr ilerleyen zamanda yaşandığında bebek de her şeyin farkında olduğu için anestesiyle açılabiliyormuş yıksa 5 saniye bile sürmedi

Maşaallah bebişee oh yarasin ona et suları :) üzüm pekmezi mi yoksa keçi boynuzumu bi karar versin artik dr ler
sağol canım :) valla dr şöyle dedi dut pekmezinin faydası tartışılır keçiboynuzunun amacı farklı en iyisi üzüm pekmezi :)

Back