• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Sağol canım benim bizde demire başlamadık hala yarınki sonuca göre karar verecek dr. Bizden de inek sütü alerjisi testi istedi. Biz keçi sütlü mama yiyoruz yoğurtta inek sütüyle olacak bir bakalım dedi. Bir kaç kan testi daha var. Ben korkuyorum kan verme işinden inşallah çok ağlamaz meleğim
Ağlamaz canım için rahat olsun çok basit bir şekilde alıyorlar sadece bebisin dikkatini başka yöne çekmek gerekiyor dila aglamadi acimiyor herhalde :)

İyi akşamlar kızlar sizin bebisler günde kac kere uyuyor ne kadar süre uyanık kalıyor dila 7 bucuk aylık oldu 4 kere uyuyor ortalama 2 bucuk saat uyanik kalıyor bana uyku sayısı fazla gibi geliyor ama kısa kısa uyuduğu için böyle oluyor sizinkiler nasıl ?
Canım bizim bir ara gündüz uykularımız tam bir kaos idi. Yeni yeni düzene giriyor gibi. Genellikle 40ar dakikadan üç kere uyuyor. Kurulmuş saat gibi 40. Dkkada uyanıyor:) bazen çok çok nadir daha uzun uyuyup 2 kere uyuyor ama mesela bugün sadece 1 kez 40dk uyudu. Valla canım geceyi etkilemiyorsa uyusun Dila kızımız:)

Canım bizim bir ara gündüz uykularımız tam bir kaos idi. Yeni yeni düzene giriyor gibi. Genellikle 40ar dakikadan üç kere uyuyor. Kurulmuş saat gibi 40. Dkkada uyanıyor:) bazen çok çok nadir daha uzun uyuyup 2 kere uyuyor ama mesela bugün sadece 1 kez 40dk uyudu. Valla canım geceyi etkilemiyorsa uyusun Dila kızımız:)
Bizim geceler 4. Aydan sonra bir daha düzelmedi 3 4 kere kalkiyor canım Dila da 30. Dakikada uyanıyor nasıl yapıyorlar ki bunu :) saate bakıyorum tam oh uyanmayacak herhalde diyorum odadan bir ses geliyor :)

Benim kızımı anlatmışsın tam uyumuyor uykusu geliyorsa emmiyor uyuyup öyle alıyor o karnını doyurup beşiğine yattığında 20 dk geçiyor tam dinleneyim derken uyanıyor ben çok yıprandım kızıma zar zor doyuruyorum kızım iştahsız dr normal diyor.

İyi akşamlar kızlar sizin bebisler günde kac kere uyuyor ne kadar süre uyanık kalıyor dila 7 bucuk aylık oldu 4 kere uyuyor ortalama 2 bucuk saat uyanik kalıyor bana uyku sayısı fazla gibi geliyor ama kısa kısa uyuduğu için böyle oluyor sizinkiler nasıl ?
Maşallah canım uyusun dinlensin hiç korkma benin kızım doğdu doğalı uyku problem i var çok yorgunum bağışıklığım zayıflıyor sanırım uçuk sardı dudaklarımo

Canım ben o yüzden dr ye götürmek istemiyorum yüzüne kortizonlu krem verdi mesela evet gecmiyo bir turlu ama artik dr lere çok güvenemiyorum ilaç konusunda dediğin gibi direk satıyorlar..ayriyetten senin hastan değil dr hatali direk antibiyotiği dayadığı için.yazık daha bu çocukların vücutları ne ki yani.hay Allah'im ya.neyse simdi iyiyse unut.mesela geçmeseydi parmağına soğanı pişirip saracaktım .anane yöntemleri herzaman ise yarar :KK66:
Çok şükür cnm bir ay oldu geçti gitti birdaha yaşanmaz inşallah.evet sonradan kaynanama dedi soğan koy diye.doğal yontem

Maşallah canım uyusun dinlensin hiç korkma benin kızım doğdu doğalı uyku problem i var çok yorgunum bağışıklığım zayıflıyor sanırım uçuk sardı dudaklarımo
Anlıyorum seni canim bizim de pek düzenli değil tek düzeni 30 dk uyuması :) uyuyup dinlenemiyor ki günde 2 kere uyusa uzun uyusa ne güzel olurdu hayaller böyle ama hayatlar farklı :)

Kızlar biz 7. ay kontrolümüzü olduk 8.690kg 70cm olmuşuz kilomuzu dr biraz fazla buldu bu ayda 300-350gr alırmış bebişler gerekirse diğer ay diyet yaptırırız dedi:) yoğurda başlayacağız 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi ve hipp yulaflı katacağız. Meyve püresi olarak hazırlardan hipp erik püresini önerdi. Artık sebze püresine kıyma girecek (50gr 3 kez çekilmiş yağsız kuzu veya dana). Yarın kan tahlili vereceğiz kan sayımına göre demire başlayacağız bizden bu kadar :)
Bir de aklıma şey takıldı canım pekmezle yoğurdu karistirinca vitamini kalmıyor derler ya hep doktor öyle yap dediğine göre onun da bir faydası vardır dimi ?

Hifa da aynı canım fazla mı ki ne bileyim uyumadığı zaman huysuzlanıyor sıpa :|

Hifa da aynı canım fazla mı ki ne bileyim uyumadığı zaman huysuzlanıyor sıpa :|
Bilmiyorum ki canım soruyorlar günde kac kere uyuyor diye 4 deyince o yüzden kısa kısa uyur diyorlar millette laf çok :) bende merak ettim sizinkileri demekki normalmiş :)

Benim kızımı anlatmışsın tam uyumuyor uykusu geliyorsa emmiyor uyuyup öyle alıyor o karnını doyurup beşiğine yattığında 20 dk geçiyor tam dinleneyim derken uyanıyor ben çok yıprandım kızıma zar zor doyuruyorum kızım iştahsız dr normal diyor.
Canım sabah 6:30da kalktık şimdi yeni uyudu inanamıyorum nasıl duruyor uykusu geliyor uyumamak için çaba sarfediyor bizim de canım yemekle uyku birbirine girdi yemek saati hep uykusu geliyor

Bir de aklıma şey takıldı canım pekmezle yoğurdu karistirinca vitamini kalmıyor derler ya hep doktor öyle yap dediğine göre onun da bir faydası vardır dimi ?
Canım şöyle açıkladı pekmezi demir için vermiyorum dedi yoğurt tek başına reflüyü tetiklermiş pekmez engelliyormuş bu durumu üzüm pekmezi önerdi hatta tercihen markalı kavanozda olsun dedi doğal diye bazı yörelerden pekmez alıyorsunuz dedi köylü bilmiyor yaparken içine toprak kil karışıyormuş yoğun olmayacakmış pekmez

3 veya 4 kez genelde 40-45 dk uyuyor nadiren uğraşıp uykuya daldırabilirsem toplamda 1,5 saat uyuyor, 2-3 saat uyanık kalıyor. Son günlerde 6-6,5 gibi uyanmaya başladı gece uykusunu da 9,5 a çektik gibi tabi belli olmuyor :)
Ağlamaz canım için rahat olsun çok basit bir şekilde alıyorlar sadece bebisin dikkatini başka yöne çekmek gerekiyor dila aglamadi acimiyor herhalde :)
Benim oğlum çok ağlıyor ama yatar yatmaz başlıyor yatmaya alerjisi var bebenin :) acıdığı için ağladığını düşünmüyorum çünkü ağlama tonu aynı devam ediyor, mesela aşı olduğunda acıtana gelince tonunu artırıyor onun için kan alırken acımadığını düşünüyorum. Xeroderma_pig Xeroderma_pig

Canım sabah 6:30da kalktık şimdi yeni uyudu inanamıyorum nasıl duruyor uykusu geliyor uyumamak için çaba sarfediyor bizim de canım yemekle uyku birbirine girdi yemek saati hep uykusu geliyor
Dr ile görüştüğümde kimi bebeklerin böyle olabileceğini hatta anbe ve baba dan biri uykuyu sevmiyorsa o da benzeyebileceğini söyledi..bazı akşamlarda ağlıyor hala gazı var diye düşünüyorum ama dr gazının olmayacağını söylüyor anlamadım o zaman neden bir bebek gb uyumuyor. ALLAH yardımcımız olsun biz yıpranıyoruz eşim ev çok dağılmış diyor avutmak için yapmadığım şey kalmıyor ev ev olmaktan çıktı ben insanlıktan.

Bilmiyorum ki canım soruyorlar günde kac kere uyuyor diye 4 deyince o yüzden kısa kısa uyur diyorlar millette laf çok :) bende merak ettim sizinkileri demekki normalmiş :)
O milleti hiç dinleme benim abarttığımı düşünenler kızımla gündüz vakit geçirip ne kadar az uyuduğunu gören hak veriyor aman senin bebeğin ufak biz gelmeyelim sen gel seni ağırlayalım diyorlar. O yüzden uyuyn bebeğe de konuşurlar uyumayanada açlıktan derler.

Canım şöyle açıkladı pekmezi demir için vermiyorum dedi yoğurt tek başına reflüyü tetiklermiş pekmez engelliyormuş bu durumu üzüm pekmezi önerdi hatta tercihen markalı kavanozda olsun dedi doğal diye bazı yörelerden pekmez alıyorsunuz dedi köylü bilmiyor yaparken içine toprak kil karışıyormuş yoğun olmayacakmış pekmez
Anladım canım çok teşekkür ederim açıklama için bazen ben de değişiklik olsun diye öyle veriyim diyordum sonra aklıma o soru geliyordu :)

3 veya 4 kez genelde 40-45 dk uyuyor nadiren uğraşıp uykuya daldırabilirsem toplamda 1,5 saat uyuyor, 2-3 saat uyanık kalıyor. Son günlerde 6-6,5 gibi uyanmaya başladı gece uykusunu da 9,5 a çektik gibi tabi belli olmuyor :)

Benim oğlum çok ağlıyor ama yatar yatmaz başlıyor yatmaya alerjisi var bebenin :) acıdığı için ağladığını düşünmüyorum çünkü ağlama tonu aynı devam ediyor, mesela aşı olduğunda acıtana gelince tonunu artırıyor onun için kan alırken acımadığını düşünüyorum. Xeroderma_pig Xeroderma_pig
Genellikle benziyor uyku saatlerimiz canım bizimki de 10, 10 bucuk gibi yatıyor 7 de kalkiyor bir ara 5 bucuga kadar çekmişti kalkiş saatini gün bitmek bilmiyor 1 günü 2 gün gibi yaşıyoruz resmen :)

Canım geçmiş olsun dikkat et kendine sen iyi olasın ki bebeğine bakasın yardım edecek biri varsa iyi gelir sana da
Sağol canim ya annemde hasta arada geliyordu yoksa....
Yemiyor uyumuyor bir ses üstü çimdik atmisim gibi ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım diş problemi mi boğazı mi çözemedim yarın doktora götüreceğiz ınş birşeyi yoktur...:KK43::KK43:

Bende aynı sekildeyim canim ağzımda beyaz yara çıktı uyku yemek yeme yok 7.ayında 6.5 kilo sağlıklı olması yeter tabiki ama yememesi çok üzüyor beni ya

Back