- 8 Şubat 2015
- 981
- 2.863
- 113
Evet canim zor zamanlardi ama gecti iste bence de bebek asagida degilse beklemeye getek yok ama doktorum bi isik gordu inecegine dair demek ki ugrastik :) saglikli olsunlar da bi onemi yok artikAyy canım ya insan işte böyle sancı çekip sezaryen olduğunu görünce çekiniyor. Allahım sağlıcakla kucağına almayı nasip etmiş ama bazen insan o süreçte yorulup yıpranabiliyor ondan çok korkmuştum. 40+0 da artık gelmeyince kızım ve çok yukarda olunca fazla beklemek istemedik bazen bu tarihten sonra sıkıntılar olabiliyor diye korktuk. Dr bize bırakmıştı isterseniz normal doğumu bekleyelim bir hafta daha ama inmesi olasılığı çok düşük dedi biz de doğuma öyle gittik. Yoksa normal doğum olacaktı ama duru hanım oldukça tembel çıktı kanala bile inmedi hiç uğraşamam bir zahmet siz gelip alın dedi:)benden önce bir tanıdığım 41+6 ya kadar bekleyip suni sancı olmadı bebeğin kalp atışları yavaşladı derken sezaryene gidince ben de normal gelmezse daha fazla beklemeyeceğim desim doğum anımı iyi hatırlamak istedim.
Aynen canım geçti gitti dediğin gibi benimki bana soruyordu ne zaman doğuruyorsun diye ben de kışı orada geçirecek herhalde diyordum doğuma kadar 0 sancıyla devam ettim:)Evet canim zor zamanlardi ama gecti iste bence de bebek asagida degilse beklemeye getek yok ama doktorum bi isik gordu inecegine dair demek ki ugrastik :) saglikli olsunlar da bi onemi yok artik
Kız canım bnm ki zeyneb hifaa :)Seninki kız mı? Benimki erkek..
Ben de hic guvenmiyorum canim hem saglikli baglanma icin ilk yillar cok onemli, teke tek ilgi lazim, ben deCanım kreşi iyi araştır bnm kardeşim kreşlerde çalıştı hiç iyi şeyler sölemedi o yüzden güvenmiyorum bn
Hımmm bir uzmandan bu şekilde duymamıştım ben kendimce öyle düşünüyordum ama galiba mesleğim biraz böyle düşünmeme sebep oluyor. Bilmiyorum düşüncemi ne denli uygulayabilirim yaşadığım ilçe 50 bin nüfuslu bir yer ne denli aradığım tarzda birini bulurum muamma. Lojmanda oturuyorum burada bakanlar da var ama aklıma bir sürü şey geliyor evine götürürse kızımı da orada işlerle ilgilenirken bakamazsa falan diye. Bir de küçük çocuğu olan bir bakıcı olmasa iyi olur sanki doğal olarak hasta olacak o da annesine ihtiyaç duyacak yarı yolda kalmaktana korkuyorum. Kafamda deli sorular var[/QUO. Haklısın canım tedirgin olmakta durumlar iyiyse daha uzun çalışılmayabilir bir bebeğe annesinden daha iyi kim bakar ama psikolojik olarak çalışmak iyi geliyor ev de bir yerden sonra basmaya başlıyor zor işler
Evet canım mantıklı olan o bncedeBen de hic guvenmiyorum canim hem saglikli baglanma icin ilk yillar cok onemli, teke tek ilgi lazim, ben depessinus gibi onceden bakici bulmaya calisirim sanirim
Haklısın canım tedirgin olmakta durumlar müsaitse daha uzun çalışılmayabilir bir bebeğe annesinden daha iyi kim bakar ama psikolojik olarak çalışmak iyi geliyor ev de bir yerden sonra basmaya başlıyor zor işlerHımmm bir uzmandan bu şekilde duymamıştım ben kendimce öyle düşünüyordum ama galiba mesleğim biraz böyle düşünmeme sebep oluyor. Bilmiyorum düşüncemi ne denli uygulayabilirim yaşadığım ilçe 50 bin nüfuslu bir yer ne denli aradığım tarzda birini bulurum muamma. Lojmanda oturuyorum burada bakanlar da var ama aklıma bir sürü şey geliyor evine götürürse kızımı da orada işlerle ilgilenirken bakamazsa falan diye. Bir de küçük çocuğu olan bir bakıcı olmasa iyi olur sanki doğal olarak hasta olacak o da annesine ihtiyaç duyacak yarı yolda kalmaktana korkuyorum. Kafamda deli sorular var
Ben ben ben :)) etimed derya hanım çok ilgili çok sevecen biz taaa mamaktan etimesguta gidecek kadar memnunuz anne sütü tamsa 6aydan önce ek gida kesinlikle önermiyor tabi ki sen bilirsin ...Kizlar 4. Ay kontrolumuzden geldik, ediz in tam uyku vaktiydi ustune asidan sonra emziriyim fiye emzirmemistim, muayenede basladi benimki aglamaya, ustune asilarda o kadar agladi ki cok uzuldum. Bir de yani doktorumuza alisamadim. Hemen ek gidaya baslamak istedi. Gelisimi guzel herseyi ortalamanin ustunde ama 5.ay basliyoruz ek gidaya yutmaya fln alissin diye dedi. Once yogurt sonra elma havuc armut suyu fln. Ay bilmiyorum hic de detay vermedi. Cok stres oldum. Guven hastanesine gidiyorduk acaba baska doktora muayenehaneye fln mi gitsem diyorum. Ozel hastane oldugu icin butun bunlari 15 dakikada anlatti ne soru sorabildim ne oglumu sakinlestirebildim. Kafam cok karisti, ankara da doktorundan memnun olan var mi kizlar?
Canım bna da öle dedi hemşiremiz erken başladık bizde meyveli yoğurt yapıp veriyorum bnde...Kizlar 4. Ay kontrolumuzden geldik, ediz in tam uyku vaktiydi ustune asidan sonra emziriyim fiye emzirmemistim, muayenede basladi benimki aglamaya, ustune asilarda o kadar agladi ki cok uzuldum. Bir de yani doktorumuza alisamadim. Hemen ek gidaya baslamak istedi. Gelisimi guzel herseyi ortalamanin ustunde ama 5.ay basliyoruz ek gidaya yutmaya fln alissin diye dedi. Once yogurt sonra elma havuc armut suyu fln. Ay bilmiyorum hic de detay vermedi. Cok stres oldum. Guven hastanesine gidiyorduk acaba baska doktora muayenehaneye fln mi gitsem diyorum. Ozel hastane oldugu icin butun bunlari 15 dakikada anlatti ne soru sorabildim ne oglumu sakinlestirebildim. Kafam cok karisti, ankara da doktorundan memnun olan var mi kizlar?
Canım biz hep özel hastaneye gidiyorduk mesafe ve kış şartlarından dolayı bu ay devlet hastaneye gittik oradaki dr da her ay takip edilmesi gerektiğinden bahsetti o şekilde asm ye de çocuk dr una da gidiyoruz. Ben kan ilacına başladığımızda almazsa meyve suyuyla vermeyi düşünüyorum hemşiremiz söylemişti tadı çok kötü almazsa o şekilde ver diye.Canım bna da öle dedi hemşiremiz erken başladık bizde meyveli yoğurt yapıp veriyorum bnde...
Bn ankarada değilim canım o yüzden bilmiyorum biz aylık kontrole asm ye gidiyorum çocuk doktoru ayda gelceksiniz demedi acaba devlet hastanesi olduğu için mi
Kıyamam yaa geçmiş olsun canım edize. İnşallah bugün zorlanmazsınız. Boyu kilosu ne durumdaymış canım. Istersen farklı drla da dene bakalım. Genelde dediğin gibi anne sütü yeterliyse pek önermiyorlar. Her drun tarzı farklı oluyor sen en çok içine sinenle devam et benceKizlar 4. Ay kontrolumuzden geldik, ediz in tam uyku vaktiydi ustune asidan sonra emziriyim fiye emzirmemistim, muayenede basladi benimki aglamaya, ustune asilarda o kadar agladi ki cok uzuldum. Bir de yani doktorumuza alisamadim. Hemen ek gidaya baslamak istedi. Gelisimi guzel herseyi ortalamanin ustunde ama 5.ay basliyoruz ek gidaya yutmaya fln alissin diye dedi. Once yogurt sonra elma havuc armut suyu fln. Ay bilmiyorum hic de detay vermedi. Cok stres oldum. Guven hastanesine gidiyorduk acaba baska doktora muayenehaneye fln mi gitsem diyorum. Ozel hastane oldugu icin butun bunlari 15 dakikada anlatti ne soru sorabildim ne oglumu sakinlestirebildim. Kafam cok karisti, ankara da doktorundan memnun olan var mi kizlar?
Canım o konuda da çok haklısın hem çalışmaya alışmışız hem de uzun süreli aynı ortamda kalınca insanın psikolojisi çok etkileniyor. Zaman zaman çok bunaldığımı eşimi bunalttığımı hissediyorum. Gün içinde hep evdeyim benimle konuşsun ilgilensin istiyorum. Biliyorum o da yoruluyor ve her an ilhilenme gibi bir sorumlulugu yok ama insan bunalınca ne yapacağını şaşırıyorHaklısın canım tedirgin olmakta durumlar müsaitse daha uzun çalışılmayabilir bir bebeğe annesinden daha iyi kim bakar ama psikolojik olarak çalışmak iyi geliyor ev de bir yerden sonra basmaya başlıyor zor işler
Kızının adı güneş mi :)Gebeliğimin 32 haftasında tansiyonunda yükselmeler başlamıştı. Sürekli kontrol altındaydım. 37. Haftada tansiyonum artık düşmüyordu dr kontrolüne gittik dr bir bana baktı bir eşime ben bu kızı alıyorum dedi 37. Haftada sezaryen oldum. Doğuma eşimde girdi epidural yapıldı heyecandan olsa gerek uyuşmuyordum bekledik bekledik ben ha bire daha uyuşmadım başlamayın diyordum derken güneşim doğdu:)
Canim cok tesekkur ederim, biraz arastiriyim bu isi, tek basima goturuyorum cankayada oturuyorum o yuzden yakin olmasi da biraz onemli, ama dedigin gibi insan memnun olursa nerelere goturmez, zaman ayiriyor mu derya hanim?Ben ben ben :)) etimed derya hanım çok ilgili çok sevecen biz taaa mamaktan etimesguta gidecek kadar memnunuz anne sütü tamsa 6aydan önce ek gida kesinlikle önermiyor tabi ki sen bilirsin ...
Sadece anne sütü alıyor ve gelişimi iyiyse ek gıda için beklenebilir gibi geliyor bir doktora dKizlar 4. Ay kontrolumuzden geldik, ediz in tam uyku vaktiydi ustune asidan sonra emziriyim fiye emzirmemistim, muayenede basladi benimki aglamaya, ustune asilarda o kadar agladi ki cok uzuldum. Bir de yani doktorumuza alisamadim. Hemen ek gidaya baslamak istedi. Gelisimi guzel herseyi ortalamanin ustunde ama 5.ay basliyoruz ek gidaya yutmaya fln alissin diye dedi. Once yogurt sonra elma havuc armut suyu fln. Ay bilmiyorum hic de detay vermedi. Cok stres oldum. Guven hastanesine gidiyorduk acaba baska doktora muayenehaneye fln mi gitsem diyorum. Ozel hastane oldugu icin butun bunlari 15 dakikada anlatti ne soru sorabildim ne oglumu sakinlestirebildim. Kafam cok karisti, ankara da doktorundan memnun olan var mi kizlar?
evt canım :)Kızının adı güneş mi :)
Sagol canim cevabin icin, nasil peki hifa aliyor mu rahat rahat yogurdu? Bizi doktor aylik cagiriyor canim 9. Aydan sonra galiba 3 ayda birCanım bna da öle dedi hemşiremiz erken başladık bizde meyveli yoğurt yapıp veriyorum bnde...
Bn ankarada değilim canım o yüzden bilmiyorum biz aylık kontrole asm ye gidiyorum çocuk doktoru ayda gelceksiniz demedi acaba devlet hastanesi olduğu için mi
Sagol tatlim insallah uyuyor simdilik bakalim. Boyu kilosu gayet iyi ortalamanin uzerinde dedi 3 haftada 600gr almis ve 1 cm uzamis 6.890 kg ve 65 cm. Boyu normalde ortalama 4 cm uzuyordu ama sanirim normal yavaslamasi.Kıyamam yaa geçmiş olsun canım edize. İnşallah bugün zorlanmazsınız. Boyu kilosu ne durumdaymış canım. Istersen farklı drla da dene bakalım. Genelde dediğin gibi anne sütü yeterliyse pek önermiyorlar. Her drun tarzı farklı oluyor sen en çok içine sinenle devam et bence
Geçmiş olsun canım kiyamam ediz e inşallah bu gece rahatça uyur bizim doktorumuz da aynı şeyleri söyledi canım zaten doymasi için değil yeni tatlara alışmasi için dedi yoğurt elma ve havuç suyu verebilirsiniz dedi zaten biraz araştırdım 6 aya bırakınca alışmasi daha zor oluyormuş dün çok azıcık yoğurt tattirdim ara ara vermeyi dusunuyorum ben canimKizlar 4. Ay kontrolumuzden geldik, ediz in tam uyku vaktiydi ustune asidan sonra emziriyim fiye emzirmemistim, muayenede basladi benimki aglamaya, ustune asilarda o kadar agladi ki cok uzuldum. Bir de yani doktorumuza alisamadim. Hemen ek gidaya baslamak istedi. Gelisimi guzel herseyi ortalamanin ustunde ama 5.ay basliyoruz ek gidaya yutmaya fln alissin diye dedi. Once yogurt sonra elma havuc armut suyu fln. Ay bilmiyorum hic de detay vermedi. Cok stres oldum. Guven hastanesine gidiyorduk acaba baska doktora muayenehaneye fln mi gitsem diyorum. Ozel hastane oldugu icin butun bunlari 15 dakikada anlatti ne soru sorabildim ne oglumu sakinlestirebildim. Kafam cok karisti, ankara da doktorundan memnun olan var mi kizlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?