• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Aynen canim daha bir kac gun once tek gogsumden 130 sagdim. Dun derse gidicegim diye 3 defada ancak sagdim 130 mlyi, moralim bozuldu. Acaba buyume donemleri oluyor, bebisler daha sik emmek istiyor o yuzden mi dolmuyor goguslerimiz. Oyleyse birkac gune gecer sanirim. Onceleri takiyordum da simdi takmayacagim bol su, rezene kimyon anason tohumu, mamsel icmeye devam edecegim, uykuma dikkat edecegim, doymasa bebis zaten aglar o belli ki bir sekilde cekiyor pompaya gelmese de. Bence yine dolar birkac gune. Hep boyle oluyor bir sure dolu dolu bir sure az sutler ama bebisler buyumeye devam ediyor
Ben neredeyse bir aydır sağmıyorum kızım tekrar emene kadar ancak doluyor göğsüm biberondan vermektense göğsümü vermek de kolayıma geliyor. Eskiden sağdığımda bazen patlayacak gibi oluyordu göğsüm toplamda 220-250 ml arası çıkıyordu şimdi bildiğiniz pörsüdü sağmıyorum o kadar çıkmaz bile. Dediğin gibi aç olsalar durmaz bebişler

inş cnm bir de boğazıma sahip çıksam kızım ek gıdaya başlasın dikkat etcem şimdi de abur cubura ara versem yeter ben de 12 kilo verdim doğumdan sonra bşy yapmadan geriye 10 kilo kaldı diye hesaplıyorum ben çunku doğum öncesi de biraz fazla kilom vardı ,şey dice, ya dikkat etce, de abur cubura canım istediğinde tutsam kendimi bşy olur mu hani goğumde bşy çıkar mı öyle derler ya canının istediğini ye yoksa humma olursun yok göğsünde bilmem ne çıkar ben inanmıyorum da
Ya yok yok inanma canım öyle şeylere. Hiç biyerimiz de sismez. Ama canın çok çok çektiğinde hanı böyle stres falan oluyorsa o belki olumsuz etkileyebilir seni. Öyle durumlar da da çok kasmamak gerek bence

Kizlarrrr iyi geceleerrrr nasılsınız gecemiz güzel geçsin :) kızlar benim bu ara sütüm azaldı zaten mama veriyorum ek olarak ama bi azaldı anlamadım.çok moralim bozuk aslında
Cnm bebisler buyudukce daha kisa surede bosaltiyrlar memeyi sutun azalmamistir senin ufaklik hepsini somuruyordur annesi :-)uzme kendini stres yapma sut meselesini stres sutu azaltan en buyuk etken ikinci gun gelen sutum birden azalmaya basladi ve sonrada kesilmisti 9gun gelmemisti ne zmn kendimi rahatlattim herseyde yoluna girdi sutun tekrar geldi cok sukur sakin yani takma kafana Allah onlarin rizklarini veriyor emin ol yeterki biz anneler vesvese yapmayalim

Ben neredeyse bir aydır sağmıyorum kızım tekrar emene kadar ancak doluyor göğsüm biberondan vermektense göğsümü vermek de kolayıma geliyor. Eskiden sağdığımda bazen patlayacak gibi oluyordu göğsüm toplamda 220-250 ml arası çıkıyordu şimdi bildiğiniz pörsüdü sağmıyorum o kadar çıkmaz bile. Dediğin gibi aç olsalar durmaz bebişler
Kızlar ikinizede maşaallah hemde 40bin kere Allah'im bebislerin riziklarini daha da arttirsin ben bi kaç gün önce tek gogsumden 90 sağdım vay iyi cıktı diyordum oğlum benimki arsiz ya diyordum ama değil sanırım yavrum doymuyor. Bende aglamasına musade ediyodum gün ici göğsümde hep..demekki doymuyor ondan hep öyle yavrum.oy kızlar bebekler ayni aydalar ihtiyaçları da yaklaşık ayni benimki 70 80 le yetiniyor.sonra sızlaniyor ah garibim:KK42:

Yok canim bebisler buyurken dahil oldun smdi de konusacak cok sey var
Haklısın canm

Bebek kilosu için bişiler okudum benm Kızm kilo almıyor sanki iki aylıkken 5 kilo idi 3 ay olcaz 16 sında 5
,100 süt mü yaramıyor anlayamadım üzücü bi durum

Cnm bebisler buyudukce daha kisa surede bosaltiyrlar memeyi sutun azalmamistir senin ufaklik hepsini somuruyordur annesi :-)uzme kendini stres yapma sut meselesini stres sutu azaltan en buyuk etken ikinci gun gelen sutum birden azalmaya basladi ve sonrada kesilmisti 9gun gelmemisti ne zmn kendimi rahatlattim herseyde yoluna girdi sutun tekrar geldi cok sukur sakin yani takma kafana Allah onlarin rizklarini veriyor emin ol yeterki biz anneler vesvese yapmayalim
Su beynime de laf geçirebilsem ah.. bazen kendime o kadar kızıyorum ki kocamansın ama su minicik çocuğu doyuramıyorsun sut yapamıyorsun diyip diyip buhran yaşıyorum.karşı komşu var abartmıyorum 40 kilo öğün bebek görmeye bana geldiler bebegi 7 aylık 1 ay olmuş ek mamaya geceli maşaallah bi güzeldi oğlu ya dedim utan 40 kilo sen onun 2 katisin utan dedim boyle kendi kendime buhran yarattım simdi sütüm azaldı aha geleli 2 gün oldu benimde 2 gündür sütüm yok napiyim ben nasıl rahatlayım bilmiyorum

Su beynime de laf geçirebilsem ah.. bazen kendime o kadar kızıyorum ki kocamansın ama su minicik çocuğu doyuramıyorsun sut yapamıyorsun diyip diyip buhran yaşıyorum.karşı komşu var abartmıyorum 40 kilo öğün bebek görmeye bana geldiler bebegi 7 aylık 1 ay olmuş ek mamaya geceli maşaallah bi güzeldi oğlu ya dedim utan 40 kilo sen onun 2 katisin utan dedim boyle kendi kendime buhran yarattım simdi sütüm azaldı aha geleli 2 gün oldu benimde 2 gündür sütüm yok napiyim ben nasıl rahatlayım bilmiyorum
Ahh biz takintili anneler insanin elinde olan bisi degil anliyrm bende yasadim ayni seyleri ama bak bebegini emzirirken ona gulumse elini tut kulagina birseyler fisilda bu ona oyle bi pozitif enerji verecekki sende ondan aldigin moralle Allahin izniyle sutun bebegine yetecek

Kızlar ikinizede maşaallah hemde 40bin kere Allah'im bebislerin riziklarini daha da arttirsin ben bi kaç gün önce tek gogsumden 90 sağdım vay iyi cıktı diyordum oğlum benimki arsiz ya diyordum ama değil sanırım yavrum doymuyor. Bende aglamasına musade ediyodum gün ici göğsümde hep..demekki doymuyor ondan hep öyle yavrum.oy kızlar bebekler ayni aydalar ihtiyaçları da yaklaşık ayni benimki 70 80 le yetiniyor.sonra sızlaniyor ah garibim:KK42:
Canım herkesin bünyesi yaşantısı stres durumları farklı. Ben rahatım yanımda aile akraba kimse yok gwlip de vay efendim sen onu öyle yapma böyle yap diyecek birileri de yok bunlar beni çok gerer kafam rahat sütüm geliyor çok şükür. Bir de bu koca göğüslerden süt gelmese ayıp olurdu herhalde eşimin dilinden düşemezdim:)) sen her şeyi yoluna bırak gerekiyorsa mama da ver ama kendini iyi hisset. Hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz süt durumlarımız niye benzesin. Başkasıyla kendini kıyaslama olumsuz etkilenirsin böyle. Yavrunla geçen güzel anları düşün

Ahh biz takintili anneler insanin elinde olan bisi degil anliyrm bende yasadim ayni seyleri ama bak bebegini emzirirken ona gulumse elini tut kulagina birseyler fisilda bu ona oyle bi pozitif enerji verecekki sende ondan aldigin moralle Allahin izniyle sutun bebegine yetecek
Ailem tek enerji kaynağım Rabbim onları benden ayirmasin oyyy balım o benim şimdi uyuyo kollar ikiside yukarı doğru canım benim hep öyle yapıyorum ona bakıyorum hep. İnşaallah yetecek canım benim çok sağol ya iyiki buraya üye olmuşum gerçekten kendimi çok iyi hissediyorum.tesekkur edrim

Canım herkesin bünyesi yaşantısı stres durumları farklı. Ben rahatım yanımda aile akraba kimse yok gwlip de vay efendim sen onu öyle yapma böyle yap diyecek birileri de yok bunlar beni çok gerer kafam rahat sütüm geliyor çok şükür. Bir de bu koca göğüslerden süt gelmese ayıp olurdu herhalde eşimin dilinden düşemezdim:)) sen her şeyi yoluna bırak gerekiyorsa mama da ver ama kendini iyi hisset. Hiçbirimiz birbirimize benzemiyoruz süt durumlarımız niye benzesin. Başkasıyla kendini kıyaslama olumsuz etkilenirsin böyle. Yavrunla geçen güzel anları düşün
Kesinlike canım birilerinin su şöyle bu boyle demesi beni de gerer maalesef benimde etrafımda kıyaslama var annemin arkadaşı var kızı benden 1 ay önce doğurdu iste seninki naoto torunun guzelmi o boyle mi falan filan bi ton vızıltı.takmiyorum sanıyodumm ama takiyorum istemedende olsa. İste boyle oluncada balim aklıma geliyo yaptığımdan utanıyorum düzelmek için bi yon uğraşıyorum esim sağolsun..bende tam ayni şeyi düşünüyorum göğüslerim küçük olsada bu koca beden nasıl bu kadar az üretim yapar.ama canım benim sağol dediğin gibi rahat olup kendimi iyi hissetmem lazim yoksa daha kotu olucak.gerekirse mama.

Kesinlike canım birilerinin su şöyle bu boyle demesi beni de gerer maalesef benimde etrafımda kıyaslama var annemin arkadaşı var kızı benden 1 ay önce doğurdu iste seninki naoto torunun guzelmi o boyle mi falan filan bi ton vızıltı.takmiyorum sanıyodumm ama takiyorum istemedende olsa. İste boyle oluncada balim aklıma geliyo yaptığımdan utanıyorum düzelmek için bi yon uğraşıyorum esim sağolsun..bende tam ayni şeyi düşünüyorum göğüslerim küçük olsada bu koca beden nasıl bu kadar az üretim yapar.ama canım benim sağol dediğin gibi rahat olup kendimi iyi hissetmem lazim yoksa daha kotu olucak.gerekirse mama.

Her çocuk özel her çocuk güzel canım sen başka bebişleri ya da insanları boşver bebeğine odaklan. Hem bir ay çok fark yaratır bebeklerde görüntü itibariyle de diğer gelişim alanları itibariyle de

Canim 90 cok iyi zaten. Bir yerde okumustum pompadan cikana yuzde 30 eklemek gerekiyordu gercek miktari gormek icin. Yani pompa 90 cekiyorsa bebis 120 cekebilir gibi. Memede sizlanmasi gaz yada kakasi oldugu icin de olabilir buarada. Annem hep bebis cektikce gelir sut diyordu, biz yeter ki emzirmeye devam edelim. Gelisiminde bir sikinti olsa doktorlarimiz mudahale eder zaten

Canim benim guzel anne yapma kendine bunu. Hepimizin icinde kaygili bir taraf var. Surekli beynimizi yiyor bak bir sorun var iste, cok onemli, bak yetmiyorsun, yok yapamiyorsun beceremiyorsun diyen. Ama inan abartiyor cogu zaman hic bir sorun olmuyor gidiyoruz doktora gayet hersey yolunda diyor doktor ama hadi diyelim hic kilo almamis onda da doktor yine paniklemiyor ne yapmamiz gerektigini soyluyor. Biz iste su yetiskin becerikli mantikli tarafimizi dinleyelim, o biliyor ki gercek sorunlar var su hayatta, allah gostermesin, allah cozumu olan sorun versin, hepimizin sagligi akli yerinde arastirir danisir cozeriz sorunlarimizi. Ama sen kendine bu kadar yuklenirsen yigidine nasil ogreteceksin kendisini sevmesini, mukemmel olmasi gerekmedigini. Arkadaslar cocugumuza sefkat sevgi ozguven vermek istiyorsak once kendimize o sefkati sevgiyi begeniyi gosterecegiz, kucuk bir cocuk gibi kendimizi sakinlestirmeyi, kendimizle ilgilenmeyi hic unutmamaliyiz.

Sütünün yetmediğini hissediyorsan naçizane fikrim sadece birkaç gün mama takviyesi deneyebilirsin canım. Sütünün gelmemesi geçici bir durum gibi görünüyor. Stres yaptığımızda süt azalabiliyor. Biz anneniz evet ama bizim de mutlu olmaya kendimiz için de

Sütünün yetmediğini hissediyorsan naçizane fikrim sadece birkaç gün mama takviyesi deneyebilirsin canım.ilk zamanlarda sütüm yetmiyordu benim de 7 seferle başlayıp yavaş yavaş azalttım ve şu an sadece anne sütü veriyorum. Mamayı geçici bir çözüm olarak gördüm hep. Yani sütüm az geldiği için bebeğim aç kalıp ağlamasın diye. Bir de bende en çok dereotu işe yaradı. Faydasını çok gördüm tavsiye ederim. Sütünün gelmemesi geçici bir durum gibi görünüyor. Stres yaptığımızda süt azalabiliyor. Biz anneyiz evet ama bizim de mutlu olmaya kendimiz için birşeyler yapmaya ihtiyacımız oluyor. Annemle telefonda Konuşmak, Sevdiğim bir Şarkıyı dinlemek, Dışarıya çıkmak bana iyi geliyor mesela. Aksi takdirde sürekli evde aynı şeyleri yapmak bunaltıyor.

pessbis post: 44584888 .!.:
Biz dr amasyanın ilçesinden çoruma gidiyoruz dr a yol neyse de hastalık beni de çok korkutuyor ama ne yapalım mecbur gidilecek. Bizim kalça ultrasonu var tekrarlanacak
Bizim bu ay bisey yok diye biliyorum olursa rotsvirusu asisi var sadece ama gideceksek de arkadasin dedigi gibi maske tulbent biseyler yapcaz artik

Her çocuk özel her çocuk güzel canım sen başka bebişleri ya da insanları boşver bebeğine odaklan. Hem bir ay çok fark yaratır bebeklerde görüntü itibariyle de diğer gelişim alanları itibariyle de
Doğru söylüyorsun canım.onlar bizim özelimiz sanırım evde kala kala taktim çocuğa. Tek gördüğüm duyduğum etraf.buraya iyi ki gelmişim diyorum tekrardan

Back