• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ekim Anneleri

Canim 90 cok iyi zaten. Bir yerde okumustum pompadan cikana yuzde 30 eklemek gerekiyordu gercek miktari gormek icin. Yani pompa 90 cekiyorsa bebis 120 cekebilir gibi. Memede sizlanmasi gaz yada kakasi oldugu icin de olabilir buarada. Annem hep bebis cektikce gelir sut diyordu, biz yeter ki emzirmeye devam edelim. Gelisiminde bir sikinti olsa doktorlarimiz mudahale eder zaten
90 iyiydi beni çok mutlu ediyordu. Şimdi ne eksik yedim diye düşünüyorum buldum hurma yemiyorum 4 5 gündür onu alicam. Dediğin gibi bi sorun olsa doktor söylerdi.emzirmeye devammm:KK28:

OTE="Selayic, post: 44588869, member: 723701"]90 iyiydi beni çok mutlu ediyordu. Şimdi ne eksik yedim diye düşünüyorum buldum hurma yemiyorum 4 5 gündür onu alicam. Dediğin gibi bi sorun olsa doktor söylerdi.emzirmeye devammm:KK28:[/QUOTE]
HurMa deyince aklima geldi ve paylasmak istedim kizlar hurmayi adet olarak tek sayida yemek daha faydaliymis peygamber efendimiz oyle yermis

Canim benim guzel anne yapma kendine bunu. Hepimizin icinde kaygili bir taraf var. Surekli beynimizi yiyor bak bir sorun var iste, cok onemli, bak yetmiyorsun, yok yapamiyorsun beceremiyorsun diyen. Ama inan abartiyor cogu zaman hic bir sorun olmuyor gidiyoruz doktora gayet hersey yolunda diyor doktor ama hadi diyelim hic kilo almamis onda da doktor yine paniklemiyor ne yapmamiz gerektigini soyluyor. Biz iste su yetiskin becerikli mantikli tarafimizi dinleyelim, o biliyor ki gercek sorunlar var su hayatta, allah gostermesin, allah cozumu olan sorun versin, hepimizin sagligi akli yerinde arastirir danisir cozeriz sorunlarimizi. Ama sen kendine bu kadar yuklenirsen yigidine nasil ogreteceksin kendisini sevmesini, mukemmel olmasi gerekmedigini. Arkadaslar cocugumuza sefkat sevgi ozguven vermek istiyorsak once kendimize o sefkati sevgiyi begeniyi gosterecegiz, kucuk bir cocuk gibi kendimizi sakinlestirmeyi, kendimizle ilgilenmeyi hic unutmamaliyiz.
Canım gözlerimi yaşarttin anneme de okudum o da ayni şekilde gözleri doldu. O kadar haklisin ki çözümü olmayan o kadar sorun hastalık var ki. Allah'ima hamd olsun beden zihin sağlığı yerinde yigidimin. Ruh sağlığını da Allah izin verirse ben sağlıcam bu da senin dediğin gibi çocuğa mükemmel olmasını diretirsem o çocuk yetinmicek hiçbirşeyle. Çok haklisin önce kendime şefkatli olmam lazim ki bebeğime de ayni şekilde olabileyim ona bunları öğreteyim. Küçük sorunlar beni yıkmamalı hic bi anneyi yıkmamalı biz dünyanın en güçlü varliklariyiz. İsinin hakkini veriyorsun aramızda ki mesafenin hesabi yok ama beni rahatlattin ve çok mutlu ettin. Allah'im seni daha mutlu etsin bunu gönülden söylüyorum eşine sana ve yakışıklı ediz e Rabbim birlik sağlık huzur versin

Hoşbuldum canım :) benim kızım prematüre doğdu sizinkilerden baya minik sanırım okuyabildiğim kadarıyla burda
Allah bagislasin yavrunu canim saglikli olduktan sonra o minik yavrun kocaman olur annesi :) bi arkadasim 6bucuk aylikken dogumyapti 950 gr dogdu bebis sumdi masallah kocaman bi cocuk oldu

Sütünün yetmediğini hissediyorsan naçizane fikrim sadece birkaç gün mama takviyesi deneyebilirsin canım. Sütünün gelmemesi geçici bir durum gibi görünüyor. Stres yaptığımızda süt azalabiliyor. Biz anneniz evet ama bizim de mutlu olmaya kendimiz için de
Canım benim ne eksik yedim diye düşünüyorum ve sanırım hurma buldum tekrar hurma yemeye başlıcam.tesekkur ederim canim

Allah bagislasin yavrunu canim saglikli olduktan sonra o minik yavrun kocaman olur annesi :) bi arkadasim 6bucuk aylikken dogumyapti 950 gr dogdu bebis sumdi masallah kocaman bi cocuk oldu
Oyy minicikmiş benim bebeğim 1940 gr doğdu 34 haftada doğum yaptım. Çok şükür emiyor o yüzden kilo alımı iyi gibi ama yaşıtlarını yakalaması 7-8 ayı bulur sanırım. Bide motor gelişim olarak da biraz geride olabiliriz gibime geliyor

P primavera1985 canım başladım Tracy hogg a. Ama yatağına koyunca 15 20 dakikada uyuyan bebek hayal görünüyor. :KK53: Hatta yatağa bırakınca uyuyanlar oluyormuş. Insan inanamıyor. Kızımın gündüz uykuları Bölük pörçük ve Tracy'e göre uyuması gereken toplam saatten baya az uyuyor.

Canım gözlerimi yaşarttin anneme de okudum o da ayni şekilde gözleri doldu. O kadar haklisin ki çözümü olmayan o kadar sorun hastalık var ki. Allah'ima hamd olsun beden zihin sağlığı yerinde yigidimin. Ruh sağlığını da Allah izin verirse ben sağlıcam bu da senin dediğin gibi çocuğa mükemmel olmasını diretirsem o çocuk yetinmicek hiçbirşeyle. Çok haklisin önce kendime şefkatli olmam lazim ki bebeğime de ayni şekilde olabileyim ona bunları öğreteyim. Küçük sorunlar beni yıkmamalı hic bi anneyi yıkmamalı biz dünyanın en güçlü varliklariyiz. İsinin hakkini veriyorsun aramızda ki mesafenin hesabi yok ama beni rahatlattin ve çok mutlu ettin. Allah'im seni daha mutlu etsin bunu gönülden söylüyorum eşine sana ve yakışıklı ediz e Rabbim birlik sağlık huzur versin
Canim benim agzina saglik, sen de beni cok mutlu ettin boyle mutlu olarak. Bak iste bu konusan o bahsettigim saglik yetiskin, guclu mantikli sevgi dolu annecik. Ne zaman bir sikinti yasarsan once allah'a sonra bu tarafina danis, icinden cikamasan da arkadaslarina ailene bize gel, kafa kafaya verir cozeriz hep birlikte:KK19:

Oyy minicikmiş benim bebeğim 1940 gr doğdu 34 haftada doğum yaptım. Çok şükür emiyor o yüzden kilo alımı iyi gibi ama yaşıtlarını yakalaması 7-8 ayı bulur sanırım. Bide motor gelişim olarak da biraz geride olabiliriz gibime geliyor

Olsun canım kilo alımı iyiyse yaşıtlarını düşünme bebeğini kendi içinde değerlendir çünkü gelişimi diğer bebeklerle aynı olmadığında bu seni rahatsız edebilir hiç yoktan canını sıkar.

Bence goz aciyip kapayincaya kadar yakalar. Simdi bu kucuk masum hallerinin keyfini cikarmak lazim. Bir yila kadar peslerinde kosturtacaklar bizi :))

P primavera1985 canım başladım Tracy hogg a. Ama yatağına koyunca 15 20 dakikada uyuyan bebek hayal görünüyor. :KK53: Hatta yatağa bırakınca uyuyanlar oluyormuş. Insan inanamıyor. Kızımın gündüz uykuları Bölük pörçük ve Tracy'e göre uyuması gereken toplam saatten baya az uyuyor.
Canim ben de 2 aylikken deniyordum gece tamam da gunduz hic uyumuyordu simdi 3 bucuk ayligiz odasini karartip, emzigi agzina verip pissspisss yaptim mi 15 dakikaya maksimum uyuyor cok sukur. Tek diyecegim kendine uyan taraflari dene ama kendine stres yapma kitabi. Cozum icin okuyoruz stres olalim diye degil yani:)) ben biraz mukemmeliyetciyim de niye olmuyor diye yormustum kendimi, sonra kendiliginden olmaya basladi hersey. Dusunsene daha dunyaya geleli ne kadar oldu ki ogrenecekker yavas yavas uyumayi da, biz de elimizden gelen yardimi gosterelim ogrendinler diye:)

Buarada ilk 3 ay neler yaptim bebis uyusun diye sonra bir baktim denedigim herseyi harvey karp diye bir adam da oneriyormus. Kundakliyorduk, iki kagit havlunun ortasina yatiriyorduk anne kucagi havasi versin boslukta hissetmesin doye, beyaz gurultu sesleri fln koyuyorduk, besigini salliyorduk. Megersem bu adam ilk 3 aya 4. Trimestr diyormus. Yani hamileligin devami gibi. Bebislerin anne rahminden dis dunyaya adapte olmaya calistigi bir donem.

Taktim çok fena hemde canım evde çocuk ağlıyo mama verelim diyolar ben de deliriyorum demeyin mama bana diyeee ama çocuk ac doymuyor sonra eli mahkum veriyorum. Ama çok üzülüyorum :KK43: bu ara bi kaç kez biberon veriyorum bu beni geriyo. Sırf gece kalkıyorum sut sağıyorum ama ondada bi azalma var.anlamadım.
merhaba arkadaşlar bende hamileliğimden beri takip ediyrm ama yazmyordum. şimdi msjını görünce dayanamadım ben bebeğim doğduğunda sarılık vardı ve sadece 3 kere mama verdim onda bile çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum sana tomrisin emzirme notları diye yazıları var Google yazarsan çıkar kendisi bir doktor ve ikizleri var o da baştan mama veriyormuş fakat sonrasında yaptığı bazı tekniklerle ikizlerini sadece anne sütünü artırarak besleyebilmiş senin vasıtanla herkese tavsiye ederim lütfen mama vermeyin. annemde çok ısrar etti hatta ikimizde sonunda ağladık o bebek ağlıyo diye bende mamaya mecbur kalıcam diye ağladık. lütfen önce onu oku sonra değerlendir. herkese selamlar.

S Selayic ben doğumdan bi hafta 10 gün sonra büyük bi korku ve sıkıntı yaşadım. Üzülme sütün gider dedikleri olay gerçekleşti sütüm gitti. Tomrisin emzirme notları 3ü uyguladım. Mamy milk maker damla içtim ve çok şükür tekrar geldi. Herkese tavsiye ederim.inanıcaksın sütüm artacak diye inanacaksın başka yolu yok

Back