• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

tabletin şarjı bitti kapandı.şarja taktım,meğer şarj prize otumamış kaç saattir şarj oluyo sanıyorum,demin bi gittim,şarj ölü:KK70: hesabım orda açıktı,sipariş yarım kaldı.tablolarda iki tane mavili erkek bebek olan bi tablo var,yağlı boya gibi.4 küsür tl,ona da bak,çok hoştu onu da attım sepete:KK68:

ay geçen bana da oldu telefonu bütün gece şarj ettim sandım yatmadan takmıştım sabah bir kalktım kapanmış. çok uyuz bir şey...

Hahaaha :KK66: olabilir kiz bize kitap yazsin en iyisi nolucaak
Ya yanlış anlamayın ama cidden düşünüyodum ben bunu,hatta şu ikizler de doğsun,hem tekil hem çoğul gebelik tecrübem olacağından gebelik,doğum ve bebek bakımı üzerine bişeyler yazmayı düşünüyorum.tabi üzerine daha fazla araştırma yaparak.inşallah gerçekleşir bu hayalim:KK68:

Melina sen ve ben ayni zaman dogrucaaz :KK66: insallah kilo benimkide 2720 cnm takilmiycaz saglikli olsunlarda

canım benimkiler zaten ikiz daha aşağıda olsa da takılmam ama çok şükür normal sınırlarda kilolarımız. inşallah doğumda çok fark etmez de biliyorsun ultrasonda biraz farklı çıkıyor.
bu arada yaklaştıkça hem mutlu oluyorum hem de bir korku basıyor... Allah yardımcımız olsun.

Ya yanlış anlamayın ama cidden düşünüyodum ben bunu,hatta şu ikizler de doğsun,hem tekil hem çoğul gebelik tecrübem olacağından gebelik,doğum ve bebek bakımı üzerine bişeyler yazmayı düşünüyorum.tabi üzerine daha fazla araştırma yaparak.inşallah gerçekleşir bu hayalim:KK68:

Yanlis anlayacak bisi yokki cnm bence dur sen bu konunun uzerine...ben yazabilecegini dusunuyorumm bu bilgi derlemesi ve biraz daha arastirip pekistirmeyle cozersin sen bu isii ;)

Yanlis anlayacak bisi yokki cnm bence dur sen bu konunun uzerine...ben yazabilecegini dusunuyorumm bu bilgi derlemesi ve biraz daha arastirip pekistirmeyle cozersin sen bu isii ;)

canım benimkiler zaten ikiz daha aşağıda olsa da takılmam ama çok şükür normal sınırlarda kilolarımız. inşallah doğumda çok fark etmez de biliyorsun ultrasonda biraz farklı çıkıyor.
bu arada yaklaştıkça hem mutlu oluyorum hem de bir korku basıyor... Allah yardımcımız olsun.
Kız öyle böyle derken sen de doğurcan bak,az kaldı:KK19: ayyy,senin yerinde olsam heyecandan yerimde duramazdım heralde:KK76:

Yanlis anlayacak bisi yokki cnm bence dur sen bu konunun uzerine...ben yazabilecegini dusunuyorumm bu bilgi derlemesi ve biraz daha arastirip pekistirmeyle cozersin sen bu isii :KK66:
Hamile günlüklerim var zaten,aldığım notlar,edindiğim referanslar vs.derleyip toparlamam lazım hepsini.üzerine görsellerle ilgili çalışmalar,teknik bilgiler vs.çok detaylı bi iş.hele bi afacanlar doğsun da bakıcam o işe inşallah.Rabbim o fırsatı verirse tabi.

en azından blog yapabilirsin bence

Kız öyle böyle derken sen de doğurcan bak,az kaldı:KK19: ayyy,senin yerinde olsam heyecandan yerimde duramazdım heralde:KK76:

ahaha o değil de hiçbir müdahele olmazsa ben 40-42 yi bile bulurum o dereceyim ama ben artık çok acı çekiyorum. çin işkencesine döndü bu iş. doktorla konuşacağım valla yeter artık diye isyan edeceğim...
heyecan konusu da şöyle sona yaklaştıkça ufak ufak korku basmaya başlıyor. sanki sınava girerken kafandaki bütün bilgiler boşalırya öyle hissediyorum. bir tuhaf sanki elinden hiçbir şey gelmeyecekmiş gibi falan. ay ne bileyim Allah güç ve akıl versin. umarım her şey yoluna girer en kısa zamanda...

Ya onu çok düşündüm de nasıl yapılıyor bilmiyorum:KK43: web tasarımcısı mı bulmalıyım?

yoo ilk etapta ücretsiz bir şekilde blog yapabilirsin blogspottan falan bir hesap al. günlük gibi yazmaya başla. daha sonra çok büyür de web sitesine çevireyim dersin blogu zaten siteye bağlayabiliyorsun teknik konular da bunlar ama ilk bir blogla başla bence.

ahaha o değil de hiçbir müdahele olmazsa ben 40-42 yi bile bulurum o dereceyim ama ben artık çok acı çekiyorum. çin işkencesine döndü bu iş. doktorla konuşacağım valla yeter artık diye isyan edeceğim...
heyecan konusu da şöyle sona yaklaştıkça ufak ufak korku basmaya başlıyor. sanki sınava girerken kafandaki bütün bilgiler boşalırya öyle hissediyorum. bir tuhaf sanki elinden hiçbir şey gelmeyecekmiş gibi falan. ay ne bileyim Allah güç ve akıl versin. umarım her şey yoluna girer en kısa zamanda...
Sana bi arkadaştan bahsetmiştim hatırlarsan,ikizlerini 38'de doğurdu,3'er kiloydular fln diye.ben onu çok spesifik bi örnek sanıyodum ama sizleri görünce inancım artıyo.maşallah diyorum yine de,darısı benim başıma inşallah.heyecan çok normal,olacak öyle tabi:KK51:

yoo ilk etapta ücretsiz bir şekilde blog yapabilirsin blogspottan falan bir hesap al. günlük gibi yazmaya başla. daha sonra çok büyür de web sitesine çevireyim dersin blogu zaten siteye bağlayabiliyorsun teknik konular da bunlar ama ilk bir blogla başla bence.
Aa hiç bilmiyorum ben bunları.dur ben koçluk alayım senden bu konuda,bi ara konuşalım bunu detaylı:KK5:

Sana bi arkadaştan bahsetmiştim hatırlarsan,ikizlerini 38'de doğurdu,3'er kiloydular fln diye.ben onu çok spesifik bi örnek sanıyodum ama sizleri görünce inancım artıyo.maşallah diyorum yine de,darısı benim başıma inşallah.heyecan çok normal,olacak öyle tabi:KK51:

yani eğer ekstrem bir durum olmazsa -suyun gelir bir sağlık sorunu olur sancı olur şu bu- bu haftalara gelinir gelmede bir sıkıntı yok. en azından bebekler açısından gelinir ama benim çok ağrım falan oldu o da iki bebeği taşımanın zorluğundan. şimdi artık had safhada ağrılarım.
şu da var ben neredeyse bütün hamileliğimi dinlenerek geçirdim o da çok büyük etki etti. özellikle 28-30lardan beri hep yatıp yuvarlanıyorum. tek sırrım bu...
sen de çok gezme dinlen yat sürekli. aşırı yemek yapma pratik şeyler yap yani ayakta hiç kalmamaya çalış başka bir sıkıntı olmazsa görürsün bu haftaları inşallah...

yani eğer ekstrem bir durum olmazsa -suyun gelir bir sağlık sorunu olur sancı olur şu bu- bu haftalara gelinir gelmede bir sıkıntı yok. en azından bebekler açısından gelinir ama benim çok ağrım falan oldu o da iki bebeği taşımanın zorluğundan. şimdi artık had safhada ağrılarım.
şu da var ben neredeyse bütün hamileliğimi dinlenerek geçirdim o da çok büyük etki etti. özellikle 28-30lardan beri hep yatıp yuvarlanıyorum. tek sırrım bu...
sen de çok gezme dinlen yat sürekli. aşırı yemek yapma pratik şeyler yap yani ayakta hiç kalmamaya çalış başka bir sıkıntı olmazsa görürsün bu haftaları inşallah...
Ya işte ben çok gezdim yoruldum ama şuan tek hareketim haftasonları ki o da çok fazla yürüme üzerine değil,ordan oraya araba vasıtasıyla.evde de genel anlamda ense vaziyetteyim,sürekli yatıyorum,uyuyorum fln.yaptığım tek şey mecburi çamaşır yıkayıp asmak,bulaşık yerleştirip çıkarmak ve yemek.yemekte de oğlumdan dolayı sallayamıyorum,çocuk dengesizleşmesin diye.mutlaka çorba ve yemek çıkarmaya çalışıyorum mecburen.iki hafta kaldı karnelere,tatil girince doğuma kadar anneme yollıcam yine kısmetse.o zaman free,artık eşim ister salata yesin,ister karpuz beyaz peynir.çok kasmıcam.en son muaynede dr da şaşırdı hatta maşallah,sahim boyun süper fln diye.şimdilik bi risk yok,inşallahta olmaz.bebekler iri benim,bi tek ondan korkuyorum,sürpriz yaparlarmı diye.bide o dediğin şikayetler ilk gebelikte çok bariz oluyor.ben şuan düşünüyorum oğlumda ölüyodum bitiyodum,kolumu kaldırcak halim yoktu,belim 6. Aydan sonra iptal olmuştu.şuan iki bebek olmasına ve çok daha fazla kiloyla hamile kalmış olmama rağmen şükürler olsun çok hafif şikayetlerim oluyo.o da oldun artık o kadar diyorum.

Okadar ağzım alışmıştı ki emirhana alışmak baya zor olacak gibi :KK66: ama bunuda çok begendim canım.İlk önce sağlıkla gelsin dünyaya sonrada ismi ile yaşasın:nazar: .hayırlı olsun tatlım:KK46:
Yaa bi de bana sor canimm. 9 ay boyunca Ayazim diyerek sevdim :cry: ama esimin bastan beri icine sinmemisti Ayaz. Gerci babamda isin icinde olmasa kabul etmezdim ama baktim ikisi de istiyo kiramadim. Aynen onceligimiz sagligi.. cok kotu olmadikca ismi ne olursa olsun benim canimin bi parcasi. Her sekilde omrum feda olsun oglumaa :KK36:

Merhaba arkadaşlar.. Ben de az önce doktordan geldim. Bir ay sonunda nihayet gördüm bebeğimi. Bir sorun yok Allaha Şükür. Kilomuz 2800 çıktı doktor normal dedi ama 4 hafta önce gittigimizde 2350 ydi. hep 2-3 hafta önde gidiyodu ilk defa haftasiyla uyumlu cikti. Kiloya takilmiyorum ama su son bir ay o kadar istahsizdim ki bebeğimi iyi besleyemedim diye kızıyorum kendime.:KK34:ilk defa nst ye girdim bir sorun çıkmadı. Ve gelelim en önemli konuya. Doktor daha ilk aylarda eşimin dogumu nasıl önerirsiniz sorusu üzerine sezeryan yanlısı gibi bir cevap vermişti. Hani tüp bebek özel bebek riske atmak istemeyiz pek demişti. Ben de hep normal istememe rağmen o günden sonra sezeryana sartladim kendimi. Bugün de haftaya çatı muayenesi yapacağını söyledi ve istersem normal doğum yaptıra bilecegini söyledi. Hangisini onerdigini sorunca ikisi de olur sen ne istersen o dedi. Kafamı çok karıştırdı benim. Sezeryan olursa haziran 10-11 gibi olabilirmiş. Ama normal olunca mecbur gününü beklicek. Şimdi neyi düşünerek karar vermeliyim bilmiyorum. Normal doğumdan çok korktugumdan değil ama bebeğime de biran önce kavusmak istiyorum. Lütfen bana bir fikir verin:KK42:
Canim bana da normal dogum yapabilecegimi soyledi. Ama karari hep bana birakti.Benim de uzunca bi zaman kafama yatti normal dogum. Sonra dusundum normal dogumda risk daha fazla. Sezeryanda olan bana olacak. Daha once de yazmistim normal dogumdan korkmuyordum. Adetlerimde alismistim agriya sanciya zaten. Ignesiz serumsuz atlattigim ay yoktu nerdeyse. Ama sadece oglumu dusundum onun acisindan en temizi sezeryan.. insallah hayirli olan karari vermisimdir ve insallah sende hayirli ve dogru karari verirsin :KK25:

Back