• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de dogum yapacak tüp bebek hamişleri , gelin beraber gün sayalım

O his bana da geliyor. Soyle bir girissem diyorum. Sanki 3 gun araliksiz temizlik yapabilirmisim gibi geliyor o kadar.
esime de uzuluyorum sabahin 7 sinde cikiyor evden aksam 7 geliyor hastaneye gidip igne oluyoruz saat 8. O saatten sonra da ev isi. Dun cok komikti. Cok yorgun ve halsizligi var belli. Hadi yerine yat diyorum mufak perisan yatamam diyor ama yapacak gucu de yok. Ki normalde umrunda olmazdi. Kendisiyle cebellese cebellese ona gore toparlayip oyle yatti. Allah razi olsun

Aynı şeyi dün bizde yaşadık dün süpürge tutması için anlaşmıştık bi baktım ki acayip yorgun bi taraftan yapmaya çalışıyor bi taraftan bugün yapmasam olmaz mı dedi içim bi garip oldu kıyamadım:) zaten eve girer girmez hemen bulaşık mak bakıyo temiz mi kirli mi diye:) canım benim ya az beklemedik yani napalım biraz çalışsınlar doğumdan sonrada biz durmucaz hiç..

canım hayırlı olsun :):) ağladın mı ? ben olsam kesin ağlardım transferimde de çok ağlamıştım çok duygulanmıştım görmek daha da heyecanlarndırır sanırım :):)
O kadar çabuk bırakamıyorum kendimi sanıyorum.. Heyecandan konuşamadım çok komikti :) Darısı başına inşallah :)

Hanimlar bugun cok canim sıkîldi sabah sabah velilerden aldigim mesajlardan. Benim dusuk riskim oldugu icin saglik raporu aldim. Saglik raporunu alma sebebim de cocuklar magdur olmasin yerime ogretmen gelsin diyeydi. Yoksa normal dr.lardan kisa kisa uzun sure rapor alabilirdim. Bugun beni ariyorlar bikac tanesi okuldsn almis.yok iste ucretsiz izin alsaydiniz bizi niye magdur ediyorsunuz. Bu cocuklar bire baslayacak seneye vs vs. Ogretmenim robot degil. E bu hakki bana bakanlik da vermis. Ben kardesimin vefatindan sonra bile calistim. Psikolojim bozuk diyip izin almadim ki alabilirdim. Bu neyin hesap sormasi. Ne hadlerinehaksiz miyim. Inanin dun butun gun aayakta kadigim icin hastanede agridan kivrandim. Dusuk korkusuna icim icimi kemirdi. Ne icin yerime ogretmen gelsin de cocuklar magdur olmasin diye
Bende ogretmenim canim.bilirim veli patavatsizligini.hicbirsey senin ve bebeginin sagligindan muhim degil unutma.ayni zamanda ogretmen cocuguyum.12 yasima kadar kirsal bi dag koyunde buyudum bu yuzden ve annem babam kadar kendini parcalayan ogretmen gormedim bilmiyorum hala bu yasimda.benim degil koy cocuklarinin anne babalariydi onlar.nooldu madalya mi taktilar, alkis mi tuttular, tesekkür mu ettiler... annem bir hafta ankarada hastanede ameliyat sonrasi yatip, o sartlarda ( 1985-1986) sinopun ilce dag koyune kilometrelerce karlari yararak yuruyup derse girdi.birak allahini seversen.hele ki bu donemde sagligindan cocugundan asla odun verme. Zaten yapman gerekeni yapmış, yerine ogretmen gondermissin.sakin acma telefonlari ve istirahatine bak canim.

Kizlar iki gundur ise gidiyorum.86 km lik bi ilcede ogretmenim.gelis gidis yapiyorum.sabah 6:30 da servise binip akşam 16:00da evde oluyorum. İse mecburiyetten basladim.dun bu kadar uzun sureli olmadi.dinlenince gecmisti ama bugun 13:00den beri kadiklarim agriyo.ara ara kramp gibi sanci girip cikiyo.igne yaptirdigim hemsireme sordum.istirahate alisti vucudun, yorgunluktandir korkma diyo.insallah oyledir ve gittikce artmaz bu agrilar :110:

Bende ogretmenim canim.bilirim veli patavatsizligini.hicbirsey senin ve bebeginin sagligindan muhim degil unutma.ayni zamanda ogretmen cocuguyum.12 yasima kadar kirsal bi dag koyunde buyudum bu yuzden ve annem babam kadar kendini parcalayan ogretmen gormedim bilmiyorum hala bu yasimda.benim degil koy cocuklarinin anne babalariydi onlar.nooldu madalya mi taktilar, alkis mi tuttular, tesekkür mu ettiler... annem bir hafta ankarada hastanede ameliyat sonrasi yatip, o sartlarda ( 1985-1986) sinopun ilce dag koyune kilometrelerce karlari yararak yuruyup derse girdi.birak allahini seversen.hele ki bu donemde sagligindan cocugundan asla odun verme. Zaten yapman gerekeni yapmış, yerine ogretmen gondermissin.sakin acma telefonlari ve istirahatine bak canim.
Bir yanim rahat ol keyfinden degil diyor diger yanim cocuklara uzuluyor anneler boyle cadilik yapinca kiziyorum ama cocuklar masumlar. Tesekkur ederim
Kizlar iki gundur ise gidiyorum.86 km lik bi ilcede ogretmenim.gelis gidis yapiyorum.sabah 6:30 da servise binip akşam 16:00da evde oluyorum. İse mecburiyetten basladim.dun bu kadar uzun sureli olmadi.dinlenince gecmisti ama bugun 13:00den beri kadiklarim agriyo.ara ara kramp gibi sanci girip cikiyo.igne yaptirdigim hemsireme sordum.istirahate alisti vucudun, yorgunluktandir korkma diyo.insallah oyledir ve gittikce artmaz bu agrilar :110:
Benim de oyle evde bile 10. Dk. Ayakta kalinca kasiklarimda agri ve yanma basliyor sanki icerde jilet kesigi var. Korkuyorum bende uzaniyorum. Haftalarimiz yakin keske iki uc hafta daha izin alabilseydin. Ben heyet raporu aldim

Kızlar bugün çok garip şeyler yaşadım.Bugün sabahtan öglen 12ye kadar dersim vardi ana nasıl bir bulantıyla derslerimi bitirdim anlatamam!Öğlen 13.30da bebeklerimin kalp atışları için merkeze gidecektim gitmeden 2 saat önce bir adet sancısı tuttu beni.Neyse merkeze gittim muayeneye aldılar tam çamaşırımı soydum ki ne göreyim çamaşırım kıpkırmızı kan revan olmuş ve farkında değilim altım siyahtı.hemşireye söyledim hemen doktorumu çağırdı ama beni bir ağlama tuttu bide eşim işte ben yalnızım nasıl aglıyorum.Dokrorum hemen ultrasona aldı.Bebeklerden biri çok güzel kalbi atiyor sesini dinletti kendini gösterdi.Digeri de görünüyor ama kalp atışı yok 10 gün içindw diğeri de belli olur dedi.Panik yapmamamı bu tür kanamaların olabilwxeğini ama sürwklu ve yoğun gelirse hastanede yatış yapmam gerekeceğini söyledi.Sonra hemen proluton iğne yapti 3 güne bir yapmam gerektiğini söyledi jeli günde 3e çıkardı.İcimi rahatlattı inşallah kanama bir daha gelmez çok kötü bişeymış.çok şanslıyım ki doktora gittiğim ansa yaşadım bunu farklı bir ortam olsaydi napardım:)Şükür bebeklerim sağlıklı:nazar::nazar::KK46::KK46:

Benim yoklugumu merak edeniniz oldumu bilmiyorum.gecmise bakamiyorum.cepten girdim bu sefer.10 gundur hastanede yatiyordum.2gun oldu cikali.cok fazla ellerim bacaklarim dolusu kanama oldu.heryer batiyordu.aglamak korku endise.dusuk tehlikesi subkoryonik hemetom abortis imminens diye yazmislar.kesenin arkasinda kanama bolgesi olmus.keselerin biri bos.digerinde kalbi atiyor kuzumun.ikiz gebelik ama tek bebek.kanamada ona yakinmis.depot pruloton igne yapiliyor.cok zor gunler geciriyorum.karin agrisi var.surekli yatcakmisim.bir aylik rapor verildi.dua edin arkadaslar.bunu yasayan ve bebegini kurtaran varmi.
Çok geçmiş olsun canım arkadaşım bugün ben de kanama yaşadım hemen proluton vurdular jeli 3e çıkardılar devam ederse ben de hastahanede yatabilirmişim inş. devam etmez çok dua ediyorum rabbim hepimizi korusun çocuklarımızı bize bağışlasin benim ikizlerimin de birinin kalbi atmıyordu 10 gün daha süre verdi inş. onun da kalbi atar.Allah yardımcımız olsun inş.

Bir yanim rahat ol keyfinden degil diyor diger yanim cocuklara uzuluyor anneler boyle cadilik yapinca kiziyorum ama cocuklar masumlar. Tesekkur ederim

Benim de oyle evde bile 10. Dk. Ayakta kalinca kasiklarimda agri ve yanma basliyor sanki icerde jilet kesigi var. Korkuyorum bende uzaniyorum. Haftalarimiz yakin keske iki uc hafta daha izin alabilseydin. Ben heyet raporu aldim
Suan gittigim okulda gorevlendirmeyim.kendi okulum , 86km ilce ustune 36 km bozuk koy yolu.toplam 122 km. bi heyet daha alsaydim yeni rapor alamadigim taktirde (kendi dr.um veremeyecegini soyledi) 122 km gidip gelcektim ki o koy yolu daha bitmeden dusuk yapardim zaten.

Allah kolaylik versin cok zormus hakikaten. Ben hic sesimi cikarmiyim o zaman. Benim okul yakinda benim de derdim anasinifi olmasi. Brans olsa hadi oturdugum yerden ders anlatayimnda olmuyor heran otur kalk egil dorul ayakta hareket halindeyim. . Rabbim sonumuzu hayra cikarsin

Kızlar bugün çok garip şeyler yaşadım.Bugün sabahtan öglen 12ye kadar dersim vardi ana nasıl bir bulantıyla derslerimi bitirdim anlatamam!Öğlen 13.30da bebeklerimin kalp atışları için merkeze gidecektim gitmeden 2 saat önce bir adet sancısı tuttu beni.Neyse merkeze gittim muayeneye aldılar tam çamaşırımı soydum ki ne göreyim çamaşırım kıpkırmızı kan revan olmuş ve farkında değilim altım siyahtı.hemşireye söyledim hemen doktorumu çağırdı ama beni bir ağlama tuttu bide eşim işte ben yalnızım nasıl aglıyorum.Dokrorum hemen ultrasona aldı.Bebeklerden biri çok güzel kalbi atiyor sesini dinletti kendini gösterdi.Digeri de görünüyor ama kalp atışı yok 10 gün içindw diğeri de belli olur dedi.Panik yapmamamı bu tür kanamaların olabilwxeğini ama sürwklu ve yoğun gelirse hastanede yatış yapmam gerekeceğini söyledi.Sonra hemen proluton iğne yapti 3 güne bir yapmam gerektiğini söyledi jeli günde 3e çıkardı.İcimi rahatlattı inşallah kanama bir daha gelmez çok kötü bişeymış.çok şanslıyım ki doktora gittiğim ansa yaşadım bunu farklı bir ortam olsaydi napardım:)Şükür bebeklerim sağlıklı:nazar::nazar::KK46::KK46:
Canım Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ve bir daha kanama yasatmasin:nazar::nazar:

Kizlar gecen crinonun azizligine ugradim acmamla ilacın fiskirmasi bir oldu 5-6tane ziyan ettim hatta icime vermek icin zorladim epey cok hafif kan geldi esim sinirlendi eczaciya goturdu ilaci meğer rakimi yuksek olan yerlerde o sıkılan kare olan yeri igne ile delip havasini almak lazımmış bu kadar basit birsey beni bukadar yipratti:)

Allah kolaylik versin cok zormus hakikaten. Ben hic sesimi cikarmiyim o zaman. Benim okul yakinda benim de derdim anasinifi olmasi. Brans olsa hadi oturdugum yerden ders anlatayimnda olmuyor heran otur kalk egil dorul ayakta hareket halindeyim. . Rabbim sonumuzu hayra cikarsin
Ha benim suanki ogrencilerim zihinsel engelli bide :) amin canim amin...

Back