Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet f-HCG değerin biraz yüksek çıkmış canım , f-HCG nin yüksek çıkması Down sendromu olabileceğini gösteriyor ama Down sendromunun diğer bir göstergesi olan ense kalınlığı normal çıkmış (1.4 mm) , diğer gösterge olan Kombine Trisomy 21 riski 1:934 çıkmış buda iyi , ayrıca yaşında 22 bizlere göre çok gençsin , buda önemli.PAPP-A 1.63 0.51
Fb-hcg 90.9 2.36
Yaş 22
Ense kalınlığını 1.4 canım
Günaydın canım nasılsın
Canım öncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. Hiç üzülme bende senin durumundayım. 13+2 bebeğim diğeri 6+4 de kaldı. Oda duruyor kalp atışı yok incelerek kağıt bebek olacak. Hiç canını sıkma şükür et sonuçta bir bebeğimiz bizimle ben ikili test yaptırdım biraz yüksek çıktı ama olsun rabbim ne eylerse güzel eyler
Ben yaptirmadim canim herhangi tedavi durumu anne karninda olamiyor bi problem olsa da aldirmayacagima gore yapgirmaninda luzumsuz olsugunu düşündüm
nasıl dayanıyosun ya oturamıyorum ben artıkBenim dr um birakabilirsin dedi ben tedbiri elden bırakmamak icin devam etmek istiyorum dedim tamam dedi:)
Hayirlı olsun canım:)Merhaba, bugün pozitif sonucunu aldım. 15.gün 2066 değerim. 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğim. Umarım bu topiğe devam edebilirim:)
Hayırlısı olsun , sağlıkla kucağına almak nasip olsun Değerin çok güzel canım , belkide ikizdirMerhaba, bugün pozitif sonucunu aldım. 15.gün 2066 değerim. 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğim. Umarım bu topiğe devam edebilirim:)
Sağol canım ailede öyle bir durum yok çok şükür :) takmıyorum zaten Dua ediyorumEvet f-HCG değerin biraz yüksek çıkmış canım , f-HCG nin yüksek çıkması Down sendromu olabileceğini gösteriyor ama Down sendromunun diğer bir göstergesi olan ense kalınlığı normal çıkmış (1.4 mm) , diğer gösterge olan Kombine Trisomy 21 riski 1:934 çıkmış buda iyi , ayrıca yaşında 22 bizlere göre çok gençsin , buda önemli.
Doktor değilim ama bir-iki kelam ederek yorum yapmak gerekirse ;
2 li tarama testi ; adı üstünde tarama testi. Tek başlarına tarama testleri hiçbir anlam ifade etmez.
Rahminde ikinci bir kese var, bu kesede HCG salgılayarak f-HCG'nin yükselmesine katkıda bulunmuş olabilir. Zaten ikiz gebelere ikili tarama testi yapmadıklarını duyuyorum.Yaşının genç oluşu , ailende Down sendromlu bir akrabanın olmayışıda iyi haberler.
Ben senin yerinde olsam bu sonucu hiç kafama takmam bundan sonraki yapılacak testlere bakardım canım.
İnşallah hepimizin bebişi sağlıkla kucağımıza gelir
Geçer inşallah canım hamilelikte normal bunlar :)Bilmiyorum pek keyfim yok sol yumurtalik tarafi agriyor dun geceden beri anlamadim
Hakkında hayırlısı olsun canım:)Canım cok teşekkür ederim cevap verdiğin için.. HAyırlısı ile Rabbim kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı.. ben dayanamayıp önümüzdeki hafta başka bir doktora daha gideyim diyorum. Şaşkınlıktan iyi olan bebek için ne söyledi hatırlamıyorum içim rahatlar inşallah biraz..
Merhaba, bugün pozitif sonucunu aldım. 15.gün 2066 değerim. 2 hafta sonra kalp atışını duymaya gideceğim. Umarım bu topiğe devam edebilirim:)
Hayırlı olsun. Sonucunun bana göre normal. Zaten bir olumsuzluk gorseydi doktorun söylerdi. Yanlız normal yolla hamile kalan annelere kıyaslama durumunu çünkü tüp bebek hamileliğimde gelişmeler biraz geriden geliyor. Onun için insanın morali bozulabiliyor.simdi doktordan ciktik cok sagliklisiniz bebeginiz 5 hafta 5gunluk dedi. aslinda kafam karisti ve doktoruda soru yagmuruna tuttum.ama iyi dedi yolk kesesini bile gorduk.2milim bebis 1.06cm kese var sizce nasil
yurtdışına gönderilen testten bahsediyorsan canım benim tüpçü 1500 lira dediarkadaşlar, harmony testi yaptıran oldu mu aranızda? benim ikizden teke düştüğü için dr ikili test önermedi, harmony yi burada duymuştum. ücret vs bilgisi olan var mı? 10.haftadan itibaren yaptırlması öneriliyor(amniyosentez düşünmüyorum.)
O günlerde benimde kasıklarımda ağrı olmuştu. Moral çok önemli , moralini hep yüksek tut. Değerin niçin düşük olsun , katlanmaması içinde bir neden varmıki Daha önemlisi hayırlısı neyse o olsun canım. Umarım hayırlısıyla sağlıkla bebişini kucağına alırsın canımkızlar herkeze merhaba bende topiğinizde yeniyim herhezi hayırlıyorum inşallah güzel güzel bebişlerimiz olur bende tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım aslında 2 kere normal yolla oldu düştü dış gebeliğim oldu amaliyatla alındı Allahım kimsenin başına vermesin çok kötü bu arada dün 12.günümdü sonucum 65 bana düşük geldi çok üzüldüm buarada ara ara karnım kasıklarım agrıyo ama özellikle sol kasıgım bi giriyo sancı sizce bu agrılar normalmi neden olabilir ben çok korkuyorum daha öncede yaşadıklarım için progerteron 100 iğne kullanıyorum coraspirin bide oksapar degerim yükselir degilmi
Canim ben tranferden bir gun once ruyamda oglum oldugunu gormustum. Hatta esim de goruyo musun icine dogmus daha bebek koyulmadan dedi. Esim kiz cok istiyordu. Ama hayirli saglikli evlat versin guzel Allahim. Ben hic ne kizi ne erkegi daha cok istemedim. 8 yilin sonunda Allahin izniyle geliyo ya kuzum. Gerisi onemli deil :) Rabbim tamamina erdirsin insallah. Olmayanlara da versin hep duam bu.Tesekkurler cnm hepimizde ufak tefek moral bozukluklari oluyor tabi insallah en kisa zamanda atlatiriz. Bu arada tebrik ederim oğluşunu :) hamile oldugumdan beri iki kez ruya gordum ikisinde de oglusum olmus :) bakalim hayirlisi olsun.......
Tsk ederim canimm. Allah razi olsun. :)Gözün aydın canım. Allah oğluşunu sana bağışlasın Maşallah...
Amiiin teyzesi. Tsk ederim. :)supermis canım oglusumuz geliyor demekki ne guzel:) hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin insallah :)