• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Günaydın kızlar benim ellerim ayaklarım dudaklarım her akşam şişiyor gece uyuyamiyorum normal mi doktora gideyim mi böyle bişey yaşayan varmı

Bizde ilk 1 sene boyle idare etmeyi düşünüyoruz canim. Sonra bakici bulacagiz sanirim. Annem ve kvdem saglik durumundan dolayi bakamazlar.
Canım yaa çok kiskandim seni suan.Ben de çok isterdim eşimin bakmasını,Acikcasi anneme bile onun kadar guvenemiyorum..esin işten izin mi alacak nasıl ayarladiniz?? Özel değilse tabi ..

Canım yaa çok kiskandim seni suan.Ben de çok isterdim eşimin bakmasını,Acikcasi anneme bile onun kadar guvenemiyorum..esin işten izin mi alacak nasıl ayarladiniz?? Özel değilse tabi ..
Izin degil kuzum calisma saatlerini ayarlayacagiz. Ben zaten 2 gun ders alacağım esimin de 2 gunu bos o bakacak ben yokken. Ikimiz de ogretmeniz. Keske her anne babanin boyle sansi olsa.

Izin degil kuzum calisma saatlerini ayarlayacagiz. Ben zaten 2 gun ders alacağım esimin de 2 gunu bos o bakacak ben yokken. Ikimiz de ogretmeniz. Keske her anne babanin boyle sansi olsa.
canım ya benim arkadaşım da öyle yapmıştı çook iyi olmuştu 1 sene boyuna kendileri baktı çocugunu. şanslısın bu konu da. ben de 2. yıl 15 saat derse girip 2-3- gün bakıcıya göndereceğim.

canım ya benim arkadaşım da öyle yapmıştı çook iyi olmuştu 1 sene boyuna kendileri baktı çocugunu. şanslısın bu konu da. ben de 2. yıl 15 saat derse girip 2-3- gün bakıcıya göndereceğim.
Evet devlet dogumu bu sekilde desteklese 1 sene icin ne iyi olur. Hem babalar da sorumluluk alirlar bakim vs konusunda.

geçmiş olsun canım bende 1 aydır çektim iyileşne kadar canım çıktı burdan bir arkdaş öksürüğüm çoktu balın içine soğanı 4 e böl koy 1 gece beklet soğanları at balı ye demişti o biraz yumuşattı boğazımı ama tadı pekte iyi olmuyor
Teşekkür ederim canım şimdilik öksürük yok ama grip epey Perişan ettı. Hapsirmaktan Karnım acıyor artik

Biz de her şeyini hazırladık kızımın, uafak tefek şeyler kaldı şampuan falan gibi, hem doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılcam taksit falan kalmasın hem de biraz hevesten biraz erken tamamladık, minnoşum hayırlısıyla gelse de sevsek diye bekliyoruz :halay::21:
Balıkesirde doğuma hazırlık eğitimi duymadığımdan hiç eğitim falan araştırmadım, kitaplarla idare edicem artık :KK70:
Bende hastanede ebelerin verdiği eğitime katılacağım. Sanırım tüm devlet hastanelerinde böyle bir eğitim veriliyor. Bende yeni öğrendim. İstersen hastaneyi arayıp bilgi alabilirsin.

Bende öğretmenim. Ne yazık ki yasal doğum iznimin büyük bölümü yaz tatiline gidiyor. Daha sonrası içinde 2. döneme kadar izin almayı planlıyorum.

Bende öğretmenim. Ne yazık ki yasal doğum iznimin büyük bölümü yaz tatiline gidiyor. Daha sonrası içinde 2. döneme kadar izin almayı planlıyorum.
benim de öyle canım ekim de işe başlamam gerekiyor ben de önce rapor alacağım sonra ücretsiz izin işallah.

benim de öyle canım ekim de işe başlamam gerekiyor ben de önce rapor alacağım sonra ücretsiz izin işallah.
Raporu kaç güne kadar alabiliyoruz acaba? Bu arada sene başında verilen kırtasiye yardımı da yasal izne denk geldiği için ödemeleri gerekiyormuş. Aklınızda bulunsun.

Raporu kaç güne kadar alabiliyoruz acaba? Bu arada sene başında verilen kırtasiye yardımı da yasal izne denk geldiği için ödemeleri gerekiyormuş. Aklınızda bulunsun.
canım iki kere heyet alacağım 40 günde kendi rapor hakkımı kullanacağım böylece 1. dönemi bitiririm.

Kızlar, bu arada ben bir doula ile görüşmeye başladım, İstanbul'da olan varsa özelden isim önerebilirim. Normal doğum istiyorum ama hislerim çok karışık, bilinmezliğin verdiği korku da var tabii, bu yüzden her türlü desteğe ihtiyacım olduğunu düşündüğüm ve doulanın da bana yardımcı olacağına inandığım için böyle bir karar verdim. Eşim ve ailem de destekledi. (Doula kavramı henüz bizim ülkemizde çok yeni, o yüzden ne olduğunu bilmeyen olabilir, o yüzden şu linki bırakıyorum merak edenler için http://www.do-um.com/content/yazilar/2-1-Dogum-Dogum-kocu-doula-kimdir-_17.aspx)

Hala doula ile çalışıyor musun canım? Ben eşimi ikna edemedim henüz. Sormak istediklerim var sana.

Merhabalarrrr
Bebeğimin sadece 6 aylığa kadar kullanabileceği zıbınlarını falan aldık o kadar. Başka hiç bir şeyi hazır değil.
Yatağını yeğenimden alıcam o hazır sadece.
Doğuma hazırlık kursuna eşimle ben de gidicem hatta doğumuma eşimin de girmesini istiyorum ama o yanaşmıyor pek :( sırf bu yüzden doula istiyorum hatta ama pahalı. Bir de annem diyor ki eskiden doula mı varmış doğum bir içgüdüdür kimsenin yardımına ihtiyacın olmaz ki diyor ama benim de okuduğum hikayeler hep doulalı :)
Hayırlısı ile inşallah normal doğururuz isteyenler ile. Ameliyat istemiyorum :(
Bir de süt sağacaklara söyleyeyim sağmak sütü azaltıyor. Azalmasını istemiyorsanız biraz zor ama belli aralıklarla süt sağmalısınız. Göğüsler dolup boşaltılmadıkça dolma miktarı azalıyormuş.
Ben de 6 ay izin sonrası işe başlayacağım keşke öğretmen olaydım ben de :(
Uzun oldu çok.
Öpücükler...

Bizde ilk 1 sene boyle idare etmeyi düşünüyoruz canim. Sonra bakici bulacagiz sanirim. Annem ve kvdem saglik durumundan dolayi bakamazlar.

Çok iyi yapıyorsunuz canım,için çok daha rahat edecektir böylece.

günaydın kızlar şeker taraması idrar sonuçları çıktı idrarda enfeksiyon var şeker yüksek çıktı cuma günü 100 gram OGTT yapılıcak bir daha
Geçmiş olsun canim, bolca su iç enfeksiyon için doktor ilaç verdi mi,ben de akıntım için fitil kullanacağım yine.

geçmiş olsun canım dikkat edin
Sağol canim

Back