• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 ARALIK'ta hamile olduğunu öğrenenler :D

Günaydın kızlarr
Dün iş yerimden çıkarıldım direk sebebi sölemeselerde hamile olduğum için çıkardılar artık evdeyim demekki hayırlısı böyleymiş 120 günüm dolmasına i2günüm kaldı rica edicem çıkışımı 2 gün sonra gösterirlerse işsizlik maaşı alabilcem bakalım sizinle paylaşmak istedim :/
Canım başka bir topik de de ayni konu acildi. İse geri almaları için dava açabiliyorsun ama hamile olunca böyle şeyler çok zor geliyor insana. İse gireli 120 gün mu olmuştu yeni girdiysen ve öğrendilerse çıkarmışlardır çok kızıyorum boyle insanlara :KK43: sadece kendi çıkarlarını düşünüp bakmıyorlar hic durumuna

Canım başka bir topik de de ayni konu acildi. İse geri almaları için dava açabiliyorsun ama hamile olunca böyle şeyler çok zor geliyor insana. İse gireli 120 gün mu olmuştu yeni girdiysen ve öğrendilerse çıkarmışlardır çok kızıyorum boyle insanlara :KK43: sadece kendi çıkarlarını düşünüp bakmıyorlar hic durumuna
Canım işe gireli tam 118 gün oldu 120 olsa işsizlik maaşı alabiliyorum bugün arayıp rica ettim iki gün sonra versinler çıkışımı diye cevap bekliyorum

Gösterdi ama doktor emin olmadığı için bir şey söylemedi. Bir dahaki randevuya dedi işte.

Kıyamam ya dava açabilirsin hamile diye işten çıkaramaz seni. Ne iş yapıyordun?

Hadi bakalım onumuzdeki haftanın sonunda hepimiz öğrenmiş oluruz inş.

Bu iş yerine gireli 4 ay oldu bi avm de özel bi şirkette satış danışmanıydım uzun süre çalışmayı düşünüyordum işe girincede öyle konuşmuştuk gebelik hesapta değildi ama sürpriz oldu yapacak bişey yok:))

Kizlar bebeginize kim bakacak dogunca ben calisyorum iznim 4 ay surcek sonrasi muamma sizde belli mi ? Kayinvalidem ben bakamam dedi annemde saglik sorunlarindan bakamayacak cocuk saglikla gelsin ins.. ama bakacak kimse yok :(

Kizlar bebeginize kim bakacak dogunca ben calisyorum iznim 4 ay surcek sonrasi muamma sizde belli mi ? Kayinvalidem ben bakamam dedi annemde saglik sorunlarindan bakamayacak cocuk saglikla gelsin ins.. ama bakacak kimse yok :KK43:
Ahh canım yaaa en büyük dert o kayınvaliden neden bakamıyormuşş??? ben çalışmıcam gibi 2yaşına kadar bi şekilde geciniriz mecbur. 6 aylık ücretsiz izin kullanabilirsen iyi olur :/

Canım işe gireli tam 118 gün oldu 120 olsa işsizlik maaşı alabiliyorum bugün arayıp rica ettim iki gün sonra versinler çıkışımı diye cevap bekliyorum

120 gün olunca işsizlik maaşı alabiliyomusun peki süre geçse bile işten çıkalım yine alabilirmiyim başvurSam 7 ay oldu cikali

Kizlar bebeginize kim bakacak dogunca ben calisyorum iznim 4 ay surcek sonrasi muamma sizde belli mi ? Kayinvalidem ben bakamam dedi annemde saglik sorunlarindan bakamayacak cocuk saglikla gelsin ins.. ama bakacak kimse yok :KK43:
Benim ikisi de hasta canım. Ben ücretsiz izin alacağım bebek biraz büyüyünce de bakıcı ile anlasacağım canım.

Slm kizlar galiba kizim olcak daha cok erkenmis aslinda kesin degil tabiki. Ozellikle esim kiz oldugunu duyunca cok mutlu oldu. Ama beni heyecanlandiran bebegimin hareketleriydii. Cokk tatlii yaaa. Uc boyutlu ultrasonla bakti dr. 360 derece dondu her yerini gosterdi bize cokk hareketliydi resmen zipliyo icerde ama ben hissedemiyorum henuz. Saglicakla gelir ins

Ben kamuda olduğumdan ücretsiz izne ayrılacağım, sonrasında da bakıcı ayarlamayı düşünüyoruz, ben zaten güvenipte bırakamam kayınvalideme :D

120 gün olunca işsizlik maaşı alabiliyomusun peki süre geçse bile işten çıkalım yine alabilirmiyim başvurSam 7 ay oldu cikali
işten çıktığınız günden geriye dönük son 3 yıl içinde en az 600 gün sigorta ve son 4 ayınızın da kesintisiz olması gerekiyor, işten çıkarılınca 15 gün içinde başvurmak gerekiyor. Geçirdiğiniz her gün sie hak kaybı olarak geri dönüyor, o yüzden 7 ay gibi uzun bir süre geçmiş, başvursanız bile hakkaybı yaşamışsınızdır büyük ihtimalle...

Maalesef 30 gün icinde işsizlik ödeneğine başvurman gerek en az toplamda 600gün sigorta pirminn yatmış olması en son çalıştığın yerde en az 120 gün çalışmış olman gerek şartlar böyle tatlım

Ahh canım yaaa en büyük dert o kayınvaliden neden bakamıyormuşş??? ben çalışmıcam gibi 2yaşına kadar bi şekilde geciniriz mecbur. 6 aylık ücretsiz izin kullanabilirsen iyi olur :/

Ozel sektor olunca isten cikmak biraz riskli geliyor bu firmaya girmek icin cok cabaladim calistim.. isten cikarsam da geri donusum olmaz.. tekrar is bul vs. skinti memur olsam daha rahat olurdu illaki.. bakiciya da kac yasinda emaet edilir bilmiyorum bana gore her yas bakici icin kucuk geliyor :( topu topu 4 ay ozel sektorde izin.. tek maasla gecinmekte zor bizim icin..

Benim ikisi de hasta canım. Ben ücretsiz izin alacağım bebek biraz büyüyünce de bakıcı ile anlasacağım canım.

Bakiciyada nasi birakabilirim bilmiyorum... asagi tukursem sakal yukari tukursem biyik

Ben kamuda olduğumdan ücretsiz izne ayrılacağım, sonrasında da bakıcı ayarlamayı düşünüyoruz, ben zaten güvenipte bırakamam kayınvalideme :KK70:

Ben 11 yıldır aynı şirketteyim. Maaşımda ortamımda çok şükür iyi ama işi bırakacağım inşallah.
6 7 yıldır zaten bugünü bekliyoruz kendim büyütmek istiyorum. Bir kaç sene sonra çok sıkışırsam sözleşmeli öğretmenlik vs yaparım diye düşünüyorum nasip bakalım zaman neler gösterecek

Haftaya cumartesi kontole gidecektim ama o gün dr yokmuş. Bu cumartesi gideceğim inşallah cinsiyeti öğrenebilirim

işten çıktığınız günden geriye dönük son 3 yıl içinde en az 600 gün sigorta ve son 4 ayınızın da kesintisiz olması gerekiyor, işten çıkarılınca 15 gün içinde başvurmak gerekiyor. Geçirdiğiniz her gün sie hak kaybı olarak geri dönüyor, o yüzden 7 ay gibi uzun bir süre geçmiş, başvursanız bile hakkaybı yaşamışsınızdır büyük ihtimalle...

Hmm teşekür ederim canım geçmiş olsun ozman ;)

Günaydın kızlarr
Dün iş yerimden çıkarıldım direk sebebi sölemeselerde hamile olduğum için çıkardılar artık evdeyim demekki hayırlısı böyleymiş 120 günüm dolmasına i2günüm kaldı rica edicem çıkışımı 2 gün sonra gösterirlerse işsizlik maaşı alabilcem bakalım sizinle paylaşmak istedim :/
Yanlış bilmiyorsam devlet hamile kadınları koruma altına alıyor su anlamda hamile kadın hamileliği suresince is yerinden çıkartılamaz araştır derim yinede hayirlisi olsun Hakkı'nda Can'ım

Back