• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de kendi hikayemi,derdimi anlatayim. Ekim ayinda adetim 6 gun gecikti. Once evde test yapmaya basladim. Sonra dr'a gidip kan testi verdim. Testlerin hepsi negatifti. Testlerin arkasindan adet oldum ve normalden 4 gun daha uzun surdu. Sonra bi sikintimiz varsa bosu bosuna bekleyip bir de tedavi suresi uzamasin dedik ve hem ben hem esim ayni anda tetkiklerden gecmeye basladik. Her tetkik ve taramadan once varsa bebegim zarar gormesin-icim rahat etsin diye gebelik testi ve usg taramasi yaptirdim. Sonuc hep gebelik yok iciniz rahat olsun seklindeydi. 13kasimda baslattigim tetkik safhasi 21 kasimda rahim rontgeni ile devam etti. Rontgen sonrasi 12 araliga kadar 4 kez daha test ve usg yaptirdim. 12 aralikta 5 haftalik hamile oldigumu ogrendim.Dunyam karardi, esime baba olacagini hastanede hickiriklarla soyleyebildim. Nasil kararmasin ki : once Enfeksiyon var tedavi olman lazim denildi tonlarca antibiyotik,fitil, igne kullandim. Sonra tupleri kontrol edelim denildi. Rahim rontgeni cektirdim, radyasyon yetmiyormus gibi kontras madde enjekte edildi bebegimin tutunmaya calistigi yere. Velhasil radyasyon,antibiyotikler,fitiller,agri kesici igneler hepsi bebegim benimleyken,icimdeyken uygulanmisti bana. Ne sevincimizi yasayabildik,ne hayal kurabildik,ne hayallerimizdeki gibi bir duyurma yasayabildik.Tam 40 gun sadece wc ihtiyaci icin yataktan kalktim. Doktor kontrollerime ozel ambulansla sedye ile gidip geldim.Yasadiklarimizdan sebep olusan riskimiz minik minik azaldi cok sukur.ama bebegim,canimin ta kendisi beni terk edecek veya sirf farkedilemedigi icin bir engeli olacak diye aklim cikiyor.
Iste bizim hikayemiz de boyle. Allahim kimseyi evladi ile sinamasin. Uzun oykumuzle sıktıysak affola...:anneadayı::anneadayı:
Caniiim. Allah ne yazdiysa o olacak. Ben de sana uzun ama sana moral olabilecek bi yasanmis hikaye anlatayim. Olaydaki kisiler tanidiklarim
kadin iki aylik hamileyken esi ve kendisi tirin altina girerek cok ciddi kaza geciriyorlar. ikisi de komada 1 sene boyunca kalmak uzere hastaneye kaldiriliyorlar. Kadinin karnindaki bebek kaza sonrasi hala yasiyor. Ama kendilerine bi sey sorulmadigi icin ailesine diyorlar ki bu bebegi alalim cunku kadin cok ciddi ameliyatlar gecirecek. ( hatta kadinin bacagindan et alinip kafasina parca yapildi) narkozlar ilaclar surekli verilecek. Bebek kendi dusmezse bile kesinlikle sakat olacak.ama ailesi bebek onlarin bebegi biz onlar adina karar veremeyiz ne olacaksa olacak diolar. kadin hamileligi boyunca hastanede bir suru tedavi gordu.bebege bi sey olmadi. Cok saglikli olarak dogdu. simdi nerdeyse 2 yasina geldi. Annesi de babasi da engelli. Zihinsel olarak da cok iyi degiller. Simdi kadina ve cocuguna kizin annesi oglana da onun annesi bakiyo.
yani Rabbim ne yazdi hic bilmiorz.oldurmeyen Allah oldurmuyorken engelli olmak icin de bi trafik kazasi yetebiliyor. Sen gonlunu ferah tut. Dunya ahiret en guxelini iste. ne gelirse Allahtan

Caniiim. Allah ne yazdiysa o olacak. Ben de sana uzun ama sana moral olabilecek bi yasanmis hikaye anlatayim. Olaydaki kisiler tanidiklarim
kadin iki aylik hamileyken esi ve kendisi tirin altina girerek cok ciddi kaza geciriyorlar. ikisi de komada 1 sene boyunca kalmak uzere hastaneye kaldiriliyorlar. Kadinin karnindaki bebek kaza sonrasi hala yasiyor. Ama kendilerine bi sey sorulmadigi icin ailesine diyorlar ki bu bebegi alalim cunku kadin cok ciddi ameliyatlar gecirecek. ( hatta kadinin bacagindan et alinip kafasina parca yapildi) narkozlar ilaclar surekli verilecek. Bebek kendi dusmezse bile kesinlikle sakat olacak.ama ailesi bebek onlarin bebegi biz onlar adina karar veremeyiz ne olacaksa olacak diolar. kadin hamileligi boyunca hastanede bir suru tedavi gordu.bebege bi sey olmadi. Cok saglikli olarak dogdu. simdi nerdeyse 2 yasina geldi. Annesi de babasi da engelli. Zihinsel olarak da cok iyi degiller. Simdi kadina ve cocuguna kizin annesi oglana da onun annesi bakiyo.
yani Rabbim ne yazdi hic bilmiorz.oldurmeyen Allah oldurmuyorken engelli olmak icin de bi trafik kazasi yetebiliyor. Sen gonlunu ferah tut. Dunya ahiret en guxelini iste. ne gelirse Allahtan

Ne hissedecegimi bilemeden yutkundum... Ne gelirse Allahtan amenna yoksa o kadar test-tahlilin negatif cikmasinin hicbir aciklamasi yok. Benim esimin genetik bir kas rahatsizligi var. Bebek sahibi olurken gen ayiklamasi yaptirip tup bebekle cocuk sahibi olacaktik. Sonra eger bu sinav bizi bulacaksa her turlu bulur, tevekkul edelim dedik ve Allaha teslim olup normal yolla bebek sahibi olmaya karar verdik. Insallah tek sinavimiz budur ve bununla atlatmis oluruz.

Ben de kendi hikayemi,derdimi anlatayim. Ekim ayinda adetim t yapmaya basladim. Sonra dr'a gidip kan testi verdim. Testlerin hepsi negatifti. Testlerin arkasindan adet oldum ve normalden 4 gun daha uzun surdu. Sonra bi sikintimiz varsa bosu bosuna bekleyip bir de tedavi suresi uzamasin dedik ve hem ben hem esim ayni anda tetkiklerden gecmeye basladik. Her tetkik ve taramadan once varsa bebegim zarar gormesin-icim rahat etsin diye gebelik testi ve usg taramasi yaptirdim. Sonuc hep gebelik yok iciniz rahat olsun seklindeydi. 13kasimda baslattigim tetkik safhasi 21 kasimda rahim rontgeni ile devam etti. Rontgen sonrasi 12 araliga kadar 4 kez daha test ve usg yaptirdim. 12 aralikta 5 haftalik hamile oldigumu ogrendim.Dunyam karardi, esime baba olacagini hastanede hickiriklarla soyleyebildim. Nasil kararmasin ki : once Enfeksiyon var tedavi olman lazim denildi tonlarca antibiyotik,fitil, igne kullandim. Sonra tupleri kontrol edelim denildi. Rahim rontgeni cektirdim, radyasyon yetmiyormus gibi kontras madde enjekte edildi bebegimin tutunmaya calistigi yere. Velhasil radyasyon,antibiyotikler,fitiller,agri kesici igneler hepsi bebegim benimleyken,icimdeyken uygulanmisti bana. Ne sevincimizi yasayabildik,ne hayal kurabildik,ne hayallerimizdeki gibi bir duyurma yasayabildik.Tam 40 gun sadece wc ihtiyaci icin yataktan kalktim. Doktor kontrollerime ozel ambulansla sedye ile gidip geldim.Yasadiklarimizdan sebep olusan riskimiz minik minik azaldi cok sukur.ama bebegim,canimin ta kendisi beni terk edecek veya sirf farkedilemedigi icin bir engeli olacak diye aklim cikiyor.
Iste bizim hikayemiz de boyle. Allahim kimseyi evladi ile sinamasin. Uzun oykumuzle sıktıysak affola...:anneadayı::anneadayı:
O kadar kontrollere ragmen hamileymissun ha ALlahim yardim etsin sana ve bebegine insallah dualarimizla saglikli bebeklerimiz olur.sen elinden geleni yapmissin bundan otesi takdiri ilahi iyi dusunelim iyi olsun insallah

merhaba arkadaşlar ben eylül annesiyim ama doğumum ağustos sonu görünüyor benim gibi olan var mı bebeğimin gelişimide 1 hafta önde muhtemelen bende ağustos annesi olacağım.... :)

Amin canim ALlah razi olsun bende anneme soyledim o da cok agladi.cok sevindi ama bir haftadir yalnuzim geleyim yanina bebek bizim kiynetlimuz senin yaninda olayim demedi. Tup bebek yaptirdim normalde 1 hafta falan yatman ve birinin bakmasi lazim yarim saat durdu gitti evden sonrada hic gelmefi yani hani duyuyoruz can ciger anneler var bi de mis gibi yapanlar var malesef..insanin bunlari soyleyebilmesi bile ne zor sanki ihanet ediuomusum gibi ama belkide ilk defa bunu kendime bile yeni iyiraf efiyorum. Bu dusuncelerimide biriletiyle paylasmam lazimdi. Yoksa amacim asla kimseyi uzmek falan degildi. Oylesine bir dertlesme tesekkur ederim yorumun icin
o kadar iyi anlıyorum ki seni. Kayınvalide olsa en azından kötü bir yorum yaparken için acımaz ama kendi ailen olunca insan birşey söylemek istemiyor ama bazen çok derinden yaralıyor ilgisizlikleri.Ama Allah o zaman da daha sıcak ilgili alakalı eşler veriyor kapattırıyor o boşluğu büyük nebzede.

Hikayeleriniz gerçekten çok etkiledi ...Rabbim ne büyüdük dedim bir kez daha ...sukruler olsun çok merhametli Rabbimiz bize rahmeti merhameti ile muamelede bulunsun ...hepinize sağlık sıhhat mutluluk huzur diliyorum...herşey gönlünüzce olur inşallah ...sevdiklerimzle evlatlarimizla güzel nice seneler görelim :) hamile duası da etmiş oldum gece gece duygulandim azıcık ... Hayırlı geceler :anneadayı::nazar::KK25::KK36:

merhaba arkadaşlar ben eylül annesiyim ama doğumum ağustos sonu görünüyor benim gibi olan var mı bebeğimin gelişimide 1 hafta önde muhtemelen bende ağustos annesi olacağım.... :)
4 eylülde doğarsa ne güzel benle aynı gün :) hahaha başakda mükemmel bi çocuktur :)) isterdim başak annesi olmak

Aranizda benim gibi hamile oldugunu hala kimseye soykememus olan var mi hafta sonu kardesimin nisani var caktirmamaya caliscam kusmet olursa 3 ay gecmeden soylemek istemiyorum. burda komsularimda bilmiyo.Belki hatirlarsiniz gecen hafta esim tayin oldu diye yazmistim evet hafta sonu geldi evin isini yemekleri alisverisi vs yapti geri gitti ben gene yalniz. Yalnizkende insanin nazlanacak kimsesi bile yok. Bazi arkadaslar annesinde kaldigini yazmus.valla 3 sefer tup bebek yaptim 4 sefer felan ameliyat oldum annen kac sefer bakti deseniz sifir. Ayni sehirdd tasadigimuz halde. Malesef bende biraz bu konuda sanssizim soguktur annem.sanki baskasinin cocugu gibi hep telefondan yakinlik gosterir. Allahim esimi basimdan ayirmasin onun hakkini odeyemem.insan yalniz kalinca bazi seyler daha cok gozune batiyor neyse bende oyle bi dertleseyim dedim. Insallah benimde tayinim cikar bir an once de daha da derinleri dusunmem:KK43::nazar::KK46::anneadayı:

canım günaydın çok dua edicem sana.duygusaldım hamilelikten iyice kötü oldum yazdıklarına ağladım :( inşallah annenin içine şevkat dolar.inş.tayin olursunda eşine kavuşursun allah sonsuz ayrılık vermesin inş.bebeğinle sağlıkla eşinle uzun hayırlı ömürler versin sana hepimize

Merhaba arkadaşlar durumu hatırlarmam gerekirse 3:13 translokasyonu var eşimde, bu gün genetik doktoruyla görüştük ve aslında sadece yüz ile ilgili değil otizim den kalp anomaline dawn sendromundan yüz ve pekçok engele sebep olabildiğini öğrendik. Biz henüz tes için 5 şşubatı bekleyeceğiz. Plasentadan alınacak parça ile sonuç alınacak. Lakin dr önemle ailede herhangi bir engelli söz konusu veya devamlı düşük söz konusu ise mutlaka kromozom testinin yapılması gerektiğini söyledi. Tabi zor bir durum ama bilmek bilmemekten daha iyiymiş. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Allah hherkese ve bana sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin.

allahım yardım etsin sana allah sağlıklı evlat versin size hepimize inş.

Mrb kizlar
Bugun dr a gittim.elevit verdi.var mi kullanan?
Burda forumda okumustum birine aksam ic demisti dr sanirim.bAna bisey demedi
Bulantilarim siddetle devam ediyor ilac a ragmen.tahlilde tiroid dusuk cikti.dahiliye dr u 4.ay bitene kadar normal durum olarak kabul ediyrz dedi ilac vermedi.
Kendi dr umun verdigi elevit ve gyno ferro sanol u kullanacagm.demir folikasit b12 ilaciyms o da.bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim

cnm günaydın elevit değilde decavit kullansan hem devlet bedava veriyor. elevit yasaklanmış kk da forumlarda çok tartışmalar okudum elevit içmeyin diye banada doktor decavit yazdı aile hekimimden bedava aldım

Mrb kizlar
Bugun dr a gittim.elevit verdi.var mi kullanan?
Burda forumda okumustum birine aksam ic demisti dr sanirim.bAna bisey demedi
Bulantilarim siddetle devam ediyor ilac a ragmen.tahlilde tiroid dusuk cikti.dahiliye dr u 4.ay bitene kadar normal durum olarak kabul ediyrz dedi ilac vermedi.
Kendi dr umun verdigi elevit ve gyno ferro sanol u kullanacagm.demir folikasit b12 ilaciyms o da.bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim
günaydın canım bende cumartesı gunu muayene oldum etrafımdaki arkadaşlarımın hepsi de decavit kullanıyor gyno ferro sanol ben ac karına içiyorum sabahları cunku faydası oluyormuş aksam içiyordum ama yakın bır arkadaşım vitamin olduğu için uykularını kaçırır dedı gerçekten de öyle dun gece içmedim ve çokta rahat uyudum gunduz içersen daha dinç olursun dedı çünkü doğuma kadar kullanıcakmısız o yüzden bende çalışıyorum yanıma aldım ilacımı gunduz içmeye başlayacağım sen bence birisine daha sor ıstersen canım

canım günaydın çok dua edicem sana.duygusaldım hamilelikten iyice kötü oldum yazdıklarına ağladım :KK43: inşallah annenin içine şevkat dolar.inş.tayin olursunda eşine kavuşursun allah sonsuz ayrılık vermesin inş.bebeğinle sağlıkla eşinle uzun hayırlı ömürler versin sana hepimize
Günaydınnnn:KK49: süper bir gün. Canım benim amacım kimseyi üzmek ağlatmak değildi sadece anlattım öylesine hani bazen olur ya paylaşmak istersin öyleydi işte geçti gitti. Duaların için teşekkür ederim ama, ihtiyacım var duaya. İnşallah tayin olurumda eşimde bebeğimizin karnımda büyüdüğünü görür. Hepimize ailemizle çok mutlu ve sağlıklı günler diliyorum tekrar teşekkür ediyorum :anneadayı::nazar::KK46:

Back