- 3 Ocak 2015
- 483
- 352
- 88
- 36
- Konu Sahibi ayse1234512
- #10.961
Caniiim. Allah ne yazdiysa o olacak. Ben de sana uzun ama sana moral olabilecek bi yasanmis hikaye anlatayim. Olaydaki kisiler tanidiklarimBen de kendi hikayemi,derdimi anlatayim. Ekim ayinda adetim 6 gun gecikti. Once evde test yapmaya basladim. Sonra dr'a gidip kan testi verdim. Testlerin hepsi negatifti. Testlerin arkasindan adet oldum ve normalden 4 gun daha uzun surdu. Sonra bi sikintimiz varsa bosu bosuna bekleyip bir de tedavi suresi uzamasin dedik ve hem ben hem esim ayni anda tetkiklerden gecmeye basladik. Her tetkik ve taramadan once varsa bebegim zarar gormesin-icim rahat etsin diye gebelik testi ve usg taramasi yaptirdim. Sonuc hep gebelik yok iciniz rahat olsun seklindeydi. 13kasimda baslattigim tetkik safhasi 21 kasimda rahim rontgeni ile devam etti. Rontgen sonrasi 12 araliga kadar 4 kez daha test ve usg yaptirdim. 12 aralikta 5 haftalik hamile oldigumu ogrendim.Dunyam karardi, esime baba olacagini hastanede hickiriklarla soyleyebildim. Nasil kararmasin ki : once Enfeksiyon var tedavi olman lazim denildi tonlarca antibiyotik,fitil, igne kullandim. Sonra tupleri kontrol edelim denildi. Rahim rontgeni cektirdim, radyasyon yetmiyormus gibi kontras madde enjekte edildi bebegimin tutunmaya calistigi yere. Velhasil radyasyon,antibiyotikler,fitiller,agri kesici igneler hepsi bebegim benimleyken,icimdeyken uygulanmisti bana. Ne sevincimizi yasayabildik,ne hayal kurabildik,ne hayallerimizdeki gibi bir duyurma yasayabildik.Tam 40 gun sadece wc ihtiyaci icin yataktan kalktim. Doktor kontrollerime ozel ambulansla sedye ile gidip geldim.Yasadiklarimizdan sebep olusan riskimiz minik minik azaldi cok sukur.ama bebegim,canimin ta kendisi beni terk edecek veya sirf farkedilemedigi icin bir engeli olacak diye aklim cikiyor.
Iste bizim hikayemiz de boyle. Allahim kimseyi evladi ile sinamasin. Uzun oykumuzle sıktıysak affola...![]()
kadin iki aylik hamileyken esi ve kendisi tirin altina girerek cok ciddi kaza geciriyorlar. ikisi de komada 1 sene boyunca kalmak uzere hastaneye kaldiriliyorlar. Kadinin karnindaki bebek kaza sonrasi hala yasiyor. Ama kendilerine bi sey sorulmadigi icin ailesine diyorlar ki bu bebegi alalim cunku kadin cok ciddi ameliyatlar gecirecek. ( hatta kadinin bacagindan et alinip kafasina parca yapildi) narkozlar ilaclar surekli verilecek. Bebek kendi dusmezse bile kesinlikle sakat olacak.ama ailesi bebek onlarin bebegi biz onlar adina karar veremeyiz ne olacaksa olacak diolar. kadin hamileligi boyunca hastanede bir suru tedavi gordu.bebege bi sey olmadi. Cok saglikli olarak dogdu. simdi nerdeyse 2 yasina geldi. Annesi de babasi da engelli. Zihinsel olarak da cok iyi degiller. Simdi kadina ve cocuguna kizin annesi oglana da onun annesi bakiyo.
yani Rabbim ne yazdi hic bilmiorz.oldurmeyen Allah oldurmuyorken engelli olmak icin de bi trafik kazasi yetebiliyor. Sen gonlunu ferah tut. Dunya ahiret en guxelini iste. ne gelirse Allahtan