- 15 Eylül 2014
- 283
- 241
- 133
- Konu Sahibi ayse1234512
- #10.181
Günaydınlar güzel bir gün geçirmeniz ümidiyle....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yaptıracak mısın peki testi canımcım.sağol canım alerji testi yaptırmamız lazım bünyesi bir şeye tepki veriyor hemen uşuttuğunden falan değil ben uykusuzluktan yorgun duştum sadece bir de stres yaptım uçuk çıkardım karnımdakini unuttum vallahi![]()
üzülüyorum da. işte mecbur. konuşup halletmeye çalışıyorum. olmadığı yerde ayrılıyoruz bakıcımızdan.Ay cnm çok zor allah yardımcın olsun insan çok üzülür. peki bu doğunca bırakıcakmısın?
Avrupa yakasında hiç bilmiyorum ama Hizmet Hastanesinin doktorlarının iyi olduğunu duydum canım benim.Ahh canım avrupa yakasında olmasam hiç düşünmezdim bile o kadar içime sinmişti ki ama malesef avrupa yakasındayım kızlar bu yakada normal doğum destekleyen doktor önerileriniz varsa çok sevinirim
Hayır olsun inşallah. Bende dün gece düşük yapıyodumgünaydın. ruyamda düşük yaptım.kendimi panik içinde gördüm. koşup duruyordum sağa sola. ama çok kötüydü
Yani rüyamda yapıyodum Allah korusungünaydın. ruyamda düşük yaptım.kendimi panik içinde gördüm. koşup duruyordum sağa sola. ama çok kötüydü
geldimi o haklar belli değildiki ve sadece devlet memurlarınamı geldi iyileştirilen memurlara ozaman ben bşey görmedim çnkü birde devletde 1 yıl ücretli izin alınmıoyrmuydu?yaptıracak mısın peki testi canımcım.
uykusuzluk insanı yıpratan zaten .
üzülüyorum da. işte mecbur. konuşup halletmeye çalışıyorum. olmadığı yerde ayrılıyoruz bakıcımızdan.
şöyle iyi birini bulamadım sanki. bu son bakıcı için . bu kez buldum iyisini diye düşünmüştüm.
yeni bebek gelince doğum iznim olacak .
6 ay onu kullanmayı düşünüyorum . ücretsiz.
sonraki altı ay da yarım gün çalışma hakkı geldi. annemi getirmek istiyorum o zaman için. gelir inşallah.
yarım gün çalışıp tam maaş olacakmış. bu benim 3. çocuk ya. nasıp olur da doğarsa . haklar bayağı iyileştirildi.
1 yaşından sonra da bakacağız artık . belki bakıcı .belki kreş . bilemiyorum . zaman ne gösterecek. hiçbir şey planlandığı gibi olmuyor bazen
canım atama ile gelince hiç kimse yok burda.
bakıcılara baktırıyoruz.
bu 3 bakıcı.
hepsi ev hanımı olunca ve genelde ya ilk işleri ya ikinci.
ev hanımlığının tembelliğine alışmış.
bir iki gün çocuklarla ilgilenirler.
sonraki günlerde yatar uzanırlar.
ilk bakıcım çok izin isterdi. ben memurum her istediğinde bırakıp gidemezsin çocukları derdim . anlamazdı.
6 çocuğu vardı. mecburiyetten çalıştı. ama sonra hep şikayet etti. canım gelmek istemiyor dedi. çocuklarım hasta falan filan. kendisi gelmişti bana . bakıcı arıyorsan benim ihtiyacım var diye üstelik.
2 . bakıcım yeni başladı işe. fakat hemen hamile kaldı. hep yattı.
ama yattığını hiç söylemedi. çocuklardan duydum. hadi dedim boş ver.
doğumuna yakın bıraktık onu.
bu bakıcıyı bulduk. ilk başlarda iyiydi. güler yüzlüydü çocuklara. küçük olanla ilgileniyordu. hikaye okuyordu günde 1 kez en azından . sonra o da hamile kaldı. 7 haftalık şu an sanıyorum . 3. bebeği. 40 yaşında. ama istedi bebek . nasip de etti ona .
neyse o da yatıyor tüm gün. telefondan nete giriyor. bol telefon konuşmaları yapıyor.
yani başında patron yok. ama yine de kimse işini severek yapmıyor. hepsi ay bitsin paramı alayım istiyor. benim gördüğüm bu.
bi de kendi otoritesini kuruyor evde. yani senin tavrinin yanında bi de başka bi kadının tavrı . çok zor.
Şartlar eskiye göre iyi cidden, peki 2 yıl ücretsiz izin de var değil mi? Ama o da maddi olarak zorlar.. Allah yardımcın olsun, herşey hep olumsuz gitmez, bir gün mutlaka düzelir yoluna girer..yaptıracak mısın peki testi canımcım.
üzülüyorum da. işte mecbur. konuşup halletmeye çalışıyorum. olmadığı yerde ayrılıyoruz bakıcımızdan.
şöyle iyi birini bulamadım sanki. bu son bakıcı için . bu kez buldum iyisini diye düşünmüştüm.
sonraki altı ay da yarım gün çalışma hakkı geldi. annemi getirmek istiyorum o zaman için. gelir inşallah.
yarım gün çalışıp tam maaş olacakmış. bu benim 3. çocuk ya. nasıp olur da doğarsa . haklar bayağı iyileştirildi.
1 yaşından sonra da bakacağız artık . belki bakıcı .belki kreş . bilemiyorum . zaman ne gösterecek. hiçbir şey planlandığı gibi olmuyor bazen
canım özel sekterde çalışanlarda 6 aylık ücretsiz izin alabiliyorlargeldimi o haklar belli değildiki ve sadece devlet memurlarınamı geldi iyileştirilen memurlara ozaman ben bşey görmedim çnkü birde devletde 1 yıl ücretli izin alınmıoyrmuydu?
bu arada işin neki ?bıraksan olmazmı hani 3 de oldu ya ondan dadı hangisine bakar zor iyi insan bulmakda ondan diyorum ben çok duygusal bakıyorum benimde k.v bakcak inan hiç baksın istemiyorum kendi annemde bakmasın ben bakayım diyorumyaptıracak mısın peki testi canımcım.
evet ücretsiz onu biliyorumda sanki devlet memurları ücretli 1 yıl alıyorlar gibi duydum belkide ynlış anlamışımdır.canım özel sekterde çalışanlarda 6 aylık ücretsiz izin alabiliyorlar
aynı rüyayı görmüşüz desene.Hayır olsun inşallah. Bende dün gece düşük yapıyodumçok kötüydü
Yani rüyamda yapıyodum Allah korusun
evet 2 yıl var.Şartlar eskiye göre iyi cidden, peki 2 yıl ücretsiz izin de var değil mi? Ama o da maddi olarak zorlar.. Allah yardımcın olsun, herşey hep olumsuz gitmez, bir gün mutlaka düzelir yoluna girer..
canım iyide doktorun o sonucu görünce sana nasıl vermez ilaç iğne vs. çok saçma
bu arada işin neki ?bıraksan olmazmı hani 3 de oldu ya ondan dadı hangisine bakar zor iyi insan bulmakda ondan diyorum ben çok duygusal bakıyorum benimde k.v bakcak inan hiç baksın istemiyorum kendi annemde bakmasın ben bakayım diyorumiçim gidiyo kıskanıyorum onlar görcek herşeylerini diye birde huyunu alır diye bide bana soğuk olur diye kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum benim ruhhalim baya bozuldu böyle deildim kv her dediğimi dinler derdim baksın derdim şimdi kıskanıyorum oda aşırı bekliyo hevesli iyice kıskanıyorum
![]()
canım bende senin gibi düşünüyordum ama emin ol bir yabancıya bırakmaktansa kv çok çok iyi çünkü bilirsin incitmez üzmez. en azından belli bir yaşa gelene kadar. imkanın varsa kendinin bakması tabi en güzeli.
bu arada bende kamudayım doğum öncesi 8 doğum sonrası 8 hafta toplam 16 hafta ücretli izin yani 4 ay. izin rapor falan anca 6 ay oluyor. sonrasında ki 6 ay 3 saat, takip eden 6 ayda ise 1,5 saat süt izni var. yeni gelişmeler haberlerde çıkıyor ama daha resmileşen bişey yok. ben 2013 de doğum yaptım hamileliğimden beri aynı şeyler konuşuluyor ama çıkmadı. planları en kötüye göre yapmak lazım bence
canım ben üniversiteye tekniker olarak atandımbu arada işin neki ?bıraksan olmazmı hani 3 de oldu ya ondan dadı hangisine bakar zor iyi insan bulmakda ondan diyorum ben çok duygusal bakıyorum benimde k.v bakcak inan hiç baksın istemiyorum kendi annemde bakmasın ben bakayım diyorumiçim gidiyo kıskanıyorum onlar görcek herşeylerini diye birde huyunu alır diye bide bana soğuk olur diye kendimi taşıyıcı anne gibi hissediyorum benim ruhhalim baya bozuldu böyle deildim kv her dediğimi dinler derdim baksın derdim şimdi kıskanıyorum oda aşırı bekliyo hevesli iyice kıskanıyorum
![]()
canım ben üniversiteye tekniker olarak atandım
2 çocuğumda da evdeydim. onlarla bire bir ilgilendim.
büyüttüm.
çocuk büyütmek gerçekten emek ister. sabır ister. şükür belli bi yaşa getirdim.
keşke kayınvalidem baksa . keşke annem ve kaynanam yakınlarımda otursa. o zaman bu sıkıntılı anlarda bakarlardı.
ben de bakıcılara mecbur kalmazdım.
ama şimdi mecburum.
bebek geldiği zaman ve 1 yaşını geçtiği zamana kadar ben bakacağım . inşallah annemle birlikte . destek olur inşallah bana.
1 yaşını geçtiğinde zaten büyük oğlan 10 yaşında olacak ve okula gidiyor zaten.
bakıcılık bir durumu yok.
küçük oğlum ise o zaman 6 yaşında olacak . nasipse 1. sınıfa başlar.
o da okula gidecek.
olmazsa onlara yarım gün bakıcı tutayım diyorum. bebeği kreşe vereyim. burda çok iyi kreşler de var. ama işte saatleri bana şimdilik uymuyor.
zamana bıraktım. çünkü sıkılıyorum gerçekten
evde geçireceğim 6 ayın keyfini yaşamaya çalışıyorum.
o zaman çocuklarla evde olacağım. sonraki 6 ay da yarım gün çalışacağım nasip olursa
bunun da tadını çıkarmaya çalışacağım. sonra ise 6 ay daha süt iznim olacak . inşallah diyeyim. yani baya bi uzun süre var önümde. zorluklarını düşünmemeye çalışıyorum diyelim. güzel yanlarına bakıyorum .