kesi/epizyo her doğumda olacak diye birşey yok bende gerekliydi çünkü bebeğim 24 saatten daha fazladır suyu olmayan ortamda duruyordu ve artık zamanı kalmamıştı son dakikada doğum kanalına mekonyumunu bıraktı bundan etkilenmmemisi için epizyo açtılar 3 tane ufacık dikiş ilk gün ağrıdı sadece zaten sabahına hastaneden çıktım bana ilaç falan vermediler zaten ağrımıyordu sadece ilerleyen zamanda dikişler ab standartlarına uysun diye ip kalınlığı artıldığından düşmediği için baticon verdiler yine düşmedi 18. günde aldırmaya gittim... herşeyi görmek naıl ilerleyeceğini biliyorsan asla korku vermez emin olun bilmek bilmemekten daha iyi ve insanı rahatlatıyor. normal doğum kesinlikle muhteşem birşey inşallah bu bebeğimi kendim çıkarıp kucağıma almak istiyorum naip olursa... size tavsiyem bulunduğunuz yerde iyi bir anne/hamile kursu varsa gidin o kursların çok faydasını görürsünüz 4.aydan itibaren ben plates yaptım haftada 3 gün , 3 günde yürüyüş yapmaya çalıştım emin olun çok etkiliyor tabiki erken doğum riskiniz olmazsa doktor uygun görürse...