2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Evet benim ilkinde sağlık ocağı kendileri aradı çağırdılar hatta daha sonraki kontrolleri de gitmedim her sefernde arıyorlardı,onlar da bakanlığa bilgi vermeleri gerekiyormuş,yapmadıklarında maaşlarnda sıkıntı oluyormş sanırım

maalesef ben tek çalışıyorum ve çok yoğun çalıştığım yer bırakmam çok zor zaten şuanda bile iadri izinliyim kar yüzünden bir sürü sorun oldu kimse orayı istemiyor çok yoğun diye en sonunda bir şekilde başka servisten birini yolladılar sanırım

BNDE BUGÜN ÇALIŞIYORUM GELMEM ÇOK YANLIŞTI KAÇ KEZ KAYDIM BİRŞEY OLSUN MÜDÜRÜMÜN BAŞINI YAKICAM

ben buraya yeni tayin geldim nerden geldi bu kadın diyecekler neredeyse hem kızım hem bebek yüzünden nöbet yazamadıkları için acayip sıkıntıdalar beni olabilecek en yoğun yere verdiler ben de idare ediyorum nasılsa allah kısmet ederse sadece 7 ay dayanacağım inşallah...

Evet benim ilkinde sağlık ocağı kendileri aradı çağırdılar hatta daha sonraki kontrolleri de gitmedim her sefernde arıyorlardı,onlar da bakanlığa bilgi vermeleri gerekiyormuş,yapmadıklarında maaşlarnda sıkıntı oluyormş sanırım

evet kesinti yapılıyor hem doktordan hemde hemşireden onuniçin olabildiğince erken öğrenip sisteme girmeleri gerekiyor

birde bazı gebeler özellikle bildirmemeyi tercih ediyor onlar daha çok sıkıntı oluyor tutanak tutmak zorunda klıyorlar onlar için sağlık bakanlığı bu konuda sağolsun! personelini çok eziyor kabul ediyorum bazıları çalışmıyor ama çalışana bile can sıkıcı şekilde muamele ediyor

ben buraya yeni tayin geldim nerden geldi bu kadın diyecekler neredeyse hem kızım hem bebek yüzünden nöbet yazamadıkları için acayip sıkıntıdalar beni olabilecek en yoğun yere verdiler ben de idare ediyorum nasılsa allah kısmet ederse sadece 7 ay dayanacağım inşallah...
Şaka gibi sanki bir suç senin durumun, ne iş yapıyorsun sorması ayıp

Bende kimyasallar ve asit buharlarına maruz kalıyorum. Allaha emanet bebişlerimiz canım. Rabbim korusun hepimizi.
doktora sordun mu peki. normalde gunde 7,5 saat çalışmamız gerek bende 5. ayda fln soyleyim diyorum ama yinede acaba erken cıksam da kokuya çok maruz kalmasam mı diyorum

Şaka gibi sanki bir suç senin durumun, ne iş yapıyorsun sorması ayıp

hemşireyim canım maalesef yöneticiler çok fazla personel aynı anda hamile olsun istemiyorlar çünkü o zaman nöbet sıkıntısı oluyor ama sağolsunlar beni olabilecek en yoğun yere verdiler özellikle pazartesi günleri ayakta durmaktan belim karnım ağrıyor. pazartesi günü neredeyse bayılacaktım ama umurlarında bile değil kar hızır gibi yetişti gerçekten...

hiç bir ilaç fayda etmiyor.bşka evde neler yapabilirim acaba

olabildiğince az ve sık beslenmeye çalış bazı gebelerde mide yanması çok erken belirti olarak başlıyor ve uzun sürüyor. bhartlı yağlı ve salamura şeyler yememeye çalış su tüketmeye dikkat et mideni özellikle rahatsız eden şeyleri takip edip onları tüketmemeye çalış

bir de çay kahve onlart mide yanmasını tetikliyor onlardan uzak dur umarım çabucak geçer sıkıntın...

hemşireyim canım maalesef yöneticiler çok fazla personel aynı anda hamile olsun istemiyorlar çünkü o zaman nöbet sıkıntısı oluyor ama sağolsunlar beni olabilecek en yoğun yere verdiler özellikle pazartesi günleri ayakta durmaktan belim karnım ağrıyor. pazartesi günü neredeyse bayılacaktım ama umurlarında bile değil kar hızır gibi yetişti gerçekten...
Sizin sisteminizi bilemem tabi ama sağlıkçı olarak onların en iyi seni anlaması gerekir.
Oldu herkez izin alsın hamile kalmadan önce, sinir oluyorum böyle şeylere, doğanın kanunu bu, katlanacaklar söylenmeye hakları yok.

ARKADAŞLAR SİZ SAĞLIK OCAĞINA KAYIT OLDUNUZ MU YA?
HEPİMİZ ÖZEL HASTANELERE GİDİYORUZ YA ÇOĞUNLUKLA Bİ BİLGİMİZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.VAR MI BİLGİSİ OLAN?KAYIT OLMAK GEREKİYOR MU?
evet canım ben oldum. hatta sağlık ocağı kalp atışını duymadan kayıt açmak istemedi fakat dr özellikle uyardı sağlık ocağına kaydını açtırabilirsin diye.

ARKADAŞLAR SİZ SAĞLIK OCAĞINA KAYIT OLDUNUZ MU YA?
HEPİMİZ ÖZEL HASTANELERE GİDİYORUZ YA ÇOĞUNLUKLA Bİ BİLGİMİZ YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM.VAR MI BİLGİSİ OLAN?KAYIT OLMAK GEREKİYOR MU?
evet gerekiyor cnm belli haftalarda çağırıyolarmış aşı için rutin kontrollerde yapıyolar .

Sizin sisteminizi bilemem tabi ama sağlıkçı olarak onların en iyi seni anlaması gerekir.
Oldu herkez izin alsın hamile kalmadan önce, sinir oluyorum böyle şeylere, doğanın kanunu bu, katlanacaklar söylenmeye hakları yok.

ne kadar söylenselerde ilerleyen günlerde mecbur yerimi değiştirecekler çünkü 6 aydan sonra burada idare etmem çok zor bakalım ne olacak. baş hemşiremizde hamile ama anlayış sıfır :)

doktora sordun mu peki. normalde gunde 7,5 saat çalışmamız gerek bende 5. ayda fln soyleyim diyorum ama yinede acaba erken cıksam da kokuya çok maruz kalmasam mı diyorum
Doktorun haberi var hamile kalmadan önce söylemiştim. Bana dediği annelerimiz tarlada doğuruyodu ne şartlarda hamilelik geçiriyolardı dikkat et ama çok da takma dedi rahatsız olduğun yerde dinlen dedi

kesi/epizyo her doğumda olacak diye birşey yok bende gerekliydi çünkü bebeğim 24 saatten daha fazladır suyu olmayan ortamda duruyordu ve artık zamanı kalmamıştı son dakikada doğum kanalına mekonyumunu bıraktı bundan etkilenmmemisi için epizyo açtılar 3 tane ufacık dikiş ilk gün ağrıdı sadece zaten sabahına hastaneden çıktım bana ilaç falan vermediler zaten ağrımıyordu sadece ilerleyen zamanda dikişler ab standartlarına uysun diye ip kalınlığı artıldığından düşmediği için baticon verdiler yine düşmedi 18. günde aldırmaya gittim... herşeyi görmek naıl ilerleyeceğini biliyorsan asla korku vermez emin olun bilmek bilmemekten daha iyi ve insanı rahatlatıyor. normal doğum kesinlikle muhteşem birşey inşallah bu bebeğimi kendim çıkarıp kucağıma almak istiyorum naip olursa... size tavsiyem bulunduğunuz yerde iyi bir anne/hamile kursu varsa gidin o kursların çok faydasını görürsünüz 4.aydan itibaren ben plates yaptım haftada 3 gün , 3 günde yürüyüş yapmaya çalıştım emin olun çok etkiliyor tabiki erken doğum riskiniz olmazsa doktor uygun görürse...
Canim benimde bebegimin kafasi buyuktu. Doktor kafasi cikinca gerisi kolay demisti. 10 cm civariydi.

Back