2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ya hamileyiz dışarısı hala fırtına sabah 2 kez düşücektim dün bi kişide sen gelme yarın demedi yani bebek düşse zevk alıcak bu işverenler merhamet kalmamış çok ama çok acı.çalışmam gerekmese anında çıkıcam burdan
Bende iki gün raporluyum dönüşte nası bi muamele görcem Allah bilir. 4 yıldır burdayım daha ilk raporum hamile olduğumu da biliyo artık. Yatıyorum şu anda ama içim de çok rahat değil

kızlar iş yerinde boya kokusuna maruz kalıyorum. çünkü oje kokusu fln zararlı diye duydum. sizce sorun olurmu?

Hakkınızda hayırlısı olsun canım başka doktorda da muayene olsan aslında bazen ultrason aletinden kaynaklanan hatalar olabiliyor
Haftaya tekrar gidicem bakalim bekliyorum simdi bilmiyorum valla zaten lekelenmelerim vardi ona bagladim bi kesinlessin bakalim durum simdilik beklemedeyiz :(

Ankara'da olan anneler var mı aranızda??
Varsa doğum düşündüğünüz hastaneleri yazar mısnız?? :110:

Ay
Evet canim eskisi gibi. Esim oyle soyluyor:KK48: dikerken gormuyosun canim. Dogum olmadan once doktor igne yapip kesitor hemen 2 sn lik bir iş bu hic kesildigini hissetmiyorsun. Sonra cocuk cikiyor zaten. Dikerkende ignenin etkisiyle aci olmuyor. Dikis iyileşene kadar bir ilac veriyor wc den sonra onu suruyorsun oraya hepsi bu. Doktorun yada eben tecrubeli olursa korkma.
ayy ilk bebisimm simdiden dogum korkusu sardi beni dusunmek bile istemiorum ama normal dogum istiorumm :)

Kan uyuşmazlığı, rahim içinde enfeksiyon, kromozon bozukluğu, kordon dolanması gibi sebepler bebeğin ölümüne sebep olabilir. Yüksek tansiyon, zehirlenme, plesantayı saran zarların enfeksiyon kapması bebeğin ölümüne sebep olabilir. Diyabet, hipertansiyon gibi hastalıklar bebeğin ölümüne neden olabilir. Ama aslında hepsinde normalden farklı, olmaması gereken fiziksel etkenler oluşur. İnsan vücudunun yaradılışı budur. Küçük ya da büyük değişiklikler olur. Doğanın kanunu bu. Fark edememek kişinin kendisiyle ilgili birşey. Çok evhamlı olmamak, çok da rahat olmamak gerek. Yani kendimize iyi bakmamız gerekiyor. Bebek illa anne kaynaklı ölmez.

Arkadaşlar, Allah'ın işine karışmak olmaz. İstesek de engel olamayacağımız durumlar mevcut. Bebek yaşasın diye biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama Yaradan meleklerimizin ömrünü bu kadar yazmışsa yapabileceğimiz birşey yoktur...
Dikkat ettimde ne guzel seyler yaziosunuzz :) okudukca rahatliorum valla :)

Ayy kizlaar Günaydın :KK54: gece bi sanciyla uyandim kii cok fena. Hemen lavaboya gittim bişey yok. Şasirdim kaldim:eek:

Bir de benim bebisin yerlestigi yer cok kenarda. Normal ultrason ile pek görülmüyor vajinal ile anca. Bunu yasayan var mi?

Kalp atışlarının hızını bilenler yazabilir mi kızlar hızlıysa erkek yavaşsa kızmış bir hurafeye göre :)

Daha önce konuşmuştuk ben bilmiyorum da ben yine tam tersini duydum, hızlıysa kız yavaşsa erkek şeklinde. Hangisi doğru ki :)

kesi/epizyo her doğumda olacak diye birşey yok bende gerekliydi çünkü bebeğim 24 saatten daha fazladır suyu olmayan ortamda duruyordu ve artık zamanı kalmamıştı son dakikada doğum kanalına mekonyumunu bıraktı bundan etkilenmmemisi için epizyo açtılar 3 tane ufacık dikiş ilk gün ağrıdı sadece zaten sabahına hastaneden çıktım bana ilaç falan vermediler zaten ağrımıyordu sadece ilerleyen zamanda dikişler ab standartlarına uysun diye ip kalınlığı artıldığından düşmediği için baticon verdiler yine düşmedi 18. günde aldırmaya gittim... herşeyi görmek naıl ilerleyeceğini biliyorsan asla korku vermez emin olun bilmek bilmemekten daha iyi ve insanı rahatlatıyor. normal doğum kesinlikle muhteşem birşey inşallah bu bebeğimi kendim çıkarıp kucağıma almak istiyorum naip olursa... size tavsiyem bulunduğunuz yerde iyi bir anne/hamile kursu varsa gidin o kursların çok faydasını görürsünüz 4.aydan itibaren ben plates yaptım haftada 3 gün , 3 günde yürüyüş yapmaya çalıştım emin olun çok etkiliyor tabiki erken doğum riskiniz olmazsa doktor uygun görürse...

birde mantar mevzusunda süt kesiği gibi bir akıntı olur şuanda çocuğumuzda olan normal süt gibi olan akıntı doğal arkadaşlar... mantar kaşıntı yapar kokulu olur ve en önemlisi süt kesiği gibi olur akıntısı...

Kızlar ben çok fena acıkıyorum. Yemekten kalkıyorum 1 saat sonra midem bomboş sanki gibi acıkıyorum. Ama karnım şiş daha yediklerimi sindirmemiş oluyorum. Yerken de hemen doyuyorum. Çok dengesiz bi hal aldım. Yarın kontrolüm var inşallah kalp atışlarını duyabilirim :D

Back