• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bana doktor dediki 22 haziranda gel istersen izine çıkarsın istersen çalışır raporu alırsın dedi 22 haziran da 30+5 Olacağım ama sıra bulamadım 23 haziranda gitsem sorunn olurmu ki
erken değil mi daha 31. hafta oluyosun.ben 32+5 te aldım çalışır raporunu.32. haftanın içinde olman gerek 32+0 dan itibaren alabiliyosun

Prof.Dr.Ahmet Aydın'ın makalesinden;

Beyin gelişiminin büyük bir bölümü hamilelikte ve hayatın ilk iki yılında olmaktadır. Bu nedenle omega-3 takviyesinin gebelikten önce başlayarak bütün gebelik süresinde ve emziklilik döneminde yapılması şarttır. Gebelik ve emziklilik dönemlerinde annelerinden w-3 yağ asidi (balık yağı) takviyesi alan çocukların IQ’su (106.4) almayanlara oranla (102.3) yaklaşık 4 puan daha yüksek bulunmuştur.

Bebek mamalarının birçoğunda yeterli omega-3 olmadığı gibi zararlı trans yağ asitleri de mevcuttur. Bu nedenle mama ile beslenen bebeklerin beynindeki dokozahekzoenoik asit miktarı anne sütü ile beslenenlerden daha düşüktür. Bu durum bebeklerin zekasını da yakından ilgilendirmektedir.

Bebek sadece sadece anne sütü emiyorsa (ilk altı ay) ve anne yeteri kadar balık yağı alıyorsa takviyeye gerek yoktur. Fakat bebek mama ile besleniyorsa hemen balık yağına başlanmalıdır. Bebekler için günlük doz 250-500mg arasında değişir. Büyük çocuklar için günlük doz 500-1000mg arasında olmalıdır.

slm kızlar nasılsınız, çoktandır yazmıyordum ama takipteyim. dün ben de gittim doktora çalışabilir raporumu da aldım ama bebiş 2 hafta önden gidiyormuş, 2-3 hafta sonra tekrar gidip çalışamaz raporumu alıp evimde keyif yapıcam :)

Yudum yudum soğuk süt iç canım,7 aydır çekiyorum,az ve geçici de olsa dindiriyo
ewet sütte içtim canım ama dediğin gibi geçicii oldu. akşam gene başladıı hafiften.. bir de ben çayı cok severim. 1 yudum çektiğim gibi yanma arttı. ne kötü bişeymiş yaaa..
artık idare edicez napalım..

günaydın kızlar,
herkeze hayırlı ramazanlar. heralde bu halde oruç tutan yoktur.
kocalara sahur iftar bizi zorlayacak ya:KK43:
cok uzun günlerdeyiz canım tutmak coook zor mümkün değill yani..
sahur işi beni de zorlayacak.. herüf uyudu oturmadı benle.. bende yarı uyur vaziyette hazırladım bişeyler...
bu sene iftara kimseyi alamiiiccciiimm cok zorlanıyorum ayakta durmaktaa... artık seneye kısmetse...

yayla süper gelir valla cnm keşke benmde öyle bi imkanım olsa..neyseki deniz varda azda olsa serinletiyo
Ben denizi daha çok seviyorum ama bizimkiler korkuyor benden çok yürüyorum diye mecbur yaylaya gidecem inşallah bir şey olmaz bebişime serinleyim derken allah etmeye bir hayırlısı ile kucamiza alsaydik bebislerimizi

Kuzum eğer öyleyse 40 haftadan önce doğacaktır muhtemelen. Yani 37. haftada falan. Ama şunu da hesapla. Ultrasona göre bebeğin gelişmiş zaten. Yani bizimkilerin 34.haftada göstereceği gelişimi seninki 31. haftada göstermiş. Bu da demektir ki bizimkinin 40.hafta göstereceği gelişimi seninki 37.hafta gösterecek. O yüzden korkma erken bile gelse dünyaya hazır olarak gelecektir tatlım. Bizler sat a göre hesap yaparız. O yüzden bebekler genelde tam zamanında gelmezler. Bebekler kendi gelişimlerini yani ultrasonları baz alırlar biz ise sat ı baz alırız hesaplarken :)

dedigin gayet mantikli gelio boyu kilosu tam ultrasondaki hafta gore eslesiyor cunku ;) doktor erkendollenme oldu demisti ki 5 gun kala belli etti kendini kizim :)
cok sagol canim yorumun icin icim bir nebzede olsa rahatladi kafam asiri karisikti cunku

Tatlım hesaplamaları sat a göre yaparız çünkü bebeğin gelişimi önce ileri sonra geri gelişim gösterebilir. Doğum haftasını aslında döllenmeye göre hesaplamıyoruz bu yüzden erken döllenme ile ilgili olacağını sanmıyorum. Şöyle anlatayım. Son adet tarihin, yumurta oluşmaya başladığı tarihtir. Yani artık hamilelik için hazır olacağın tarihtir. İlişkiye girişin ve o yumurtanın döllenmesi bu tarihten sonradır. Bu yüzden döllenmen erken olduğu için olduğunu sanmıyorum. Benim mesela sat aslında 1 kasım. ama 8 kasım olarak değiştirdi doktorum çünkü bebeğimin gelişimi o haftaya göre ilerliyor. Yani şuanda 31+5im, ama işin aslına bakarsanız 32+4 olmam gerekiyordu. Senin doktorun da bu şekilde bir ayarlama yapmadığı için bebeğin gelişimi önden gidiyor şeklinde görünüyor tatlım. En başından beri bebeğin gelişimi bu şekilde ilerlerken doktorum 12.haftada sat ile kendisini dengeler demişti. Sat tan 1 hafta geride olduğu için sat tarihimi değiştirdi. Bunun nedenini tam olarak bilemiyorum ama döllenme tarihi değil sat tarihi baz alınıyor kuzum bunu biliyorum... Bu arada sayende acıktım POWERHACK POWERHACK canım senden çekti :KK70:

oy oy kuzum benim :) benim doktorlarim enteresan sanirim sizin ki ayarlama yapmis benimki hic bisi demedi saskinim :)

Canım bizimde dün vardı kontrolümüz , iyiydi herşey çok şükür, benim doktorla ilgili çok sıkıntım yok ama hastaneyi hiç sevmiyorum , sürekli kötü bişey duyuyorum hakkında o yüzden çok tedirginim , hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız canım çocuklarımızı bi dahada o hastaneye hiç hitmeyiz
AYNEN kuzucum bende çok korkuyorum hastanedende artık dr danda :( allah kurtarsın bizi yandık valla.
ne dedi dün sana nası oğlun neler dedi başka

Back