• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kapı süsümü aldım kızlar sizle de paylaşmak istedim hazır aldığım için ismini yazdırma fırsatım olmadı kızımın :KK46: 20150618_121511.jpg kapı süsü.jpg

hemde nası bu hafta tam bunaltıcı sıcaklar nesef alamıyorum nerdeyse klima tek çarem ondada korkarak açıyorum
Hani ben pazartesi işe gelemedim ya hastayım diye.. Duş almıştım pazar öğlen ne biçim sıcak vardı. Saçlarım zaten kurur dedim ki öyle de oldu kendiliğinden kurudu ama arabada pişmemek için açtığım klima beni yataklık etti :S o yüzden ben açmamayı tercih etmekten yanayım tatlım klimayı dikkatli ol sen de kuzum...

erken değil mi daha 31. hafta oluyosun.ben 32+5 te aldım çalışır raporunu.32. haftanın içinde olman gerek 32+0 dan itibaren alabiliyosun

Kuzum sezeryan olacağı için 38.haftada doktor 38i 40 olarak gösteriyor onda yanlış hatırlamıyorsam o sayede 30.hafta da 32.hafta olarak görünüyor. Ama @makbuleorhan kuzum ben senin yerinde olsam 37 bitene kadar çalışırdım böylece erken doğum olacak ve bebekle geçecek 15 koca haftan olacaktı. Neden çalışmamayı seçiyorsun ki?

bende olmadı çok şükür şimdiye kadar sende dikkat et kaşıntı çatlamanın sinyali bol bol kakao badem yağı sür lierac kiremde çk iyi geliyo tavsiye ederim
Ben 12. Haftadan beri sabah akşam ve lierac kullanıyorum canım. Şimdiye kadar olmadı çok şükür. Ama dediğin gibi kaşıntı sinyali derler çok korktum. Bir de asıl sonlara doğru çatlar diyorlar ya oda beni korkutuyor. Her türlü önlem aldım yapacak bişey yok gerçi. :)

cok uzun günlerdeyiz canım tutmak coook zor mümkün değill yani..
sahur işi beni de zorlayacak.. herüf uyudu oturmadı benle.. bende yarı uyur vaziyette hazırladım bişeyler...
bu sene iftara kimseyi alamiiiccciiimm cok zorlanıyorum ayakta durmaktaa... artık seneye kısmetse...

Kuzum seneye Allah izin verirse emziren bir anne olacaksın. Bence emzirdiğin sürece oruç tutmak biraz tehlikeli. Tabi doktorlar daha iyi bilir danışmak lazım ama sütün kesilmemişse bence buna oruç tutarak sebep olmamalısın. Bebek sütten kesildikten sonra oruca başlamak bana daha mantıklı geliyor..

Ben 12. Haftadan beri sabah akşam ve lierac kullanıyorum canım. Şimdiye kadar olmadı çok şükür. Ama dediğin gibi kaşıntı sinyali derler çok korktum. Bir de asıl sonlara doğru çatlar diyorlar ya oda beni korkutuyor. Her türlü önlem aldım yapacak bişey yok gerçi. :)

Kuzum benim 2-3 aydır kaşınıyor ama daha çatlamadı. Bu ay sonuna kadar da çatlamaz diye tahmin ediyorum ama temmuz ayından korkuyorum malum 9. ay başlıyor...

dedigin gayet mantikli gelio boyu kilosu tam ultrasondaki hafta gore eslesiyor cunku :KK66: doktor erkendollenme oldu demisti ki 5 gun kala belli etti kendini kizim :)
cok sagol canim yorumun icin icim bir nebzede olsa rahatladi kafam asiri karisikti cunku

Kuzum şöyle de düşünebilirsin. Benim normalde satım 1 kasım. Ama bebeğin gelişimiyle denk düşmüyordu başlarda. Doktorum demişti ki bu çok normal, 12. haftada denkleşir genelde ve öyle devam eder demişti ancak 12. haftada hala 1 hafta gerideydi. Doktorum da sat ımı bu sebepten ötürü 1 hafta erteleyerek 8 kasıma çekti 1 kasımdan. Seninkisi de bunun gibi Sat tarihini değiştirerek hesapla tatlım aynı şeye çıkacaktır. Sen de benim dediğim şekilde hesaplarsan tutacaktır tarihler doğumla tatlım. İçini ferah tut sen :)

oy oy kuzum benim :) benim doktorlarim enteresan sanirim sizin ki ayarlama yapmis benimki hic bisi demedi saskinim :)

Tatlım her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sonuç olarak baktığında hepsi aynı şeyi yapıyor. Değiştirmezse ben mesela 40 hafta sayamayacaktım, 41 hafta sayacaktım (40. hafta doğarsa tabi :D) veya çalışabilir raporunu aldıktan sonra 9 hafta bebekten önce geçirmiş olacaktım 7 hafta bebekle geçirecektim. En fazla fark olsa olsa doktorlarımızın yaptığı arasında bu hesaptır. Sonuçta ayarlama geri sayımı tam tutturmak için yapılan bişey. Bebeği etkilemiyor hiçbir şekilde. O yüzden takma kafana tatlım.

Kuzum şöyle de düşünebilirsin. Benim normalde satım 1 kasım. Ama bebeğin gelişimiyle denk düşmüyordu başlarda. Doktorum demişti ki bu çok normal, 12. haftada denkleşir genelde ve öyle devam eder demişti ancak 12. haftada hala 1 hafta gerideydi. Doktorum da sat ımı bu sebepten ötürü 1 hafta erteleyerek 8 kasıma çekti 1 kasımdan. Seninkisi de bunun gibi Sat tarihini değiştirerek hesapla tatlım aynı şeye çıkacaktır. Sen de benim dediğim şekilde hesaplarsan tutacaktır tarihler doğumla tatlım. İçini ferah tut sen :)

10 agustos sata gore..
suanda 35+2 yiz
sata gore 32+3
boyle yazinca 3 hafta oynuyor gibi duruyor dimi?
yani 10 agustosu temmuz sonuna mi cekicem?

10 agustos sata gore..
suanda 35+2 yiz
sata gore 32+3

Evet tatlım benim dediğim buna varıyor. Ama bebeğinin genel olarak randevulara gittiğinde hep böyle yaklaşık 3 hafta önde mi gidiyordu gelişimi? Gitgide aradaki fark açılıyor ya da azalıyor tarzında birşey mi var yoksa aşağı yukarı bu durum stabil mi? Stabilse muhtemelen 10 ağustos değil 20 temmuz gibi gelebilir senin bebişin

Evet tatlım benim dediğim buna varıyor. Ama bebeğinin genel olarak randevulara gittiğinde hep böyle yaklaşık 3 hafta önde mi gidiyordu gelişimi? Gitgide aradaki fark açılıyor ya da azalıyor tarzında birşey mi var yoksa aşağı yukarı bu durum stabil mi? Stabilse muhtemelen 10 ağustos değil 20 temmuz gibi gelebilir senin bebişin

surekli boyle idi canim ya hic degismedi ne bir gerileme ne bir ilerleme..
sabit kaldi boyle..

10 agustos sata gore..
suanda 35+2 yiz
sata gore 32+3

Ama bu söylediğim seni korkutmasın tatlım. Aynı şekilde ultrasonda 4 hafta civarında önde giden bebişi olan bir hamile arkadaşım vardı. Doğumunu 4 hafta erken yaptı. Bebek 52cm 3.5 kilo, tam 9 aylık olarak doğdu. Anne karnında gelişimini erken tamamlamış olduğu için en ufak bir sıkıntısı dahi olmadı. Hatta bu sene 2 yaşını bitirecek çok akıllı bir yakışıklı şimdi :)

Back