• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Dün de tahlillerimi ve bu ay sonuna kadar çalışabilir raporumuzu aldık hayırlısıyla, tahlil sonuçlarım iyi çıktı sevindim, ve son 21 iş günü:) ay sonunda da çalışamaz raporumu teslim edicem İnşallah...
canım bu rapor ısı nasıl oluor bıraz anlatırmısın?
şimdi hastaneden belli bir tarıhe kadar rapor alıyorsun çalışabılır dıye. sure sonunda tekrar hastaneden calısamaz raporumu alınıyor?

Evet canım 32. hafta da alınıyor çalışabilir raporu 5 haftaya kadar çalışabilir yazıyor üzerinde, böylece o 5 hafta doğum sonrasına aktarılıyor, ve iş yerine getiriyorsun ki sgk ya bildirilsin,
ben muhtemelen işe devam etmeyeceğim için ay sonu bozdurup raporu çalışamaz raporu alacağım...
sağolasın canım.. 26 haziranda kontrolüm var 31+5 oluyorum o zaman gittiğimde çalışabilir raporunu da alsam sıkıntı olur mu?

Bir de şimdi ben çalışabilir raporu aldım diyelim.. o süreçte grip oldum diyelim doktor rapor verdi o günler doğum sonrası izinden düşüyor mu acaba? Nette kadın doğumcu verirse düşer, ama başka doktor verirse düşmez diyordu.. ama kafam karıştı.. sgk işleri bunlar şakaya da gelmez atlamayayım birşey.

En azından yüzüne karşı yapıyor diye şükret tatlım. Benim kv olsa ben alayım der. Sonra pahalı bulduğu için bu güzel değil diye ucuzuna götürür. En son bana zorla iddiadan kazandığı banabüyük gelen bir ayakkabısını verdi istemiyorum diye yırtınmamı es geçip zorladı bile :KK70:
Benimki de alir sorun etmez ama hep soyler ben aldim diye...

Gunaydin kizlar sikayetlerim beni mahfediyo kalcalarimda inanilmaz bi agri var bacaklarimada vuruyo yuruyemiyorum yatakta donemiyorum bi hafta olcak nerdeyse varmi ayni sikayetleri yasayan
Benim de oyleydi.dr kalsiyum a da baslayalm dedi. 1gun kalsym 1gun magnezyum ic,yine agrin hafiflemezse her gun magnzyum ic bir sure dedi

canım bu rapor ısı nasıl oluor bıraz anlatırmısın?
şimdi hastaneden belli bir tarıhe kadar rapor alıyorsun çalışabılır dıye. sure sonunda tekrar hastaneden calısamaz raporumu alınıyor?
Anlatayım canım:) biz dün şöyle bir prosedür takip ettik,
Devlet hastanesinden istiyor sgk veya bu raporun verilebileceği özel bir hastane ama özel hastaneler belli bir ücret alıyor
Biz devlet hastanesine gittik,
32. hafta da almak gerekiyor

Dr. seni bi kontrol ediyor her şey yolunda ise Rapor kayıt bölümüne gönderiyor verdiği çalışabilir notu ile
o not ile Rapor kayıt a gittik orada 2 nüsha olarak hazırlanan kağıt bize verildi üzerinde ise
doğumuna 8 hafta süre var ve son 3 hafta kalana kadar çalışabilir diye ibareler yazıyor

O kağıdı tekrar dr. a götürdük o ada onayladıktan sonra esas imzalaması gereken kişi yani prof. imzalıyor
Sonrada tekrar rapor kayıta gidiliyor ve orada 2 ıslak imzalı ve kaşeli Çalışabilir Rapor kağıdı veriliyor ve aslı sende kalacak şekilde diğer imzalı kağıdı iş yerine veriyorsun...

Sonrasında son 3 haftaya gelindiğin de ise hangi güne tekabül ediyorsa bu sefer çalışamaz raporunu almak için gidiyorsun

İşlemler çok çabuk ilerledi dr.dan sonra 10 dakikamızı almadı

ama kendi dr. şöyle demişti bazen çok sıra olunca uzayabiliyormuş özel tercih edersen hemen veriliyormuş

Şansıma çok uzun sürmedi

Onun için önce Devlet hastanesini deneyin derim, boş yere onun için özele para vermeye değmez:)

İşte böyle canım:)

Anlatayım canım:) biz dün şöyle bir prosedür takip ettik,
Devlet hastanesinden istiyor sgk veya bu raporun verilebileceği özel bir hastane ama özel hastaneler belli bir ücret alıyor
Biz devlet hastanesine gittik,
32. hafta da almak gerekiyor

Dr. seni bi kontrol ediyor her şey yolunda ise Rapor kayıt bölümüne gönderiyor verdiği çalışabilir notu ile
o not ile Rapor kayıt a gittik orada 2 nüsha olarak hazırlanan kağıt bize verildi üzerinde ise
doğumuna 8 hafta süre var ve son 3 hafta kalana kadar çalışabilir diye ibareler yazıyor

O kağıdı tekrar dr. a götürdük o ada onayladıktan sonra esas imzalaması gereken kişi yani prof. imzalıyor
Sonrada tekrar rapor kayıta gidiliyor ve orada 2 ıslak imzalı ve kaşeli Çalışabilir Rapor kağıdı veriliyor ve aslı sende kalacak şekilde diğer imzalı kağıdı iş yerine veriyorsun...

Sonrasında son 3 haftaya gelindiğin de ise hangi güne tekabül ediyorsa bu sefer çalışamaz raporunu almak için gidiyorsun

İşlemler çok çabuk ilerledi dr.dan sonra 10 dakikamızı almadı

ama kendi dr. şöyle demişti bazen çok sıra olunca uzayabiliyormuş özel tercih edersen hemen veriliyormuş

Şansıma çok uzun sürmedi

Onun için önce Devlet hastanesini deneyin derim, boş yere onun için özele para vermeye değmez:)

İşte böyle canım:)
teşekkürler canım.
yani 32. haftada calısabılır alcaz. 37. haftada çalışamaz raporu alcaz.

özelde neden alıyorlarki o ucretı anlamadım bir türlü çok saçma bakalım bizden ısteyecekler mı

sağolasın canım.. 26 haziranda kontrolüm var 31+5 oluyorum o zaman gittiğimde çalışabilir raporunu da alsam sıkıntı olur mu?

Bir de şimdi ben çalışabilir raporu aldım diyelim.. o süreçte grip oldum diyelim doktor rapor verdi o günler doğum sonrası izinden düşüyor mu acaba? Nette kadın doğumcu verirse düşer, ama başka doktor verirse düşmez diyordu.. ama kafam karıştı.. sgk işleri bunlar şakaya da gelmez atlamayayım birşey.
Yok bi sıkıntı olmaz
Devlet hastanesindeki dr. şöyle dedi, tamamen anneye bağlı anne bu raporu aldığın da istediği zaman değiştirebilir yani benim rapora göre ben Temmuz 10 a kadar çalışmalıyım, ben ise Haziran sonu bırakacam işi, o zaman geldiğinde gidip raporu bozdurabilirim demek o yüzden olası bir hastalık halin de nasıl olur bilmiyorum
Allah korsun hiç hasta olmayalım,

Günaydın güzel anneler ve onların tatlı bebişleri...
Her uyuyup uyandığımda acaba bebeği ezdim mi demekten yoruldum ya... Sizde de var mı gece bi kalkıyorum sırtüstü buluyorum kendimi dönüyorum sola sabah bi kalkıyorum sağda buluyorum kendimi sonra eğer bir de tekme atmıyosa vay halimize acaba ezdimmi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Bebeğim bi kaç gündür az tekmelemeye başladı hastaneye gittim kalp sesini dinlemeye dedim ben uyurken bunun ayaklarını falan mı kırdım ki tekme atmıyo, hemşirenin de garibine gitti ama bilmiyorum çok mu evhamlıyım ama her uyandıktan sonra acaba zarar mı verdim diye düşünüyorum bu de psikolojik olarak çok yoruyo, üzüyo beni... Ve gene böyle bir sabaha uyandık, dua ediyorum tekmelerni duyayım diye bir an önce... Hepimize bol tekmeli ve sağlıklı bir gün olsun inşallah:21:
Su dolu bir kesenin icinde o gayet rahat canim.bu kadar takinti yapma.sola yatma sebebimiz,kan dolasimi o zaman daha rahat,bebek daha cok yararlaniyor diye. Bence bebeklerimizi istesek de ezemeyiz :) gobeginin ustune yatmak en riskli durum olablr sadece.onda da yana kayar kuzucuklar :))
Rahat ol ;) o senle mutlu

teşekkürler canım.
yani 32. haftada calısabılır alcaz. 37. haftada çalışamaz raporu alcaz.

özelde neden alıyorlarki o ucretı anlamadım bir türlü çok saçma bakalım bizden ısteyecekler mı
Rica ederim canım ,
aynen öyle 32. hafta da çalışabilir 37, haftada da çalışmaz,
32. haftada aldığımız aslı olan kağıt ile 37. haftada gidiyoruz
benim dr. sekreteri bize söylediği bir hastene için 50-60 tl bi ücret alıyorlar dedi
bende hiç gerek görmedim
zaten tahliller için devlete gidiyorum ne gerek var dedim bi şansımızı deneriz baktık işimiz çok uzayacak o zaman özele gideriz dedim eşime
ama çok da kısa sürdü:) oh be dedik , hatta ben kan veriyorken eşim imzalattı...

Kızlar özel hastanede nst de paralı galiba ?Gecen gun kontrole gıttıgımde ,başka bir hamıle bayan nst ye girecekti ,40 tl aldılar enteresan geldi bana ,rapor da paralı bunu da yeni gordum

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

ahhhh ahhhh daha neler görcez acaba haftaya bende gıdecem doktora dogum ıznını hakedıyormusum uzatacam ınsallah cok para degıldır.

nst ye kacıncı haftadan ıtıbaren gırılıyor kı

Rica ederim canım ,
aynen öyle 32. hafta da çalışabilir 37, haftada da çalışmaz,
32. haftada aldığımız aslı olan kağıt ile 37. haftada gidiyoruz
benim dr. sekreteri bize söylediği bir hastene için 50-60 tl bi ücret alıyorlar dedi
bende hiç gerek görmedim
zaten tahliller için devlete gidiyorum ne gerek var dedim bi şansımızı deneriz baktık işimiz çok uzayacak o zaman özele gideriz dedim eşime
ama çok da kısa sürdü:) oh be dedik , hatta ben kan veriyorken eşim imzalattı...
canım benım bulundugum yerde devletten randevu almak ölüm onun ıcın gittiğim hastaneden alıcam mecbur

En azından yüzüne karşı yapıyor diye şükret tatlım. Benim kv olsa ben alayım der. Sonra pahalı bulduğu için bu güzel değil diye ucuzuna götürür. En son bana zorla iddiadan kazandığı banabüyük gelen bir ayakkabısını verdi istemiyorum diye yırtınmamı es geçip zorladı bile :KK70:
Bi elbise denedim cok guzeldi bunu alalim dedim hayir cok pahali dedi
Ama kendine tonlarca para harciyor esimle alisverise yalniz göndermiyor bende gelecegm diyor :KK47:

Yok bi sıkıntı olmaz
Devlet hastanesindeki dr. şöyle dedi, tamamen anneye bağlı anne bu raporu aldığın da istediği zaman değiştirebilir yani benim rapora göre ben Temmuz 10 a kadar çalışmalıyım, ben ise Haziran sonu bırakacam işi, o zaman geldiğinde gidip raporu bozdurabilirim demek o yüzden olası bir hastalık halin de nasıl olur bilmiyorum
Allah korsun hiç hasta olmayalım,
İnşallah canım olmayalım da olası aksilik durumlarında başımıza gelecekler ne acep :) Doğum yaklaştıkça halsizlik falan da artıyor ya.. 32-37 arasında çalışabilir raporu alsak da o arada izne ihtiyacımız olabilir artık iyice ağırlaşmaktan ötürü doktor rapor falan yazarsa durum ne olacak diye merak ettim ben de..

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

ahhhh ahhhh daha neler görcez acaba haftaya bende gıdecem doktora dogum ıznını hakedıyormusum uzatacam ınsallah cok para degıldır.

nst ye kacıncı haftadan ıtıbaren gırılıyor kı
Benim dr. çalışabilir raporu almak için senden nst+ultrason tekrar isteyebilirler demişti
sadece ultrasonla bakıldı
ama ben sıra beklerken yani benim beklediğim dr.un sırasını hemşire şöyle seslenmişti
"36. haftasında olanlar gelsin nst ye gönderelim"
sanırım devlette 36. hafta da nst ye bakılıyor, buradan bunu anladım:)

sen çalışmıyor musun
ona mı soracaksın canım benim
moralini bozmasına izin verme ve inadına al
senin hevesini kırmak iöin yapıyor zaten
Malesef calismiyorum canim ya 9-10 ay falandir isvecteyim dili pek iyi bilmedigim icin calisamiyorum ama inshaAllah bebis sag salim gelsin calisacagm:KK14:
Esim isten gelsin gidip alacagm o elbiseyi sirf inat olsun diye:rolleyes:
Aslinda tek basima gitmem daha iyi olurdu ama esim izin vermiyor bebek icin

Su dolu bir kesenin icinde o gayet rahat canim.bu kadar takinti yapma.sola yatma sebebimiz,kan dolasimi o zaman daha rahat,bebek daha cok yararlaniyor diye. Bence bebeklerimizi istesek de ezemeyiz :) gobeginin ustune yatmak en riskli durum olablr sadece.onda da yana kayar kuzucuklar :))
Rahat ol :KK66: o senle mutlu

ayy canım benim çok teşekkür ederim rahatlattın beni birazcık miniğim tekmeliyo zaten sabaha kadar rahatım şimdilik :)

canım benım bulundugum yerde devletten randevu almak ölüm onun ıcın gittiğim hastaneden alıcam mecbur
Allahım kolaylık versin
o zaman gittiğin hastaneyi ara şimdiden ve sor verebiliyorlar mı diye ve veriliyorsa ne yapman gerektiğini ücretini felan hazırlıklı ol ki devlete gitmen gerekirse en azında randevu alabilesin geç olmadan
Devlet her hastaneyi kabul etmiyormuş onun için...

Dün de tahlillerimi ve bu ay sonuna kadar çalışabilir raporumuzu aldık hayırlısıyla, tahlil sonuçlarım iyi çıktı sevindim, ve son 21 iş günü:) ay sonunda da çalışamaz raporumu teslim edicem İnşallah...
hayırlı olsun cnm şimdiden bend cumartesi alıcam inş çalışır raporunu 3 hafta sonra benmde bitiyor ama benim 15 iş günü.temmuz 3te gidicem en son temmuz 6 da iznim başlıcak

Back