2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Merhaba Kızlar !
28.10.2013 tarihli kan tahlili sonucum 259,1 çıktı.Sanırım ben de anne oluyorummm :KK16:

Ben de 28 Ekim'de kan tahlili yaptırdım ve sonucum 270 çıktı ve benim de bebeğimin doğacağı muhtemel tarih 6 Temmuz. Ne güzel tesadüf :)))

günaydın kızlar... bu sabah uyandığımda gözümün akında ben şeklinde kırmızı kan birikmiş. hani o kılcal damarların belirginleşmesi gibi değil ben şeklinde olmuş. kalem ucundan biraz irice.. sizce hamilelikle ilgisi var mı geçer mi ya :KK43:

canım merhaba test yaptırmadan önce kasık bölgende bir agırlık var gibi hissediyormuydun :KK43:

kızlar bugün benim kanamam biraz arttı ve kırmızı geldi..
evimin yanındaki devlet hastanesine gittim dr. muayne etti dinlen dedi..
inş yarın hayırlı haberlerle dönerim :KK5:

canım merhaba test yaptırmadan önce kasık bölgende bir agırlık var gibi hissediyormuydun :KK43:

evet canım normalde benim adetimde bel ağrım olur ama hamileleiğimin ilk günlerinde kasıklarımda kesik kesik sancılar oluyodu ben ordan şüphelendim zaten, bunun hamilelik belirtisi olduğunu da bilmiyodum sadece farklı bi sancısı vardı. o da ordaki yapılanmanın başlamasından kaynaklanan sancılarmış.

Bende temmuz annesiyim hepinizi tebrik ediyorum bu ilk mutluluk ilk heyecan paha biçilemez :)))

Arkadaşlar... dün itibariyle doktora gidip, keseyi gördüm :KK9: bende sizlere katıldım
ilk gebelik
BURDUR
26 EYLÜL
TAHMİNİ DOĞUM:3 TEMMUZ
Doktor 2 hafta sonra kalp atışlarını duyarız dedi bekliyoruz bakalım.:KK23:

Rabbime emanetsiniz Rabbim yavrunu sana bagislasin cnm
Yarin hayirki haberle gel guzelim

Arkadaşlar... dün itibariyle doktora gidip, keseyi gördüm :KK9: bende sizlere katıldım
ilk gebelik
BURDUR
26 EYLÜL
TAHMİNİ DOĞUM:3 TEMMUZ
Doktor 2 hafta sonra kalp atışlarını duyarız dedi bekliyoruz bakalım.:KK23:

günlerimiz aynı :) benim de son adet tarihi 26 eylül :) inşallah hayırlısıyla temmuz ayını görürüz sağ salim inşallah :)ben geçen p.tesi gitmiştim doktora görememiştik keseyi yavrum o kadar küçük ki daha kesesi bile yok :) bizde önümüzdeki cuma gidelim dedik :) kesin görelim diye :) ama sen keseyi görmüşsün ya demekki benimde bebeğimin kesesi var artık :) kendim görmüş kadar sevindim tebrik ederim :)

Dr Kağan Kocatepe ile yaptığımız röportajda bu konuyu da sormuştuk anneysen.com olarak:) Şöyle demişti:

Çalışan anneler için önerileriniz?
Açıkçası cep telefonu kullanımını aşırı buluyorum. Zararları konusunda henüz bilgimiz yok. Çocuklara cep telefonu verilmesi, emziren bir annenin bebeğini emzirirken cep telefonu ile konuşması, hamilelik döneminde cep telefonu ile konuşulması bunlar vücudu etkiliyor. Hamileler ve çocuklar mümkün olduğunca cep telefonu kullanımından uzak durmalılar. Ben de evimde mümkün olduğunca cep telefonu kullanmıyoruz. Eşim de hamilelik döneminde, cep telefonuna takılan harici kulaklıklardan kullandı.

Bilgisayarlar ve ekran radyasyon içermiyor. Sadece bilgisayar kucağa koyulduğunda verdiği ısı rahim içine yansıdığı zaman olumsuz etki yaratabilir. Wirelesss ağların da zararlı olduğunu düşünmüyorum. Sadece cep telefonu konusunda dikkatli olunması lazım.

Anne adaylarının ofiste, bilgisayar başında çalışırken 2 saatte bir kalkıp biraz yürümelerinde fayda var. bilgisayarın omurga ve gözler üzerinde zararları var. Çalışan anne adayları doktorlarının önerisi ile 32. Haftadan sonra 37. Haftaya kadar çalışmaya devam edebilirler. Riskli bir durum varsa, 32. Haftada veya daha önce doğum iznine ayrılmasında fayda var.

alıntıdır...

Röportajın tamamına:
http://www.anneysen.com/anneysenbloglari/anneler/anneysen-gunlugu/february-2012/dr-kagan-kocatepe---anneysen-com-roportaji.aspx adresinden ulaşabilirsiniz.

ayrıca ;

radyasyondan koruyucu ürünlerin fiyatlarıda ;

xxx (reklama girer diye yazmadım markasını) 3 farklı
ürün grubundan oluşuyor.Koruyucu Battaniye (Kışlık-289TL, Yazlık-199TL), Koruyucu T-Shirt(189 TL) ve Koruyucu Karın Bandı(169 TL).
Hangisini almam gerektiği konusunda bir süre kararsız kaldıktan sonra benim için en uygun olanının yazlık battaniye olduğuna karar verdim. Çalışırken karnıma örteceğim, doğumdan sonra da bebeğim için kullanacağım. Karın bandı beni bunaltabilir. Şimdiden t-shirt almak istemedim çünkü beden problemi yaşayabilirdim ilerleyen günlerde.demiş alan kişi.

iyi akşamlar kızlar,ben hala hamıle olduguma inanamıyorum nedense halbuki kan degerıne bakınca bellı ama nıyeyse şaşkınlıgımı atamadım :):)

yarın doktora gidiyorum 2. kan testini ve rutin değerlere bakılacak folbiol kullanıyorum 1 ay önce baslamıstım :) daha çok yeni ama gebelık ıle ılgılı mağazalara giriyorum bakıyorum birşeyler alasım var garip bir ruh hali işte :)

iyi akşamlar kızlar,ben hala hamıle olduguma inanamıyorum nedense halbuki kan degerıne bakınca bellı ama nıyeyse şaşkınlıgımı atamadım :):)

yarın doktora gidiyorum 2. kan testini ve rutin değerlere bakılacak folbiol kullanıyorum 1 ay önce baslamıstım :) daha çok yeni ama gebelık ıle ılgılı mağazalara giriyorum bakıyorum birşeyler alasım var garip bir ruh hali işte :)

ayni duygulari yasiyoruz canim hatta eminim herkes boyledir:) hatta bu ayın "bebegim" dergisini aldim bile :)))

slm kızlar,
maşallah yeni hamilelelerin katılımıyla günden güne çoğalıyor sayfalar:KK16:

hamilelik boyunca özellikle özel hastanede gebelik takibi yaptırıyorsanız;
birçok tahlil ve test istiyor doktorlar. çoğusu rutin. yaptırdıklarınızı bile 3-4 ay sonra tekrar yenilemenizi istiyorlar.
neyse; dr un verdiği istem kağıdıyla devlet hastanesinde muayene olmaksızın tahlillerinizi ücretsiz yaptırabilirsiniz.
kan sayımı gibi basit tahlilleri de sağlık ocağı yapıyor. boşuna yüzlerce lira bayılmayın..:KK34:
bebeğinize ciciler alırsınız o paralarla:KK52:

canım böyle olman çok normal
hatta bana göre hamileliğin tadı tuzu bu duygular..
ben şu işi yarın ALLAH ın izniyle bi kesinleştireyim
bi düşmemiş bebek desin dr.um hayırlısıyla :))
hazırladığm listeleri paylaşırım sizlerlede :))

Son düzenleme:
:KK1:

:KK9: bende tahlillerle henüz ikna olamadım salı günü doktora görünücem ultrasonda görmeden tam hamilelik havasına giremiyorum. 6 temmuzda bebeğimi kucağıma alacağımı söylüyor bilgisayar bakalım doktor ne diycek. çok heyecanlıyım çok ilk göz ağrım geliyor :)))

Umarim kanama kesilmistir canim
en son dusukte bnm yerlesme kanamasi vardi bayagi bi
Bebegin insAllah seninle cnm

günlerimiz aynı :) benim de son adet tarihi 26 eylül :) inşallah hayırlısıyla temmuz ayını görürüz sağ salim inşallah :)ben geçen p.tesi gitmiştim doktora görememiştik keseyi yavrum o kadar küçük ki daha kesesi bile yok :) bizde önümüzdeki cuma gidelim dedik :) kesin görelim diye :) ama sen keseyi görmüşsün ya demekki benimde bebeğimin kesesi var artık :) kendim görmüş kadar sevindim tebrik ederim :)

bende sizle aynıyım 26 eylül sat arkadaslar bende carsamba gideceğim ilk doktoruma bakalım hayırlısı bende acaip mide yanması var sizdede varmı acaba

X