- 26 Ağustos 2013
- 1.054
- 46
bence bol bol gaza basmalı heheh
Bayer firmasının ürettiği elevit adlı özellikle hamile kadınlara verilen vitamin ilacında domuz katkısı olduğunu öğrendim twitterden. Tam olarak inanamadığım için firmayı arayıp bizzat kendim sordum. görevli bana aynen şunları söyledi evet, elevit adlı ilacın içindeki E vitaminin kaynağı domuzdur
Bunu duyduktan sonraki sorum Peki prospektüste böyle bir açıklama var mı? oldu. onlarda olmadığını belirttiler. kullanılan vitaminin nereden elde edildiği yazmazmış.
Gerçekten sağlık bakanlığına bu soruyu soranlara gelen cevap da firmayı onaylar nitelikte. Bu maddelerin, jelatin vs. nerden elde edildiğine değil hijyenik, kaliteli ve standartlara uygun olup olmadığına bakılıyormuş. haram olup olmadığı önemli değil yani. ister domuzdan gelsin ister başka bir hayvandan.
Size bu haberle ilgili linkleri de iletiyorum.
https://twitter.com/slymnkurt/status/388740167026348032
Şeriat, Tarikat, Hakikat: bakanlığın cevabı
Milli Gazete - Hak Geldi, Batıl Zail Oldu | Zehirlemeye anne karnında basladılar
-alıntı-
arkadaşlar bu bilgiyi yaklaşık olarak hamile kalmadan önce öğrendim ve aklıma gelmişken sizlerle paylaşmak istedim..eğer doktorunuz verirse elevite eş değer olan bir alternatifini yazmasını rica edin..
Kızlar aranızda regl sancısı gibi bi ağrı hisseden var mı? Ben 6.haftadayım ve ağrım oluyor ara ara ve endişeleniyorum.
Siskinlikten patlamak uzereyim
Slmmmm guzel mi guzel temmuz anneleri inss yakinda aranizda olucam... Onceden topige bakip cikiyordum allahim buraya yazmak banada nasip olur diyordum.... Sabah test yaptim ikinci çizgi cıktı... Inanamiyorum hatta kan tahlili yaptirmadanda inanamayacam gibi... Sizi sevgiyle kucakliyorum...
selam kızlar sabah gittim doktora gördük kalp atışlarını çok şükür kesenin içinde yanıp sönene küçük bir nokta:) allahım hepinize nasip etsin yarabbim.herşey normal dedi. testlerimiz teziz çıktı ama progestana devam tabi.her hafta gel dedi 10. haftaya kadar . bundan sonra ki randevu 10 gün sonra şuan için bir sorun yok.inşallah böyle devam ederiz hep.
çiğ et kesinlikle yasak dedi. dışarda tavuk yememeye dikkat et dedi ve nar maydanoz ada çayı yeme içme dedi.
şimdilik bu kadar güzel haberler alırız hep inşallah :)
kizlar bugun doktara gittim kese ve kesinin icindeki yolk keseside vardi beta hcg 6513 4+5 mis doktora gore bide kocaman kisim var bebege zarari olur mu acaba
Kizlaaar bzde pitpitlarimizi duydukk. Musmutluyuuummcok sukur
Drdan ciktik snrada kendme hamile cicileri aldim dayanamadim
biz de gittik. Eşim işe yetişeceği için beni bıraktı tek girdim. Orda beklerken dudağım uçuklamış stresten. Ben 6+ biliyodum dr 7+ dedi. ve buna rağmen üdtten sadece kese vardı. Normal değil dedi. Alttan bakalım dedi.öldüm öldüm dirildim o an içim kan ağlıyo.alttan baktı gördü miniği, ağzını burnunu büzüştürüyo dr korktummm çokkk. Kalbini dışarı verdi duydum... AMa orda bişi daha var. Net bişi diyemem ama ikiz gibi diyo. Diğerinin kalbi duyulmadı küçük olmalı dedi. Ama görülüyo gibi dedi. Onun da kafası karıştı. %60-70 tek kesede 2 bebek diyo. Ala elim ayağım titriyo. Haftaya yine gel dedi. Yaa diğerinin de kalbi atıyomudur? Neden üstten görünmüyolar ben çoook karmaşığım. Mutluyum korkuyorum. Benden haberler böyle :/ allahım inş ikizdir ve inş ikisi de gelişir. hAyalimdi..allahım ne büyüksün..nolur bize dua edin(((
biz de gittik. Eşim işe yetişeceği için beni bıraktı tek girdim. Orda beklerken dudağım uçuklamış stresten. Ben 6+ biliyodum dr 7+ dedi. ve buna rağmen üdtten sadece kese vardı. Normal değil dedi. Alttan bakalım dedi.öldüm öldüm dirildim o an içim kan ağlıyo.alttan baktı gördü miniği, ağzını burnunu büzüştürüyo dr korktummm çokkk. Kalbini dışarı verdi duydum... AMa orda bişi daha var. Net bişi diyemem ama ikiz gibi diyo. Diğerinin kalbi duyulmadı küçük olmalı dedi. Ama görülüyo gibi dedi. Onun da kafası karıştı. %60-70 tek kesede 2 bebek diyo. Ala elim ayağım titriyo. Haftaya yine gel dedi. Yaa diğerinin de kalbi atıyomudur? Neden üstten görünmüyolar ben çoook karmaşığım. Mutluyum korkuyorum. Benden haberler böyle :/ allahım inş ikizdir ve inş ikisi de gelişir. hAyalimdi..allahım ne büyüksün..nolur bize dua edin(((
Kizlar bu gaz problemi ne zaman bitecek acaba? Ben 4 gündür perişan oldum.
. Bugün keseyi de gördük kalp atışını da şükür tüp bebek benimki şimdilik kendi doktoruma gidiyorum 15 gün sonra fuat beye başlıycam inşallah
Bugün gördük kalp atışını canım ben kese görmeye gittim süpriz yaptı bana bebişim 😊 karından baktı doktorum sıkışık gittim
Cici anneleerrHepinizi kutlarım bebişlerinizin kalp atışını duydunuz ya da keselerini gördünüz eminim çok heyecanlıdır ben yarın 6. haftama giriyorum (5+1) oluyorum.. kalp atışı için ne zaman gidersem ultrasondan duyarım acaba? kalp atışını duyanların hamilelik takvimlerinde bakıp bir tahmin yapayım diyorum ama herkesin ayrı ayrı.. haftaya 6+1 de gitsem duyabilirmiyim acaba ne dersiniz? :103:
radyolog, canım ailede ikiz şöyle var, babannemin ikizi varmış. Vefat etmiş 7-8 yaşında tanımadık biz hiç yanibenim endişemüstten bakılınca sadece bi kese görünmesi. Boş.. Bide ultrason kağıdında 1. CRL 1.38 cm 7w3d - 2. CRL 1.25 cm 7w3d yazıyo. Çok da fark yok amailte epey de büyük 7+ üstten görüntü yok. Neyse kötü düşünmiyim. İnş diğerinin de kalbini duyarım haftaya. Senin de lekelenmen olmuş, evet ben de okadarcık lekenin normal olduğunu biliyorum. Çok şükür devam etmemiş canım, bol bol dinlen :)))))
mandalinaa, canım çok sağ ol :* cidden herkesde kese görünmesi, kalp atışını duyma süreçleri değişiyor. Ama alttan bakarsa kesin duyar senin doktorun da. İnş karından görünür duyulur canım :)))
tüpraşa ortak olacam valla,bedava ısınırız napalım :)
off cok dikkatli olmak gerek valla
7. haftadayım bendede oluyo canım merak etme,üşütmemeye dikkat et
al benden de o kadar...
hayırlı olsun bebiş var bebiş,kandada cıkar zaten :)
evet nar yasakmış ben sevmem zaten ama suyunu içerdim eskden şimdi yok,ama maydonoza bayılırdım onu kestim ödem sökücü oldugu için mi yasak acaba
kist ve myom gibi yapılarla gebe kalan kadınların takıbının biraz daha sık yapılması gerekıyor korkma bir sıkıntı olmaz inşallah
bu ne hız maşallah gözün aydın :)
oooo 2 iz geliyor he ,canım kafanı takma 2 iz olunca birinin gelişimi daha yavaş oluyor hatta senın ki gibi sonradan fark ediliyor
yeni atmaya başlamışsa üstten görünmeyebilir kalbini,ay cok sevindim kalbini çürütme bir sorun olmaz allahın izniyle ailede ikiz var mı?
canım kesenin içinde yolk kesesi diye küçük bi kese olyomuş bebek görünmeden önce o gözüktü mü sende
temmuz anneleri ne güzel hepinizin kesesi , kalp atışları görünmeye başladı:)
benim dün doktorum yoktu haftaya da olamayabilirmiş. başka bi doktora da görünmek istemiyorum aslında bi yandan da merak ediyorum kalp atışları oluştu mu diye bugün hesaplayıcıya göre 6+0 :) ilk hamileliğimde kalp atışları yoktu ve kürtaj olmak zorunda kalmıştım.inş hiçbir temmuz annesi bu durumla karşılaşmaz