- 24 Kasım 2013
- 2.356
- 757
Bende koymuyorum. Sonucta tuzu tanimiyor daha eksikligini hissedeceklerini sanmiyorum. Bebeklerin bobrekleri tuza atacak kadar gelismemis atamaz bobrek sorunlarina yol acar dedi doktorumuz. Korktum ben onun icin bu konuda israrciyim. Kendi yemeklerimizdn verdigindede tuzsuz yapacagimKızlar çorbalara tuz koyuyor musunuz ?
Biz gecen ay aldik canim mama tablali dedigin gibi. Ama ayrica mama sandalyesi de almayi dusunuyorum.ayaklari genis oldugundan masaya tam yanasmiuo.Ozgeciayircanin salibcagi nqsil bende almayi dusunuyorum bu mama tablalali olanlar var öyle bisey düşünüyorum ama saglamligi kinysunda soru isaretlwri var kafamda
Mayista dogum yapmis bi arkadasim var. alissin diye bebegine 3aydan itibaren kendi yemeklerinin suyundan verdi. Simdi kizi yemesi gereken herseyi reddediyo. Cocuklarin da bi damak tadi var demekki. Simdi yaptiklarini tuzsuz sekersiz yaptigi icin yemiyo cocuk. Sonuc olarak kendi yemeklerinden yiyo mutlaka agir geliyodur o da.Bende koymuyorum. Sonucta tuzu tanimiyor daha eksikligini hissedeceklerini sanmiyorum. Bebeklerin bobrekleri tuza atacak kadar gelismemis atamaz bobrek sorunlarina yol acar dedi doktorumuz. Korktum ben onun icin bu konuda israrciyim. Kendi yemeklerimizdn verdigindede tuzsuz yapacagim
3 ay biraz erkn diilmi ki acelesi neymis. Biz 5 aylik basladik yavas yavas. basladik simdi 6 ayi bitiriyorz. Bazen dusunuyorm sindiden acaba erkenmi basladim diye.Mayista dogum yapmis bi arkadasim var. alissin diye bebegine 3aydan itibaren kendi yemeklerinin suyundan verdi. Simdi kizi yemesi gereken herseyi reddediyo. Cocuklarin da bi damak tadi var demekki. Simdi yaptiklarini tuzsuz sekersiz yaptigi icin yemiyo cocuk. Sonuc olarak kendi yemeklerinden yiyo mutlaka agir geliyodur o da.
Buyukler korkutuyor simdi canim cok yemek secer gec baslarsan diye. Bana da cok dediler. Ben 6ay doluncaya kadar bekledim duzenli vermek icin. 5ay dolunca iki uc gunde bir sebze veriyordum sadece.ne kadar anne sutu alirsa o kadar iyi. Kimseye bakmiyorum bu konularda:)3 ay biraz erkn diilmi ki acelesi neymis. Biz 5 aylik basladik yavas yavas. basladik simdi 6 ayi bitiriyorz. Bazen dusunuyorm sindiden acaba erkenmi basladim diye.
Ama kagan biz yemek yerken cok ilgiliydi doktorumuz hazir oldugunu soyledi.
Evet aynen bende 5 ayda basadim ama iate yogurt meyve suyu falan. Ki hala duzenli diil tam mesela bi yere gidersem oglen corbasi kayniyo emiyo sadece..yada aksam misafir gelirse sadece emiyo. Muhallebi yok.gibi. bide seninde oldumu bi gun tam duzenli ek gida aldiginda kakasi kati ve koyu renk oluyo. Korkuyorum hemen ertesi gun bi ogun veriyorum. Doktor normal dedi ama.Buyukler korkutuyor simdi canim cok yemek secer gec baslarsan diye. Bana da cok dediler. Ben 6ay doluncaya kadar bekledim duzenli vermek icin. 5ay dolunca iki uc gunde bir sebze veriyordum sadece.ne kadar anne sutu alirsa o kadar iyi. Kimseye bakmiyorum bu konularda:)
Benimki de bensiz asla vakt geciremedigi icn bisey diyemiyorum evde her isim yarim.
Evet kisa sureli desteksiz oturuyo ama devriliyo cabucak:)
Artik oturtabiliriz ya 6ayi bitirdik.
Iyidir canim oglanla savasiyoruzHicraaan
Naber canim
Markasi ne canim guvenli mi ogkum.icinde durur bepkide bende iki is yaparimBiz gecen ay aldik canim mama tablali dedigin gibi. Ama ayrica mama sandalyesi de almayi dusunuyorum.ayaklari genis oldugundan masaya tam yanasmiuo.
Onun disinda salincak olarak memnu um ben. 3kademesi var yatar oturur bi de ikisinin arasi. Biz simdilik ara kademeyi kullaniyoruz.
Benimki gun asiri yapmaya basladi bizim doktor da normal diyo. Eskiye hore daha kivamli bol kokulu:))Evet aynen bende 5 ayda basadim ama ikokukgurt meyve suyu falan. Ki hala duzenli diil tam mesela bi yere gidersem oglen corbasi kayniyo emiyo sadece..yada aksam misafir gelirse sadece emiyo. Muhallebi yok.gibi. bide seninde oldumu bi gun tam duzenli ek gida aldiginda kakasi kati ve koyu renk oluyo. Korkuyorum hemen ertesi gun bi ogun veriyorum. Doktor normal dedi ama.
12 temmuz doğumlu canım adı da mert benim de nur senin adın ve bebişin adı ne canım ? Tuz konusunda da özellikle dedelerden korkuyorum yemekte ne vrsa vermek istiyorlarBebegin yiyosa sorun yok bence. Tuzla sekerle erkenden tanismasi gerekmiyo.kac temmuz dogumlu bebegin, adi ne senin adin ne:) tanisalim:)
Geçmiş olsun canım ins kolayca atlatirsiniz... Artik kilo alimlari yavaslayacak iki ayda bir kilo civaribence sen corba muhalebi yogurt meyve hepsinden ver bi kasik yese bi fayda pes etme canim anne sutu alimi nasilAynen bazen şu içmek tuvalete gitmek mümkün olmuyo. Hele bi de uyumadi mi yemek falan yok demektir.
Aşıdan geldik biz de çok ağladı yavrum.İki ayda 500gr almış sadecehemşire sadece iki öğün ek gıda dedi meyve ve yoğurt az gibi geldi hoş onu bile yediremiyorum ya..
Biraz az almis sahiden ama zaman zaman boyle olur canim uzulme hic. Meyvedense sebzeden baslamani oneririm bizim doktorumuz sebzedeb baslatti 15gun sebze denedik ara ara meyveyi daha bi haftadr falan veriyorum duzenli olarak. Sebzeyi kabul ederse meyveye gecis daha kolay oluyo. Meyve tatli oldigu icin alisirsa sebzeyi reddedebilirmis. Ben saglik ocagindaki hemsireyi pek dikkate almadim simdie kadar. :)Aynen bazen şu içmek tuvalete gitmek mümkün olmuyo. Hele bi de uyumadi mi yemek falan yok demektir.
Aşıdan gadik biz de çok ağladı yavrum.İki ayda 500gr almış sadecehemşire sadece iki öğün ek gıda dedi meyve ve yoğurt az gibi geldi hoş onu bile yediremiyorum ya..
Canim tuzu sekeri ilerfe bol bol alacaklar biz engel olmaya calissakta simdi bari vermeyelim hele tuz cok gerekli degil.ne kaar az okadar iyi simdi ev yemegi vereceksende pisince at atmadan bebegine ayir onu yedir12 temmuz doğumlu canım adı da mert benim de nur senin adın ve bebişin adı ne canım ? Tuz konusunda da özellikle dedelerden korkuyorum yemekte ne vrsa vermek istiyorlar
Civilbebenin internet sitesinden almistim canimMarkasi ne canim guvenli mi ogkum.icinde durur bepkide bende iki is yaparim
Markasi ne canim guvenli mi ogkum.icinde durur bepkide bende iki is yaparim
Kivami aryarsa armut ver canim hemen duzenlioBenimki gun asiri yapmaya basladi bizim doktor da normal diyo. Eskiye hore daha kivamli bol kokulu:))
ay link atamadim bi turlu somunda basardim linkten bak canim ustteki yorumumdaKivami aryarsa armut ver canim hemen duzenlioay o koku muhtesemmm
Ben de ozge:) oglum 20haziran dogumlu. Adi yavuz selim12 temmuz doğumlu canım adı da mert benim de nur senin adın ve bebişin adı ne canım ? Tuz konusunda da özellikle dedelerden korkuyorum yemekte ne vrsa vermek istiyorlar
Geçmiş olsun canım ins kolayca atlatirsiniz... Artik kilo alimlari yavaslayacak iki ayda bir kilo civaribence sen corba muhalebi yogurt meyve hepsinden ver bi kasik yese bi fayda pes etme canim anne sutu alimi nasil
Biraz az almis sahiden ama zaman zaman boyle olur canim uzulme hic. Meyvedense sebzeden baslamani oneririm bizim doktorumuz sebzedeb baslatti 15gun sebze denedik ara ara meyveyi daha bi haftadr falan veriyorum duzenli olarak. Sebzeyi kabul ederse meyveye gecis daha kolay oluyo. Meyve tatli oldigu icin alisirsa sebzeyi reddedebilirmis. Ben saglik ocagindaki hemsireyi pek dikkate almadim simdie kadar. :)