Okumadim ama merak ettirdiniz.okuyacagim.guzel temenniler icin tesekkur ederim
Gunaydin mutlu hafta sonlari herkese bisey soracam arkadaslar 4. kez adet olusum adet donemimde bariz bi sekilde sutum azaliyo sizde de oyle oluyomu
Vakit bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim. Hepimizde oluşabilecek bebek-önceki hayat-bundan sonrası vs ile ilgili akıl karışıklarını ortaya koyuyor Elif Şafak.
Tüm başlık ahalisine selamlar :)
Biz 4 ay 22 günlüğüz, size göre minicik kaldık :)Dolayısıyla hala sadece anne sütüne devam ediyoruz. Beş buçuk aya kadar da böyle devam edeceğiz inşallah her şey yolunda giderse. Sonra da iş başı
4.ay kontrolünde 8300 kg, 68 cmdik. Hal böyle olunca ek gıdaya geçmek için de acelemiz yok. Bu ara kendi sesini test ediyor, bolca çığlıklı dakikalarımız mevcut :)
Bu başlıkta Pınar Mermer'in Yavaş Ebeveynlik kitabından bahsetmiştim, kitabı aldım okudum ama aradığımı bulamadım ne yazık ki:))
Adem Güneş'in Doğal Ebeveynlik kitabını bitirdim, onu tavsiye ederim. Başka kitapları da varmış. Çocuklarımızı yetiştirirken işimize yarayabilir.
Bir de Doğan Cüceloğlu'nun Gerçek Özgürlük kitabını bitirdim. Doğan Cüceloğlu'nun tüm kitaplarını hem iyi bir insan olmak hem de iyi insanlar yetiştirmek için okuyabiliriz:) Sosyal hayat sıfırın altına inince kendimi okumaya verdim bebekten arta kalan zamanlarda :))
Ek gıdaları araştırırken Sibel Güngör Kızıltan'ın Bebeğimin Yemek Kitabı adlı kitabına denk geldim. Henüz almadım ama internet sitelerindeki tariflere bakmaktan benim gibi kafası iyice karışanlar için ideal olabilir diye düşünüyorum :) Yazarın bir de blogu var burdan da tarif yayımlamakta:
http://www.anneyemektenevar.com/
Bir de şu blogu keşfettim. Linkini verdiğim yazı da ek gıdaya geçişte 21 günlük bir program mevcut.
http://acemiannebaba.kadinlarkulubu.com.tr/2013/09/anne-sutunden-sonra.html#more
Tabii herkes kendi doktorunun yönlendirmelerini dikkate almalı, bunu sadece fikir olsun diye paylaşıyorum.
Canim ben gunluk pastorizeden yapiyorum.disaridan alinan inek sutunu iyice kaynatirsan sikinti olacagini sanmiyorum.kızlar komşum aldığı sütten yoğurt yapıp verdi ben daha yoğurt vermedim kızıma günlük pastorize süttenmi yapayım o yoğurdu vereyimmi
ben günlük sütten yaptım hazır yoğurt maya kullandım uzadı yoğurt, sen ne kullandın maya olarak canımCanim ben gunluk pastorizeden yapiyorum.disaridan alinan inek sutunu iyice kaynatirsan sikinti olacagini sanmiyorum.
Brnde gunluk sutten yapiyorum. Bazen anne suttundn. Maya olarak nohut mayasi yap kendin ilk defasinda boylelikle daha prebiyotikli yogurt elde edersin.kızlar komşum aldığı sütten yoğurt yapıp verdi ben daha yoğurt vermedim kızıma günlük pastorize süttenmi yapayım o yoğurdu vereyimmi
Canim mesela icim in yogurdunu kullandigimda maya icin yogurt dedigin gibi sündü.ama sutasinkinde oyle bi problem yasamadimben günlük sütten yaptım hazır yoğurt maya kullandım uzadı yoğurt, sen ne kullandın maya olarak canım
kızlar komşum aldığı sütten yoğurt yapıp verdi ben daha yoğurt vermedim kızıma günlük pastorize süttenmi yapayım o yoğurdu vereyimmi
Canim ben gunluk pastorizeden yapiyorum.disaridan alinan inek sutunu iyice kaynatirsan sikinti olacagini sanmiyorum.
bende almak ıstıyorum karar veremedım baktım amamama sandalyesi önerilerinizi bekliyorum hala
karar veremedim bir türlü
mama sandalyesi önerilerinizi bekliyorum hala
karar veremedim bir türlü
bende almak ıstıyorum karar veremedım baktım ama
tesekkur edrım bende ona baktım ama karar veremedımKizlar bende. Ilk kizima 150tl ye bebetto almistim cok memnun kaldim ama bence o kadari bile gereksiz insan sontadan anliyo biseyleri..eger bana sorarsaniz ikea daki klasik mama sandalyelerinden bitane alin..fiyati 50tl civari olsa gerek ama minderli olsun dersenizde bebetto hem guzel hemde uygun fiyatli..ebebek.com da vardir heralde
Canım çok sağol bir iki gün annemlerdeydim yedirdim 7-8 kere kalkıyordu 5 kere falan kalkmaya başladı demekki çokta açlıktan değilmiş huy edinmiş onu diye düşündüm zaten doğduğundan beri zor bir bebek , annemlerde babam gezmeye iyice alıştırdı birde ne yapacağım hiç bilmiyorumCanim ilk vereceksrn irmikle suyu pisir ilininca pekmez karistir. Sonra sonra ceaiylendir elma kayisi incir hurma vs. Ben yulaf unu ve pirinc unuylada yapiyorm. Onlar sonra ama :)
Canım kusura bakma 2 gün annemlerdeydim nete giremedim ben memnunum sadece renkli değilde siyah aldığım için pişmanımbuyukmu ben almak ıstıyorum karasız kaldım en sık olanı bu oldugunu dusunuyorum
Uyanmasinin 2 eksik olmasi bile onemli bence muhtemelen myhallebi miktariniz azdir cogaldikca uyanmalariniz azalari diye dusunuyorum. Benim babamda ayni sekilde kucaga aliatirmisti biz 3 ay kalmistik bide. Yanliz kalinca napicam diye korkuyordum neyseki cok sıkinti cekmedim aslinda cocuklar kimdrn ne gorecegini biliyo ve ona gore davraniyi :)Canım çok sağol bir iki gün annemlerdeydim yedirdim 7-8 kere kalkıyordu 5 kere falan kalkmaya başladı demekki çokta açlıktan değilmiş huy edinmiş onu diye düşündüm zaten doğduğundan beri zor bir bebek , annemlerde babam gezmeye iyice alıştırdı birde ne yapacağım hiç bilmiyorum