2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Okumadim ama merak ettirdiniz.okuyacagim.guzel temenniler icin tesekkur ederim

Vakit bulabilirseniz okumanızı tavsiye ederim. Hepimizde oluşabilecek bebek-önceki hayat-bundan sonrası vs ile ilgili akıl karışıklarını ortaya koyuyor Elif Şafak.

Tüm başlık ahalisine selamlar :)
Biz 4 ay 22 günlüğüz, size göre minicik kaldık :)Dolayısıyla hala sadece anne sütüne devam ediyoruz. Beş buçuk aya kadar da böyle devam edeceğiz inşallah her şey yolunda giderse. Sonra da iş başı
4.ay kontrolünde 8300 kg, 68 cmdik. Hal böyle olunca ek gıdaya geçmek için de acelemiz yok. Bu ara kendi sesini test ediyor, bolca çığlıklı dakikalarımız mevcut :)

Bu başlıkta Pınar Mermer'in Yavaş Ebeveynlik kitabından bahsetmiştim, kitabı aldım okudum ama aradığımı bulamadım ne yazık ki:))
Adem Güneş'in Doğal Ebeveynlik kitabını bitirdim, onu tavsiye ederim. Başka kitapları da varmış. Çocuklarımızı yetiştirirken işimize yarayabilir.
Bir de Doğan Cüceloğlu'nun Gerçek Özgürlük kitabını bitirdim. Doğan Cüceloğlu'nun tüm kitaplarını hem iyi bir insan olmak hem de iyi insanlar yetiştirmek için okuyabiliriz:) Sosyal hayat sıfırın altına inince kendimi okumaya verdim bebekten arta kalan zamanlarda :))
Ek gıdaları araştırırken Sibel Güngör Kızıltan'ın Bebeğimin Yemek Kitabı adlı kitabına denk geldim. Henüz almadım ama internet sitelerindeki tariflere bakmaktan benim gibi kafası iyice karışanlar için ideal olabilir diye düşünüyorum :) Yazarın bir de blogu var burdan da tarif yayımlamakta:
http://www.anneyemektenevar.com/
Bir de şu blogu keşfettim. Linkini verdiğim yazı da ek gıdaya geçişte 21 günlük bir program mevcut.
http://acemiannebaba.blogspot.com.tr/2013/09/anne-sutunden-sonra.html#more
Tabii herkes kendi doktorunun yönlendirmelerini dikkate almalı, bunu sadece fikir olsun diye paylaşıyorum.

Gunaydin mutlu hafta sonlari herkese bisey soracam arkadaslar 4. kez adet olusum adet donemimde bariz bi sekilde sutum azaliyo sizde de oyle oluyomu

Ben bunun normal bir durum olduğunu okumuştum bir kitapta. Adını hatırlayamadım :)

Unutmadan ek gıdaya geçişler, ilk dişler hayırlı olsun :) Bebeklerimizle birlikte musmutlu anlarımız olsun inşallah.
Hepimize kolaylıklar, sabırlar, ferahlıklar :)

Linkte yanlışlık var. Düzeltmeye çalıştım lakin site otomatik olarak kadınlar kulübünü ekliyor. googledan aratarak ulaşabilir merak edenler.

kızlar komşum aldığı sütten yoğurt yapıp verdi ben daha yoğurt vermedim kızıma günlük pastorize süttenmi yapayım o yoğurdu vereyimmi

kızlar komşum aldığı sütten yoğurt yapıp verdi ben daha yoğurt vermedim kızıma günlük pastorize süttenmi yapayım o yoğurdu vereyimmi
Brnde gunluk sutten yapiyorum. Bazen anne suttundn. Maya olarak nohut mayasi yap kendin ilk defasinda boylelikle daha prebiyotikli yogurt elde edersin.

Canim ben gunluk pastorizeden yapiyorum.disaridan alinan inek sutunu iyice kaynatirsan sikinti olacagini sanmiyorum.

ben dışarıdan inek sütü alıyorum, pastörize sütlerde vitamin ve minerallerin kaybolduğunu okumuştum biryerde. Ayrıca inek sütünü kaynama noktasına getirip 5-7 dk. kadar kaynatmak yeterliymiş (ben öyle yapıyorum her zaman), çünkü daha fazla kaynatırsanız vitaminleride kaybetmeye başlıyorsunuz. Kaldıki zaten mayaladığınızda sütte zararlı bir mikroorganizma kalsa bile yoğurt olduğunda oda zararsız hale geliyor.

Yani bence inek sütü kullanın doğal ve vitaminli olsun bebişlerimize
"ben yoğurta, yoğurt demem pastörize sütten yapılırsa"

mama sandalyesi önerilerinizi bekliyorum hala

karar veremedim bir türlü

bende almak ıstıyorum karar veremedım baktım ama

Kizlar bende. Ilk kizima 150tl ye bebetto almistim cok memnun kaldim ama bence o kadari bile gereksiz insan sontadan anliyo biseyleri..eger bana sorarsaniz ikea daki klasik mama sandalyelerinden bitane alin..fiyati 50tl civari olsa gerek ama minderli olsun dersenizde bebetto hem guzel hemde uygun fiyatli..ebebek.com da vardir heralde

Merhaba kizlar
Bizimde cts doktor kontrolumuz vardi; hersey cok iyi sukur.. Bu ay kahvaltiya basliyoruz bizde.. Yeni yeni corba tarifleri verdi doktor, yogurt corbasi, sehriye ve tarhana corbasini sebzeler ekleyerek yapacagiz. Bu arada doktor oturmasini cok begendi ve mama sandalyesinde oturabilir dedi. Bu arada benim oglan cok aksiyon sevdigi icin fisher price yagmur ormani hoppala al dedi. Bizde haberler boyle. Sevgiler herkese..

tesekkur edrım bende ona baktım ama karar veremedım

Canim ilk vereceksrn irmikle suyu pisir ilininca pekmez karistir. Sonra sonra ceaiylendir elma kayisi incir hurma vs. Ben yulaf unu ve pirinc unuylada yapiyorm. Onlar sonra ama :)
Canım çok sağol bir iki gün annemlerdeydim yedirdim 7-8 kere kalkıyordu 5 kere falan kalkmaya başladı demekki çokta açlıktan değilmiş huy edinmiş onu diye düşündüm zaten doğduğundan beri zor bir bebek , annemlerde babam gezmeye iyice alıştırdı birde ne yapacağım hiç bilmiyorum

Uykusuz bir gecenin ardından herkese günaydınlar. Bildiğiniz gibi biz diş çıkarıyoruz ne çıkarma ama! Sabrınıza sabır eklemeniz gereken bir süreç gerçekten.İştahsızlık, memeyi tutmama, gece ağlayarak uyanma(bu gece 10 kere kalktı), gündüz mızmızlanma daha neler neler... Aşımıza da 10 gün kaldı ne yapacağım bilemiyorum, çok yorgunum çoook, Tam bir şeyler yoluna giriyor diyoruz hop yeni bir durum, Ek gıda alıştırmaları da yarım kalacak gibi dün yoğurt verdim yemedi meyvelerle arası yok zaten. Zor günler kapıda kızlar şimdiden enerji depolayın.

Gunaydin herkese...
Dis cikarma sureclerini okudukca korkmuyor degilim. Bizim salya akitmamiz basladi onlukler sirilsiklam. Birde carsamba gunu memlekete gidiyoruz.yillik iznimiz icin. Yolu gectim ordaki 15 gunu nasil gecirecegiz onun derdindeyim. Ek gida seruvenimizdn dolayi sadece ek gidalArimiza bir canta olusturuyorum. Esimle bana bir valiz. Kucuk beye 1 valiz+ ek gida cantasi+ oyuncak cantasi ivir zivir. Bebek arabasi vs.
Tecrubeli olan varsa bilgilendirirse sevinirim..
Uyanmasinin 2 eksik olmasi bile onemli bence muhtemelen myhallebi miktariniz azdir cogaldikca uyanmalariniz azalari diye dusunuyorum. Benim babamda ayni sekilde kucaga aliatirmisti biz 3 ay kalmistik bide. Yanliz kalinca napicam diye korkuyordum neyseki cok sıkinti cekmedim aslinda cocuklar kimdrn ne gorecegini biliyo ve ona gore davraniyi :)

[QUOTE="damlacikolata, post: 38573110, member: 532865"geceuhaydin herkese...
Dis cikarma sureclerini okudukca korkmuyor degilim. Bizim salya akitmamiz basladi onlukler sirilsiklam. Birde carsamba gunu memlekete gidiyoruz.yillik iznimiz icin. Yolu gectim ordaki 15 gunu nasil gecirecegiz onun derdindeyim. Ek gida seruvenimizdn dolayi sadece ek gidalArimiza bir canta olusturuyorum. Esimle bana bir valiz. Kucuk beye 1 valiz+ ek gida cantasi+ oyuncak cantasi ivir zivir. Bebek arabasi vs.
Tecrubeli olan varsa bilgilendirirse sevinirim..

Uyanmasinin 2 eksik olmasi bile onemli bence muhtemelen myhallebi miktariniz azdir cogaldikca uyanmalariniz azalari diye dusunuyorum. Benim babamda ayni sekilde kucaga aliatirmisti biz 3 ay kalmistik bide. Yanliz kalinca napicam diye korkuyordum neyseki cok sıkinti cekmedim aslinda cocuklar kimdrn ne gorecegini biliyo ve ona gore davraniyi :)[/QUOTE]
Uyku konusu kesinlikle senin sansin dilercim.
Biz de gece muhallebi yememize ragmen cok sık kalkiyoruz.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…