2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Ya bugun saglik ocagi kan ilaci vermedi of ya ne ihmalkarlar dort aylik olduk baslamak gerekiyor demi.yada pekmezmi versem . bebisleri ayakta sallamaktan bahsetmissiniz benim oglum sukur emzigini veriyorum kendi uyuyor.
evet canım başlamak gerekiyor 4 aylik.sağlık ocagi vegaferon verdi ama hastane kontrolün de ferrum vermişlerdi.ona başlamıştım zaten.

Pekmezin bi zararini gormedim.ilac vermkten daha iyi diye dusunuyorum.
Bu arada hazir biskuvi almayi bnde dusunmuyorum.ev yapimi cok guzel tarifler var.tatlandirici olarak hurma yada pekmez kullanilmis. Ben denemek istiyorum baslayinca.
Burda tarifleri de paylasiriz:)
beni de aramiyolar:) Asi kartina her gidisimizde bir dahaki asi gununu yaziyo, o gun gidiyorum:KK66:
Ben de evde yapıp veririm oğluma. Güzel tarifleri de paylaşıriz burdan süper olur :KK66: sağlık ocağı gitmezseniz arıyor. Doğumu burda yapmadım, hep arayıp sordular sağolsunlar :) kimlik no, topuk kanı alındı mi ilk aşısı yapıldı mi vs vs. Çok seviliyorduk o zamanlar. Ne zaman balıkesire döndük kontrollere zamanında götürdük gözden düştük aranmaz olduk :)

Canim emiyo tek anne sutu simdiye kadar cok sukur.ama ben subatta calismaya baslicam. BI taraftan da o zamana kadar yavas yavas baslayim istiyorum.mecburen yani..
hmm eğer sütün yeterli ise neden sağmıyorsun? en azından 1 ay daha erteleyebilirsin ahhh benim ki bi emseydi ne güzel olacaktı ama emmeyi red ediyor elektrikli kraftın sağma makinesi vardı ama o sadece çekiyordu sütüm bitmek üzereydi şimdi hastane tipi makine kiraladım hatta şu an bile gece yarısı sağmaya çalışıyorum süt olsun diye de milkplus ve malt içecekleri ve bol su tüketiyorum ama nafile tabi bi işe yaramıyor bende pek .. sana tavsiye ediyorum bu kiraladığım makine bebek emişini taklit ediyor sağar bırakırsın bence sakın vaz geçme anne sütü çok değerli çoook

Saglik ocagindan asi gunu icin sizi ariyolar mi? Cevremdeki herkesi ariyolar saolsunlar beni hic rahatsiz etmezler..

sağlık ocağından beni de hiç aramamışlar dı bebek doğduktan sonra gittim neden aranmadım acaba dediğim de ''adınıza kayıtlı bir aile hekiminiz yok ondan kaydınız olmadığı için '' dediler sonra kayıt yaptırdım geçen gün de aşımız vardı ama arayan soran da olmadı hala..

Pekmezin bi zararini gormedim.ilac vermkten daha iyi diye dusunuyorum.
Bu arada hazir biskuvi almayi bnde dusunmuyorum.ev yapimi cok guzel tarifler var.tatlandirici olarak hurma yada pekmez kullanilmis. Ben denemek istiyorum baslayinca.
Burda tarifleri de paylasiriz:)
beni de aramiyolar:) Asi kartina her gidisimizde bir dahaki asi gununu yaziyo, o gun gidiyorum:KK66:
yahu bende annemin gazına geldim aldım ama hala kullanmadım en iyisi de kullanmayayım zaten evde yapılıyorsa bende yapayım he bir de 4.5 olduk bana kan ilacı veren kimse olmadı hala neden acaba..

Selam güzel ve yorgun anneler, bugün kızımın tırnaklarını keserken bir baktım kanatmışım kızımdan çok ben ağladım kv dem yazık beni teselli etmeye çalıştı ama çok uzun süre kendime gelemedim, bundan sonra kızım uzun tırnaklarla gezecek sanırım :KK43:

Merhaba canim bizde tirnak kesmek icin kirk takla atiyorduk yinede dogru duzgun kesemiyorduk ama artik her banyo yaptirdiktan hemen sonra kizimi emziriyorum banyoda rahatlattigi icin hemen derince uyuyuveriyor o uyurken de ben tirnaklarini rahatça kesebiliyorum bu şekilde çok rahat oluyor istersen bide boyle dene hem sudan tirnaklarida yumusuyor kolay kesiliyor

sağlık ocağından beni de hiç aramamışlar dı bebek doğduktan sonra gittim neden aranmadım acaba dediğim de ''adınıza kayıtlı bir aile hekiminiz yok ondan kaydınız olmadığı için '' dediler sonra kayıt yaptırdım geçen gün de aşımız vardı ama arayan soran da olmadı hala..

yahu bende annemin gazına geldim aldım ama hala kullanmadım en iyisi de kullanmayayım zaten evde yapılıyorsa bende yapayım he bir de 4.5 olduk bana kan ilacı veren kimse olmadı hala neden acaba..
4 aylik asiya gittiginde vermeleri gerekirdi. Gittin mi asiya

Günaydın millet... Yok aşılarımızı başka yerde yaptırıyoruz ama sadece sağlık ocağımı veriyor bunu 2 hatrı sayılır hastane ve 2 farklı üstadı sayılır Dr var neden vermediler ki acaba ?
Bilemiyorm canim. Bizim saglik ocagi da cocuk doktprumuz da hatirlattilar 4.ayda, ben almadim:)

Bu arada kizlar biz bugun 5 ayi bitirdikk:emir_bebek:

Saglik ocagindan asi gunu icin sizi ariyolar mi? Cevremdeki herkesi ariyolar saolsunlar beni hic rahatsiz etmezler..
Evet arıyorlar,bu aşıda aramadılar,hemşiremiz izinliymiş,evde bakım hastalarına gittikleri için herzaman orda olmuyorlar,onun içim önceden hatırlatıyorlar.Allah'a şükür çok iyi bir hemşiremiz var.bir hasta ilk ay aşıya gittiğimde sorması ayıp bebeğin kaç aylık dedi,1 aylık dedim,ama bebeğin çok zayıf dedi,bende olsun zayıf olsun diyebildim,sağılsun hemşirem ağzının payını vermişti.insanların o anki ruh halini düşünmeden olur olmadık yorum yapmasına gıcık oluyorum.:KK62:lohusalık bir yandan, bebekli yaşama alışmak bir yandan böyle dengesizler bir yandan

Ya bugun saglik ocagi kan ilaci vermedi of ya ne ihmalkarlar dort aylik olduk baslamak gerekiyor demi.yada pekmezmi versem . bebisleri ayakta sallamaktan bahsetmissiniz benim oglum sukur emzigini veriyorum kendi uyuyor.
Verdikleri ilaçta paraben var,Paraben, ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan koruyucu bir kimyasal maddedir.paraben içermeyen kan ilacı var mı?

firarperest firarperest
Evet hatirliyorum.seninle cok az vardi aramizda. :)
Hamileyken zaman gecmiyordu ama simdi nasil geciyo anlamiyorum ben kosturmacadan. Nasil senin minigin keyfiniz iyi mi :)
Aynen canım ya bi sabah kalktigimi biliyorum bi de gece yattigimi aradaki zaman nasıl geçiyor bilmiyorum.Keyfimiz iyi çok şükür yavrumun birkaç gün önce hiriltisi vardı azıcık hastaydı ama atlattık çok şükür.. Şimdi çığlıklar atmakta yanımda:KK70:dönme muhabbeti yapmıştık seninle geçenlerde..Kızım o zaman bi iki kere döndü bi daha dönmedi dün akşam uykudan uyanirken döndü yine ama daha pratiklesmedi henüz.. Kilo alımı yavaşladı sanki. Sağlık ocağı 6.ayda gelirsiniz demişti o zamana kadar eskisi gibi çok almayacak sanırım.Sizin keyifler nasıl?

firarperest firarperest
Alinti yapinca karisiyo boyle yazayim:)
O cigliklari hic sorma, uzun hava modundayiz surekli:KK66:

Donme konusuni bi de tam oturtamadik:) dun utu yaparken yere koydum oglumu oyuncaklari da biraz uzagina, 15dakika falan ugrasti döndü ama kolunu kurtaramadi alttan, bagirmaya basladi, cok tatli oluyolar cabalarken yaa.
Bizimkinin ayak yeme huyu cikti son gunlerde. Ayagini agzina sokuyo:)

Bu arada evet kilo alimlari azalacakmis. Saglik ocagi bizi de 6.ay ası icn cagirdi, 5.ayda kontrol yok.
Ben her ay cocuk doktoruna goturuyorum. Cumartesi randevumuz, ek gida konusunda ne diyecek merak ediyorum, daha baslamadik.

Bilemiyorm canim. Bizim saglik ocagi da cocuk doktprumuz da hatirlattilar 4.ayda, ben almadim:)

Bu arada kizlar biz bugun 5 ayi bitirdikk:emir_bebek:

Aynen canım ya bi sabah kalktigimi biliyorum bi de gece yattigimi aradaki zaman nasıl geçiyor bilmiyorum.Keyfimiz iyi çok şükür yavrumun birkaç gün önce hiriltisi vardı azıcık hastaydı ama atlattık çok şükür.. Şimdi çığlıklar atmakta yanımda:KK70:dönme muhabbeti yapmıştık seninle geçenlerde..Kızım o zaman bi iki kere döndü bi daha dönmedi dün akşam uykudan uyanirken döndü yine ama daha pratiklesmedi henüz.. Kilo alımı yavaşladı sanki. Sağlık ocağı 6.ayda gelirsiniz demişti o zamana kadar eskisi gibi çok almayacak sanırım.Sizin keyifler nasıl?

bayanlar uzun zamandı giremiyordum şimdi girdiğim de sizlerin bu 5 ay muhabbetinden sonra çok tuhaf hissettim, ben ayın sonun da doğuracaktım siz ayın başın da.. erken doğum riski olmuştu bende o zaman hastane de yatarken sizin doğurduğunuzu görmüştüm zaten fazla geçmedi 3 temmuz da da ben doğurdum şimdi 5 ay diye duyun ca zaman su gibi geçmiş hiç fark edemedim bile çok tuhaf geldi bir an..

bayanlar uzun zamandı giremiyordum şimdi girdiğim de sizlerin bu 5 ay muhabbetinden sonra çok tuhaf hissettim, ben ayın sonun da doğuracaktım siz ayın başın da.. erken doğum riski olmuştu bende o zaman hastane de yatarken sizin doğurduğunuzu görmüştüm zaten fazla geçmedi 3 temmuz da da ben doğurdum şimdi 5 ay diye duyun ca zaman su gibi geçmiş hiç fark edemedim bile çok tuhaf geldi bir an..
Canim senin 2 yada 3.bebegin miydi yurtdisinda yasiyodun o sen miydinn

Evet arıyorlar,bu aşıda aramadılar,hemşiremiz izinliymiş,evde bakım hastalarına gittikleri için herzaman orda olmuyorlar,onun içim önceden hatırlatıyorlar.Allah'a şükür çok iyi bir hemşiremiz var.bir hasta ilk ay aşıya gittiğimde sorması ayıp bebeğin kaç aylık dedi,1 aylık dedim,ama bebeğin çok zayıf dedi,bende olsun zayıf olsun diyebildim,sağılsun hemşirem ağzının payını vermişti.insanların o anki ruh halini düşünmeden olur olmadık yorum yapmasına gıcık oluyorum.:KK62:lohusalık bir yandan, bebekli yaşama alışmak bir yandan böyle dengesizler bir yandan
Cok takilmamak lazim baskalarina ben kimseye kulak asmamistim. Benim oglum 37. Haftada 3260 dogdu cok kucuk diyenler oldu normal dogumla daha ne olcaksa :)

X