2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
64 cm boyu kilo da 8500 gr canim
Doktor bize üst sınırda dedi, 70 cm, 8900 çıplak halde. Emzirme aralarını aç dedi. Bana pek .mantıklı gelmedi zaten çok sık emzirmiyorum. Obez yaparsın çocuğu diyo, bir yandan maşallah çok iyi gelişimi diyo :) bunamis sanırım :KK43: O yüzden sordum canım sağol. Bakalım bugün de sağlık ocağına gidicem onlar ne dicek.

2 tane delik çıktı bunun çeşitleri var asd vsd diye bizde ikisinden de var asd kendiliğinden kapanıyor ama vsd riskli kapanmayabilir dediler iki gün sonra tekrar ekimiz var bize dioksin diye bir damla verdiler 4 aydır onu kullanıyoruz kalp büyümesi olmasın diye çok riskli bi damla tek damla veriyoruz Allah korusun ikinci damlayı verirsek kurtuluşu yok hiç bi şekilde müdale edemiyorlar. Şimdi iki gün sonra tekrar eko çekilecek deliğin durumuna bakacaklar 2 yaşına kadar kapanabilir bekleyebiliriz dediler ama hersey kilo alımına bağlı eğer zayıfı giderse beklemeyiz ameliyat olur dediler işte Antalya'da sadece cocuk kardiyolojisi üniversitede var ordada stajyerler ilgileniyor bizde Prof doktordan özeline randevü aldık bakalım bide ona götürecek olmazsa Ankara ya götürüp baktırmayı düşünüyoruz bakalım bizi neler bekliyor.
Inşallah iyi haberlerinizi alırız canım. Sen bol bol dua et, Allah dermani olmayan dert vermesin. Aahh ah o akdeniz üniversitesinde ne günlerimiz geçti.. 28. Haftamda ordaydim. Babam hastanede yatıyordu, 12 gün boyunca hastane, bahçe, araba üçgeninde yaşadım. Allah o minik meleğe yardım edecektir. Içinizin rahat etmesi açısından isterseniz ankaraya da götürürsunuz. Inşallah temiz çıkar da ferah bi nefes alırsınız. Kilo alımı bu denli önemliyse sizin için mutlaka dr. Ile görüş, mama ek gıda vs.. Ne yapılması gerekiyorsa öyle yap, her çocuk farklı.. Allah şifasını versin canım.. Annelerin duasi kabul olur, bol bol dua zamanı..

Herked dogum hikayelerini anlatmis bi dogum hikayesi de benden oncelikle allah evlatlarimizla mutlu huzurlu bi omur yasatir herkese ben kk da normal dogum hikayelerini cok okuyodum benimki de onlardan genelde sabahtan aksama kadar gezip aksam yada sabah doguranlara cok da ozeniyodum insallah benim dogumumda boylenolur diyodum nitekim de oldu dogumumdan iki gun once kemeralti konak gezdim durdum daha doguma 10 gun falan var diyede cok rahatim ertesi gunu dr kontrolum vardi son aylarda haftada bi kere cagiriyodu dr hastane de zaten evimin hemen az ilerisinde zaten bi sikinti olursa hemen gelecegimi de biliyodu rutin kontrol diye gittim dr yine alttan hem de ultrasondan bakti ama oncesinde nstye girdim nst ye bakti bana bakti sancin var dedi ama duzensiz dedi agrin sizin varmi dedi hayir dedim hatta butun gun izmir i turlayacak enerjim var yani dedim dr muayeneden sonra dogum bugun yada gece olur dedi eve git aksam yada gece dogum falab baslayabilir dedi hatta bugun olabildigince birz daha yuru dedi neyse yurudu biraz tabi yaz gunu ne kadar yurebilecen sicak anlatilmaz bicimde bide kuafore gittim kaslarimi aldirdim bi guzel yarin elim degmez bi yere de cikamam kolay kolay eve gittim bide esime yemek hazirlamaya koyuldum gorumce de var ( zaten o ayri hikaye) yemegimi yaptim ama yemek yaparken de ara ara kasiklarima bi sanci nasil sanki bebek cikti cikacak gibi hastanin aciline gittim aksam 7 gibi endiaelendimnyine nst ye girdim duzensiz dinsancilar ebe drumu aradi sabah da duzensizdi dedi isterse kalsin hastenese isterae evine gitsin dedi ebeye eve gittim hastane ortamlarini oldum olasi sevmem neyse oturuyoz falan esim gorumce ben bi de kizi gece 2 ye 3 e kadar oturduk vu arada onlara bi de cay kahve meyve servisi yaptim gece 3 e kadar yattik zaten dr sabah erkenden gelmemi soylemisti gittim alttan muayene etti 2 cm aciklik var dedi ve de dogum baslamis kayit islemleri yaptir dedi esimi aradim bnm dogum basladi gel diye o da isteydi geldi beni bi odaya aldilar yanimda da zemzem almustim okudum ixtim lavman yapilmadan once lavman yapildi nstye baglandim suni sanci verildi ebeler gelip kontrol ediyo 5 dk da bi 4 cm acilma solunca epidural aldim neyse yine odam da yatiyom acilmayi bekliyom 8 cm olunca dogum odasina aldilar gittik 14.30 odaya girdim 15.40 da kizim dunyaya geldi biraz fazla uyusturuldum anestezi uzmani dozu biraz fazla yapmus ikinmada gucluk cektim ikinamiyom tam aci hisstemiyom dofum masasin da bana bi uyku geldi ya biraz uyuyum dr hanim birak bi taraftan da cok susadim oyle boyle deil hemsire islak pamukla agzimi sildi su veremem dedi dogumdan sonra dedi hem cok susadim hemde bi uyku geldi tabi gece gec yattim o an nasil pismanim ben niye uyumadim diye bi taraftan dr la konusuyom bi taraftan dikis atiyodu kesi yerime benim de boyle bi dogum anim var hem cok kolay hemde biraz zor oldu zor olan yani ikinamamamdi
Çok güzel :) ben de yazmak istiyorum vakit bulunca yaziciimm :KK66:

Bu aylardan sonra az almaları normal değil mi? Biraz bekle bakalım. Eskisi gibi olmayacak.

Himm biz de kiralayalim benim eşim de öğretmen :KK66: kim bilir cakisir belki tatillerimiz,, beklerim balıkesire :)

Kilosuyla ilgili bir şey dediler mi peki? Boyu kaç cm?
kız öğretmenler mahallesi mahallenin adı öğretmenlere ait değil ismi öyle:-)ama kiralayın sahile yakın denizi de çok güzel

Kizlar ben d vitamini kullanmadim.kullanmak istemedim elim gitmedi bi turlu.dun doktora gittik.doktor bingildagi cok genis kac damla kullaniyosun d vitamininden dedi.bende 3 dedim yalan soyledim yani.az geliyo demekki 5 e cikar dedi.ben aslinda son 3 gundur 3 er damla kullanmistim.ama acaip kabiz yapti kizimi.gunde 2 yada 3 kez kaka yapan bebek gunde 1 zor yapiyo.cok koyu kakasi ve normale gore fazla pütürlü.3 gun verdim ama 3 gundur annemden emdigim sutu burnumdan getirdi.hep bi huysuz hep bi miz miz..aranizda kullanmayan var mi?yada bebegini kabiz yapan?yaptiysa bi sure sonra bunyesi alisiyo mu?

kız öğretmenler mahallesi mahallenin adı öğretmenlere ait değil ismi öyle:-)ama kiralayın sahile yakın denizi de çok güzel
Cahillik zor bacım :) Allah kimseyi cahil bırakmasın :KK66: belki önümüzdeki yaz o taraflara gideriz. Hep ayvalık edremit vs oralara gittik. Değişiklik iyidir :)

Kizlar ben d vitamini kullanmadim.kullanmak istemedim elim gitmedi bi turlu.dun doktora gittik.doktor bingildagi cok genis kac damla kullaniyosun d vitamininden dedi.bende 3 dedim yalan soyledim yani.az geliyo demekki 5 e cikar dedi.ben aslinda son 3 gundur 3 er damla kullanmistim.ama acaip kabiz yapti kizimi.gunde 2 yada 3 kez kaka yapan bebek gunde 1 zor yapiyo.cok koyu kakasi ve normale gore fazla pütürlü.3 gun verdim ama 3 gundur annemden emdigim sutu burnumdan getirdi.hep bi huysuz hep bi miz miz..aranizda kullanmayan var mi?yada bebegini kabiz yapan?yaptiysa bi sure sonra bunyesi alisiyo mu?
Ben de içim elvermeye elvermeye kullanıyorum maalesef. Ilk başlarda kabız oldu mu hatırlamıyorum ama kan için damlaya da başlamamız gerekiyor. Kabız olacaklar yüksek ihtimal. Bünyesi alisacaktir. Yurt dışından kan ilacı istemeyi düşünüyorm ama o gelene kadar verilen kan ilacını da kullancam. Bence siz de kullanin. Çok problem yaşanırsa dr.a danisilir.

tünaydın güzel anneler

gece ve gündüz uyku düzenleriniz nasıl? bebişleri sallayarak mı uyutuyorsunuz ?yoksa başka bir yöntemle mi?
Gündüz canı isterse uyuyor, gece de emziriyorum babası alıyor onun kucağında uyuyor. Gündüz baba olmadığı için zor uyutuyorum. Çoğu zaman da uyumuyor :KK43:

Cahillik zor bacım :) Allah kimseyi cahil bırakmasın :KK66: belki önümüzdeki yaz o taraflara gideriz. Hep ayvalık edremit vs oralara gittik. Değişiklik iyidir :)
estağfirullah canım cahillik olur mu.ama güzel ya tam aile yeribizdev ayvaliga arabayla gidip gezdik balıkesir güzel memleket.ankarada oturuyorum ben.öyle işte:KK49:

canım ben ferrum kullanıyorum günde 7 damla.doktor öyle başlattı.zaten prospektüsünde de kilo başına bir damla yazıyor.önce bizim kızında kakası koyu renk oldu.kaka sayısı aza!di.günde bir ya da iki kez kaka yapıyor.ama kaka rengi ilk kullandigimki gibi koyu değil.kabız yapabileceğini söylemişlerdi.

X