2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451
Teşekkür ederim canım Allah bütün herkezin çocuğunu esirgesin kimseye yaşatmasın.
Amin canım benim kızımda 4 temmuz da doğdu.uzun zaman geçti aradan ama sizinle doğum hikaye mi paylaşmak istedim.Benim kızımı biz 2 temmuz da bekliyorduk 9 ay on günlük süre o zaman tamamlamıyordu.40.haftaya geldik bende sanci falan yok.doktorum her gün kontrole gelmemi söyledi.41.haftaya sarkabiliyormuş bazı doğumlar.her gün nst ye bağlaniyordum.pazartesi gittim sancı çıkmadı.salı gittim sancı çıkmadı.çarşamba gittim yine sancı yok.nst den sonra poliklinik doktoru ben sizi bir muayene edeyim dedi.Benim doktorum yurt dışına çıkmış cuma günü gelecekmiş.Tamam dedim.ultrasona girdim.suyunun azalmış olduğunu kendi hastası olsaydım yatış yaptıracağını söyledi.bende öyleyse yatış yapın dedim.o da oradaki profesöre sordu.doktoru cuma gelecekmiş madem cumaya kadar beklesin dedi.cuma oldu.4 temmuz cuma.doktorum geldi.muayene için ultrason masasına yattım.doktor birde baktı ki hiç şu kalmamış.doktorunun gözleri kocaman oldu.normal doğum bekliyordum.pozisyon almıştı kızım.doktorum kontrol etti 2 cm açıklık varmış.seni doğuma almamız lazım su bitmiş dedi.önce suni sancı veririz.olmazsa gece sezeryana alırız dedi.Tamam dedim.doktoruma da güveniyordum.beni odaya aldılar eşim kapıda kaldı pijamam falan yok dedim:-)sanki dogumda pijama lazım.esimi de eve yolladim annemi al gel nasıl olsa gece ancak doğum olur dedim.telefon da yasaktı.lagma verdiler.nst ye bağladılar.sanci yoktu hâlâ .yanimda da bir hemşire oturuyordu.suni sanciyi başlatmak için bekliyordu.Tam sanci için serumu baslayacakti nst dit dit ötmeye başladı.kızımın nabzı düşüyordu.aklıma gelen bütün dualari ediyordum.ya o saat hastane de olmasaydım,ya doktoru bir gün daha bekleseydim.hemşire hemen koştu doktorumu çağırdı.hemen sol tarafıma yatırdılar beni.bebek dayanamiycak acil sezeryana almamız lazım dedi doktorum hazırlıklar yapın.gözlerin doldu ya ameliyat bitene kadar kızım dayanamazsa aklıma neler neler geliyordu.dakikalar geçmek bilmiyordu.daha ne zaman götürecekler ameliyathaneye derken geldiler hemen oracikta sondayi taktılar.sedyeye attıkları gibi ameliyathane.belden adağını uyusturdular.sonra bebeğimi gördüm.Allah in nasıl güzel bir seydi.hele kokusu.Allah hepimizin bebeğini bizlere bağışlasın.annelik çok güzel.kizimla çok mutluyum simdi

Amin canım benim kızımda 4 temmuz da doğdu.uzun zaman geçti aradan ama sizinle doğum hikaye mi paylaşmak istedim.Benim kızımı biz 2 temmuz da bekliyorduk 9 ay on günlük süre o zaman tamamlamıyordu.40.haftaya geldik bende sanci falan yok.doktorum her gün kontrole gelmemi söyledi.41.haftaya sarkabiliyormuş bazı doğumlar.her gün nst ye bağlaniyordum.pazartesi gittim sancı çıkmadı.salı gittim sancı çıkmadı.çarşamba gittim yine sancı yok.nst den sonra poliklinik doktoru ben sizi bir muayene edeyim dedi.Benim doktorum yurt dışına çıkmış cuma günü gelecekmiş.Tamam dedim.ultrasona girdim.suyunun azalmış olduğunu kendi hastası olsaydım yatış yaptıracağını söyledi.bende öyleyse yatış yapın dedim.o da oradaki profesöre sordu.doktoru cuma gelecekmiş madem cumaya kadar beklesin dedi.cuma oldu.4 temmuz cuma.doktorum geldi.muayene için ultrason masasına yattım.doktor birde baktı ki hiç şu kalmamış.doktorunun gözleri kocaman oldu.normal doğum bekliyordum.pozisyon almıştı kızım.doktorum kontrol etti 2 cm açıklık varmış.seni doğuma almamız lazım su bitmiş dedi.önce suni sancı veririz.olmazsa gece sezeryana alırız dedi.Tamam dedim.doktoruma da güveniyordum.beni odaya aldılar eşim kapıda kaldı pijamam falan yok dedim:-)sanki dogumda pijama lazım.esimi de eve yolladim annemi al gel nasıl olsa gece ancak doğum olur dedim.telefon da yasaktı.lagma verdiler.nst ye bağladılar.sanci yoktu hâlâ .yanimda da bir hemşire oturuyordu.suni sanciyi başlatmak için bekliyordu.Tam sanci için serumu baslayacakti nst dit dit ötmeye başladı.kızımın nabzı düşüyordu.aklıma gelen bütün dualari ediyordum.ya o saat hastane de olmasaydım,ya doktoru bir gün daha bekleseydim.hemşire hemen koştu doktorumu çağırdı.hemen sol tarafıma yatırdılar beni.bebek dayanamiycak acil sezeryana almamız lazım dedi doktorum hazırlıklar yapın.gözlerin doldu ya ameliyat bitene kadar kızım dayanamazsa aklıma neler neler geliyordu.dakikalar geçmek bilmiyordu.daha ne zaman götürecekler ameliyathaneye derken geldiler hemen oracikta sondayi taktılar.sedyeye attıkları gibi ameliyathane.belden adağını uyusturdular.sonra bebeğimi gördüm.Allah in nasıl güzel bir seydi.hele kokusu.Allah hepimizin bebeğini bizlere bağışlasın.annelik çok güzel.kizimla çok mutluyum simdi
Geçmez tabi hem heyecanlı hem sıkıntılı bir süreç geçirmişsin benimkide söyle oldu bende paylaşım seninle 8. Aya kadar hersey çok güzel gidiyordu kendimi hep normal doguma adapte etmiştim. Ben 5. Ayda doktorumu değiştirdim ki en büyük hatalarımdan biriydi. Son aya girmiştim kontrole gittim ve bebeğim hiç kilo almamıştı doktor 1 hafta sonra tekrar çağırdı yıne aynı yıne kilo almamıştı bu sefer beni ayrıntılı ultrasona tekrar soktu plesentada bi problem olabilir diye ama temiz çıktı 38. Haftaya kadar 4 güne bir gittim en sona gittiğimde 2700 demişti doktor ve beklemenin anlamı yok alalım kilo almıyo dedi bizden güvendik sezeryan gunü aldık 10 Temmuz Perşembe günü sabah gittim hazırladılar beni girdim dogum belden aşağımı uyuşturmak için iğne yaptılar ben uyutmadım yatırdılar doktor geldi nese başladılar ama benim canım cok yandı her seyi çok hissettim sonra bebeğimi getirdiler ondan sonra gözüm ondan başkasını görmedi Aşık olmuştum beni biraz unuttular çünkü çok acı çekmiştim. Odaya gittiğimde kendime gelmiştim sonrasında çok acılı geçti. Bebeğimi getirdiler ve 2 kilo 140 gram doğmuş çok küçüktü esmemedi sabaha kadar kasığa damla damla satıp verdim hastanenin azizliği yeterli değilmiş sabah çocuk doktoru geldi bebeğimin eli ayağı korarmış kan şekeri düşmüş ve üşümüş bizle kimse ilgilenmedi birde özel hastane olacak sonra hemen aldılar kızımı yogun bakıma küvezde kaldı 12 gün eve geldim hersey ona göre hazırlanmıştı ama kızım yoktu çok zordu nese çıkardılar küvezden 2 kilo180 gram olarak aldık 5 gün sonra kontrole götürdük bu seferden kalbinde üfürüm var dediler bizi hemen tıp fakültesine eko için sevk ettiler o gün bugün koşturmasa şimdi biraz olsun alıştık ama canımdan can gitti evlat cok başka bişeymiş bu hayatta karşılık beklemeden sevdiğin tek varlıkmış Allah kimseyi evladıyla sınamasın herkezin çocuğunu anne babasına bağışlasın işte bizim hikayemizde böle...

Kızlar bu ay sanki bebislerin kilo alımı durdu gibi ya da benim kızımın öyle 4 kasım da kontrolümüz vardı sanki kontrolden sonra hiç kilo almadi
Bu aylardan sonra az almaları normal değil mi? Biraz bekle bakalım. Eskisi gibi olmayacak.

balikesirli değilim ama tatile geliyorum her yaz çok güzel yer.insanları çok iyi.bende burhaniyeye bağlı ogretmenevleri var ordan yazlık kıralıyoruz genelde :-)
Himm biz de kiralayalim benim eşim de öğretmen :KK66: kim bilir cakisir belki tatillerimiz,, beklerim balıkesire :)
Benim dogumum 4 temmuz da olacakti kizim bi hafta erkenciydi 27 haziranda dogum yaptim normal dogum oldu 3160 gr 50 cm dogmustu suan da 8650 gr olmus ebe 150 gr da giysisi say dedi 8500 dedi
Kilosuyla ilgili bir şey dediler mi peki? Boyu kaç cm?

Aynen canım bize de önermedi. Sakin ek gıda vermeyin dedi. Ben zaten düşünmüyorum 6. Aya kadar şimdilik :)

Geçmez tabi hem heyecanlı hem sıkıntılı bir süreç geçirmişsin benimkide söyle oldu bende paylaşım seninle 8. Aya kadar hersey çok güzel gidiyordu kendimi hep normal doguma adapte etmiştim. Ben 5. Ayda doktorumu değiştirdim ki en büyük hatalarımdan biriydi. Son aya girmiştim kontrole gittim ve bebeğim hiç kilo almamıştı doktor 1 hafta sonra tekrar çağırdı yıne aynı yıne kilo almamıştı bu sefer beni ayrıntılı ultrasona tekrar soktu plesentada bi problem olabilir diye ama temiz çıktı 38. Haftaya kadar 4 güne bir gittim en sona gittiğimde 2700 demişti doktor ve beklemenin anlamı yok alalım kilo almıyo dedi bizden güvendik sezeryan gunü aldık 10 Temmuz Perşembe günü sabah gittim hazırladılar beni girdim dogum belden aşağımı uyuşturmak için iğne yaptılar ben uyutmadım yatırdılar doktor geldi nese başladılar ama benim canım cok yandı her seyi çok hissettim sonra bebeğimi getirdiler ondan sonra gözüm ondan başkasını görmedi Aşık olmuştum beni biraz unuttular çünkü çok acı çekmiştim. Odaya gittiğimde kendime gelmiştim sonrasında çok acılı geçti. Bebeğimi getirdiler ve 2 kilo 140 gram doğmuş çok küçüktü esmemedi sabaha kadar kasığa damla damla satıp verdim hastanenin azizliği yeterli değilmiş sabah çocuk doktoru geldi bebeğimin eli ayağı korarmış kan şekeri düşmüş ve üşümüş bizle kimse ilgilenmedi birde özel hastane olacak sonra hemen aldılar kızımı yogun bakıma küvezde kaldı 12 gün eve geldim hersey ona göre hazırlanmıştı ama kızım yoktu çok zordu nese çıkardılar küvezden 2 kilo180 gram olarak aldık 5 gün sonra kontrole götürdük bu seferden kalbinde üfürüm var dediler bizi hemen tıp fakültesine eko için sevk ettiler o gün bugün koşturmasa şimdi biraz olsun alıştık ama canımdan can gitti evlat cok başka bişeymiş bu hayatta karşılık beklemeden sevdiğin tek varlıkmış Allah kimseyi evladıyla sınamasın herkezin çocuğunu anne babasına bağışlasın işte bizim hikayemizde böle...
Hikayenin sonu güzel olduğu için sonu kalsin aklımızda :) senin de öyle olsun canım. Geçti gitti o günler.. Ufurum için sonuç ne çıktı ki? Çünkü benim oğlumda da var ufurum. Ilk yıl kapanır dediler, tekrar kontrole gidicez.

Herked dogum hikayelerini anlatmis bi dogum hikayesi de benden oncelikle allah evlatlarimizla mutlu huzurlu bi omur yasatir herkese ben kk da normal dogum hikayelerini cok okuyodum benimki de onlardan genelde sabahtan aksama kadar gezip aksam yada sabah doguranlara cok da ozeniyodum insallah benim dogumumda boylenolur diyodum nitekim de oldu dogumumdan iki gun once kemeralti konak gezdim durdum daha doguma 10 gun falan var diyede cok rahatim ertesi gunu dr kontrolum vardi son aylarda haftada bi kere cagiriyodu dr hastane de zaten evimin hemen az ilerisinde zaten bi sikinti olursa hemen gelecegimi de biliyodu rutin kontrol diye gittim dr yine alttan hem de ultrasondan bakti ama oncesinde nstye girdim nst ye bakti bana bakti sancin var dedi ama duzensiz dedi agrin sizin varmi dedi hayir dedim hatta butun gun izmir i turlayacak enerjim var yani dedim dr muayeneden sonra dogum bugun yada gece olur dedi eve git aksam yada gece dogum falab baslayabilir dedi hatta bugun olabildigince birz daha yuru dedi neyse yurudu biraz tabi yaz gunu ne kadar yurebilecen sicak anlatilmaz bicimde bide kuafore gittim kaslarimi aldirdim bi guzel yarin elim degmez bi yere de cikamam kolay kolay eve gittim bide esime yemek hazirlamaya koyuldum gorumce de var ( zaten o ayri hikaye) yemegimi yaptim ama yemek yaparken de ara ara kasiklarima bi sanci nasil sanki bebek cikti cikacak gibi hastanin aciline gittim aksam 7 gibi endiaelendimnyine nst ye girdim duzensiz dinsancilar ebe drumu aradi sabah da duzensizdi dedi isterse kalsin hastenese isterae evine gitsin dedi ebeye eve gittim hastane ortamlarini oldum olasi sevmem neyse oturuyoz falan esim gorumce ben bi de kizi gece 2 ye 3 e kadar oturduk vu arada onlara bi de cay kahve meyve servisi yaptim gece 3 e kadar yattik zaten dr sabah erkenden gelmemi soylemisti gittim alttan muayene etti 2 cm aciklik var dedi ve de dogum baslamis kayit islemleri yaptir dedi esimi aradim bnm dogum basladi gel diye o da isteydi geldi beni bi odaya aldilar yanimda da zemzem almustim okudum ixtim lavman yapilmadan once lavman yapildi nstye baglandim suni sanci verildi ebeler gelip kontrol ediyo 5 dk da bi 4 cm acilma solunca epidural aldim neyse yine odam da yatiyom acilmayi bekliyom 8 cm olunca dogum odasina aldilar gittik 14.30 odaya girdim 15.40 da kizim dunyaya geldi biraz fazla uyusturuldum anestezi uzmani dozu biraz fazla yapmus ikinmada gucluk cektim ikinamiyom tam aci hisstemiyom dofum masasin da bana bi uyku geldi ya biraz uyuyum dr hanim birak bi taraftan da cok susadim oyle boyle deil hemsire islak pamukla agzimi sildi su veremem dedi dogumdan sonra dedi hem cok susadim hemde bi uyku geldi tabi gece gec yattim o an nasil pismanim ben niye uyumadim diye bi taraftan dr la konusuyom bi taraftan dikis atiyodu kesi yerime benim de boyle bi dogum anim var hem cok kolay hemde biraz zor oldu zor olan yani ikinamamamdi

Bu aylardan sonra az almaları normal değil mi? Biraz bekle bakalım. Eskisi gibi olmayacak.

Himm biz de kiralayalim benim eşim de öğretmen :KK66: kim bilir cakisir belki tatillerimiz,, beklerim balıkesire :)

Kilosuyla ilgili bir şey dediler mi peki? Boyu kaç cm?
64 cm boyu kilo da 8500 gr canim

Hikayenin sonu güzel olduğu için sonu kalsin aklımızda :) senin de öyle olsun canım. Geçti gitti o günler.. Ufurum için sonuç ne çıktı ki? Çünkü benim oğlumda da var ufurum. Ilk yıl kapanır dediler, tekrar kontrole gidicez.
2 tane delik çıktı bunun çeşitleri var asd vsd diye bizde ikisinden de var asd kendiliğinden kapanıyor ama vsd riskli kapanmayabilir dediler iki gün sonra tekrar ekimiz var bize dioksin diye bir damla verdiler 4 aydır onu kullanıyoruz kalp büyümesi olmasın diye çok riskli bi damla tek damla veriyoruz Allah korusun ikinci damlayı verirsek kurtuluşu yok hiç bi şekilde müdale edemiyorlar. Şimdi iki gün sonra tekrar eko çekilecek deliğin durumuna bakacaklar 2 yaşına kadar kapanabilir bekleyebiliriz dediler ama hersey kilo alımına bağlı eğer zayıfı giderse beklemeyiz ameliyat olur dediler işte Antalya'da sadece cocuk kardiyolojisi üniversitede var ordada stajyerler ilgileniyor bizde Prof doktordan özeline randevü aldık bakalım bide ona götürecek olmazsa Ankara ya götürüp baktırmayı düşünüyoruz bakalım bizi neler bekliyor.

X