- 16 Eylül 2013
- 14.882
- 52.454
tüm nisan anne adaylarına merhaba,bende nasip olursa nisan 2014 annesi olacağım ,gebeliğimin 18 haftasın girdim,tüm anne adaylarına rahat bir doğum geçirmelerini temmenni ediyorum... Bu arada normal doğumdan çok korkuyorum ama aslında çok istiyorum.. yapamayacağım dayanamayacğım endişesi var... iyi örnekler aklımda kalmıyor ama kötü örneklerde hiç aklımdan gitmiyor,,normal doğum konusunda cesaretlendirici fikirleri olanların paylaşımlarını şimdiden merak ediyorum
Hoş geldin canım Maşallah meleğine Ben de, tıbbi bir sorun olmadığı sürece, normal doğum istiyorum. Pozitif doğum hikayeleri okumanı tavsiye ederim. Ayrıca Pam England'ın İçgüdüsel Doğum kitabı şuan baş ucu kitabım. Çok faydasını göreceğimi düşünüyorum. "One Birth Every Minute" isimli bir reality programı var (youtube'ta bulabilirsin). O da oldukça eğitici. Olası her durumu görebilirsin. Bunun dışında yoga&yürüyüş mutlaka düzenli olarak yap; esnemene yardımcı olur&vücudunu enerjik tutar. Ama korkman çok normal, ben de bu aralar çok kabus görüyorum Hem fiziksel hem ruhsal olarak hazırlık gerektiriyor, vücudumuz ne yapacağını bizden daha iyi biliyor zaten
kızlar çok sevinçliyim maşallah bebeğime.
Hastaneden aradılar üçlü testimin sonuçları çıkmıştı risk sonuçları bekleniyordu temiz çıkmış çok sevinçliyim.
26 Kasımda randevum var ama 18 Aralıkta da obsetik dobbler için randevu verdiler detaylı ultrason mu oluyor kızlar bilen varmı?
Çok şükür. Gözün aydın canım, maşallah meleğine de sana da
Ahh guzel anneler cok canim sikkin uclu test sonucum riskli degil ama riskli gruba yakin cikti yani 1(250 riskli kabul ediliyor benimki 1/310 cikti amniyosentez onerdiler ozeldeki doktorum bence gerek yok dedi etlik dogumevide yaptir dedi yaptiranlarida gordum 10 dk lik islem bende yaptiricam dedim rabbime sigindim bu islemde azda olsa dusuk riski varmis Allah im korusun yaptirdim yatiyorum simdi annecigimde dua edin bana lutfen sonucum temiz ciksin buarada oglusum olacakmis bir kizcem vardi rabbim saglikla gelsin yavrum bana aminnnn 3hafta icinde belli olacak sonuc dua edin cok...
İnşallah güzel sonuçlar alacaksın canım. Endişe etme şimdiden, bunlar sadece istatistiki rakamlar. Maşallah paşana
slmlar... bugün doktor kontrolümüze gittik. bebeğim çok iyi çok şükür. doktor bebeğin boyu uzun olacak galiba dedi. plasentam hala aşağıda bi aya kadar yukarı çıkar dedi doktor. iki hafta daha raporum var bakalım... 9 aralıkta da ayrıntılı ultrason için randevu aldım. hayırlısı bakalım:)
Gözün aydın canım. İnşallah burcu gibi senin PP'de düzelir; daha rahat bir hamilelik geçirmeye başlarsın:107: