Benimde 22 yaşımdayken filan çıktı. İlacı kullanmaya başladığımdan beri çok şükür ağır ataklarım yok. Sabah akşam düzenli alıyorum ilacımı. Önceden karın ağrım biterdi nefes alırken giren bıçaklar başlardı. Onlar biterdi ayağım bacağım şişerdi. Şimdi sadece ağzımda sürekli beyaz yara ve uçuk çıkıyor. Belki sanada ilacın dozu az geliyordur.
Bide bu FMF ataklarını doğum sancısı ile kıyaslayınca, doğum sancısı çok daha az diye duymuştum ne kadarı doğru acaba? Biz bu sancıları çeke çeke alıştık o yüzzden doğum vız gelir gibime geliyo
bak sonra okuyup da beni korkuttun demeyesin
Kuzenimin normal doğumuna girip, videoya çekmiş insanım ben =)
Bekarken baya etklenmiştim aslında ama şimdi endişem yok...
Analarımız nasıl doğurmuş bizi
kızzzz annelere bakarsan hiççç bişicik yokmuş biz çok nazlıymışız
Eee onlar kadar sağlıklı hangimiz beslendi? =)
Nerde o eskisi gibi sağlıklı yiyecek, içecekler, temiz hava...
İçtiğimiz suyun bile mineralleriyle oynuyorlar =)
Resmen bizden sonra ki, nesillere hastalık taşıyoruz...
canım bu hatalık hakikaten zor seninki bide geç teşhis edilmiş apandistinide almışlar ben Allahtan ameliyat olmadım benimkininde teşhisi 1 seneyi geçti 1 sen boyunca acillerde süründüm bişey yok diyip yolluyorlardı genelde apandistten şüpheleniyolardı ultrasonla bakıyolardı o zman apandist değil diyorlardı bi keresinde yine acillerdeyim bir dr bu hastalığı söyledi onun üzerine genetik test yaptırdık ve çıktı o dr sölemese belki benim de teşhisim konamayacaktı o doktoran A llah razı olsun benim ilk zmanlar hep karnımdaydı başka yerimde olmazdı gün geçtikçe heryerime yayıldı şimdi heryerimde oluyor bazen kolum tutuluyor hiç oynatamıyorum kırılmış gibi ağrıyor parmaklarıma dokunamıyorum 2 gün kolumu sarıp hiç oynatamadığımı bilriim hep dua ediyorum canım duasız günüm geçmiyor zaten sığınacak bir Allahımız var inşalah bizlere şifa eyler ataklarımız geçip gider hamileyken çok daha zor oluyomuş bunu anladım kendimi değil bebeği düşünüyorum ona bişey olmasın yeterki... bana hep ateş basar menopozlu kadınlar gibiyim önceden elimde yelpazeyle gezerdim kimse terlemez ben terlerim hemde sucuk gibi bi üşürüm bi terlerim bunların hepsi bu hastalıktan Allah daha beterinden korusun kaldıramayacağımız yükler vermesin ağrım hala devam ediyor artık sabitleşti gibi içini acıtıyor sanki bebek oraya doğru geçince çok sancım oluyor inşalah uzun sürmez yarına geçmiş olur bebğimede banada bişey olmadan atlatırım sen ilaçlarını günde kaç edet alıyordun canım? ben 1 tane alıyorum belkde ondan atak geçirdim
Bide bu FMF ataklarını doğum sancısı ile kıyaslayınca, doğum sancısı çok daha az diye duymuştum ne kadarı doğru acaba? Biz bu sancıları çeke çeke alıştık o yüzzden doğum vız gelir gibime geliyo
iştah açılınca da insan frenleyemiyor kendini..emzirme döneminde 4 kase sütlaç yediğimi bilirim...annem bende 25, kardeşimde 35 kg almış, su an 36 beden kendisi bizler de sağlıklıyız...önemli olan ne kadar aldığın değil, aldığının ne kadarını verebildiğin....merhabalar... ben kilo almaya hızla devam ediyorum ya bi de evdeyim raporlu olduğum yatmam gerektiği için de hareket edemiyorum. şimdiden on kilo aldım. vücut kitle indeksine göre hamilelikte 18 kilo almam normalmiş ama iştahım da çok açık napalım artık... emzirirken veririm heralde. hamile olmadan önce bana herkes ne kadar zayıfsın ne güzel der dururdubi de hipotiroidi olduğum için de hızlı kilo aldım sanırım hamilelikte...
canım bunlar sağlıklı besinler...onlardan ye ....abur cubur, ekmek vb çok yememek gerekgaliba aldığımız kilolar normal. bazılarımız 2 3 kilo falan almışlar. mankenler gibi ne güzel:) ben de hergün süt muz portakal yiyorum:) içim kıyılıyo dayanamıyorum
hayırlısı olsun canım...oğlun vardı...bir de kızın olur..Kizlar erkek derken simdi de kiza benzetti doktorhayirlisi. Ama inatla gostermiyor bebis. Bunlar sadece benzetme.
dedenin ismini koyacaksınız...sevinmez mi...sen de iyi gelinmişsin..herkes kabul etmez..kıymetini bilsinlermerhaba kızlar ben geldim dün kayınbabamlar oğlumun adını öğrendi telefonda ağladı adam sevinçten
Gebelikten önce 3 kolşisin , 1 de tansiyon ilacı içiyordum çünkü tansiyonum yükseliyordu ve 24 saatlik tahlilde protein çıkıyordu .gebelikte 3 aydan sonra günde 2 kolşisin içtim son kontrolümde karaciğer değerlerim yüksek çıkınca günde 1 e düştük . Benim Aralık ve Temmuz'da büyük ataklarım oluyor Aralık yaklaştıkça korkuyorum inş bi şey olmazinş sen de bir an önce atlatırsın canım
protein bazen ara ara bendede çıkıyor sen benim dediğim gibi ilacın kırmızı boyasını akıtıp içiyormusun başladınmı? benimde kasım aralıkda bişeyler oluyor sonrasında daha iyi oluyorum inşalah bi daha gelmez ataklar benimki hala devam ediyor
Canım kitaplar mng kargoyla geliyor seninki baska birseydir belki
Canım bakamadım baslıklara baktım
Doğum öncesi hayat
hamilelik
doğum
yenidogan
Aksama bakarım
Seninle konuştuğumuzdan beri yani 1 haftadır öyle içiyorum canım yarın karaciğer tahlilleri tekrarlanacak inş düzelmiştir bir de o çıkmaz
inşallah canım bizde amma çürük çıktık heralde bu fmf her hastalığı tetiklyoor ben bu hastalık çıkmadan önce hiç hastalanmazdım sadece grip olurdum ama bu hastalık mçıktı sürekli baska hastalıklarda çıkmaya basladı ikimiizde aynı dertlerden muzdaribiz canım senin yas kaç? çalışmıyorsun demi? zaten bu hastalıklrla nasıl çalışılırki çok zor olur previa yüzünden ben hiç yürüyemiyorum hastaneye ile gittiğimde mahvoluyorum kasıkalrım sancıyor hemen yoruluyorum sendede öyle oluyomu
Dediğin gibi canım bazı bebekler çok çabuk uzuyor...Aynen canım ayaklı altları fazla alma. Çok çabuk kısa geliyorlar kasılıyo bebek içlerinde. Ayaksızda pek yok ben bulamadım
Tamam canım hazırladığım da paylaşırım seninle...Canım liste yaparsan benimlede paylas bende senin gibi düsünüyorum gerekli olanları almak istiyorum
geçmiş olsun cnm kanamalı hamilelik çok zor bilirim bende bu yüzden hep yatıyorum dikkat et kendine bebek hareketleri için erken canım 16. haftadan sonra hissediliyor galiba benim ilk gebeliğim nasıl bişey olduğunu henüz bilmiyorum inş. o günleride görmek nasip olur
Aminnn hepimize nasip olsun o günleri görmek. Şimdi iyiyiz. İşe gidip gelirken çok sıkıntı oluyor ama izne çıkmak için 32.haftaya kadar beklemek gerek. Benimde ilk gebeliğim ufak ufak hareket ediyor gibi.