2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
rota virüs aşısı vurdurdunuz mu kızlar

Ben vurdurdum çünkü eğer ishale yakalanırsa daha hafif atlatıyormuş tanıdığımızın kızı bi gece hastanede kaldı serum vurdular mecbur doktor vurdursaydınıZ olmazdı demiş

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar bebeklerinizin günde kaç kere idrar yaptığını nerden anlıyorsunuz?ben prima kullanıyorum.bebişimin altını her açtığımda sarı çizgi yeşil olmuş oluyor.bir kere bile yaptığında yeşile dönüyor mu?merak ettim şimdi 😀😀

Kızlar bebeklerinizin günde kaç kere idrar yaptığını nerden anlıyorsunuz?ben prima kullanıyorum.bebişimin altını her açtığımda sarı çizgi yeşil olmuş oluyor.bir kere bile yaptığında yeşile dönüyor mu?merak ettim şimdi 😀😀

Damla bile gelse renk değişiyor canım.
Bezin ağırlığından anlıyorum ben.
Birden fazla yaptığını.

Esmerin dediği gibi ağırlıktan anlıyorum canım. Onun deneyimini de 'yazık biraz da altını kapatmayayim, hava alsın' diyerek bezi tam baglamadiginda bebeğin biraz beze biraz da senin üzerine yaptığında ediniyorsun:KK70::KK70:

Bende ağırlığından anlıyorum ama artık eskisi gibi dolu olmuyor ne yapalım hayırlısı yapsında

Damla bile gelse renk değişiyor canım.
Bezin ağırlığından anlıyorum ben.
Birden fazla yaptığını.

Esmerin dediği gibi ağırlıktan anlıyorum canım. Onun deneyimini de 'yazık biraz da altını kapatmayayim, hava alsın' diyerek bezi tam baglamadiginda bebeğin biraz beze biraz da senin üzerine yaptığında ediniyorsun:KK70::KK70:

Bende ağırlığından anlıyorum ama artık eskisi gibi dolu olmuyor ne yapalım hayırlısı yapsında

Merakımı giderdiniz sağolun kızlar :KK16::KK16:

Herkese iyi akşamlar hanımlar,
İzmir'deyiz ve inanılmaz rutubet var. Kızım sıcaktan ememiyor tam olarak. Ben de sağıp biberonla veriyorum aç kalmasın diye. Ama normalde 75 cl sütle doyarken, artık son 2-3 gündür 125 cl bile yetmiyor gibi, hâlâ emmek ister gibi memeye saldırıyor, ama emmiyor ve ağlamaya başlıyor. Bir yandan endişeleniyorum bu gidişle emmek istemeyeceğinden, öbür yandan aç kalmasına gönlüm razı gelmiyor. Bir de su veriyorum 10 cl kadar günlük. Suyun zararı var mı?

Benzer durumda olup da çözüm bulan var mı?

İkinci bir konu da: sütüm yağlı değil(miş), çünkü bebek çok çabuk uyanıyor. Aranızda sütün daha yağlı olmasını sağlayacak yöntem bilen var mı? Yoksa yapılacak bir şey yok mu?

canım ne yaptınız merak ettim, umarım iyi haberlerle gelirsin

salı usg çekilecek. devlet hastanesi olduğu için bir hafta sonraya randevu alabildik. inşallah iyi haberlerle döneriz.

Herkese iyi akşamlar hanımlar,
İzmir'deyiz ve inanılmaz rutubet var. Kızım sıcaktan ememiyor tam olarak. Ben de sağıp biberonla veriyorum aç kalmasın diye. Ama normalde 75 cl sütle doyarken, artık son 2-3 gündür 125 cl bile yetmiyor gibi, hâlâ emmek ister gibi memeye saldırıyor, ama emmiyor ve ağlamaya başlıyor. Bir yandan endişeleniyorum bu gidişle emmek istemeyeceğinden, öbür yandan aç kalmasına gönlüm razı gelmiyor. Bir de su veriyorum 10 cl kadar günlük. Suyun zararı var mı?

Benzer durumda olup da çözüm bulan var mı?

İkinci bir konu da: sütüm yağlı değil(miş), çünkü bebek çok çabuk uyanıyor. Aranızda sütün daha yağlı olmasını sağlayacak yöntem bilen var mı? Yoksa yapılacak bir şey yok mu?

ben iki doktora da sordum. anne sütü ile beslenen çocuklarda su verilmesine gerek yokmuş. mama veriyorsan suyu mutlaka vermelisin ama sadece anne sütü ile besleniyorsa suya gerek yok. diğer sorularına cevap veremeyeceğim. kilo alışı normalse aslında sorun yoktur herhalde. kilo alışı nasıl?

Son düzenleme:
Gunaydin tatlim
Bugun pazar mi :) ayin kaci?? Hangi aydayiz?
Hepsi birbirine girdi
Sende durumlar nasil?
Valla memlekette her gun bir etkinlik var o yuzden burdq gun takibi yapabiliyorum. Ama evdeyken ayni durumdaydim. Saatler bile sasmisti, birak gunleri :)
Günaydın, keyifli pazarlar...yine sınav yine sinav:p girecek olan ya da yakını girenlere başarılar dilerim. Tutamasak ta pasamla beraber kalkıp eşime sahurda eşlik ediyoruz. Iftarimiz da çok güzel geçti dün. Normalde gece 1 kez emziriyordum ama hava çok sıcak. Ben saat başı susuzluktan uyanıyorum, sürekli buzlu su içiyorum. Öyle olunca oğlanı da uyandirdim dün, 2 defa emzirdim. Çok terliyor idrari da azaldı, iyi takip etmek lazım.

Canım akıllı olur mu bilmem ama, bence bebeğini hiçbir şey için zorlama. Nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın. Neyden keyif alıyorsa ona devam etsin.

Nette bir dolu bilgi kirliliği var canım. Yediğin sıcak soğuk bebeğinin midesini etkilemez. Gaz olayını da daha önce tartismistik hatırlarsan. Sindirim sistemi gelişmediği için gaz sıkıntısı olacaktır, senin yediğin ictiginin bir önemi yok. Ben suyu bile buzlu içiyorum, bir sıkıntı yok şükür.

Günaydın, ne yaptın hediyene karar verebildin mi canim?:p
Yok yaaa, burda internet de yok. 3G degil de E den baglaniyorum. Resim filan acilmiyo netten. Kizkardesim arastiriyo, bana tarif ediyo ben de abladigim kadariyla karar vermeye calisiyorum. Cok zor is
canim sadece oksurugu var Allaha sukur emmesi iyi, hiriltisi filan atesi de yok. sadece oksuruk. dun gecmis gibiydi banyo yaptirdik dun uyumuyo diye. bugun artti oksurugu
Gecmis olun canim. Sirtini sicak tut ve bol bol emzir.
ben de öyle düşünüyorum artık çünkü parmağını emerken sakinlesiyor o şekilde hoşuna gidiyor galiba:) şimdi de uyandı ses yok parmak emiyor gene...
Benim kiz parmak emerek uyuyodu bugun nerdeyse. Gozleri kapandi. Sonra parmak kacti agzindan uyandi zillim. Ama parmak emerek uyumaya alismasini sitemiyorum. Emzige alismadi, parmaga hemen alisti ya hayret bisey :)

Pardonda mesleğimi sevmediğimi nereden çıkardın anlamadım, ayrıca pratisyen doktorları aşağılamıyorum henüz uzmanlığımı almadım bende bir pratisyenim, ayrıca aşağılamak ne kelime ya ben kendi meslektaşıma kimseye laf söyletmem, sadece okulda öğretilenlerle dışarıdaki bilgiler uyuşmuyor diyorum, ve tıp bir derya deniz, türkiyede pratisyenlerden çok şey bekleniliyor bazı şeyleri yapmak zorunda bırakılıyor, eğer yeni mezun adamı tutup günde 400hasta gelen acile atarsan sudan çıkmış balığa döner, yanlış ilaçta yazar tedavide yapar, ben ilk mezun olduğumda bir ilçeye atandım acile, ilçede 3 hekimdik üçümüzde yeni emzunduk, acil gelen vakalara elimizdeki imkanlarla müdahale ediyorduk, ama adı üzerinde acil acil durumu gideririz biz devam tedavisini bilmiyorduk, en yakın il merkezi uzaktaydı, ve poliklinik hizmetide vermemiz istendi bizden ve bizim bildiğimiz ilaçlar sınırlıydı, o zamana kadar gördüğümüz vakalar azdı, elimizde kiyaplar acaba bu şu mu ki bu mu ki diye tedavi etmeye çalışıyorduk, tanıdığımız diğer doktorları telefonla arayıp soruyorduk öğrenmeye hastalara yardım etmeye çalışıyorduk, o sırada belki de o hastaya verilmeyecek bir ilacıda yazmış olabilirz, ben elimden geleni yaptım orada araştırdım öğrendim, ama bizim günde baktığımız hasta sayısı 50yi geçmiyordu, 400 hasta gelse bunu yapamazdım birkaç ilaç yazıp yarın polikliniğe git der gönderirdim öğrenene kadar, en azından herkes böyle yapıyor çünkü MECBUR başka çaresi yok, eve gidip birşeyler okuyup kendini geliştirecek zamanı yok çünkü ayda 10 nöbet tutuyor, zamanla tecrübe kazanıp öğrenecek, ben sadece burada arkadaşları uyarmak istedim acilde yazılan ilaç acil durumu geçirir öbür gün polikliniğe gidilmesi gerekir, ve evet axilde yanlış ilaç yazılabilir

Ben isvicre de yasiyorum.burda acilde onunde 3, kisi varsa bile 3-4 saat bekliyorsun cunku en az bi saat bi kisiyle ilgileniyorlar ayrica burda bile diyorum.cok gelismis olmasina ragmen doktorlar a dan z ye herseyine bakiyorlar kan tahlili , idrar , kalp ritmi baglamadiklari sey kalmiyor cocjklarin bisey bulamadiklarinda bu hastalik diyip ilac verip gecistiriyorlar ben bile anliyorum ondan olmadigini!aciller zaten anlik tedavi bence cok ciddi bi durum olmadikca ama konu cocuk olunca pili pirti toplayip gidiyoruz korkudan

günaydın kızlarr :KK16:

1.5 aydır net sorunu vardı çıldırdım resmen yaa sonunda bitti ohh :KK33:

ooooo bebişler büyümüşşş maşallah yaa, büyükdükçe huy değiştiriyor meleklerimiz onu anladım bende :KK52:

2 gündür benim kız sağ göğüsümden emmiyo, deli etti beni, balon gibi oldu elimle tabağa sağıp kaşıkla biberonla veriyorum anca öle, öyle de alışır mı acaba memeyi hiç istemezse...

kızlar yaa bi fikri olan var mı bi yol gösterin lütfen napabilirim??:KK43:

olabilir gerçekten ev iş çocuk çok zormuşşşş

iyidir canım inşallah kötü düşünmeyelim
doğru canım ama ben yiyorum üzerine ılık su içiyorum kızım huzursuz olduğunda anlıyorum hemen süte etki ettiğini ve nane kaynatıp veriyorum atlatıyo sonra

Ay inanmiyorum geciomu gercrkten dondurma soguk su hepsi bende yemiyim icmiyim daha madem tuh !

günaydın kızlarr :KK16:

1.5 aydır net sorunu vardı çıldırdım resmen yaa sonunda bitti ohh :KK33:

ooooo bebişler büyümüşşş maşallah yaa, büyükdükçe huy değiştiriyor meleklerimiz onu anladım bende :KK52:

2 gündür benim kız sağ göğüsümden emmiyo, deli etti beni, balon gibi oldu elimle tabağa sağıp kaşıkla biberonla veriyorum anca öle, öyle de alışır mı acaba memeyi hiç istemezse...

kızlar yaa bi fikri olan var mı bi yol gösterin lütfen napabilirim??:KK43:
Günaydın canım.
İyi olmanıza sevindim.
Neden almıyor acaba, göğüs ucun şiş falan mı?
Belki senin meme ucuna alışık olduğu için şiş falansa yabancı geliyordur.

günaydın kızlarrrr
Bir düzene girer inşallah gülüm. Kerem'in kakasi hep sıvı, ishalden biraz hallice; hiç katı olmadı.
sürekli renk değiştiriyor kakası dünden beride bildiğin çimen yeşili ve sümüksü...

Dondurma yiyen var mı annem soğuk bir şeyler yeme içme diyor süte geçiyormuş bebekte midesini usutuyormus böyle bir şey var mı gerçekten
ben çok yiyorum yaaaa....ama fazla yediğim gün gazı çok oluyor şimdi düşündümde...

Kızlar emzirirken saç boyatma hakkında ne düşünüyorsunuz? Ben tamamen boyatmayı değil de krepe balyaj yaptırmayı düşünüyorum. Sizce zararı olur mu, fikriniz nedir?
ben boyadım saçımı...ve boyayacağımda...

Gunaydin canlar. Keyifli haftalar herkese :)
sanada keyifli haftalar canım

Günaydın canım.
İyi olmanıza sevindim.
Neden almıyor acaba, göğüs ucun şiş falan mı?
Belki senin meme ucuna alışık olduğu için şiş falansa yabancı geliyordur.
yok güzelim meme aynı ucu da aynı hiç fark yok bende anlamadım yaa, hayır hiç emmese anlicam ama sağ göğüsten almamak ne demek yaaa hayır o ne demek deli etti sabahtan beri ufff
niye sağ göğüsümden emmiiyo yaaaa :KK43::KK43:

X