Pardonda mesleğimi sevmediğimi nereden çıkardın anlamadım, ayrıca pratisyen doktorları aşağılamıyorum henüz uzmanlığımı almadım bende bir pratisyenim, ayrıca aşağılamak ne kelime ya ben kendi meslektaşıma kimseye laf söyletmem, sadece okulda öğretilenlerle dışarıdaki bilgiler uyuşmuyor diyorum, ve tıp bir derya deniz, türkiyede pratisyenlerden çok şey bekleniliyor bazı şeyleri yapmak zorunda bırakılıyor, eğer yeni mezun adamı tutup günde 400hasta gelen acile atarsan sudan çıkmış balığa döner, yanlış ilaçta yazar tedavide yapar, ben ilk mezun olduğumda bir ilçeye atandım acile, ilçede 3 hekimdik üçümüzde yeni emzunduk, acil gelen vakalara elimizdeki imkanlarla müdahale ediyorduk, ama adı üzerinde acil acil durumu gideririz biz devam tedavisini bilmiyorduk, en yakın il merkezi uzaktaydı, ve poliklinik hizmetide vermemiz istendi bizden ve bizim bildiğimiz ilaçlar sınırlıydı, o zamana kadar gördüğümüz vakalar azdı, elimizde kiyaplar acaba bu şu mu ki bu mu ki diye tedavi etmeye çalışıyorduk, tanıdığımız diğer doktorları telefonla arayıp soruyorduk öğrenmeye hastalara yardım etmeye çalışıyorduk, o sırada belki de o hastaya verilmeyecek bir ilacıda yazmış olabilirz, ben elimden geleni yaptım orada araştırdım öğrendim, ama bizim günde baktığımız hasta sayısı 50yi geçmiyordu, 400 hasta gelse bunu yapamazdım birkaç ilaç yazıp yarın polikliniğe git der gönderirdim öğrenene kadar, en azından herkes böyle yapıyor çünkü MECBUR başka çaresi yok, eve gidip birşeyler okuyup kendini geliştirecek zamanı yok çünkü ayda 10 nöbet tutuyor, zamanla tecrübe kazanıp öğrenecek, ben sadece burada arkadaşları uyarmak istedim acilde yazılan ilaç acil durumu geçirir öbür gün polikliniğe gidilmesi gerekir, ve evet axilde yanlış ilaç yazılabilir
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi