2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Ben aile hekimiyim şuan bir eğitim araştırma hastanesinde uzmanlık eğitimi alıyorum, tıp fakültesinden mezun oluncada tam doktor olunmuyor canım ya bize öğrettikleri bilgiler çok eski okulda öğretilen ilaçların hiçbiri türkiyede yok yada kullanımdan kalkmış, zaten ilaçların doz bilgisini hiç öğretmiyorlar, doktorluk tecrübeyle öğreniliyor türkiyede yada bir dalda uzmanlık eğitimi alıcan öyle anca, o yüzden özellikle uyarayım bebişlerinizi mümkün olduğunca polikliniğe götürün vaktimiz yok akşam bi acile uğrayıverelim o da doktor demeyin, ben çocuk hastanesinde çalıştığım sürede hastalar geliyordu ishalli bebeğe büyüklere bile düşünerek yazdığımız ilaçları yazmışlar şok oluyorduk, bence kendinize bir pediatrist seçin ve hep o na gidin çocuğunuzu tanısın bilsin herhangi bir ilaç kullanmadan öncede hep ona danışın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet yazmıştın dimi pardon😊 Allah gönlüne göre versin Rabbim yardımcın olsun.. Doğru yazdıklarına katılıyorum Allah güzelliklerle karşılaştırsın yoksa insan yaşayacağı varsa yaşıyor...

canım ıhlamur verebilirsin ve göğsüne bez bırak geçen hafta benim kızdada hafif vardı dok ventolin verdi çok az verdim iki günde geçti kış bebeği daha iyi ya giydir üstünü aç kombiyi tamam yazın terliyorlar ceyranda kalıyorlar klima sonuç hasta oluyorlar evde klimayı açmıyorum ne kadar dikat etsemde geçen gün avm çok serindi kızı çarptı halen hırıltısı var yani bizde salı günü dok gidecez

Bu şehirde sorun olmuyor ama bayrama Adana'dayiz kısmet olursa. Klimasiz nefes alınmaz orada. Klimalı ortam ile dışarı arasındaki fark 15 derece. Korkuyorum şimdiden, gitmesem mi diye düşünüyorum:confused:

Gecmis olsun cook, hakiki zeytin yagini tavada kizdirip iliyinca pamuk ile sur sirtina ve gogsune ilik havlu ile kapatin.bize boyle yapardi annem:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sevgili doktorumuz benim kızda sadece hırıltı var diğer yazdıklarınızın hiç biri yok dokrumuz bir şeyi yok dediği halde acaba bu dok anlamadımı diyorum iyi bir dok seçemedim aklımda bin bir türlü soru

Ciğerlerini iyi dinlediyse akciğerden kaynaklanan bir hırıltı değilse endişelenme, bazen burun sekresyonlarını iyi temizlemezsek onlar boğazına doğru akıp hırıltı yapabiliyor, ama senin bebişe ventolin verilmiş, demekki akciğerde bir sıkıntı olmuş öncesinde, sen bence burnunu günde 3-4 kez aç, bebeğini iyi takip et hırıltılar devam ederse başka bir doktora daha görün zatüreye çevirmesin, şimdi uzaktan ne desem boş canım eğer içine sinmediyse başka birine daha göster, geçmiş olsun minişlere

yanlış anlama ama pratisyen hekimleri acayip aşağılamışsın Türkiye de kaç tane acil var eğer dediğin gibi bebeklere yetişkin ilacı yazılsa sakatlık ölüm vs oranı çok olmaz mı ayrıca çocuğunun yanlış ilaçla tedavi edildiğni iddia eden binlerce milyonlarca insan çıkıp bunu tv lerde bangır bangır bağırmaz mı bence mesleğini bu kadar sevmiyosan ve kendini geliştirmediğine inanıyosan bırakmalısın insan hayatı sonuçta

Yanlış anlamışsın canım, insan kendini geliştirmediği sürece öğretilenler yeterli değil. Örneğin ben İst Üniversitesi fizik mezunuyum lisede öğretilecek fizik dışında herşeyi öğrendim😃 ancak pratik yapıp öğrencilere katılınca öğrendim kendi gayretimle her gece ders çalıştım öğrencilere anlatmak için...
Ortalık dolu yanlış ilaç mağdurları ile geçenlerde aşıdan çocuk öldü Tekirdağ'da bence senin haberin yok memleketinden

Canım hırıltısı var mı? Nefes almada zorlanıyor gibi oluyormu? Emmesi nasıl? Ateşi var mı? Eğer hırıltısı yoksa emmesi iyiyse ateşi yoksa çok endişelenme yarına kadar birşey olmaz, göğsüne sıcak bez koyabilirsin, eğer diğer şikayetler varsa yada başlarsa bir çocuk acile görünmeni tavsiye ederim en azından ciğerlerini dinlerler ama acile görünsen bile öbür gün polikliniğe mutlaka git

canim sadece oksurugu var Allaha sukur emmesi iyi, hiriltisi filan atesi de yok. sadece oksuruk. dun gecmis gibiydi banyo yaptirdik dun uyumuyo diye. bugun artti oksurugu

Bu şehirde sorun olmuyor ama bayrama Adana'dayiz kısmet olursa. Klimasiz nefes alınmaz orada. Klimalı ortam ile dışarı arasındaki fark 15 derece. Korkuyorum şimdiden, gitmesem mi diye düşünüyorum:confused:

adana insan nefes alamıyor ya orda. buranın sıcaklığı çok fazla nem yok güzel yanı bu

ayrica tabi pratisyen hekimleri asagilamak niye sonucta 6 yil egitim gormuste buralara gelmis:KK66:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ciğerlerini iyi dinlediyse akciğerden kaynaklanan bir hırıltı değilse endişelenme, bazen burun sekresyonlarını iyi temizlemezsek onlar boğazına doğru akıp hırıltı yapabiliyor, ama senin bebişe ventolin verilmiş, demekki akciğerde bir sıkıntı olmuş öncesinde, sen bence burnunu günde 3-4 kez aç, bebeğini iyi takip et hırıltılar devam ederse başka bir doktora daha görün zatüreye çevirmesin, şimdi uzaktan ne desem boş canım eğer içine sinmediyse başka birine daha göster, geçmiş olsun minişlere

saol canım dok sen çok evham yapıyorsun ilacı vermesemde geçmesi bir kaç gün sürer ventolini veriyorum çocuk rahatlar dedi sende rahat olursun dedi kaç defa sordum çiğerlerinde var mı bir şey dedim yok dedi

ben de iyi değilim bu sıralar.iki mememde de çatlak oluştu emzirirken çok acıyor.geçirmek için her şeyi deniyorum ama hemen iyileşmez herhalde.sık emziremiyorum doymuyor diye devam sütü aldım bir öğün ondan veriyorum.ama içim hiç rahat değil sonuçta 2.5 aylık.ikinci çocuğum ilkinde hiç olmamıştı.

Yanlış anlamışsın canım, insan kendini geliştirmediği sürece öğretilenler yeterli değil. Örneğin ben İst Üniversitesi fizik mezunuyum lisede öğretilecek fizik dışında herşeyi öğrendim😃 ancak pratik yapıp öğrencilere katılınca öğrendim kendi gayretimle her gece ders çalıştım öğrencilere anlatmak için...
Ortalık dolu yanlış ilaç mağdurları ile geçenlerde aşıdan çocuk öldü Tekirdağ'da bence senin haberin yok memleketinden

büyük bi genelleme yapılmış yazım ona ithafendir bide yazıya bakarsan kendini geliştirmek konusundan da bahsetmişim drluk insan hayatını meslek ediniyo kendini geliştirmek ve farkındalık önemli

eğitim görmüş bi insan olarak çocuğuza verilen ilaçların prokpektüsünü okuyun demek farklı kesinlikle acillere gitmeyin demek farklı ya parası olmayıp gecenin bi vakti çocuğu acilleşen kişi mecburen gitcek o acile şimdi aciller konusunda böyle gitmeyin etmeyin demek doğru mu kulaktan dolma bilgiyle çok hareket eden var bu ülkede yarın çıkıp biri demez mi aciller çok kötüymüş drlar bile önermiyo

yanlış anlama ama pratisyen hekimleri acayip aşağılamışsın Türkiye de kaç tane acil var eğer dediğin gibi bebeklere yetişkin ilacı yazılsa sakatlık ölüm vs oranı çok olmaz mı ayrıca çocuğunun yanlış ilaçla tedavi edildiğni iddia eden binlerce milyonlarca insan çıkıp bunu tv lerde bangır bangır bağırmaz mı bence mesleğini bu kadar sevmiyosan ve kendini geliştirmediğine inanıyosan bırakmalısın insan hayatı sonuçta
Pardonda mesleğimi sevmediğimi nereden çıkardın anlamadım, ayrıca pratisyen doktorları aşağılamıyorum henüz uzmanlığımı almadım bende bir pratisyenim, ayrıca aşağılamak ne kelime ya ben kendi meslektaşıma kimseye laf söyletmem, sadece okulda öğretilenlerle dışarıdaki bilgiler uyuşmuyor diyorum, ve tıp bir derya deniz, türkiyede pratisyenlerden çok şey bekleniliyor bazı şeyleri yapmak zorunda bırakılıyor, eğer yeni mezun adamı tutup günde 400hasta gelen acile atarsan sudan çıkmış balığa döner, yanlış ilaçta yazar tedavide yapar, ben ilk mezun olduğumda bir ilçeye atandım acile, ilçede 3 hekimdik üçümüzde yeni emzunduk, acil gelen vakalara elimizdeki imkanlarla müdahale ediyorduk, ama adı üzerinde acil acil durumu gideririz biz devam tedavisini bilmiyorduk, en yakın il merkezi uzaktaydı, ve poliklinik hizmetide vermemiz istendi bizden ve bizim bildiğimiz ilaçlar sınırlıydı, o zamana kadar gördüğümüz vakalar azdı, elimizde kiyaplar acaba bu şu mu ki bu mu ki diye tedavi etmeye çalışıyorduk, tanıdığımız diğer doktorları telefonla arayıp soruyorduk öğrenmeye hastalara yardım etmeye çalışıyorduk, o sırada belki de o hastaya verilmeyecek bir ilacıda yazmış olabilirz, ben elimden geleni yaptım orada araştırdım öğrendim, ama bizim günde baktığımız hasta sayısı 50yi geçmiyordu, 400 hasta gelse bunu yapamazdım birkaç ilaç yazıp yarın polikliniğe git der gönderirdim öğrenene kadar, en azından herkes böyle yapıyor çünkü MECBUR başka çaresi yok, eve gidip birşeyler okuyup kendini geliştirecek zamanı yok çünkü ayda 10 nöbet tutuyor, zamanla tecrübe kazanıp öğrenecek, ben sadece burada arkadaşları uyarmak istedim acilde yazılan ilaç acil durumu geçirir öbür gün polikliniğe gidilmesi gerekir, ve evet axilde yanlış ilaç yazılabilir

adana insan nefes alamıyor ya orda. buranın sıcaklığı çok fazla nem yok güzel yanı bu

Evet. Ayrıca gece gündüz sıcaklık farki da insanı rahatlatıyor. Gündüz yansan da gece serin olacağını biliyorsun. Önümüzdeki 2 ayı gecirseydik kazasız&belasız:KK66:

ben de iyi değilim bu sıralar.iki mememde de çatlak oluştu emzirirken çok acıyor.geçirmek için her şeyi deniyorum ama hemen iyileşmez herhalde.sık emziremiyorum doymuyor diye devam sütü aldım bir öğün ondan veriyorum.ama içim hiç rahat değil sonuçta 2.5 aylık.ikinci çocuğum ilkinde hiç olmamıştı.

Geçmiş olsun canım. Daha önce çok bahsi geçmişti, işine yarayıp kullanan arkadaşlarimiz da oldu; meme boyutu büyük olduğundan kullanamayan da...Ama yine de önermek isterim. Emzirme aralarında göğüs kalkanı kullanırsan meme ucu bir yere temas etmeyeceği için iyileşme sürecini hizlandirabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pardonda mesleğimi sevmediğimi nereden çıkardın anlamadım, ayrıca pratisyen doktorları aşağılamıyorum henüz uzmanlığımı almadım bende bir pratisyenim, ayrıca aşağılamak ne kelime ya ben kendi meslektaşıma kimseye laf söyletmem, sadece okulda öğretilenlerle dışarıdaki bilgiler uyuşmuyor diyorum, ve tıp bir derya deniz, türkiyede pratisyenlerden çok şey bekleniliyor bazı şeyleri yapmak zorunda bırakılıyor, eğer yeni mezun adamı tutup günde 400hasta gelen acile atarsan sudan çıkmış balığa döner, yanlış ilaçta yazar tedavide yapar, ben ilk mezun olduğumda bir ilçeye atandım acile, ilçede 3 hekimdik üçümüzde yeni emzunduk, acil gelen vakalara elimizdeki imkanlarla müdahale ediyorduk, ama adı üzerinde acil acil durumu gideririz biz devam tedavisini bilmiyorduk, en yakın il merkezi uzaktaydı, ve poliklinik hizmetide vermemiz istendi bizden ve bizim bildiğimiz ilaçlar sınırlıydı, o zamana kadar gördüğümüz vakalar azdı, elimizde kiyaplar acaba bu şu mu ki bu mu ki diye tedavi etmeye çalışıyorduk, tanıdığımız diğer doktorları telefonla arayıp soruyorduk öğrenmeye hastalara yardım etmeye çalışıyorduk, o sırada belki de o hastaya verilmeyecek bir ilacıda yazmış olabilirz, ben elimden geleni yaptım orada araştırdım öğrendim, ama bizim günde baktığımız hasta sayısı 50yi geçmiyordu, 400 hasta gelse bunu yapamazdım birkaç ilaç yazıp yarın polikliniğe git der gönderirdim öğrenene kadar, en azından herkes böyle yapıyor çünkü MECBUR başka çaresi yok, eve gidip birşeyler okuyup kendini geliştirecek zamanı yok çünkü ayda 10 nöbet tutuyor, zamanla tecrübe kazanıp öğrenecek, ben sadece burada arkadaşları uyarmak istedim acilde yazılan ilaç acil durumu geçirir öbür gün polikliniğe gidilmesi gerekir, ve evet axilde yanlış ilaç yazılabilir

Sana katılıyor ve doktorlarıda suçlamıyorum eğitim sistemimiz içler acısı... İnt ten araştırsak kızarlar niye araştırdın diye araştırmasak kızarlar neden bilmiyorsun diye. Ben buradan öğrendim rota aşısını öyle vurdurdum doktor dememişti. Tabi herkes bilecek diye bişey yok Allah U âlem yaşıyoruz bitek pratisyen için geçerli değil yani uzmanda anlamayabilir. Geçen bi tanıdığım 8 doktora gidiyor 2 yaşında oğlu hepsi grip diyor geçmiyor meğer kalbinde sorun varmış oksijen azalmış yoğun bakımda yattı iki hafta ya o Dr da anlamasaydı. Yine bi yetişkin akrabamızı kaybettik grip diye tahlil paşinde koştururken hastanede meğer kalp krizi geçiriyormuş öldü hastanede

Yani nasip kısmet kaderde ne varsa yaşıyorsun herşey Allah tan bol bol dua etmek lazım Rabbim korusun... Yoksa herşey vesile sebep

Günaydın, keyifli pazarlar...yine sınav yine sinav:p girecek olan ya da yakını girenlere başarılar dilerim. Tutamasak ta pasamla beraber kalkıp eşime sahurda eşlik ediyoruz. Iftarimiz da çok güzel geçti dün. Normalde gece 1 kez emziriyordum ama hava çok sıcak. Ben saat başı susuzluktan uyanıyorum, sürekli buzlu su içiyorum. Öyle olunca oğlanı da uyandirdim dün, 2 defa emzirdim. Çok terliyor idrari da azaldı, iyi takip etmek lazım.

Canım akıllı olur mu bilmem ama, bence bebeğini hiçbir şey için zorlama. Nasıl yapmak istiyorsa öyle yapsın. Neyden keyif alıyorsa ona devam etsin.

Nette bir dolu bilgi kirliliği var canım. Yediğin sıcak soğuk bebeğinin midesini etkilemez. Gaz olayını da daha önce tartismistik hatırlarsan. Sindirim sistemi gelişmediği için gaz sıkıntısı olacaktır, senin yediğin ictiginin bir önemi yok. Ben suyu bile buzlu içiyorum, bir sıkıntı yok şükür.

Günaydın, ne yaptın hediyene karar verebildin mi canim?:p

ben de öyle düşünüyorum artık çünkü parmağını emerken sakinlesiyor o şekilde hoşuna gidiyor galiba:) şimdi de uyandı ses yok parmak emiyor gene...

Yok sol koldan verem aşısı, sağ ve sol bacaktan da ayrı ayrı pnömokok ve dörtlü karma aşı yapılıyor, aşıda çok ağlamadı benim kız kucağıma alınca sustu ama biraz ağrısı var galiba ıhlayıp uyuyor iki gündür uyandığında da huysuz :KK43:

ay napıcaz nası dayancak bebişler:KK43:

X