2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Cok uzun zaman gibi geldi bana arkadaslar.geriue dönüp bakamadim.mutlaka merak etmissinizdir biliyorum. Ama bu zamanda cok seyler yasadik.en son yazima baktim ilk cikisimiza 20 gun falan kalmis.benimle ilgili yazilari Okuyamadim simdiden ozur dilerim cunku sitenin ariza yaptığı zamandan sonra hic giremedim.sonra da hep oglanla ugrasmam gerekti.. evet 31 mart gibi hastaneden 1850 gr civari ciktik cok sukur.eve geldik on gun kadar hersey cok guzeldi sonra birgece yememeye biberonu almamaya basladi sabahta aynen devam etti ve yuzu bembeyaz olmuştu elimde daha da kucuk ve yumuşak kalmıştı apar topar tekrar hastaneye goturduk .sepsis olmuştu ve tekrar kanda zehirlenme ile 25 gun daha yattik.durumu en kritik zamanlardan daha da kötü olmuştu. O moral bozukluğu ile sutum de kesildi birden simdiye kadar da halen yok.premature olduğundan evde odaya kimseyi almadim hersey hijyendi.eldiven maske kiyafet el dezanfektani vs kullandim hep ama hastalanmasina cok Uzulmus tum. Doktorlarimiz bagisiklik sistemimin daha tam olarak calismadigini bunların olabileceğini söyledi. 25 günün sonunda ciktik ve 2 hafta kadar tekrar evde kaldik .cok uzatmayayim sonra bronsit baslangici sebebi ile 10 gun kadar tekrar yattik. Bagirsaklari incelmeye basladigi icin iceri alma isini erkene almak istediler ve poposundan 1.5 saati suren bir ameliyat ile oarca aldilar sonucu iyi cikti ve bu önümüzdeki hafta bagirsaklari cok sukur iceri alinacak.simdi evdeyiz cok sukur.4.400 gr ve 55 cm...5 ayimizi bitirecegiz iki gun sonra hayirlisi ile..hepinizi cok ozledim...

Canım çok sevindim iyi olmanıza.allah sıkıntılı günlerinizi geride bıraksın. Kocaman olmuş oğlun maşallah.hep iyi olun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar moralım cok bozuk sutum cok azaldı 2-3 gundur goguslerım bomboş sankı doymuyormu aceba bızımkı bıde 4 gundur yesıl kaka yapıyor neden aceba ishal gıbı doktora götürmem gerekmı gecen gece agla agla artık dayanamayıp doktora goturduk gazı vardı kabızlık dedı dr lavman yaptı çocuk daha ogunun sabahında yapmıştı kakasını ama butun bağırsakla r boşaldı ondan sonra rahatladı bıraz bıde surup verdı sındırım duzenleyıcı vıcole bırlıkte kullanın dedı.sutumu artırmak ıcın ne yapmalıyım sutum okadar ıyıydıkı bır anda ne olsu anlamadım stres yorgunluk etkıledı galıba geece 3 ten once uyumuyor sureklı ıkınıyor ağlıyor

Gunaydin herkesler :)artik sutumu sagip veriyorum kizima dunden beri. 3 saatte bir 120 cc cikiyo msdallah. Tabi sagdiktan sonra emziriyorum da. dun tam mama vermedim diye sevinirken kizim yatmadan onceki son ogunu komple kustu :KK43: neyse daha cok baslardayiz, sistem oturunca mamayla isiz kalmayacak insallah

Maşallah sütüne canım.azmin zaferi:KK66: mamaya son :)

kızlar moralım cok bozuk sutum cok azaldı 2-3 gundur goguslerım bomboş sankı doymuyormu aceba bızımkı bıde 4 gundur yesıl kaka yapıyor neden aceba ishal gıbı doktora götürmem gerekmı gecen gece agla agla artık dayanamayıp doktora goturduk gazı vardı kabızlık dedı dr lavman yaptı çocuk daha ogunun sabahında yapmıştı kakasını ama butun bağırsakla r boşaldı ondan sonra rahatladı bıraz bıde surup verdı sındırım duzenleyıcı vıcole bırlıkte kullanın dedı.sutumu artırmak ıcın ne yapmalıyım sutum okadar ıyıydıkı bır anda ne olsu anlamadım stres yorgunluk etkıledı galıba geece 3 ten once uyumuyor sureklı ıkınıyor ağlıyor

Canım stres, yorgunluk etkiliyor sütü.yanında yardım edecek biri varsa bebeğin bakımını paylaşıp dinlen biraz.bi de sütüm az diye düşünme.inan etkiliyor bunlar.kendine güven.benim oğlum da bir süre yeşil kaka yaptı.tahlil yaptırdık.bir şey çıkmadı.uzun beslenme süresinden diye düşünüp emme süresini kısalttım.yavaş yavaş düzeldi.içinin rahat etmesi için tahlil yaptır istersen.

Gunaydın herkeseeee benimki sabah 5 te aydı hoşş ya hani 40 ı cıkınca duzelırlerdi bu bebekler benimki ıyıce cozuttuuı:) ne guzel 12 ye kadar uyurduk eme eme şimdi 5 bılemedin 6 uyanıyo cin gibi bakıo sağa sola tatlı sıpammmm baba horul horul uyudu 9 da kalktı bi zahmet simdide demezmi çok uykum var kız benı mahvetti diyee !!! Bildiginiz evden kovadım geldi o an eti topu 5 dakka salladı sonrada al annesi acıkmış diye verdi Ahh bu erkeklerr aglayınca senin kızın dıyo sanki babamın evınden getırdımmm:KK66:

Gunaydın arkadasım sütğm az dıye düşünme ınan bir ayda ıkı kutu mama verdim kızıma hem emdi hem mama ama gaZdan durduramazdım çocugu mamayı birden kestim vermedim baktım doyuyo cocuk boşuna veriomusuz ama buyukler yuznden tabiii uykusuz kalmamaya calış zor ama dene ıkı tane ceviz ye gunde baklagıl kırmızı et vee suuuuu çok önemlii ben elimde tupperla dolasıyorum gunde 3 lıtreye takın ıçmeye calısıyorum sıkıntı yapma emin ol yetıyodur hep bole düşünnn

Canım stres, yorgunluk etkiliyor sütü.yanında yardım edecek biri varsa bebeğin bakımını paylaşıp dinlen biraz.bi de sütüm az diye düşünme.inan etkiliyor bunlar.kendine güven.benim oğlum da bir süre yeşil kaka yaptı.tahlil yaptırdık.bir şey çıkmadı.uzun beslenme süresinden diye düşünüp emme süresini kısalttım.yavaş yavaş düzeldi.içinin rahat etmesi için tahlil yaptır istersen.

5 dakka emıp bırakıyor dıye satte ıkı uc kez emzırıyorum bazen bende

Gunaydın arkadasım sütğm az dıye düşünme ınan bir ayda ıkı kutu mama verdim kızıma hem emdi hem mama ama gaZdan durduramazdım çocugu mamayı birden kestim vermedim baktım doyuyo cocuk boşuna veriomusuz ama buyukler yuznden tabiii uykusuz kalmamaya calış zor ama dene ıkı tane ceviz ye gunde baklagıl kırmızı et vee suuuuu çok önemlii ben elimde tupperla dolasıyorum gunde 3 lıtreye takın ıçmeye calısıyorum sıkıntı yapma emin ol yetıyodur hep bole düşünnn

ınsallh canım sureklı hzursuz ve ağlamaklı ıkınıyor gazı hıc bıtmıyor bızde stres oluyoruz

canım sütüm yok diye düşünme....bendede ara ara oluyo...hiç mama vermedim....67 günlük şuan....şunu farkettim skıntısı oldumu sürekli memede olmak istiyo emiyo bitiriyo aç değil onu anladım....su içtim güzelyedim stresli değilim niye gitti bu süt düşünüp durdum ertesi gün veye 2 gün sonra geri geldi sanırım büyüme ataklarında çok emiyolar..bide birşey farkettim susamlı kurabiye ve vişne suyu inanılmaz süt yapıyo göğsüm taş gibi oluyo....3 kere denedim üçündede aynı oldu tavsiye ederimm...tarifte:KK1: verebilirim

Canım çok emziriyo olabilir misin? Benimki çok uzun zamandır 5 dk emiyo ve ben gunduzleri 3 saat civarında 1 ,gece de 6 saatte falan 1 kere emziriyorum,kilo alımı da gayet iyi,artık hızlı emiyorlar,saatte birkaç kere alırsa gazı artar,rahatsız olur,ıkınır,kusar.
Snowy de bahsetmişti,işaretlerini çözme konusunu,benimki en hareketli zamanında tak diye uykuya dalıyor,belki sen aç derken o tam uyuycak,tekrar emİrdiğinde uykusu kaçar,o zaman da huzursuzluktan uykuya geçme süreleri uzuyor.
sütün yetiyodur merak etme,Bence gözlemle dediğim gibi olabilir,fazla emmesi çok rahatsız eder çünkü.:KK16:

Cok uzun zaman gibi geldi bana arkadaslar.geriue dönüp bakamadim.mutlaka merak etmissinizdir biliyorum. Ama bu zamanda cok seyler yasadik.en son yazima baktim ilk cikisimiza 20 gun falan kalmis.benimle ilgili yazilari Okuyamadim simdiden ozur dilerim cunku sitenin ariza yaptığı zamandan sonra hic giremedim.sonra da hep oglanla ugrasmam gerekti.. evet 31 mart gibi hastaneden 1850 gr civari ciktik cok sukur.eve geldik on gun kadar hersey cok guzeldi sonra birgece yememeye biberonu almamaya basladi sabahta aynen devam etti ve yuzu bembeyaz olmuştu elimde daha da kucuk ve yumuşak kalmıştı apar topar tekrar hastaneye goturduk .sepsis olmuştu ve tekrar kanda zehirlenme ile 25 gun daha yattik.durumu en kritik zamanlardan daha da kötü olmuştu. O moral bozukluğu ile sutum de kesildi birden simdiye kadar da halen yok.premature olduğundan evde odaya kimseyi almadim hersey hijyendi.eldiven maske kiyafet el dezanfektani vs kullandim hep ama hastalanmasina cok Uzulmus tum. Doktorlarimiz bagisiklik sistemimin daha tam olarak calismadigini bunların olabileceğini söyledi. 25 günün sonunda ciktik ve 2 hafta kadar tekrar evde kaldik .cok uzatmayayim sonra bronsit baslangici sebebi ile 10 gun kadar tekrar yattik. Bagirsaklari incelmeye basladigi icin iceri alma isini erkene almak istediler ve poposundan 1.5 saati suren bir ameliyat ile oarca aldilar sonucu iyi cikti ve bu önümüzdeki hafta bagirsaklari cok sukur iceri alinacak.simdi evdeyiz cok sukur.4.400 gr ve 55 cm...5 ayimizi bitirecegiz iki gun sonra hayirlisi ile..hepinizi cok ozledim...

filizcim çok çok sevindim,ne zamandır seni merak ediyoduk,neler atlatmışsın,cidden maşallah senin gücüne de bebişine de,inşallah bağırsak sorunu da hızla geçsin,kilosuna da maşallah,tosun oldu artık.kokla yerimize de:KK16:

kucağımızda uuyuyor bıde yatağına yatırınca hemen uyanıp ağlıyor bıde ağzı aranıyor dıye emzırıyorum emzık verınce açta sankı ben kandırıyorum dıyorum neyse bakalım saat tutacağım artık ona gore emzırcem

kızlar bu bebısler kac saatte kac cc sütle doyar benımkı suan 50 günlük mesela ne kadar sut yer
terlı olur bazen sagıyorum cunkı ona gore davranayım artık acıktımı dıye her uyandığında emzırmeyeyım

Öyle olunca sadece ön sütü alıyormuş canım.doyurucu olan kısmı alamıyormuş.2-3 saatte bir memen boşalıncaya kadar emzirebilirsen düzelir belki.ben 2 saatte bir emziriyorum gündüzleri.

merhaba kızlar masallh misafirim hiç eksik olmuyor
bizde 55 günlük olduk yavaş yavaş büyüyoruz.
benim kızımın kilo alması en alt seiyede bir ayda 700 gr
doktor sütün yetmiyormu acaba dedi
hastanede süt sağım makinesinde süt
sağdık bir meme kabı doldurdu masallah doktor
çok iyi dedi.demekkki sütün yaramıyor dedi.
ne yapayım karnı doyuyor.ama kilo alımı az.
haftaya aşımız var bakalım kaç kilo almışız.
buarada kızlar benim kızımda emmesi 5-10 dk arası
çokkkkk nadir 20 dk emmesi bazen saat başı bazen 2 saate bir.
gece masallah çok güzel uyuyoruz 2 defa emip uykuya devam ediyor.
gündüzleri benimle oturuyor kedi uykusu gibi yarım saat
uyuyor bazen 1 saat uyuyor.gitgide çok tatlı oluyor.
artık ağlamasından ne demek istediğini anlar oldum:KK1:

merhaba kızlar masallh misafirim hiç eksik olmuyor
bizde 55 günlük olduk yavaş yavaş büyüyoruz.
benim kızımın kilo alması en alt seiyede bir ayda 700 gr
doktor sütün yetmiyormu acaba dedi
hastanede süt sağım makinesinde süt
sağdık bir meme kabı doldurdu masallah doktor
çok iyi dedi.demekkki sütün yaramıyor dedi.
ne yapayım karnı doyuyor.ama kilo alımı az.
haftaya aşımız var bakalım kaç kilo almışız.
buarada kızlar benim kızımda emmesi 5-10 dk arası
çokkkkk nadir 20 dk emmesi bazen saat başı bazen 2 saate bir.
gece masallah çok güzel uyuyoruz 2 defa emip uykuya devam ediyor.
gündüzleri benimle oturuyor kedi uykusu gibi yarım saat
uyuyor bazen 1 saat uyuyor.gitgide çok tatlı oluyor.
artık ağlamasından ne demek istediğini anlar oldum:KK1:

Maşallah kuzuna canım. Doktorun da alemmis. Doğada hangi tür canlida böyle acımasız eleştiri var, bir kedi diğerine "sütun yaramıyor" diyor mudur acaba....

Kilo alımı gayet normal gülüm, lütfen takılma. Gece uykusuna da maşallah, rabbim nazardan korusun inşallah.

:KK24:
masallh canım 2 gogsundenmı çıkıyor benım cok moralım bozuk yorgunluktan stresten heralde sutum cok azaldı goguslerım bomboş hıssedıyorum doymuyormu aceba bızımkı bıde sureklı ıkınıyor ağlıyor uyumuyor gecelerı

Maşallah sütüne canım.azmin zaferi:KK66: mamaya son :)

Tesekkur ederim. Azmin zaferi mi annemin destegi mi bilmem ama keyfim yerindr sukur :) insallah mamadan krtulcam.

Deryacim gogusler bu aylardan sonra eskisi gibi taslasmazmis zaten. Meme dokusu artik alisirrmis ve sut iretimi de dengelenirmis. Sutum yetmiyor diye dusunme ben de oyle saniyodum meger oyle degilmis. Benim de cok sayilmaz sutum. 1,5 saatte 1 sagim yapiyorum. 15 dk da 30ar cc cikiyo. Cok da degil aslina bakarsan. 3 saatte toplam iki memeden 120 cc cikiyo. 3. Ayin icindeyiz. Aslinda bir ogunde 150 cc almasi lazim ama kit kanaat yetiyor iste simdilik.

:21: tesekkurlerrrr
Günaydın, keyifli hafta sonları:p
Ne güzel gezecegiz derken, büyük korsan yine oyunbozanlik yaptı ve sınava gitti. Açıköğretim sınavı olan varsa başarılar dilerim:KK70:

Inşallah canım sağol.

Aksam 8 gibi yatıyor gece 2-3 te kaldırıyorum canım. Emerken bezini dolduruyor, değiştirip yatiriyorum. Sabah 7.3 gibi kalkiyor. Inşallah senin kuzu da uzun uzun uyur.

Selam canım, güzel haberlerini aldığımiza çok sevindim. Maşallah ikinize de.

Gözün aydın canım:KK70::thumbup:

Cnm benimde goguslerim dolu doluydu yani sertti sonra ebemiz sagmamami sutun cocugun istegine gore azalip cogalacagini hic dusunmememi soyledi neyse sertlestiginde falan sagmadim sonra yumusadi goguslerim dune kadar sutum azaldi diye dusunuyordum cocugun emdigi yumusak olan gogsumu sagdim ve bi biberon sut cikti yani anlamiyoruz biz illa dolu dolu olmasi gerekmiyormus sut var demek icin onu anladim bide ebe hakli sanirim cocugun istahina gore sut ayarlaniyor bir mucizeee

X