Ablam yanımdan taşınıyor
İnanılmaz Üzgünüm iyice alışmıştim elim, ayağım gibiydi.
Zaten eşim hiç destek olmuyor aksine iyice dağınık her defasında arkasından toplamak zorunda kalıyorum.
Valla sinir stres artık iyice kafamda kurmaya başladım herşeyi bi uzmandan yardım almak istiyorum.
Yoksa hiç mutlu değilim, anlık tebessümlerle hayat geçiriyorum.
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Anladim canim. Aslinda bazen. Bu uyku problemleri biz becerip de duZen kuramiyoruz diye oluyo diyorum. Ama bu fikre ramen haala becerip de duzen kuramadim. Duzensizlik bizim de duzenimizYok kuzum bnde telefondan giriyorum..
Bilgisayari elime alip nette sörf yapmak şimdilik bana cok uzak..
sipam dursa 2 dk ben yemek yapcam ams nerdeee??
6.15 de kalkti 2 gogusumude emdi altimiz değişti gazimiz cikti hala uyanigiz..
gorunsem ve almasam.her zaman ki gibi yaygarayi kopartacak yalandan agliyo suan sipam..
Alistilar canim. Bebekler sevgiyi cok cabuk anliyolar bence. Hic huysuzlanmamis. Normalde ben baska odaya gecsem baslar huysuzluga. MasallahGünaydın arkadaşlar, keyifler iyidir inşallah. Herkes için güzel bir gün olsun:107:
Ben uyku düzeni konusunda yardımcı olmak istiyorum ama elbette her çocuk bir değil. Ben 3 saatlik rutin uyguluyorum başından beri. Bebek uyandığında önce emziriyorum sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve oynatma&gezdirme&konuşma vs bebeğiniz neyi seviyorsa. Ortalama 1 saat suruyor. Sonra zaten oğlum uyku sinyalleri veriyor. Hırçınlaşıyor, esniyor ve gözlerini kaşıyor. Kucağıma alıp birkaç dakika sırtını pışpışlayınca uyuyor. Yemeğinin üzerinden 1 saat geçtiği için rahatlıkla yüzüstü yatırıyorum. Zaten yatakta peluş vs gibi materyal yoksa ve bebeğiniz kafasını rahat çeviriyorsa yüzüstü en güvenilir pozisyon. 1.5-2 saat yatıyor. Uyanınca aynı rutin tekrar ediyor.
Bir de aman gündüz uyudu akşam uyumaz diye düşünmeyin. Onların ihtiyacı olan uyku ortalama 15 saat zaten şuan. Sadece bebeğin uyku sinyallerini kaçırmayın. Bir defa kaçırırsanız ve uyuyamazsa, çok hırçınlaşır hiç yatıramazsınız; saatler sonra sızar bebek:107:
Hoş geldin canım. Masallah tosunlarına, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel hemşiresin, neden daha erken yazmaya başlamadın buraya; hepimize yardımcı olurdun:107:
Ben yatırıyorum canım. 2 ayı geçti artık, başını çok rahat çeviriyor; çekinmeden bırakıyorum. Sırt üstü yatınca benim oğlan da hemen açıyor gözünü. Sadece akşam olunca açmadan yatıyor. Gece gündüz ayrımını çok iyi yapıyor.
Ne güzel gezmişsin, moralin yerine gelmiştir. Nasıl bebeğin de büyükannesine alışmaya başladı mı?:107:
Evet dikkatlerini çok çekiyor gerçekten. Anakucağının oyuncaklarını kullanıyorum ben de, bayılıyor onları seyretmeye:107:
Bebeğin nasıl oldu canım, dün mama almış mı?
Canim yaaaa, kiyamam sana esmerim. Benim yaDiklarindan anladigim; cok fazla sorumluluk aliuorsun. Hem kizina hem evine hem esine yetismeye calisiyorsun. Farkinda olmadan esine o rqhatligi veriyosun. Kizin haricindeki sorumluluklarini bosvermeye calis. Esine de sorumluluk yukle. Babasi bu aksam su saatte beraber yikayalim mi, ben agzina su kacirdim boguluyodu nerdeyse cok korktum de, ya da bugun ocakta kaynayan suyu doktum, idil kucagimdaydi, son anda kurtuldum filan deyip yemek sorumlulugnu atmaya calis. Yalan soylemeye tesvik edip koyu hossediyorum ama bunlar hep olabilecek kazalar ve Allah korusun, donusu de yok. Olmadan onlem almak lazim. Esin de bu kadar sana guvenmesin.Ablam yanımdan taşınıyor
Zaten eşim hiç destek olmuyor aksine iyice dağınık her defasında arkasından toplamak zorunda kalıyorum.
Valla sinir stres artık iyice kafamda kurmaya başladım herşeyi bi uzmandan yardım almak istiyorum.
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Ablam yanımdan taşınıyor
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Anladim canim. Aslinda bazen. Bu uyku problemleri biz becerip de duZen kuramiyoruz diye oluyo diyorum. Ama bu fikre ramen haala becerip de duzen kuramadim. Duzensizlik bizim de duzenimizdaha el kadarlar ama yalandan aglamayi ogrwndiler yaaa. Yandik biz bu zillilerle isimiz var
Alistilar canim. Bebekler sevgiyi cok cabuk anliyolar bence. Hic huysuzlanmamis. Normalde ben baska odaya gecsem baslar huysuzluga. Masallah
Canim yaaaa, kiyamam sana esmerim. Benim yaDiklarindan anladigim; cok fazla sorumluluk aliuorsun. Hem kizina hem evine hem esine yetismeye calisiyorsun. Farkinda olmadan esine o rqhatligi veriyosun. Kizin haricindeki sorumluluklarini bosvermeye calis. Esine de sorumluluk yukle. Babasi bu aksam su saatte beraber yikayalim mi, ben agzina su kacirdim boguluyodu nerdeyse cok korktum de, ya da bugun ocakta kaynayan suyu doktum, idil kucagimdaydi, son anda kurtuldum filan deyip yemek sorumlulugnu atmaya calis. Yalan soylemeye tesvik edip koyu hossediyorum ama bunlar hep olabilecek kazalar ve Allah korusun, donusu de yok. Olmadan onlem almak lazim. Esin de bu kadar sana guvenmesin.
Canimm benim uzme kendini daginiksa hic toplma bebekten yapamiyorum dersin sen basa ciktikca dagibikligi artar nede olsa yapan var kebdinide mutsuz etme bak con sukur evlatlarimiz varr
Anladim canim. Aslinda bazen. Bu uyku problemleri biz becerip de duZen kuramiyoruz diye oluyo diyorum. Ama bu fikre ramen haala becerip de duzen kuramadim. Duzensizlik bizim de duzenimizdaha el kadarlar ama yalandan aglamayi ogrwndiler yaaa. Yandik biz bu zillilerle isimiz var
Alistilar canim. Bebekler sevgiyi cok cabuk anliyolar bence. Hic huysuzlanmamis. Normalde ben baska odaya gecsem baslar huysuzluga. Masallah
Canim yaaaa, kiyamam sana esmerim. Benim yaDiklarindan anladigim; cok fazla sorumluluk aliuorsun. Hem kizina hem evine hem esine yetismeye calisiyorsun. Farkinda olmadan esine o rqhatligi veriyosun. Kizin haricindeki sorumluluklarini bosvermeye calis. Esine de sorumluluk yukle. Babasi bu aksam su saatte beraber yikayalim mi, ben agzina su kacirdim boguluyodu nerdeyse cok korktum de, ya da bugun ocakta kaynayan suyu doktum, idil kucagimdaydi, son anda kurtuldum filan deyip yemek sorumlulugnu atmaya calis. Yalan soylemeye tesvik edip koyu hossediyorum ama bunlar hep olabilecek kazalar ve Allah korusun, donusu de yok. Olmadan onlem almak lazim. Esin de bu kadar sana guvenmesin.
Üzülme canım, tek daha rahat oluyor. Ama tabi eşinin de sorumluluk alması lazım ki uzun zamandır zaten bu nedenle araniz limoni. Allah kolaylık versin. Belki başbaşa kalınca farklı davranır, elin ayağın olur.
Sevindim canım. Inşallah sıkıntılı olduğunuz konuların da üstesinden gelirsiniz. Akıl akıldan üstün. Belki annen çözüm yolları bulur
Modeli aklınızda mı kızlar?
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Allah yardımcın olsun canım, insallah bir çıkar yol bulursun.
Masallah tosununa, inşallah iyi haberler alırsın yarın canım.
Biz 142 tl ödedik canım. Diger asılarda da ates vs olmadı.
Allah yardımcın olsun, evine huzur mutluluk versin canım.
Sindirim sistemi geliştiği için, sutun tamamını kullanabiliyor;bu nedenle dışkı azalıyor canım
ben ilk oğlumdan beri vermiyorum....çalışıyodum kimseye güvenemediğimden memuriyeti bıraktım....orda burda laf etmiş....vermiyo diye ilk oglumda 10 günlük oda uyurdu geldi başına yasin felan okudu kırklı bebeğe çok okunmazmış sonradan hoca olan kendi kızı söyledi çocuk ağlamağa başladı ne dese beğenirsin bu çocuğun pipisi kapalıdır doymuyodur bacagı çıkıktır ben sağlıkçı olduğum halde gayet sağlıklı olduğunu bildiğim halde o gittikten sonra hıçkırarak ağlamıştım...onu begenmedi...ikinci bebeğide kulp buldu ki onlarda uzaktı...şimdi yakınız bu bebişimde çok uslu bu seferede uyumasına bide kafası yamukmuş ona laf ediyo...fotosun koyarım bi ara gayet tatlı 3ude ama bir beğendiremedim.... gözümüzden sakınıyoruz ama dış müdahale yıpratıyo......:2:
Eğer uygulanabilirse güzel bir rutin.. Biz gündüz 2,5-3 saate bir emiyoruz uyuyoruz.. Gece ise 4 saatte Birr...Günaydın arkadaşlar, keyifler iyidir inşallah. Herkes için güzel bir gün olsun:107:
Ben uyku düzeni konusunda yardımcı olmak istiyorum ama elbette her çocuk bir değil. Ben 3 saatlik rutin uyguluyorum başından beri. Bebek uyandığında önce emziriyorum sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve oynatma&gezdirme&konuşma vs bebeğiniz neyi seviyorsa. Ortalama 1 saat suruyor. Sonra zaten oğlum uyku sinyalleri veriyor. Hırçınlaşıyor, esniyor ve gözlerini kaşıyor. Kucağıma alıp birkaç dakika sırtını pışpışlayınca uyuyor. Yemeğinin üzerinden 1 saat geçtiği için rahatlıkla yüzüstü yatırıyorum. Zaten yatakta peluş vs gibi materyal yoksa ve bebeğiniz kafasını rahat çeviriyorsa yüzüstü en güvenilir pozisyon. 1.5-2 saat yatıyor. Uyanınca aynı rutin tekrar ediyor.
Bir de aman gündüz uyudu akşam uyumaz diye düşünmeyin. Onların ihtiyacı olan uyku ortalama 15 saat zaten şuan. Sadece bebeğin uyku sinyallerini kaçırmayın. Bir defa kaçırırsanız ve uyuyamazsa, çok hırçınlaşır hiç yatıramazsınız; saatler sonra sızar bebek:107:
Hoş geldin canım. Masallah tosunlarına, rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Ne güzel hemşiresin, neden daha erken yazmaya başlamadın buraya; hepimize yardımcı olurdun:107:
Ben yatırıyorum canım. 2 ayı geçti artık, başını çok rahat çeviriyor; çekinmeden bırakıyorum. Sırt üstü yatınca benim oğlan da hemen açıyor gözünü. Sadece akşam olunca açmadan yatıyor. Gece gündüz ayrımını çok iyi yapıyor.
Ne güzel gezmişsin, moralin yerine gelmiştir. Nasıl bebeğin de büyükannesine alışmaya başladı mı?:107:
Evet dikkatlerini çok çekiyor gerçekten. Anakucağının oyuncaklarını kullanıyorum ben de, bayılıyor onları seyretmeye:107:
Bebeğin nasıl oldu canım, dün mama almış mı?
Ablam yanımdan taşınıyor
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Çok sağolun kızlar.
İnsanın endişesi, kaygısı hiç bitmiyor.
Ablam yanımdan taşındı ama yine taksiye binip gidebileceğim mesafede.
Ben avrupa yakasına taşınınca nasıl bir telimle çıkıp gelecekler ki
BrujaV tatlım çözmüşsun beni.
Sorumluluk duygusu çocukluğumdan beri var öyle yetiştik.
Ve dediğin gibi eşimin de sorumluluklarını bu zamana kadar hep ustelendim rahat ettirdim hata bende.
Ama o yazdıklarının tekini sarf etsem eşim kızımı alır gider öldüreceksin mantığıyla yaklaşır.
Sen anla artık.
Annemin evine 3 saatligine gittim, sesimi cikartmasam buna karşılık alıp sırf ailesi bebeği sevsin diye bi kaç gün yatıya kal diyecek, dedi de zaten.
Şu siteye girip bunları paylaşmam bile büyük sorun onun için.
Ahh ahh kimseyle paylasamiyorum zaten bunaldim iyice.
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
kızlar bebeklerinizi yüz üstü yatırıyor musunuz? tehlikeliymiş ama benim kızım bir tek yüzüstü uzun süre uyuyor. yoksa 10 dakikada bir kalkıyorum.
Ablam yanımdan taşınıyor
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Günaydın kızlar.az önce sağlık ocağından doktor aradı.istanbul'da çocuk felci aşı kampanyası başlamış.aşıya çağırıyor.bu konuda bilgisi olan var mı?
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Teşekkür ederim tatlım...
Canım takma diyeceğim ama bizimki de taktı.. "Saatte bir çevir çocuğu kafası yamuk olacak.. Bak sag tarafı yamuk "
Eğer uygulanabilirse güzel bir rutin.. Biz gündüz 2,5-3 saate bir emiyoruz uyuyoruz.. Gece ise 4 saatte Birr...
Kuzucum kıyamam.. Konuş tekrar tekrar konuş tatlım eşinle... Brujavciğimim dediği gibi birlikte yıkayın.. Ver altını değiştirsin... Akşam eşim gelince ona veriyorm ben sadeceemzirmek için alıyorum ondan.. Altını değiştirir gazını çıkarır.. Konuşur, uyutur.. Sıkıntını anlat eşine canım benim.. Benim eşim de çok dağınıklık.. Sabah yatak odasını hallaç pamuğuna çevirir öyle giderdi.. Bornozu bi yerde pijamalar bi yerde , akşam çıkardığı çoraplar bi yerde.. Aldım önüme konuştum.. Dedim yardımcı ol bana kocam..
Sabah bi baktım.. Bornozu yatağın üstündeydi, yerine asmış.. Eşofmanını önceleri katlar komodinin üstüne koyardı, bu sabah dolaba yerine koydu
Düzelecektir inşallah canım benim... Snoowymin dediği gibi tek başına idare edersin.. Ve düzen kurarsın.. Başka biri olunca biri olunca düzen zor kuruluyor.. Ben 15 günlükken annemi gönderdim ..düzen kurmak için..
Ah su erkekler benim esimde ikinciyi yap yardim edicem soz diyip durdu :) eee yaptik simdi 5 dk bakio sonra al tamam dio dedim oooo sen istemedin mi hani bakicaktin baktim ya diyor bakarkenden cocuk dizinde ya elinde kumanda ya telefon alem.bunlar ya ama ilkinden biliyorum.ne zaman baba seni seviyorum.diyor o zaman basliyor aralarindaki bag o zamana kadar iki dk ay bana benzio ayni ben gugu bitti o kadar.bide bir yasinda cocuk dogal olarak anneci oluyor oda kusuodu seni sevio beni istemio diye cocuk ne anlar kusmeden :) iste herseyleri inat bunlarin.
aynen hayatim en basta herseyi yaptik sonra alistilar tabiii simdi bende on kere bisey diyip yaptircagima kendim yaparim modundayim
Ben başında bekliyceksem yatırıyorum,yoksa korkuyorum yüzüstü kusar diye,öyle yatınca hareket edip,gazını çıkarıp uyuyo.ama nadir yatırıyorum çünkü yanağı terliyo,o zaman da isilik oluyo.
ben annemi 20.gün yolladım,kendim daha rahat ediyorum,annem sağolsun ev işleri,yemek yapıyodu,ama ben arada kendim yapınca değişiklik oluyo diye yolladım,yoksa hep emzir,alt al,yatır öyle döngü oluyo.
eşine gelince,benim arkadaşım bir yazı okumuş,eşler bebek olunca 1 yıl çok değişirlermiş.ilgi onlarda olmuyo artık diye bozulurlarmış.
1 yıl da uzun tabi.belki eşin ablan da var diye iyice kabuğuna çekilmiştir,ikiniz olunca o da açılır.inşallah istediğin gibi olur herşey.
Yok tatlım yaa tek kalmakta sorun değil ki.
Bende yaparım tek başıma.
Benim dertlestigim bir ablam var.
Ona nazım geçiyor.
Eşime kalsa evde otur sana yeter diyor.
Duvarlarla mı konuşayım.
Valla tatlım hamile kaldigimdan beri aynı sorunlar.
Tartismalarimiz flört döneminden beri var onunla yaşamaya alıştım zaten.
Bu şekil 1 yıl daha gidermi evliliğim bilmiyorum.
Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Kızlar kızımın kaşlarında konak oluşmaya basladıı başına dağılmaması için önerileriniz varmı? Sizin bebişlerde oldumu
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim kind var canım. ?.konak oyle yayılan bişi değil...tek şey var yapacağın Zeytinyağı yla bir çay kaşığı karbonat karıştır. Hem kafasına hemde parmağında kaşıına sür....15 20 dk bekletin yıka.ben sebamet kullanıyorum...banyoda sonrada eski yumuşak bir diş fırçası o bastırmadan ov.Bir defa yap kesin çözüm...Görünen daha çok konak çıkıyo tertemiz oluyo.şimdi benimkinde yok...2 haftaya bir olursa yapıyorum...pekte olmadı aslında tek seferde kurtuldum.