2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Günaydın arkadaşlar, keyifler iyidir inşallah. Herkes için güzel bir gün olsun:107:

Ben uyku düzeni konusunda yardımcı olmak istiyorum ama elbette her çocuk bir değil. Ben 3 saatlik rutin uyguluyorum başından beri. Bebek uyandığında önce emziriyorum sonra gaz çıkartma, alt değiştirme ve oynatma&gezdirme&konuşma vs bebeğiniz neyi seviyorsa. Ortalama 1 saat suruyor. Sonra zaten oğlum uyku sinyalleri veriyor. Hırçınlaşıyor, esniyor ve gözlerini kaşıyor. Kucağıma alıp birkaç dakika sırtını pışpışlayınca uyuyor. Yemeğinin üzerinden 1 saat geçtiği için rahatlıkla yüzüstü yatırıyorum. Zaten yatakta peluş vs gibi materyal yoksa ve bebeğiniz kafasını rahat çeviriyorsa yüzüstü en güvenilir pozisyon. 1.5-2 saat yatıyor. Uyanınca aynı rutin tekrar ediyor.

Bir de aman gündüz uyudu akşam uyumaz diye düşünmeyin. Onların ihtiyacı olan uyku ortalama 15 saat zaten şuan. Sadece bebeğin uyku sinyallerini kaçırmayın. Bir defa kaçırırsanız ve uyuyamazsa, çok hırçınlaşır hiç yatıramazsınız; saatler sonra sızar bebek:107

Bebeğin nasıl oldu canım, dün mama almış mı?
Snowycim oncelikle maasallah cnm
Yazdiklarini okuyunca kendimi cok yetersiz hissettim
Ben bakamiyorum ogluma anlaniyorum dilinden demek ki
Sutumuz merasim zaten sizin gibi 5-10 dk degil
Memeyi birakinca gazini cikariyorum tekrar araniyor tekrar meme uyur orda kaldiririm uyanir es kaza uyursa 5-10 dk uyaninca yinne aglar yine meme
Gunduz Kuzumu uyutamiyorum inan max 1,5 saat uyudu ezanla uyanmisti dusun ve yeni uyudu
Moralim cok bozuk
Ac mi diyecegim kendi birakiyor memeyi agzi sut yutkunma sesi de duyuyorum ama uyutamiyorum

Üzülme canım, tek daha rahat oluyor. Ama tabi eşinin de sorumluluk alması lazım ki uzun zamandır zaten bu nedenle araniz limoni. Allah kolaylık versin. Belki başbaşa kalınca farklı davranır, elin ayağın olur.

Sevindim canım. Inşallah sıkıntılı olduğunuz konuların da üstesinden gelirsiniz. Akıl akıldan üstün. Belki annen çözüm yolları bulur:cool:
Belki de :KK34: en azindan ben duzen oturtmaya calisirken yardimi
Olur.
Çok sağolun kızlar.
İnsanın endişesi, kaygısı hiç bitmiyor.
Ablam yanımdan taşındı ama yine taksiye binip gidebileceğim mesafede.
Ben avrupa yakasına taşınınca nasıl bir telimle çıkıp gelecekler ki :KK43:
BrujaV tatlım çözmüşsun beni.
Sorumluluk duygusu çocukluğumdan beri var öyle yetiştik.
Ve dediğin gibi eşimin de sorumluluklarını bu zamana kadar hep ustelendim rahat ettirdim hata bende.
Ama o yazdıklarının tekini sarf etsem eşim kızımı alır gider öldüreceksin mantığıyla yaklaşır.
Sen anla artık.
Annemin evine 3 saatligine gittim, sesimi cikartmasam buna karşılık alıp sırf ailesi bebeği sevsin diye bi kaç gün yatıya kal diyecek, dedi de zaten.
Şu siteye girip bunları paylaşmam bile büyük sorun onun için.
Ahh ahh kimseyle paylasamiyorum zaten bunaldim iyice.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
Anliyorum. Senin esin de benimki gibi hep hakli olanlardan. Hem de bencil. Cok yipratti beni zamaninda. Ama ne zaman calisma hayatim oldu, esim 180 derece dondu. Eminim sizin de bir sekilde donum noktaniz olacaktir. Herseyin hayirlisi canim. Bunlarla huzursuz olmana cok uzuluyorum. Tam butun enerjini kendine ve bebegine ayirman gereken zamanda. Allah goruyo canim, eminim bu simavi da atlatacaksin yakinda.

Günaydın güzeller nasılsınız? Herkesin keyfi yerindedir umarım.
Kızlar benim bebeğim köpüklü kaka yapıyo. Önsüt-son süt dengesizliginden diye 2 saat icinde 2 kez aynı göğüsten emzirmeyi denedim ama sonuç değişmedi, çocuk doyduğunda meme hala dolu ve köpük kaka yapıyo. Ben de bugünden itibaren emzirmeden önce biraz sütümü sağıp vermeyi denicem.Benim durumumda olanlar ne yapıyo tavsiyeleriniz neler??

Ablam yanımdan taşınıyor :KK43:
İnanılmaz Üzgünüm iyice alışmıştim elim, ayağım gibiydi.
Zaten eşim hiç destek olmuyor aksine iyice dağınık her defasında arkasından toplamak zorunda kalıyorum.
Valla sinir stres artık iyice kafamda kurmaya başladım herşeyi bi uzmandan yardım almak istiyorum.
Yoksa hiç mutlu değilim, anlık tebessümlerle hayat geçiriyorum.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥
tatlım canını sıkma...sıksanda bir faydası yok...bizimki üstünü başını soyunduğu yere bırakır...yılan derisini bırakır ya öyle bir görüntü düşün.açtığı çekmeceleri ve kapakları hiç bir zaman kapatmaz...önceden yapıyordum şimdi hiç ellemiyorum... açtığı kapaklara kafasını vuruyor...çünkü önceden bir kapatan vardı... su bardakları yerlerde geziyor...yatak odasında onun yattığı taraf içmiş bırakılmış su bardağı dolu dün kalkarken üzerlerine bastı ... ne yaparsa yapsın artık takmıyorum....bebeğe bak diyorsun... oturduğu yerden bakıyor... sen her şeye koşturduğun için... etrafa bıraktığı şeylerin tekrar yerlerine nasıl geldiğinden haberi bile yok...sürekli konuşmak lazım düzelmesi için ...demek ki bu adamların tabiatı böyle yapacak bir şey yok...

Kızlar kızımın kaşlarında konak oluşmaya basladıı başına dağılmaması için önerileriniz varmı? Sizin bebişlerde oldumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
beim yeğenimin konakları için banyodan sonra yağladığımız da fırça taraklar var yumuşak onunla incitmeden tarardık.. zamanla geçmişti...

Memeyi birakinca gazini cikariyorum tekrar araniyor tekrar meme uyur orda kaldiririm uyanir es kaza uyursa 5-10 dk uyaninca yinne aglar yine meme
Gunduz Kuzumu uyutamiyorum inan max 1,5 saat uyudu ezanla uyanmisti dusun ve yeni uyudu
Moralim cok bozuk
Ac mi diyecegim kendi birakiyor memeyi agzi sut yutkunma sesi de duyuyorum ama uyutamiyorum
benim kız gündüz 5-10 dk uyuyor en fazla 1,5 saat ...şunu farkettim ...geceyi ayırt ettiği için, gündüz uyutmaya ç.alıştığımda yüzünü kapatıyorum...ve gündüz onu çok uyaran var dikkatini dağıtacak çok şey var etrafta...gürültüye alışık uyutmaya çalışsamda çok az uyuyor.emiyor gaz çıkar oynat gezdir ama hala ağlıyor ne yapacağını bilemiyorsun... tekrar meme tekrar meme....tekrar gaz oluyor... akşama kadar gazını çıkar emzir başka bir faaliyet yok...varsa bir çözümü bulalım... yoksa bizim bebelerin huyumu böyle acaba

Günaydın... Karanlık bir sabaha uyandık, oturmadı gitti şu havalar:21:

Çok sağolun kızlar.
İnsanın endişesi, kaygısı hiç bitmiyor.
Ablam yanımdan taşındı ama yine taksiye binip gidebileceğim mesafede.
Ben avrupa yakasına taşınınca nasıl bir telimle çıkıp gelecekler ki :KK43:
BrujaV tatlım çözmüşsun beni.
Sorumluluk duygusu çocukluğumdan beri var öyle yetiştik.
Ve dediğin gibi eşimin de sorumluluklarını bu zamana kadar hep ustelendim rahat ettirdim hata bende.
Ama o yazdıklarının tekini sarf etsem eşim kızımı alır gider öldüreceksin mantığıyla yaklaşır.
Sen anla artık.
Annemin evine 3 saatligine gittim, sesimi cikartmasam buna karşılık alıp sırf ailesi bebeği sevsin diye bi kaç gün yatıya kal diyecek, dedi de zaten.
Şu siteye girip bunları paylaşmam bile büyük sorun onun için.
Ahh ahh kimseyle paylasamiyorum zaten bunaldim iyice.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥

Canım öncelikle taşınma durumunuz ne oldu, ailenden uzaga taşınman kesinleşti mi yoksa var mı hala umut? Abin yok biliyorum ama, baban ile paylaşmayı denedin mi bu sıkıntılarını, belki erkek erkeğe konuşabilirler...

Biraz açık konuşacağım... Sanırım sen evlenmeden önce de farkında idin bazı sıkıntıların ama değişir umudu ile yola devam dedin. Yaptıgı seyler resmen zorbalık. Gulb arkadaşımızın dediği gibi bu tarz bir evliliği götürmenin tek yolu beklentiyi sıfırlamak. Ama o zaman da evli olmanın ne manası kalıyor. Sana sabır eşine de akıl&fikir diliyorum. Bu arada Bruja'nın dediği gibi iş&güç sahibi olup evden çıkarsan, eşin çok değişecektir. Bebeğini biraz büyüttükten sonra iş bul derim ben, o adama "bağlı" kalma (bağlı kelimesini maddi anlamda kullanmadım, manevi olarak. Dışarı çıkarsan ve ev dışında da bir hayatın olursa onun ilgi alakasını bu kadar umursamazsın).

Teşekkür ederim tatlım...

Canım takma diyeceğim ama bizimki de taktı.. "Saatte bir çevir çocuğu kafası yamuk olacak.. Bak sag tarafı yamuk ":KK37:

Eğer uygulanabilirse güzel bir rutin.. Biz gündüz 2,5-3 saate bir emiyoruz uyuyoruz.. Gece ise 4 saatte Birr...

Kuzucum kıyamam.. Konuş tekrar tekrar konuş tatlım eşinle... Brujavciğimim dediği gibi birlikte yıkayın.. Ver altını değiştirsin... Akşam eşim gelince ona veriyorm ben sadeceemzirmek için alıyorum ondan.. Altını değiştirir gazını çıkarır.. Konuşur, uyutur.. Sıkıntını anlat eşine canım benim.. Benim eşim de çok dağınıklık.. Sabah yatak odasını hallaç pamuğuna çevirir öyle giderdi.. Bornozu bi yerde pijamalar bi yerde , akşam çıkardığı çoraplar bi yerde.. Aldım önüme konuştum.. Dedim yardımcı ol bana kocam..

Sabah bi baktım.. Bornozu yatağın üstündeydi, yerine asmış.. Eşofmanını önceleri katlar komodinin üstüne koyardı, bu sabah dolaba yerine koydu :KK53:

Düzelecektir inşallah canım benim... Snoowymin dediği gibi tek başına idare edersin.. Ve düzen kurarsın.. Başka biri olunca biri olunca düzen zor kuruluyor.. Ben 15 günlükken annemi gönderdim ..düzen kurmak için.. :KK36:

Tek olunca düzen daha rahat kuruluyor canım. Geceleri rutin yok zaten, kaldırmıyorum; yatıyor 6-7 saat.

Kafa şekli konusuna çok güldüm:107: Bizde de dayım ısrarla "aman sırt üstü yatırma, başının arkası düzleşmesin; zenciler gibi yuvarlak olsun" demişti. Bu ara trend böyle heralde:KK76:

Ah su erkekler benim esimde ikinciyi yap yardim edicem soz diyip durdu :) eee yaptik simdi 5 dk bakio sonra al tamam dio dedim oooo sen istemedin mi hani bakicaktin baktim ya diyor bakarkenden cocuk dizinde ya elinde kumanda ya telefon alem.bunlar ya ama ilkinden biliyorum.ne zaman baba seni seviyorum.diyor o zaman basliyor aralarindaki bag o zamana kadar iki dk ay bana benzio ayni ben gugu bitti o kadar.bide bir yasinda cocuk dogal olarak anneci oluyor oda kusuodu seni sevio beni istemio diye cocuk ne anlar kusmeden :) iste herseyleri inat bunlarin.
aynen hayatim en basta herseyi yaptik sonra alistilar tabiii simdi bende on kere bisey diyip yaptircagima kendim yaparim modundayim

Benim eşim de her nasılsa bebeğin beni daha çok sevdiği kanaatinde. Akşamları alıyor yatırmak için, sonra geliyor yakınarak " Ama gözü hep sende bunun, bana hiç bakmıyor... Bana hiç sana sarıldığı gibi sarılmıyor... Beni sevmiyor...". Garibim çırpınıyor ama:KK9:

Ben başında bekliyceksem yatırıyorum,yoksa korkuyorum yüzüstü kusar diye,öyle yatınca hareket edip,gazını çıkarıp uyuyo.ama nadir yatırıyorum çünkü yanağı terliyo,o zaman da isilik oluyo.

ben annemi 20.gün yolladım,kendim daha rahat ediyorum,annem sağolsun ev işleri,yemek yapıyodu,ama ben arada kendim yapınca değişiklik oluyo diye yolladım,yoksa hep emzir,alt al,yatır öyle döngü oluyo.
eşine gelince,benim arkadaşım bir yazı okumuş,eşler bebek olunca 1 yıl çok değişirlermiş.ilgi onlarda olmuyo artık diye bozulurlarmış.
1 yıl da uzun tabi.belki eşin ablan da var diye iyice kabuğuna çekilmiştir,ikiniz olunca o da açılır.inşallah istediğin gibi olur herşey. :KK16:

Canım Kerem'in yüzü de oluyor. Bence o terden değil, sürtüne&temastan. Kısa sürede geçiyor. Kuzularımızın ciltleri biraz hassas, alışacaklar zamanla. Korkma yatır bence.

bence herşeyin çözümü Allah ta var... o yüzden dua edin ne istiyorsanız nasıl olmasını istiyorsanız hangi özelliği düzelsin istiyorsanız eşinize değil Allah a söylemek lazım... Rabbimizden isterkende şikayet ederek değil daha iyi olacağımız için istemek lazım... gerçekten inanarak istersek herşey hollolur Allah ın izni ile... bide kızlar ne kadar beklentisiz olursanız o kadar mutlu olursunuz beklentiye girmemek lazım.. bayanlar için zor ama başarırsanız hiç mutsuz olmazsınız

Çok güzel söylemişsin canım, duasız olmuyor. Rabbim hepimizin yuvasına mutluluk&huzur versin.

Daha önce yazmak çok istedim...hatta sizler yazarken bazen yanlışlar farkettim yada destek olmak hatta kendi kendime sanki siz d uyuyo musunuz gibi konuşuyodum...annemler şehir dışında ben yalnız 3 oğlan bide koca....şimdi düzene bindim anca yazabildim. Ödevler yemek ortalık toplama hop akşam olmuş...beb işim genelde uyuo ona rağmen yetişme zor. ?..eşinizle nekadar konuşsanızda anlamazlar...beklemeyin bişe siz yıpranırsız. Bebeğe bakmayı bırakın 2.sınıfa gideni ödevlerini yaptım diyorum boşver okul bitti diyo ...proje ödevi hemde...

Geç olsun güç olmasın demişler:107: Bundan sonra yardımcı olursun:KK34:

Kızlar kızımın kaşlarında konak oluşmaya basladıı başına dağılmaması için önerileriniz varmı? Sizin bebişlerde oldumu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim kind var canım. ?.konak oyle yayılan bişi değil...tek şey var yapacağın Zeytinyağı yla bir çay kaşığı karbonat karıştır. Hem kafasına hemde parmağında kaşıına sür....15 20 dk bekletin yıka.ben sebamet kullanıyorum...banyoda sonrada eski yumuşak bir diş fırçası o bastırmadan ov.Bir defa yap kesin çözüm...Görünen daha çok konak çıkıyo tertemiz oluyo.şimdi benimkinde yok...2 haftaya bir olursa yapıyorum...pekte olmadı aslında tek seferde kurtuldum.

Canım egzema olmadığından emin ol önce. Ben sebamed ürünleri almıştım ve konak oldu. Doktorum mustelanın konak önleyici şampuanını önerdi ama geleneksel bir yöntem olarak Ardaannesi3 arkadaşımızın dediği gibi zeytinyağı ve karbonat karışımını da eğer şampuan ile şifa bulamazsak deneyebileceğimi söyledi. Bebeğinin cildi hassas olabilir. Eger geçmezse onun cildine uygun ürünler kullanmanı tavsiye ederim. Yinelemez.

Moralim cok bozuk

Gülüm olay yetip yetmemek değil, öncelikle bunu aklından çıkar. Senin de dediğin gibi onlar şuan bizim dilimizi konuşamıyor ama hareketleri ile bize ne istediklerini anlatmaya çalışıyorlar. Önemli olan bunları iyi takip edebilmek. Kendi çocuğum için konuşuyorum. Emzirdikten sonra 20 dk dik tutuyorum gazını çıkarmak için. Bu arada tam geğireceği zaman bir çırpınıyor. Ellerini ağzına götürüyor, başını göğsüme vuruyor. Bu hareketi karnı aç emmek istiyor şeklinde çok rahat yorumlayabilirsin ama değil. Biraz bekleyince geğiriyor. Uykusu gelince mesela yumruğunu ağzına sokuyor nasıl hırsla emiyor. Bacaklarını karnına çekiyor, kucağımda çırpınıyor; uzanıyorsa ağlıyor al beni diye. Alıyorum 1-2 dk pışpışlıyorum uyuyor.

Sen de bebeğinin hareketlerini takip etmeyi öğrenirsin zamanla. O zaman herşey daha da kolaylaşacaktır. Emzirmeye o memeyi kendiliğinden bırakana kadar devam et. Sonra 2 saatten önce yeniden emzirme. Bu kadar sık emzirmek gaz sıkıntısını arttırır o da bebeği uyutmaz, sancı ile uyanır ağlar.

Herkese nasil?yazilari okudukca rahatliyorum .cunku yalniz degilim😁😋bi cogumuzun derdi ayni .duzensizlik.inshAllah cabucak duzene gireriz.bidiklari optum.arkadaslarim size kolay gelsin.2sorum var.
Kizlar bizim pasamizin aksam huysuzlugu var .ayni durumda olup ta cozum bulan varmi?ikindi aksam saatleri cok huzursuz aglamakli banyo masaj denedik pek fark etmedi😔😔
Alinti yapamadim bizim de kopuklu kaka sorunumuz var.ve sulu .gerci bu sabah ilac basladik.ama belki bi baska care vardir.oglum anne sutu aliyo 43 gunluk , 4300 dogdu .simdi 6 kilo .4-5 kere kaka yapiyo .sari ve sulu oluyo .

AzAy

Yok tatlım yaa tek kalmakta sorun değil ki.
Bende yaparım tek başıma.
Benim dertlestigim bir ablam var.
Ona nazım geçiyor.
Eşime kalsa evde otur sana yeter diyor.
Duvarlarla mı konuşayım.
Valla tatlım hamile kaldigimdan beri aynı sorunlar.
Tartismalarimiz flört döneminden beri var onunla yaşamaya alıştım zaten.
Bu şekil 1 yıl daha gidermi evliliğim bilmiyorum.

Ben ona resmen aşığım...
♥ İdil Deniz'im ♥

Belki zamanla degisir sikma canini bi bakmissin bir yil sonra yazistigimizda hersey mukemmel :) pozitif dusunelim pozitif olsun gunaydinnnnn :))) kocaman kocqn optummmm

Bugün altıncı gün kaka yok.bekliyorum rahatsız değil keyifli. Arkadaşlar siz panik yapınca bebek anında huzursuzluk yapar...çok zekiler çoook.bende ilkindee panik şimdi rahatım...oda rahat. ? Sakin olun kolay kolay bişi olmaz onlara.

Sorma ilk once birgun ara vardi iki gune gecti uc olduk dordude gordum kakada her defasinda panigim ne zaman yapicak diye annelik ne zor !

Herkese nasil?yazilari okudukca rahatliyorum .cunku yalniz degilim😁😋bi cogumuzun derdi ayni .duzensizlik.inshAllah cabucak duzene gireriz.bidiklari optum.arkadaslarim size kolay gelsin.2sorum var.
Kizlar bizim pasamizin aksam huysuzlugu var .ayni durumda olup ta cozum bulan varmi?ikindi aksam saatleri cok huzursuz aglamakli banyo masaj denedik pek fark etmedi😔😔
Alinti yapamadim bizim de kopuklu kaka sorunumuz var.ve sulu .gerci bu sabah ilac basladik.ama belki bi baska care vardir.oglum anne sutu aliyo 43 gunluk , 4300 dogdu .simdi 6 kilo .4-5 kere kaka yapiyo .sari ve sulu oluyo .

AzAy

Canim benimkide hep uyuyan bebek ama saat 6,30-7,00 olunca cok huzursuz aglar yuruceksin kucakta sonra yani iki gun once anladim derdini uykusu geliyor anlamadigim icin cabaliyorum onla ve uyku zamanini geciriyorum oda huzursuz uyuyamio saat 22 :00 kadar devam ediio hep ayakta yuruyup en sonunda bayiliidu oglum.simdi hareketinden anlayip sakinlestirip memede yada emzikle uyutuyorum oyle cozdum.canim ben

tatlım canını sıkma...sıksanda bir faydası yok...bizimki üstünü başını soyunduğu yere bırakır...yılan derisini bırakır ya öyle bir görüntü düşün.açtığı çekmeceleri ve kapakları hiç bir zaman kapatmaz...önceden yapıyordum şimdi hiç ellemiyorum... açtığı kapaklara kafasını vuruyor...çünkü önceden bir kapatan vardı... su bardakları yerlerde geziyor...yatak odasında onun yattığı taraf içmiş bırakılmış su bardağı dolu dün kalkarken üzerlerine bastı ... ne yaparsa yapsın artık takmıyorum....bebeğe bak diyorsun... oturduğu yerden bakıyor... sen her şeye koşturduğun için... etrafa bıraktığı şeylerin tekrar yerlerine nasıl geldiğinden haberi bile yok...sürekli konuşmak lazım düzelmesi için ...demek ki bu adamların tabiatı böyle yapacak bir şey yok...

beim yeğenimin konakları için banyodan sonra yağladığımız da fırça taraklar var yumuşak onunla incitmeden tarardık.. zamanla geçmişti...

benim kız gündüz 5-10 dk uyuyor en fazla 1,5 saat ...şunu farkettim ...geceyi ayırt ettiği için, gündüz uyutmaya ç.alıştığımda yüzünü kapatıyorum...ve gündüz onu çok uyaran var dikkatini dağıtacak çok şey var etrafta...gürültüye alışık uyutmaya çalışsamda çok az uyuyor.emiyor gaz çıkar oynat gezdir ama hala ağlıyor ne yapacağını bilemiyorsun... tekrar meme tekrar meme....tekrar gaz oluyor... akşama kadar gazını çıkar emzir başka bir faaliyet yok...varsa bir çözümü bulalım... yoksa bizim bebelerin huyumu böyle acaba

kızlar size tavsiyem eşlerinize sorumluluk verin ben ilk kızımdz hata yaptım ve öyle devam ediyor kızım ilk göz ağrımdı yapamaz edemez diye pek ona teslim etmedim hep ben taşıdım kucağımda hastane işine hep ben tek götürdüm şimdi çocuk hasta olunca hiç geleyim demiyor dün kızım hastaydı tek başıma nasıl halledecem küçüğümü kime bırakacam bıraksamda durmayacak bana bende geleyim veya ben götüreyim demedi sinirlerim gerildi evde desen bakmaz sadece sever bırakır akşam küçüğün uykusu var ağlıyor büyük kızımda hasta sürekli terliyor vücut sıcaklığı 34.5 lere düşüyor ona çok dikkat etmem gerek bir el bile atmadı bende kızdım ona hakkımı helal etmiyorum diye bana ne dese iyi ikinciyi sen istedin sen annesin senin görevin sinirler tavan yaptı gece boyu rüyamda çocukları ona bırakıyorum ben evden gidiyorum çocuklara baksında aklı başına gelsin diye rüya işte gördüm durdum.ha hamileyken ve şimdide çocuk durmazsa evi süpürgeyle alıyor yemek hazır deği,lise yardım ediyor bulaşığa arada el atıyor bunlar yapıyor ama benim sıkıntımda çocuklar konusunda yardımcı değil gezeyim diyor başka bir şey yok ben ayrı takılıyorum o ayrı herkesin derdi ayrı işte .

Günaydın... Karanlık bir sabaha uyandık, oturmadı gitti şu havalar:21:

Canım öncelikle taşınma durumunuz ne oldu, ailenden uzaga taşınman kesinleşti mi yoksa var mı hala umut? Abin yok biliyorum ama, baban ile paylaşmayı denedin mi bu sıkıntılarını, belki erkek erkeğe konuşabilirler...

Biraz açık konuşacağım... Sanırım sen evlenmeden önce de farkında idin bazı sıkıntıların ama değişir umudu ile yola devam dedin. Yaptıgı seyler resmen zorbalık. Gulb arkadaşımızın dediği gibi bu tarz bir evliliği götürmenin tek yolu beklentiyi sıfırlamak. Ama o zaman da evli olmanın ne manası kalıyor. Sana sabır eşine de akıl&fikir diliyorum. Bu arada Bruja'nın dediği gibi iş&güç sahibi olup evden çıkarsan, eşin çok değişecektir. Bebeğini biraz büyüttükten sonra iş bul derim ben, o adama "bağlı" kalma (bağlı kelimesini maddi anlamda kullanmadım, manevi olarak. Dışarı çıkarsan ve ev dışında da bir hayatın olursa onun ilgi alakasını bu kadar umursamazsın).

Tek olunca düzen daha rahat kuruluyor canım. Geceleri rutin yok zaten, kaldırmıyorum; yatıyor 6-7 saat.

Kafa şekli konusuna çok güldüm:107: Bizde de dayım ısrarla "aman sırt üstü yatırma, başının arkası düzleşmesin; zenciler gibi yuvarlak olsun" demişti. Bu ara trend böyle heralde:KK76:

Benim eşim de her nasılsa bebeğin beni daha çok sevdiği kanaatinde. Akşamları alıyor yatırmak için, sonra geliyor yakınarak " Ama gözü hep sende bunun, bana hiç bakmıyor... Bana hiç sana sarıldığı gibi sarılmıyor... Beni sevmiyor...". Garibim çırpınıyor ama:KK9:

Canım Kerem'in yüzü de oluyor. Bence o terden değil, sürtüne&temastan. Kısa sürede geçiyor. Kuzularımızın ciltleri biraz hassas, alışacaklar zamanla. Korkma yatır bence.

Çok güzel söylemişsin canım, duasız olmuyor. Rabbim hepimizin yuvasına mutluluk&huzur versin.

Geç olsun güç olmasın demişler:107: Bundan sonra yardımcı olursun:KK34:

Canım egzema olmadığından emin ol önce. Ben sebamed ürünleri almıştım ve konak oldu. Doktorum mustelanın konak önleyici şampuanını önerdi ama geleneksel bir yöntem olarak Ardaannesi3 arkadaşımızın dediği gibi zeytinyağı ve karbonat karışımını da eğer şampuan ile şifa bulamazsak deneyebileceğimi söyledi. Bebeğinin cildi hassas olabilir. Eger geçmezse onun cildine uygun ürünler kullanmanı tavsiye ederim. Yinelemez.

Gülüm olay yetip yetmemek değil, öncelikle bunu aklından çıkar. Senin de dediğin gibi onlar şuan bizim dilimizi konuşamıyor ama hareketleri ile bize ne istediklerini anlatmaya çalışıyorlar. Önemli olan bunları iyi takip edebilmek. Kendi çocuğum için konuşuyorum. Emzirdikten sonra 20 dk dik tutuyorum gazını çıkarmak için. Bu arada tam geğireceği zaman bir çırpınıyor. Ellerini ağzına götürüyor, başını göğsüme vuruyor. Bu hareketi karnı aç emmek istiyor şeklinde çok rahat yorumlayabilirsin ama değil. Biraz bekleyince geğiriyor. Uykusu gelince mesela yumruğunu ağzına sokuyor nasıl hırsla emiyor. Bacaklarını karnına çekiyor, kucağımda çırpınıyor; uzanıyorsa ağlıyor al beni diye. Alıyorum 1-2 dk pışpışlıyorum uyuyor.

Sen de bebeğinin hareketlerini takip etmeyi öğrenirsin zamanla. O zaman herşey daha da kolaylaşacaktır. Emzirmeye o memeyi kendiliğinden bırakana kadar devam et. Sonra 2 saatten önce yeniden emzirme. Bu kadar sık emzirmek gaz sıkıntısını arttırır o da bebeği uyutmaz, sancı ile uyanır ağlar.

Snowy yazdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum.

hayatı paylaşırsak eş olmak güzel,adı üstünde eş,yoksa ne anlamı var.bir filmde kadına sormuşlardı,neden evlilik diye? Dedi ki;"çünkü yaptıklarımıza bir tanık lazım yoksa ne anlamı var hayatımızın.. " Bayılmıştım.

Hele ki bir bebek dünyaya getiriyosun,onun da heyecanı olsun,akşam eve gelmeyi iple çeksin eşimiz,hem bize sarılsın hem bebeğimize.paylaşım yoksa yalnızken de yoktu ki.değerli hissetmek lazım.hele ki anne olmuş kadın,sütü bol gelsin diye de hiç strese sokulmamalı,hem anne hem bebeği de düşünmek lazım.

Allah herkesin yuvasına aşk,sağlık,huzur versin inşallah.inşallah esmerimin de eşi istediği gibi davranır,mutlu eder.sıkıntılar da biter.

Mavişe yazdıkların da çok doğru bence,maviş geçenlerde uyku danışmanı bir bayanın yazısının linkini paylaşmıştı,çok beğenmiştim,orda da diyor ki,bebekler mızıldar,ses çıkarır öyle uyur,annelerin en sık yaptığı hata aç sanıp,tam uykuya dalacekken kaldırmaktır,uykusuzluğu artan çocuk salgıladığı hormonla daha da zor,geç uykuya dalar,o yüzden mümkünse 3 aydan sonra odanızı ayırın ki,ne sizin ne bebeğinizin uykusu bölünmesin.

benim kızım da uykuya dalmadan önce sesler çıkarmaya başlar,kesik kesik hızlı nefesler alır,hareketlenir,arkamı dönerim 4,5 saniye mesela,bir bakarım uyumuş.ben de öyle keşfettim,almaya yeltenmeden önce o kısa aralıklarda uykuya daldığını görünce(tesadüfen) öğrendim.başkası görse,aç ya da gazı var sanar.işaretleri öğrenince gerisi kolaylaşıyor.

ben hiç sütüm yetmiyo mu demedim,baktım yutma sesi var,kilosu iyi çıkıyo,gerisi boş,o hareketler aç diye değil dedim,ya da kaç cc geliyo süt,hangi memede az diye bakmadım,bence az mı diye düşününce azalır,tamamen psikolojik süt gelmesi,o yüzden anne ek mama veriyo işaretleri yanlış yorumlayıp,sonra gaz sorunu,sonra sil baştan döngü.hele ki etrafı hiç dinlemiyceksin.arkadaşım küçük göğüslüydü ki,sütün meme büyüklüğüyle ilgisi olmaz,kv hep sütün yetmiyodur mama ver diyodu ağlıyo çocuk diye.kız sürekli yetmiyo heralde demeye başladı,doktor hep tersini söyledi bebek güzel kilo alıyodu,kv birkaç aylığına şehir dışına gitti,kızın sütü 2 katına çıktı,inanamadı.tamamen psikolojikmiş dedi.

annelerin bebeğe yetmemesi gibi birşeye ben kesinlikle inanmıyorum.rahat olun,doğumdan önce zaten bütün annelik bilgileri içimizde yüklüydü,doğurunca ortaya çıkıyo,ne yapılması gerektiğini biliyoruz hepimiz,altını almayı da,emzirmeyi de,gaz çıkartmayı da.çok kurcalamamak,sorgulamamak tadını çıkarmak,akışına bırakmak en güzeli.zaten hızla büyüyolar,ilerde ah o günlerde kendime ne gereksiz yüklenmişim demek var.çocuk büyüyo,büyüyünce anne sütün az mıydı mı diycek.umrunda mı olucak,boşverin,takılmayın,büyütemesek 40'ını da çıkaramazdık güzel anneler..:KK16::nazar:
.

kızlar size tavsiyem eşlerinize sorumluluk verin .
haklısın...ama işte aileninde yetiştirme şekliyle de alakalı çok rahatlar...ben işe başladım şimdi zorunluda olsa ilgileniyor... vardiyalı çalıştığı için bazen gündüz evde oluyor...dedim anne ne yardım et... arıyor 2 gündür...mama yedirmiş gazını çıkarmış falan filan ...esmer de çalışma hayatına başlamak isterse eğer belki eşide bir şeylerin farkına varır...çok zor yaaa aynı evde iki farklı insan..ne güzel söylemiş...

“En uzak mesafe ne Afrika’dır,
Ne Çin, Ne Hindistan,
Ne seyyareler
Ne de yıldızlar geceleri ışıldayan…
En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir..
Birbirini anlamayan…”

Bir gülüş kadar içten
Bir gülüş kadar gerçeğiz
Kim olduğumuz, ne olduğumuz önemli değil
Kendimizi ifade edebildigimiz yerdeyiz
Sevildiğimiz kadar değil
Sevebildiğimiz kadar değerliyiz!

Snowy yazdığın herşeye kelimesi kelimesine katılıyorum.

hayatı paylaşırsak eş olmak güzel,adı üstünde eş,yoksa ne anlamı var.bir filmde kadına sormuşlardı,neden evlilik diye? Dedi ki;"çünkü yaptıklarımıza bir tanık lazım yoksa ne anlamı var hayatımızın.. " Bayılmıştım.

Hele ki bir bebek dünyaya getiriyosun,onun da heyecanı olsun,akşam eve gelmeyi iple çeksin eşimiz,hem bize sarılsın hem bebeğimize.paylaşım yoksa yalnızken de yoktu ki.değerli hissetmek lazım.hele ki anne olmuş kadın,sütü bol gelsin diye de hiç strese sokulmamalı,hem anne hem bebeği de düşünmek lazım.

Allah herkesin yuvasına aşk,sağlık,huzur versin inşallah.inşallah esmerimin de eşi istediği gibi davranır,mutlu eder.sıkıntılar da biter.

Mavişe yazdıkların da çok doğru bence,maviş geçenlerde uyku danışmanı bir bayanın yazısının linkini paylaşmıştı,çok beğenmiştim,orda da diyor ki,bebekler mızıldar,ses çıkarır öyle uyur,annelerin en sık yaptığı hata aç sanıp,tam uykuya dalacekken kaldırmaktır,uykusuzluğu artan çocuk salgıladığı hormonla daha da zor,geç uykuya dalar,o yüzden mümkünse 3 aydan sonra odanızı ayırın ki,ne sizin ne bebeğinizin uykusu bölünmesin.

benim kızım da uykuya dalmadan önce sesler çıkarmaya başlar,kesik kesik hızlı nefesler alır,hareketlenir,arkamı dönerim 4,5 saniye mesela,bir bakarım uyumuş.ben de öyle keşfettim,almaya yeltenmeden önce o kısa aralıklarda uykuya daldığını görünce(tesadüfen) öğrendim.başkası görse,aç ya da gazı var sanar.işaretleri öğrenince gerisi kolaylaşıyor.

ben hiç sütüm yetmiyo mu demedim,baktım yutma sesi var,kilosu iyi çıkıyo,gerisi boş,o hareketler aç diye değil dedim,ya da kaç cc geliyo süt,hangi memede az diye bakmadım,bence az mı diye düşününce azalır,tamamen psikolojik süt gelmesi,o yüzden anne ek mama veriyo işaretleri yanlış yorumlayıp,sonra gaz sorunu,sonra sil baştan döngü.hele ki etrafı hiç dinlemiyceksin.arkadaşım küçük göğüslüydü ki,sütün meme büyüklüğüyle ilgisi olmaz,kv hep sütün yetmiyodur mama ver diyodu ağlıyo çocuk diye.kız sürekli yetmiyo heralde demeye başladı,doktor hep tersini söyledi bebek güzel kilo alıyodu,kv birkaç aylığına şehir dışına gitti,kızın sütü 2 katına çıktı,inanamadı.tamamen psikolojikmiş dedi.

annelerin bebeğe yetmemesi gibi birşeye ben kesinlikle inanmıyorum.rahat olun,doğumdan önce zaten bütün annelik bilgileri içimizde yüklüydü,doğurunca ortaya çıkıyo,ne yapılması gerektiğini biliyoruz hepimiz,altını almayı da,emzirmeyi de,gaz çıkartmayı da.çok kurcalamamak,sorgulamamak tadını çıkarmak,akışına bırakmak en güzeli.zaten hızla büyüyolar,ilerde ah o günlerde kendime ne gereksiz yüklenmişim demek var.çocuk büyüyo,büyüyünce anne sütün az mıydı mı diycek.umrunda mı olucak,boşverin,takılmayın,büyütemesek 40'ını da çıkaramazdık güzel anneler..:KK16::nazar:
.

Seninle hemfikiriz canım. Ben, hayatimda neyi olduğundan fazla onemsediysem/plan program yaptıysam olmadı. Süt konusunu 1 kere düşünmüşlugum yoktur. Sıkıntı olmadı şükür.

Senin de dediğin gibi rabbim herkesin evine huzur versin. Hayatı beraber yaşamak adına evleniyoruz, tek başımıza daha fazla yükü omuzlanmak için değil. Tüm eşler bunun idrakinde olur inşallah.

haklısın...ama işte aileninde yetiştirme şekliyle de alakalı çok rahatlar...ben işe başladım şimdi zorunluda olsa ilgileniyor... vardiyalı çalıştığı için bazen gündüz evde oluyor...dedim anne ne yardım et... arıyor 2 gündür...mama yedirmiş gazını çıkarmış falan filan ...esmer de çalışma hayatına başlamak isterse eğer belki eşide bir şeylerin farkına varır...çok zor yaaa aynı evde iki farklı insan..ne güzel söylemiş...

�En uzak mesafe ne Afrika�dır,
Ne Çin, Ne Hindistan,
Ne seyyareler
Ne de yıldızlar geceleri ışıldayan�
En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir..
Birbirini anlamayan��

Bir gülüş kadar içten
Bir gülüş kadar gerçeğiz
Kim olduğumuz, ne olduğumuz önemli değil
Kendimizi ifade edebildigimiz yerdeyiz
Sevildiğimiz kadar değil
Sevebildiğimiz kadar değerliyiz!

:thumbup::thumbup::thumbup:

doğuma gittim devlet hastanesine ,sancıyla beraber 4 cm açığım varmış...
sanki bütün ankara o gün doğuruyor... bir yatakta 3 kişi yatıyor neredeyse...hayatımın en kötü günüydü... etrafımda çığlık atan yalvaran çırılçıplak kadınlar var... 2 gündür hala sancı çekip doğuramayanlar.... öğle 12 gibiydi... gerizekalının biri lağma yapıcam dedi... dedim hemoroid im var içten ...dememe kalmadan içeri daldırmasıyla benden kan fışkırdı... zaten tuvalete de gidemedim altıma yaptım....acıyla yatağın kenarını kemirdim ....işi çokmuşta benimle uğraşamazmış.... 3-4 kişi bir hamilenin başına birikip biri elini daldırıyor açıklığa bakmak için diğerleri de ıkın diye bağırıyor...kadının biri acıdan doktorun kolunu sıktı... kadını bırakıp gittiler bu mal ımı doğurtacaz. pislik diyorlar...Allahım ben napcam diyorum...kimse benimle ilgilenmedi...sürekli salavat getirdim... kızım ne olur erken çık gidelim buradan diyorum... bir yandan elimle kızımı aşağı doğru itiyorum. kendimce ,her sancıdada ıkınmaya başladım... 2 saat sonra kafasının geldiğini hissettim... bağırdım artık biri benimle ilgilenebilir mi diye... geldiler baktılar bu kadın doğuruyor diye çatala aldılar beni... ilk ıkınmamda çıktı kızım... kızıma bakmak istedim...bol bol bakacaksın zaten diyip sarıp gitti hepsi...1 saat orada yattım kızıma bakmaya çalışıyorum..ağlamasını duyuyorum sadece...biri geçse bakarmısınız diyorum ...kimse bakmıyor... 1 saat sonra doktor geldi plasentayı çıkarmak için yarısı çıktı tekrar gitti başka doğum varmış diye... yarım saat sonra tekrar geldi...eşim düştü... iğne yaptı kesi yapmadılar bana 2 dikişlik bir yırtığım oldu...iğne yaptı ama tekrar gitii geldiğinde uyuşturmadan dikti etkisi geçmişti çünkü... daha yemek bile yememiş söylenip durdu bana... doğuracak bu günü mü buldunuz diye...saat 17:00 de doğum yaptım yatağa götürdüklerinde 21:30 du...dondum o çatalda saaatlerce şişti heryerim soğuktan...eve gittiğimizde 2 hafta her hatırladığımda ağladım... lağmadan dolayıda tuvalete çıkamadım mahvettmiş eskisinden daha kötü olmuş...işkence gibiydi... insan kendini çok çaresiz hissediyor...sütüm gelmedi uzun bir süre...bunalıma girdim...sürekli ağlıyor kızım... annelik bana göre değilmiş diyorum ...nerden doğurdum diyorum... emzirmek bile istemedim...lohusayken eşimin ailesi bana hiç bakmadı...kendi ailem arıyordu bende aralarında sorun çıkmasın diye kv dem var diyordum... eşim ne bebekle ne benimle ilgilendi....kendimi çok çirkin zavallı çaresiz hissettim... sanki doğurmakla kötü bir şey yapmışım gibi...
acaba diyorum eşim hep erkek çocuk istiyordu kız olduğu için mi böyle yapıyor...
manyak manyak şeyler düşündüm hep...çok ağladım...
şükür yine kendi kendimi teskin ederek düzeldim...
anne oldum şükür ...
seninde dediğin gibi kızım gözlerimin içine bakınca... içime sokasım geliyor...
benim eşimin ilgisine ihtiyacım yok...
onun bana ilgi göstermeye ihtiyacı var aslında
şimdi işe de başladım...
böyle bir fırsatın olur mu bilmiyorum ama
eğer varsa... bebeğinde biraz büyüyünce...
bakacak kimsen yoksa bile.
senin mesleğinde vardı yanlış hatırlamıyorsam
bir işe gir maaşın bakıcı parasını karşılayacak kadar olsa bile...
Allah hepimize kolaylık versin inşallah
eşlerimize de anlayış nasip etsin

sanki bütün ankara o gün doğuruyor... bir yatakta 3 kişi yatıyor neredeyse...hayatımın en kötü günüydü... etrafımda çığlık atan yalvaran çırılçıplak kadınlar var... 2 gündür hala sancı çekip doğuramayanlar.... öğle 12 gibiydi... gerizekalının biri lağma yapıcam dedi... dedim hemoroid im var içten ...dememe kalmadan içeri daldırmasıyla benden kan fışkırdı... zaten tuvalete de gidemedim altıma yaptım....acıyla yatağın kenarını kemirdim ....işi çokmuşta benimle uğraşamazmış.... 3-4 kişi bir hamilenin başına birikip biri elini daldırıyor açıklığa bakmak için diğerleri de ıkın diye bağırıyor...kadının biri acıdan doktorun kolunu sıktı... kadını bırakıp gittiler bu mal ımı doğurtacaz. pislik diyorlar...Allahım ben napcam diyorum...kimse benimle ilgilenmedi...sürekli salavat getirdim... kızım ne olur erken çık gidelim buradan diyorum... bir yandan elimle kızımı aşağı doğru itiyorum. kendimce ,her sancıdada ıkınmaya başladım... 2 saat sonra kafasının geldiğini hissettim... bağırdım artık biri benimle ilgilenebilir mi diye... geldiler baktılar bu kadın doğuruyor diye çatala aldılar beni... ilk ıkınmamda çıktı kızım... kızıma bakmak istedim...bol bol bakacaksın zaten diyip sarıp gitti hepsi...1 saat orada yattım kızıma bakmaya çalışıyorum..ağlamasını duyuyorum sadece...biri geçse bakarmısınız diyorum ...kimse bakmıyor... 1 saat sonra doktor geldi plasentayı çıkarmak için yarısı çıktı tekrar gitti başka doğum varmış diye... yarım saat sonra tekrar geldi...eşim düştü... iğne yaptı kesi yapmadılar bana 2 dikişlik bir yırtığım oldu...iğne yaptı ama tekrar gitii geldiğinde uyuşturmadan dikti etkisi geçmişti çünkü... daha yemek bile yememiş söylenip durdu bana... doğuracak bu günü mü buldunuz diye...saat 17:00 de doğum yaptım yatağa götürdüklerinde 21:30 du...dondum o çatalda saaatlerce şişti heryerim soğuktan...eve gittiğimizde 2 hafta her hatırladığımda ağladım... lağmadan dolayıda tuvalete çıkamadım mahvettmiş eskisinden daha kötü olmuş...işkence gibiydi... insan kendini çok çaresiz hissediyor...sütüm gelmedi uzun bir süre...bunalıma girdim...sürekli ağlıyor kızım... annelik bana göre değilmiş diyorum ...nerden doğurdum diyorum... emzirmek bile istemedim...lohusayken eşimin ailesi bana hiç bakmadı...kendi ailem arıyordu bende aralarında sorun çıkmasın diye kv dem var diyordum... eşim ne bebekle ne benimle ilgilendi....kendimi çok çirkin zavallı çaresiz hissettim... sanki doğurmakla kötü bir şey yapmışım gibi...
acaba diyorum eşim hep erkek çocuk istiyordu kız olduğu için mi böyle yapıyor...
anne oldum şükür ...
şimdi işe de başladım...

:KK43: Neler yasamissin canım, çok üzüldüm...

Çok güçlüsün, maşallah.

:KK43: Neler yasamissin canım, çok üzüldüm...

Çok güçlüsün, maşallah.
çok iğrenç bir hastaneymiş... ıkınmamam gereken zamanda ıkındığım için plasenta parçaları kalmış içimde.gazlı bezle içimi kazıdılar sonra ...çok feci bir şeydi...neyseki geçti hepsi...canımın acıması bir yana... insanların davranışları daha çok canını acıtıyor içimi....özellikle kendi yakınlarının...yakınlarının bu kadar uzak olmasının...
geçti bitti hepsi....

anne oldum şükür ...
şimdi işe de başladım...

Neler yasamissin canim benim ya ! Ne bicim hastaneymis oyle insanin degeri kalmamis hic !helal olsun sananyinede kendini telkinle dogurmussun benimle cok ilgilenmelerine ragmen zor dogumdu senin yerinde olsam cocugu bi hafta cikaramazdim heralde eli opulecek kadinsin kesin.

çok iğrenç bir hastaneymiş... ıkınmamam gereken zamanda ıkındığım için plasenta parçaları kalmış içimde.gazlı bezle içimi kazıdılar sonra ...çok feci bir şeydi...neyseki geçti hepsi...canımın acıması bir yana... insanların davranışları daha çok canını acıtıyor içimi....özellikle kendi yakınlarının...yakınlarının bu kadar uzak olmasının...
geçti bitti hepsi....

Canım devlet hastaneleri maalesef böyle. Bu tarz kötü tecrubeden dolayı çok istemesine rağmen ikinci çocuğa tövbe eden arkadaşim var.

Simca nin dediği gibi çok şükür ikiniz de iyisiniz. Benimle o kadar ilgilenmelerine rağmen doğumu unutmaya çalışıyordum ben. Senin yaşadıklarını okuduktan.sonra simariklik ettiğimi anladım.

Yakınlarımdan incinmedim şükür. Ama gerçekten bu durumda bir kadını insan nasıl kırar, nasıl bir vicdana sahiptir anlayamiyorum. Insan mecbur kalınca herşeyin üstesinden geliyor demek ki. Allah sana güç kuvvet versin canım.

X