arkadaslar bebeklerinize sapka ve eldiven takıyormusunuz bebegim 27gunluk. ne zaman cikarmaliyim?
Hayırli olsun canim, nice 40 lara inşallah. Maşallah.
Şapka hic kullanmadım. Eldiveni de kontrollu çıkartıyorum. Yüzünü gözünü çiziyor hala.
Hoş geldin canım. Maşallah melegine. Rabbim anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah.
bizimki de kendisini çok sıkıyor.. göbek fıtığı oldu
kendini sıkma işini soracağım c.tesi doktora :44:
Herkese selam.kandiliniz mübarek olsun kızlar.bugün bizim kırkımız.birazdan banyo yapıp , duamızı edip , kırk uçurmaya gideceğiz.
mavis01 benim ilk 1 hafta - 10 gün adet kanaması gibi geldi.sonra azaldı.şimdi bazen bir gün olmuyor.sonra çok az leke şeklinde gelmeye devam ediyor.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
arkadaslar bebeklerinize sapka ve eldiven takıyormusunuz bebegim 27gunluk. ne zaman cikarmaliyim?
Tünaydın hatunlar.
Hayirli kandiller..
ya benim dikişlerimin olduğu yer hala agriyo ve bana sanki ayrılmış gibi geliyo ayrilsa ben bu kadar rahat hareket edebilirmiyim ve kanama olur mu?
Esmerim eşime sordum bol bol havalandirilmasi ve silinmesi dışında bisey diyemem..
bi kiyafet bile aldığımızda kokusu belli bi süre geçmiyo dedi..
ama annemede sordum oda vanilya,tarçın veya lavanta keseai koyulabilir dedi..
Nedir bu dikişlerden çektiğimiz benin bir dikisim acildi Canim sadece idrarimi yaparken yanmisti ilk zamanlar ve irmizilik vardi şuanda hala iyileşmedi oturup kalkmamda yurumemde bi sikinti yaratmiyor.
Bizde 51 gunluguz bugün .eldivenleri gecen hafta cikardim bir Dr tanidigim bebek ilk ellerini tanir dedi bende tirnaklarini kestim yüzggöz çizmesi simdilik yok ki inanin el kol durmuyor çok hareketli üstelik.dun ilk defa emerken parmagimi tuttu gogsume elini koyarak emdi çok güzel bir duygu.parmaklarini birbirine geçiriyor falan bana oğlumda rahatlamis gibi geldi.
Sapkayi ilk günden beri istemiyor kafayi döndüre döndüre cikariyor bende banyodan sonra usumesin diye yarim saat takiyorum sadece .
Ayrica geçenlerde oglusumun huy değiştirdiğini deli deli hareketler yaptigini sürekli yalandigini falan yazmistim hatta kilo tartimina gittim sağlık ocagina mama vermeyii
demedim almadi falan yazmistim .sizlerden biride anlattiklarimin büyüme atagi olabileceğini yazmisti kim olduğunu hatirlayamadim.daha önce hic duymamistim netten baktim.belirli haftalarda bebegin organlarinin ani gelişimine verdiği tepkilermis.ikigun ile bir hafta arasi surebiliyormus .sonrasında bebekte fark edilir değişiklikler olurmuş çünkü beyinde gelişiyor tabiii.
Tüm bu hareketlere anlam veremememin ardından iki gün sonra sabah uyandigimda oğlumun altini actim . hic aglamadi ve etrafa bakindi onunla konuşuyordum ve sesimi dinliyordu inanamadim yok Canim dedim kendi kendime.Dr kontrolumuz vardi ilk gittiğimizde hastaneye tanitti kendini ağlayarak bu sefer tik yok bizimkinde arada mizmizlandi kucagima aldim etrafi seyretti.
Durum boyle sakin olunca kendine disari cikmisken AVM sen Mevlud kiyafeti bakayim dedim emzirdim pusette mikirdandi emzik verdim aaaaa oda ne aldi basladi emmeye sanki uzun zamandır emiyormus gibi.ancak alisveris maceram erken bitti deprem oldu çünkü bizde ciktik ama oğlum az bisey kipirdandi babası yine etrafi seyrettirince sustu.
Birde daha kisa sure emmeye başladı ancak normalde iki saati bulduramazdim simdi iki buçuk saatte falan araniyor.öyle ciyak ciyak aglamasi gitti gibi inşallah. gazinida uykuda daha rahat cikariyor .bu arada herhangi bir ilaç kullanmiyorum.sizin anlayacaginiz bizde iyiye doğru ilerleme var gibi inşallah öyle olur böylede garibime gitti alismisim durmadan aglamasina azalinca sasirdim
bız bugun cıktık kızlar gercı bız 1 haftalıkkenden bu yana cıkıyoruz bugun bebek parkına gittik sonra kahvaltı ettik tabı zor oluyor ama eglencelıde oluyor
ilk defa bu kdr cok uyudu normalde 2 saatte bı kaldırıp emzırıyorumıyımı kotumu yapıyorum bılmem ama tam 1 bucuk aylık olduk hala aynı duzende surduruyorum
sizce artık bırakayımmı ıstedıgı kdr uyusun ..??
Herkesin kandili mübarek olsun. Rabbim dualarımızı kabul etsin.kiniz da hayirli olsun cnm
Bugün bizim 40 mız çıktıKızımı yıkadık arkadan bende yıkandım. Sonra kandil olması sebebiylede duamı ettim. Bugün hepimiz için önce sağlık sıhhat sonra tüm bebeklerimiz için dileğim; gaz problemi olmasın, uyku problemi olmasın, yemek ayırt etmesin yeme sorunu olmasın vb. şeklindeydi.
Allah kabul etsin
Gunaydin annedaslarim ':) bugun pazartesi, aklima bi zamanlar gobusluyken yasadigimiz sendromlar geldi. Off bi ayrildaydik izne, hic cekilmiyo hamile hamile diyoduk. Simdi melekler gobuslrrden kucaga terfi etti, bizde gunler geceler birbirine girdi. Ams farkindaysaniz sendrom yok artik 😄 bu melekler haystimiza kargasa, uykusuzluk filan getirdi belki ama icinizi aydinlatan bir de isiklari var. Allah yokluklarini gostermesin kizlar.
bu gece beyaz tv de saat 11.30 da aile danismani bir arkadasim evlilik ve sole uzerrine bir konusma yapacak kizlar. Bakalim derim
Gunaydin annedaslarim ':) bugun pazartesi, aklima bi zamanlar gobusluyken yasadigimiz sendromlar geldi. Off bi ayrildaydik izne, hic cekilmiyo hamile hamile diyoduk. Simdi melekler gobuslrrden kucaga terfi etti, bizde gunler geceler birbirine girdi. Ams farkindaysaniz sendrom yok artik 😄 bu melekler haystimiza kargasa, uykusuzluk filan getirdi belki ama icinizi aydinlatan bir de isiklari var. Allah yokluklarini gostermesin kizlar.
bu gece beyaz tv de saat 11.30 da aile danismani bir arkadasim evlilik ve sole uzerrine bir konusma yapacak kizlar. Bakalim derim
Uykusuzluk vb...sendromlar azaldi bebekler kendi düzenine bizi alistirdi vallahi bide su doğumdan kalan kilolarima alissam tayt giymekten Canim cikiyor bi alisverise cikip kot fala alamadim yaaa bi surede alamicam galiba bu aglak oglumla .normal doğum yaptim ohhh spora baslarim hemen diyordum ama sporlu günler bana uzak görünüyor simdilik
Tsk cnm
40iniz hayirli olsn cnm :)
Allahtan normal dogum yptik kizlar :)
Sezeryanlilardan daha biri ah dikisim agriyor demedi biz tirt ciktik
Benimki de ilk drarda yanmadi hatta yanacak diye cok korktum yapmayacam dedim ebe kaldirdi zorla yaptirdi :)
Ama dikis yerim odem yapti sis ve kirmiziydi
Bebegim sarilik olunca surekli emzirmeye calistim ustune uzun sure oturunca iyice kotu oldu gerginlik hissediyordum
Sonra ayakta emzirmeye basladim.Yemek yerken bile oturmak stemiyordum oturdugumda da sol kicimi koyuyordum sandalyeye sadece sag taraf acikta kaliyordu baski yapmasin diye
surekli dikisler de 19.gun dustu
Sarilik yoksa kaldirma zaten kendi uyanip aglar.
İlk zmnlar bende 1.5saatte bir uyandiriyordum
Simdi o beni uyandiriyor :)
Dogumdan sonra kanamanin miktari ne kadardi peki dolu dolu degildi dimi
Benim 1 ay oldu ped koymuyorum hergun birkac damla geliyor