2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
herkese hayırlı kandiller... bende bi nisan annesi olarak aranıza katılmak istiyorum:)) daha dün keşfettim burayı.. ilk evladım ilk kızımı 4 nisanda gördüm 2 hafta yoğun bakımda yattı şimdi çok şükür kucağımda... bende sizlerle sorunlarımı paylaşmak değişik bilgileri keşfetmek istiyorum...

ben şapkayı bıraktım zaten çıkıp duruyor. emzirirken çıkar demişti hemşire. bide dışarı çıkarken tak dedi anneannem o kadar sıcağa alıştırırsan kulaklarından sorun yaşarsın dedi bana mantıklı geldi.. ama eldiveni çıkarmadık çıkarmayıda düşünmüyorum çiziyor yüzünü bikere az daha yüzünü çıkaracaktı biraz hareketliyizde maşallah:) bu arada biz 51 günlüğüz

Tünaydın hatunlar.
Hayirli kandiller..
ya benim dikişlerimin olduğu yer hala agriyo ve bana sanki ayrılmış gibi geliyo ayrilsa ben bu kadar rahat hareket edebilirmiyim ve kanama olur mu?
Esmerim eşime sordum bol bol havalandirilmasi ve silinmesi dışında bisey diyemem..
bi kiyafet bile aldığımızda kokusu belli bi süre geçmiyo dedi..
ama annemede sordum oda vanilya,tarçın veya lavanta keseai koyulabilir dedi..

Tünaydın hatunlar.
Hayirli kandiller..
ya benim dikişlerimin olduğu yer hala agriyo ve bana sanki ayrılmış gibi geliyo ayrilsa ben bu kadar rahat hareket edebilirmiyim ve kanama olur mu?
Esmerim eşime sordum bol bol havalandirilmasi ve silinmesi dışında bisey diyemem..
bi kiyafet bile aldığımızda kokusu belli bi süre geçmiyo dedi..
ama annemede sordum oda vanilya,tarçın veya lavanta keseai koyulabilir dedi..
Nedir bu dikişlerden çektiğimiz benin bir dikisim acildi Canim sadece idrarimi yaparken yanmisti ilk zamanlar ve irmizilik vardi şuanda hala iyileşmedi oturup kalkmamda yurumemde bi sikinti yaratmiyor.
Bizde 51 gunluguz bugün .eldivenleri gecen hafta cikardim bir Dr tanidigim bebek ilk ellerini tanir dedi bende tirnaklarini kestim yüzggöz çizmesi simdilik yok ki inanin el kol durmuyor çok hareketli üstelik.dun ilk defa emerken parmagimi tuttu gogsume elini koyarak emdi çok güzel bir duygu.parmaklarini birbirine geçiriyor falan bana oğlumda rahatlamis gibi geldi.

Sapkayi ilk günden beri istemiyor kafayi döndüre döndüre cikariyor bende banyodan sonra usumesin diye yarim saat takiyorum sadece .

Ayrica geçenlerde oglusumun huy değiştirdiğini deli deli hareketler yaptigini sürekli yalandigini falan yazmistim hatta kilo tartimina gittim sağlık ocagina mama vermeyii
demedim almadi falan yazmistim .sizlerden biride anlattiklarimin büyüme atagi olabileceğini yazmisti kim olduğunu hatirlayamadim.daha önce hic duymamistim netten baktim.belirli haftalarda bebegin organlarinin ani gelişimine verdiği tepkilermis.ikigun ile bir hafta arasi surebiliyormus .sonrasında bebekte fark edilir değişiklikler olurmuş çünkü beyinde gelişiyor tabiii.
Tüm bu hareketlere anlam veremememin ardından iki gün sonra sabah uyandigimda oğlumun altini actim . hic aglamadi ve etrafa bakindi onunla konuşuyordum ve sesimi dinliyordu inanamadim yok Canim dedim kendi kendime.Dr kontrolumuz vardi ilk gittiğimizde hastaneye tanitti kendini ağlayarak bu sefer tik yok bizimkinde arada mizmizlandi kucagima aldim etrafi seyretti.
Durum boyle sakin olunca kendine disari cikmisken AVM sen Mevlud kiyafeti bakayim dedim emzirdim pusette mikirdandi emzik verdim aaaaa oda ne aldi basladi emmeye sanki uzun zamandır emiyormus gibi.ancak alisveris maceram erken bitti deprem oldu çünkü bizde ciktik ama oğlum az bisey kipirdandi babası yine etrafi seyrettirince sustu.
Birde daha kisa sure emmeye başladı ancak normalde iki saati bulduramazdim simdi iki buçuk saatte falan araniyor.öyle ciyak ciyak aglamasi gitti gibi inşallah. gazinida uykuda daha rahat cikariyor .bu arada herhangi bir ilaç kullanmiyorum.sizin anlayacaginiz bizde iyiye doğru ilerleme var gibi inşallah öyle olur böylede garibime gitti alismisim durmadan aglamasina azalinca sasirdim

kandiliniz mubarek olsun kızlar

bizimde kırkımız çıktı çok şükür.artık 43 günlüğüz.ve bende
40.günümüzde adet oldum.sanırım normal hayatıma dönüyorum.
sabahları kıyafetimizi batıracak kadar bol kaka yapıyoruz.
artık kucak istiyor.emerken eli elimin üstüne koyuyor.
gaz sorunumuz yok şükür bol bol pıt atıyoruz.

Benim oglumda gunduz aralikli uyuyor kalkiyor hepte gaz sancisiyla uyaniyor... aksam belirli saatlerde hic bi pozisyon onu mutlu etmiyor hep aglamakli... doktor kendini skmasini karin agrisini cok iyi buyuyo olmasina ve iyi beslenmesine bagladi... Ama ben perisanim, bi turlu toparlanamiyorum. Cok zayifladim...Hayirlisi bakalim cnm.

Ah kıyamam ya :KK43:

Onlar uyumayınca biz de perişan tabii...Destekçi var mı etrafında canım benim ya anne , kv. ? Onlar bakarken sen uyusan çok da hırpalamasan kendini...Ben şimdi İstanbulda annemlerin yanındayım 1 hafta sonra kayseriye dönücem ve orada tek başınayım ...Aynen ben de senin gibi per perişan oluyorum tek olunca çoooook zor oluyor Allah günah yazmasın ama ...

Kızlar Elif Şafağın kitabı " Siyah Süt " ü tavsiye ediyorum lohusalık hüznü veya bunalımından geçenlere...

Bana iyi geldi okumak ...Hep aynı yaşananları, zorlukları anlatması yalnız olmadığımı hssettirdi...Ve sonu da mutlu sonla bitiyor ...Ben bir solukta bitirdim bebişim uyurken okudum ...

Güzel günler olsun inşallah hepimize ferahlıklar ...

arkadaslar bebeklerinize sapka ve eldiven takıyormusunuz bebegim 27gunluk. ne zaman cikarmaliyim?

Biz her ikisini de çıkardık ...Güzelce tırnaklarını da kestik paşanın ...
Bizimkinin elleri hep yüzünde ama ellerinin kapalı olması da insafsızlık neredeyse 2 aylık olucaz ...

Elleriyle keşfediyorlar kendilerini çok önemli bence eller...İki büklüm eldivenin içinde yazık...Tırnaklarını güzelce kesip törpüleyip bence açılabilir...

Şapka da dışarı çıkınca takıyoruz ...

Herkese selam.kandiliniz mübarek olsun kızlar.bugün bizim kırkımız.birazdan banyo yapıp , duamızı edip , kırk uçurmaya gideceğiz.

mavis01 benim ilk 1 hafta - 10 gün adet kanaması gibi geldi.sonra azaldı.şimdi bazen bir gün olmuyor.sonra çok az leke şeklinde gelmeye devam ediyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayırli olsun canim, nice 40 lara inşallah. Maşallah.

arkadaslar bebeklerinize sapka ve eldiven takıyormusunuz bebegim 27gunluk. ne zaman cikarmaliyim?

Şapka hic kullanmadım. Eldiveni de kontrollu çıkartıyorum. Yüzünü gözünü çiziyor hala.

herkese hayırlı kandiller... bende bi nisan annesi olarak aranıza katılmak istiyorum:)) daha dün keşfettim burayı.. ilk evladım ilk kızımı 4 nisanda gördüm 2 hafta yoğun bakımda yattı şimdi çok şükür kucağımda... bende sizlerle sorunlarımı paylaşmak değişik bilgileri keşfetmek istiyorum...

Hoş geldin canım. Maşallah melegine. Rabbim anali&babalı buyutmeyi nasip etsin inşallah.

Kızlar havalar iyice ısınmaya başladı =)
Bebekle dışarı çıkıp gezmek gözümü korkutuyor nedense :KK1:
Bazen öyle ağlıyor ki, aman aman...:18:
Kaçıcak delik ararım heralde.

biz şimdi çıkıp bi deneme yapacağız bakalım:)) çok uzaklaşmadan temkinli bi şekilde güneşe çıkaralım dedik.. bende üşütecek diyede korkuyorum çok durmayız artık...

bız bugun cıktık kızlar gercı bız 1 haftalıkkenden bu yana cıkıyoruz bugun bebek parkına gittik sonra kahvaltı ettik tabı zor oluyor ama eglencelıde oluyor
ilk defa bu kdr cok uyudu normalde 2 saatte bı kaldırıp emzırıyorum :KK70: ıyımı kotumu yapıyorum bılmem ama tam 1 bucuk aylık olduk hala aynı duzende surduruyorum
sizce artık bırakayımmı ıstedıgı kdr uyusun ..??:KK52:

Kızlar havalar iyice ısınmaya başladı =)
Bebekle dışarı çıkıp gezmek gözümü korkutuyor nedense :KK1:
Bazen öyle ağlıyor ki, aman aman...:18:
Kaçıcak delik ararım heralde.

Tum gün dışarıdaydik, gitmedik yer kalmadı. Yeri geldi ağladı da ama genel olarak çok eğlendik. Hiç düşünme çık gez, alışveriş yap:KK66::KK70:

canım doktorum hıc tavsıye etmedı eldıvenlerı ve bende zaten asla takmazdım cunku elleri ile kesfetıp ellerı ile emme refleksını ve dıger reflekslerını gelıstırıyorlar bununla ilgili kıtapta yazıda okumustum sapka artık yazlık olanlara gectım ben evde degıl ama dısarda parktaydık bugun taktım mesela
yuzunu cizsin korkma anında gecıyor tecrube ile sabıt onların cildi cok cabuk yenılenıyor

Herkesin kandili mübarek olsun. Rabbim dualarımızı kabul etsin.
Bugün bizim 40 mız çıktı :KK16: Kızımı yıkadık arkadan bende yıkandım. Sonra kandil olması sebebiylede duamı ettim. Bugün hepimiz için önce sağlık sıhhat sonra tüm bebeklerimiz için dileğim; gaz problemi olmasın, uyku problemi olmasın, yemek ayırt etmesin yeme sorunu olmasın vb. şeklindeydi.:KK1::KK16:
Allah kabul etsin:KK16:

herkese merhabalar güzel anneler
kandiliniz mübarek olsun bütün dualarınız kabul olsun.
ben fırsat bulup giremiyorum bir türlü ama hep aklımdasınız

Rabbim bu günün hürmetine dualarimizi kabul etsin.bu gün o kadar bunaldım ki kıza yarım fitil verdim inşallah sakinlesirde uyur uykusu var ama beş dak içinde gözler açık her gün bir umut bu gün düzelecek diye gözlerimi açıyorum sonuç aynı

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Herkesin kandili mübarek olsun. Rabbim dualarımızı kabul etsin.
Bugün bizim 40 mız çıktı :KK16: Kızımı yıkadık arkadan bende yıkandım. Sonra kandil olması sebebiylede duamı ettim. Bugün hepimiz için önce sağlık sıhhat sonra tüm bebeklerimiz için dileğim; gaz problemi olmasın, uyku problemi olmasın, yemek ayırt etmesin yeme sorunu olmasın vb. şeklindeydi.:KK1::KK16:
Allah kabul etsin:KK16:

Gözün aydin canım, nice 40 lara inşallah. Rabbim sağlıkla buyutmeyi nasip etsin inşallah.

X