2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
G
Maşallah, maşallah&maşallah:phm
9. Gün düşmüştü canım. Biz hiçbir şey kullanmamış, banyosunu da göbek düştükten sonra yaptırmıştık. Ama banyo yaptığı halde erken düşen de var. Kanama iltihap vs yoksa endişe etme. Maşallah pasana.

Alkol de mi kullanmadin??
Ben de banyo yaptirmdim siliyorum hala gobegimiz dusse de banyomuzu yapsak artik

Maşallah, maşallah&maşallah:p

Tesekkur ederim :p

Çok sevindim canım. Sen nasıl oldün, alerji testi yaptırdın mi? Kaşıntı azalmıştır inşallah.

Bozma moralini canım. Daha önce diyabetin yoktu. Hamilelik ile başladı. Daha 40 gün oldu. Inanıyorum geceçektir.

Bu arada çok kilo vermişsin. Dikkat et kendine, zayıf düşme canım.

9. Gün düşmüştü canım. Biz hiçbir şey kullanmamış, banyosunu da göbek düştükten sonra yaptırmıştık. Ama banyo yaptığı halde erken düşen de var. Kanama iltihap vs yoksa endişe etme. Maşallah pasana.

Bugün cildiyeye gittik..
sikayetimi anlatinca kurdesen olmuşsun dedi doktor..
bi krem ve hap verdi onlari kullanicam umarim geçer. .
cunku 2 gecedir hastaneye gidiyoruz..
dun iğne yedim ondan once serum..
bana uygulanan islemlere ben dayanirim ama kizimi evde bırakıyorum ona üzülüyorum her ne kadar kv baksada içim rahat etmiyor..

G

Ben de banyo yaptirmdim siliyorum hala gobegimiz dusse de banyomuzu yapsak artik

Bizim gobegimiz 5.gun düştü ertesi gun banyo yaptirdik..
fototerapi tedavisi sonrasinda kontrole gittiğimizde kanama olduğunu söyledik..
Gümüş nitratla yakma islemi yapildi..
2gun sonra kuruyup kalan kanda dustu rahatladik..
bizde alkol falan kullanmadik hiç. .

Bugün cildiyeye gittik..
bana uygulanan islemlere ben dayanirim ama kizimi evde bırakıyorum ona üzülüyorum her ne kadar kv baksada içim rahat etmiyor..

Geçmiş olsun yeniden canım. Benimki ilaçla 2 haftada iyileşmişti. Dayanabilirsen kaşıntı hissettiğinde soğuk su ile yıka. Daha çabuk etki görürsun ve yayılmaz.

kizlar gobek baginiz kacinci gun dustu??
Bizim 14.gunuuz dusmedi hala var mi bizim gibi gec dusen??

Bir de gobegi gec dusen cisli olur dedi biri duydunuz mu hic :KK43: :KK43:

Canım bizim de 9. günde düştü, ben de hiçbişey sürmedim arada bir sarı kantaron yağı damlattım o kadar.Gobekte kanama, akıntı ya da kötü koku yoksa endişe etme.

Kızlar benim bebeğim yaklaşık 1 haftadır her akşam 7-8 gibi bir ağlayıp huysuzlanmaya başlıyor gece 1e kadar, sürekli emmek istiyor ama emerken de memeyi itip ağlıyor sonra hırsla tekrar emmeye başlıyor sonra yine ağlıyor saatlerce bu devam ediyor çıldırıyorum. Önceden aksam uyutup yerine yatırıp rahatça kendimize zaman ayırabiliyorduk,2 saat mışıl mışıl uyuyodu şimdi ne mümkün uyutmak.Doymuyor mu dedim sütümü sağdım yeterliydi üstelik gündüzleri emmede bir sıkıntımız yok.Daha önce yazmıştım bir arkadaş koliktir dedi, elektrik süpürgesi sesi fön makinası sesi vs hepsini dinlettim o da hiç işe yaramadı. Gazı var kakasını yapamıyor ondan mı dedim yaptığında yine aynı. Bu konuda bir fikri olan aynı durumu yaşayan var mı acaba?
Bir de artık gündüz odasında kesinlikle uyumuyor besiğine koyduktan 15 dk sonra ağlayıp uyanıyor. Bir süredir ev tipi ana kucağı kullanıyorum bazen salonda yanımızda onda uyutuyoruz otururken.Ona mı alıştığından yerinde yatmak istemiyor acaba? Icinizde ana Kucağı kullanan ve aynı sorunu yaşayan var mı?
İki sorum da 50şer puan değerindedir, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar:KK52:

Geçmiş olsun yeniden canım. Benimki ilaçla 2 haftada iyileşmişti. Dayanabilirsen kaşıntı hissettiğinde soğuk su ile yıka. Daha çabuk etki görürsun ve yayılmaz.

Teşekkür ederim canimm..inşallah benimki dr bi an önce geçer..
bende kaşıntı yoğunlasinca buz koyuyorum.

G

Canım ben de birşey kullanmadım temiz ve kuru tuttuk..

Bugün cildiyeye gittik..

Şekerim geçmişler olsun... Inşallah tez zamanda iyileştirsin..

Canım bizim de 9. günde düştü, ben de hiçbişey sürmedim arada bir sarı kantaron yağı damlattım o kadar.Gobekte kanama, akıntı ya da kötü koku yoksa endişe etme.

Kızlar benim bebeğim yaklaşık 1 haftadır her akşam 7-8 gibi bir ağlayıp huysuzlanmaya başlıyor gece 1e kadar, sürekli emmek istiyor ama emerken de memeyi itip ağlıyor sonra hırsla tekrar emmeye başlıyor sonra yine ağlıyor saatlerce bu devam ediyor çıldırıyorum. Önceden aksam uyutup yerine yatırıp rahatça kendimize zaman ayırabiliyorduk,2 saat mışıl mışıl uyuyodu şimdi ne mümkün uyutmak.Doymuyor mu dedim sütümü sağdım yeterliydi üstelik gündüzleri emmede bir sıkıntımız yok.Daha önce yazmıştım bir arkadaş koliktir dedi, elektrik süpürgesi sesi fön makinası sesi vs hepsini dinlettim o da hiç işe yaramadı. Gazı var kakasını yapamıyor ondan mı dedim yaptığında yine aynı. Bu konuda bir fikri olan aynı durumu yaşayan var mı acaba?
Bir de artık gündüz odasında kesinlikle uyumuyor besiğine koyduktan 15 dk sonra ağlayıp uyanıyor. Bir süredir ev tipi ana kucağı kullanıyorum bazen salonda yanımızda onda uyutuyoruz otururken.Ona mı alıştığından yerinde yatmak istemiyor acaba? Icinizde ana Kucağı kullanan ve aynı sorunu yaşayan var mı?
İki sorum da 50şer puan değerindedir, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar:KK52:

Kuzum hergün aynı zaman aralığında ağlıyorsa kolik olabilir.. Eğer biberonla süt ya da mama veriyorsan Dr, brown un kolik bebekler için olan biberonları var.. Bebeğin hava tutup gaz sancısı çekmesini önlüyor..

Canım bebekler huy değiştirir.seninki de değiştirmiş olabilir.. Biz de sonradan gazlandık :KK37: barsaklarımızdaki gaz rahatsız ediyor ağlıyor kuzum..arabanız varsa arabayla dolaştırın..gazını çok rahat çıkarır.. Ben evde dolaştırıyorum kucağımda o bile yetiyor..

Ben anakıcağı kullanıyorum..hatta koltuğun üstünde bile uyutuyorum..her koşula alıştı :KK53:

selam kızlar size bişey sorucam ya cts günü kırkımız çıkacak ama nasıl çıkaracağımızı kırkımızı nasıl uçuracağımızı bilmiyorum :KK14::KK14::KK14::KK14: sizler nasıl yaptınız??? nasıl yapacaksınız????

kizlar gobek baginiz kacinci gun dustu??
Bizim 14.gunuuz dusmedi hala var mi bizim gibi gec dusen??

Bir de gobegi gec dusen cisli olur dedi biri duydunuz mu hic :KK43: :KK43:

biz 6.gün banyo yaptırdık 7. gün göbeğimiz düştü. ablamda senin gibi banyo yaptırmadı göbeği düşsün diye 20. günde düştü. ben biraz gelenekçiyim. 6. günü bir güzel tuzladık balladık bebişimi.batticon tentürdiyot kullandık biz günde bir kez sürdük üzerine gazlı bez koyduk sonra. 7. günde sorunsuz bir şekilde düştü.

Bugün cildiyeye gittik..

gebeliğin başlangıcında bende de olmuştu. mahvolmuştum. karbonatla sildim falan. haftalarca geçmedi kaşıntıdan soluğu sürekli banyoda alıyordum tuzlu suyla falan banyo yapıyordum. ancak geçmemişti doktor bana HAMETAN pomat vermişti. onu sürdüm 2 gün 3. gün ne kaşıntı kaldı ne kurdeşen. hatta okadar kuvetliydiki leke bile bıraktı 2-3 ayda zor geçti lekesi kaşıdığım yerlerin. hametan pomad benim mucize merhemim oldu. elimi biber yaksa sürüyorum fayda ediyor elimi sıcak su yaksa fayda ediyor. ben gebe olduğum için hap kullanamamıştım

selam kızlar size bişey sorucam ya cts günü kırkımız çıkacak ama nasıl çıkaracağımızı kırkımızı nasıl uçuracağımızı bilmiyorum :KK14::KK14::KK14::KK14: sizler nasıl yaptınız??? nasıl yapacaksınız????

kırk uçurmak ne canım ya batıl inanç onlar. alırım gusül abdestimi bebeğimi de güzelce dualarla yıkarım. uçuramam hiç birşey. kendi kendine çıkar kırkı :). benim kanamam bitti dün bugün gusül abdestimi alacağım. 40. günde alırım boy abdesti.gusül abdesti alınca lohusalıkta gider kırkıda çıkar endişe etme

bebeğin burnu kapalı olabilir ona dikkat et. benimkide aynısını yaptığında burunoyla açıyoruz burnunu sakinleşiyor. burnu kapalı olan bebek ememez nefes alamakta zorlandığı içinde sinirlenerek böyle tepkiler verebilir.

gebeliğin başlangıcında bende de olmuştu. mahvolmuştum. karbonatla sildim falan. haftalarca geçmedi kaşıntıdan soluğu sürekli banyoda alıyordum tuzlu suyla falan banyo yapıyordum. ancak geçmemişti doktor bana HAMETAN pomat vermişti. onu sürdüm 2 gün 3. gün ne kaşıntı kaldı ne kurdeşen. hatta okadar kuvetliydiki leke bile bıraktı 2-3 ayda zor geçti lekesi kaşıdığım yerlerin. hametan pomad benim mucize merhemim oldu. elimi biber yaksa sürüyorum fayda ediyor elimi sıcak su yaksa fayda ediyor. ben gebe olduğum için hap kullanamamıştım

Geçmiş olsun canım..
bende duşa giriyorum ama hiç fayda etmiyo..
hametani emziren anneler kullanabiliyo mu canım

kızlar maşşallah deyin oğluma, oldu da bitti maşallah. Geldik bile sünnetimiz oldu:) Şükür iyi. Uyuyor şuan bakalım. Lokal çok rahat oluyor, bilginize yaptırmak isteyenler hiç tereddüt etmeyin derim 1 ayı geçmeden yaptırın bence.
Maşallah kuzuna.darısı başımıza :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

normal doğum yapan arkadaşlar! dikişleriniz ne zaman iyileşti? ben 24 nisanda doğum yaptım. eskisi kadar olmasa da dikişlerim hala acıyor. düşmedi de.. bir de bu kanamalar ne zaman bitecek ben çok sıkıldım. :KK31:

Benim oğlan aşırı uyarilip uyuyamadiginda huysuzlaniyor. Sanki emmek istiyor gibi göğsüme saldırıyor. Sst diyerek koridorda hızlı hızlı yürüyorum. Sakinlesip uyuyor.

Yatması da tuhaf. Yatağında uyuyunca çok homurdaniyor sık sık kalkıyor. Ana kucağında kesinlikle uyumuyor. Annemin icadı yeni yatağı koltuk. Bayilip gidiyor çocuk. Anlamadım gitti. Annem bu çocuklar rezil uykuyu sever derdi de inanmazdim:KK70::KK70:

Hayırlı olsun şimdiden gülüm. Biz sadece banyo yaptırdık, dua ettik banyo sırasında da sonrasında da. Ben de gusul abdesti aldım. Ikimiz de aklandık paklandik:KK70:

Canım ben severim böyle adetleri.39. Gece banyo suyuna nazar boncuğu falan konuluyor.dualarla yıkanıyor.sonra sen bu sudan kendine de döküyorsun.ertesi gün yani kırkında uzak bir eve götürülüyor ki ömrü uzun olsun diye.gittiğiniz evde bebişe bir sepet hazırlanıyor.un , pirinç , şeker, tuz,bozuk para,çörek otu gibi şeyler konuyor.hepsinin anlamı var.mesela un ak sakallı dede olsun gibi.internette çok örnek var.bakabilirsin.ben de inanmıyorum böyle şeylere ama yapmak hoşuma gidiyor.

normal doğum yapan arkadaşlar! dikişleriniz ne zaman iyileşti? ben 24 nisanda doğum yaptım. eskisi kadar olmasa da dikişlerim hala acıyor. düşmedi de.. bir de bu kanamalar ne zaman bitecek ben çok sıkıldım. :KK31:
Canım tam gününü hatırlamıyorum ama 10 günden sonra düşmüştü.hala dikişlerin olduğu yerde hafif bir şişlik var ama ağrı yapmıyor.çok oturduğumda bazen acıyor.ben doğum yapalı 23 gün oldu.kanamam devam ediyor.hastaneden 30-40 gün sürer demişlerdi.

X