2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Benim oğlan aşırı uyarilip uyuyamadiginda huysuzlaniyor. Sanki emmek istiyor gibi göğsüme saldırıyor. Sst diyerek koridorda hızlı hızlı yürüyorum. Sakinlesip uyuyor.

Yatması da tuhaf. Yatağında uyuyunca çok homurdaniyor sık sık kalkıyor. Ana kucağında kesinlikle uyumuyor. Annemin icadı yeni yatağı koltuk. Bayilip gidiyor çocuk. Anlamadım gitti. Annem bu çocuklar rezil uykuyu sever derdi de inanmazdim:KK70::KK70:

Hayırlı olsun şimdiden gülüm. Biz sadece banyo yaptırdık, dua ettik banyo sırasında da sonrasında da. Ben de gusul abdesti aldım. Ikimiz de aklandık paklandik:KK70:
Benim oğlumun da favorisi koltuk.koltukta deliksiz uyuyor.beşiğinde 5 dk.çok tatlılar ya.bugün gazı oldu bebişimin.çok zorlandı.insan kıyamıyor.kucağımda uykuya daldı.bırakmaya korkuyorum.
40'ınız hayırlı olsun canım.uzun,mutlu,huzurlu bir ömrü olsun Keremciğin.reflüsü ne durumda?inşallah düzelmiştir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım bizim de 9. günde düştü, ben de hiçbişey sürmedim arada bir sarı kantaron yağı damlattım o kadar.Gobekte kanama, akıntı ya da kötü koku yoksa endişe etme.

Kızlar benim bebeğim yaklaşık 1 haftadır her akşam 7-8 gibi bir ağlayıp huysuzlanmaya başlıyor gece 1e kadar, sürekli emmek istiyor ama emerken de memeyi itip ağlıyor sonra hırsla tekrar emmeye başlıyor sonra yine ağlıyor saatlerce bu devam ediyor çıldırıyorum. Önceden aksam uyutup yerine yatırıp rahatça kendimize zaman ayırabiliyorduk,2 saat mışıl mışıl uyuyodu şimdi ne mümkün uyutmak.Doymuyor mu dedim sütümü sağdım yeterliydi üstelik gündüzleri emmede bir sıkıntımız yok.Daha önce yazmıştım bir arkadaş koliktir dedi, elektrik süpürgesi sesi fön makinası sesi vs hepsini dinlettim o da hiç işe yaramadı. Gazı var kakasını yapamıyor ondan mı dedim yaptığında yine aynı. Bu konuda bir fikri olan aynı durumu yaşayan var mı acaba?
Bir de artık gündüz odasında kesinlikle uyumuyor besiğine koyduktan 15 dk sonra ağlayıp uyanıyor. Bir süredir ev tipi ana kucağı kullanıyorum bazen salonda yanımızda onda uyutuyoruz otururken.Ona mı alıştığından yerinde yatmak istemiyor acaba? Icinizde ana Kucağı kullanan ve aynı sorunu yaşayan var mı?
İki sorum da 50şer puan değerindedir, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar:KK52:

Benim oğlan aşırı uyarilip uyuyamadiginda huysuzlaniyor. Sanki emmek istiyor gibi göğsüme saldırıyor. Sst diyerek koridorda hızlı hızlı yürüyorum. Sakinlesip uyuyor.

Yatması da tuhaf. Yatağında uyuyunca çok homurdaniyor sık sık kalkıyor. Ana kucağında kesinlikle uyumuyor. Annemin icadı yeni yatağı koltuk. Bayilip gidiyor çocuk. Anlamadım gitti. Annem bu çocuklar rezil uykuyu sever derdi de inanmazdim:KK70::KK70:

selam kızlar size bişey sorucam ya cts günü kırkımız çıkacak ama nasıl çıkaracağımızı kırkımızı nasıl uçuracağımızı bilmiyorum :KK14::KK14::KK14::KK14: sizler nasıl yaptınız??? nasıl yapacaksınız????

Hayırlı olsun şimdiden gülüm. Biz sadece banyo yaptırdık, dua ettik banyo sırasında da sonrasında da. Ben de gusul abdesti aldım. Ikimiz de aklandık paklandik:KK70:

Benim oğlumun da favorisi koltuk.koltukta deliksiz uyuyor.beşiğinde 5 dk.çok tatlılar ya.bugün gazı oldu bebişimin.çok zorlandı.insan kıyamıyor.kucağımda uykuya daldı.bırakmaya korkuyorum.
40'ınız hayırlı olsun canım.uzun,mutlu,huzurlu bir ömrü olsun Keremciğin.reflüsü ne durumda?inşallah düzelmiştir.

Aynı bizim yaramazlar desene:KK70::KK70::KK70:

Reflusu geçti şükür. Ama yeni adetimiz emdikten 1 saat sonra uyuyor da olsa kaldırıp gazını çıkarmam lazım. Yoksa ağzından burnundan kesik sut gibi geliyor. Dolayısıyla nöbete devam yalnız birakamiyorum.

Sen nasıl oldün canım, inşallah ağrın sizin kalmamıştır.

Aynı bizim yaramazlar desene:KK70::KK70::KK70:

Reflusu geçti şükür. Ama yeni adetimiz emdikten 1 saat sonra uyuyor da olsa kaldırıp gazını çıkarmam lazım. Yoksa ağzından burnundan kesik sut gibi geliyor. Dolayısıyla nöbete devam yalnız birakamiyorum.

Sen nasıl oldün canım, inşallah ağrın sizin kalmamıştır.
Kıyamam ben bu kuzulara.inşallah kendi kendilerini idare ettikleri günleri de görürüz masum kuzuların.silikon uçları benim oğluşum kabul etmedi.çok huysuzlaştı.ben de kıyamadım.normal emzirmeye devam.yaralarda biraz düzelme var.en azından ağlamıyorum verirken ama acı devam.zamanla onlar da düzelecek.sabırla bekliyorum.

kırk uçurmak ne canım ya batıl inanç onlar. alırım gusül abdestimi bebeğimi de güzelce dualarla yıkarım. uçuramam hiç birşey. kendi kendine çıkar kırkı :). benim kanamam bitti dün bugün gusül abdestimi alacağım. 40. günde alırım boy abdesti.gusül abdesti alınca lohusalıkta gider kırkıda çıkar endişe etme

Canım ben severim böyle adetleri.39. Gece banyo suyuna nazar boncuğu falan konuluyor.dualarla yıkanıyor.sonra sen bu sudan kendine de döküyorsun.ertesi gün yani kırkında uzak bir eve götürülüyor ki ömrü uzun olsun diye.gittiğiniz evde bebişe bir sepet hazırlanıyor.un , pirinç , şeker, tuz,bozuk para,çörek otu gibi şeyler konuyor.hepsinin anlamı var.mesela un ak sakallı dede olsun gibi.internette çok örnek var.bakabilirsin.ben de inanmıyorum böyle şeylere ama yapmak hoşuma gidiyor.

hepinize çok teşekkür ederim kızlar bende öyle yapayım güzelce yıkanıp duami yapıp bitireyim

Canım tam gününü hatırlamıyorum ama 10 günden sonra düşmüştü.hala dikişlerin olduğu yerde hafif bir şişlik var ama ağrı yapmıyor.çok oturduğumda bazen acıyor.ben doğum yapalı 23 gün oldu.kanamam devam ediyor.hastaneden 30-40 gün sürer demişlerdi.

14. gün bugün.. hala düşmedi. senin de içten dikişlerin var mıydı? benim içten dıştan bir sürü dikişim var sanırım korkudan soramadım da doktora. yarım saat sürdü dikmeleri.

Kıyamam ben bu kuzulara.inşallah kendi kendilerini idare ettikleri günleri de görürüz masum kuzuların.silikon uçları benim oğluşum kabul etmedi.çok huysuzlaştı.ben de kıyamadım.normal emzirmeye devam.yaralarda biraz düzelme var.en azından ağlamıyorum verirken ama acı devam.zamanla onlar da düzelecek.sabırla bekliyorum.

Geçer canım merak etme. Duana da içten kocaman bir amin.:KK70:

Yorgun ve uykusuzum cnm
Oglumda sarilik cikti kan uyusmazligina bagliymis muhtemelen
2 gune bie hastanedeyiz kan aliyorlar
Bugun 14.gunumuz oglumun gobegi hala dusmedi simdi de bunu kafaya takiyorum
Prenses nasil sen nasilsin?

kizlar gobek baginiz kacinci gun dustu??
Bizim 14.gunuuz dusmedi hala var mi bizim gibi gec dusen??

Bir de gobegi gec dusen cisli olur dedi biri duydunuz mu hic :KK43: :KK43:
Stres yapma canim. Ortalama 3. Haftalarinda dusuyor gobeklri. Soylentilere de inanma, uydurma onlar :KK66:
Canım bizim de 9. günde düştü, ben de hiçbişey sürmedim arada bir sarı kantaron yağı damlattım o kadar.Gobekte kanama, akıntı ya da kötü koku yoksa endişe etme.

Kızlar benim bebeğim yaklaşık 1 haftadır her akşam 7-8 gibi bir ağlayıp huysuzlanmaya başlıyor gece 1e kadar, sürekli emmek istiyor ama emerken de memeyi itip ağlıyor sonra hırsla tekrar emmeye başlıyor sonra yine ağlıyor saatlerce bu devam ediyor çıldırıyorum. Önceden aksam uyutup yerine yatırıp rahatça kendimize zaman ayırabiliyorduk,2 saat mışıl mışıl uyuyodu şimdi ne mümkün uyutmak.Doymuyor mu dedim sütümü sağdım yeterliydi üstelik gündüzleri emmede bir sıkıntımız yok.Daha önce yazmıştım bir arkadaş koliktir dedi, elektrik süpürgesi sesi fön makinası sesi vs hepsini dinlettim o da hiç işe yaramadı. Gazı var kakasını yapamıyor ondan mı dedim yaptığında yine aynı. Bu konuda bir fikri olan aynı durumu yaşayan var mı acaba?
Bir de artık gündüz odasında kesinlikle uyumuyor besiğine koyduktan 15 dk sonra ağlayıp uyanıyor. Bir süredir ev tipi ana kucağı kullanıyorum bazen salonda yanımızda onda uyutuyoruz otururken.Ona mı alıştığından yerinde yatmak istemiyor acaba? Icinizde ana Kucağı kullanan ve aynı sorunu yaşayan var mı?
İki sorum da 50şer puan değerindedir, istediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Başarılar:KK52:

Biz de oyleyiz. Ben de sutum yetmiyor diye mama veriyirum. Sonradan oldu. Biz gun ocinde hic uyumuyoruz. Kucakta emerken ne uyursak. Uykusu derinlessin diye biraz da salliyorum ama yattigi an aciliyo gozleri

14. gün bugün.. hala düşmedi. senin de içten dikişlerin var mıydı? benim içten dıştan bir sürü dikişim var sanırım korkudan soramadım da doktora. yarım saat sürdü dikmeleri.

Canım ben de sormadım doktora ne kadar dikişim var diye.ama mutlaka hem iç, hem dış vardır diye düşünüyorum.ben hergün duş alıyorum.bi de dış dikişlerim düşene kadar duştan sonra saç kurutma makinesiyle kuruttum dikişleri.doktorum öyle söylemişti.dikişlerim düştükten sonra da o bölge enfeksiyon olmasın diye batikon sürüyorum.bu annemin önerisi.annem hemşire.dediğim gibi hafif bir şişlik var o bölgede ama ağrı,sızı yok.şişlik de normal diye düşünüyorum.inşallah senin de bir an önce düşer de rahat edersin.

merhaba herkese! hepiniz aklımdasınız herkes çok iyidir umarım.
kızlar bebekleriniz günde kaç defa kaka yapıyor? benim oğlum günde bir defa yapıyordu ama iki gündür kaka yapmıyor.çok sıkıntısı da yok ama merak ettim normal midir? gaz giderici damla verdim ve zeytinyağı verdim azıcık sıkıntı olur mu acaba?

kızlar bebekleriniz günde kaç defa kaka yapıyor? benim oğlum günde bir defa yapıyordu ama iki gündür kaka yapmıyor.çok sıkıntısı da yok ama merak ettim normal midir? gaz giderici damla verdim ve zeytinyağı verdim azıcık sıkıntı olur mu acaba?

çocuk doktoru zamanla kakanın sıklığı azalabilir 3-4 gunde bir bile olabilir dendi sıkıntı edilmemeli zamanla duzene girer dedi.

canim bende 14 nisanda dogum yaptim ilk baslarda sulu gibi sari bazen yesil az az gunde 4 5 kez yapiyordu (tabiki ilk yapiskan kakadan sonra)son 3 gundur hic yapmiyor desem yeridir. moralim bozuk sirf bu sorun yüzünden sünneti erteledik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar sağlık ocağı bana vitamin verdi emzir iyorsan dedi içmem lazım.gebelikte içtiğim vitamini verdi.

Günaydın güzeller ve melekleri:KK70::KK70:

Arkadaşlar bebeğinizin yüzüne herhangi bir krem kullanıyor musunuz? Kerem'in yuzunde emzirirken ve kusma sonrası süt değen yerlerde kızarıklık ve kuruma var. Islak bezle silip kuruluyorum sonra da sebamed bebek yağı sürüyorum ama geçmedi henüz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

canım demir de de oluyor aynısı kızarık ucu var gibi pamuk ve su ile temizliyorum bazende mustelanın suyunu almıstım onunla siliyorum gecıyor zaten gun sonunda sımdı baya azaldı hatta olmuyor desem yeridir ama iyi bisey sürün yaglı oldugunu ve yaradıgını soyluyorlar
bizde kuruma var malesef bacaklarda yuzde bugun banyodan sonra bebe yagıı surucem deri degıstırıyor resmen soyuluyor krem sürüyorum ama yetmıyor umarım tez zamanda gecer senınkıde

Arkadaşlar 29 nisan gunu suni sancidan sonra sezeryanla cok sukur oglumu kucagima aldim ancak ssaglikla ilgili sıkıntılıarim cok oldugu icin sutum henuz gelmedi neler yaptiysam ogluma yetmiyor mamada veriyorum ama neler yapabilirim??

canım 2-3 gun doktor normal dedı ama onun harici bence doktorla gorusmende fayda var mama mı süt mü verıyorsun bilmiyorum ama maama degıstırenlerde yada süt yetersiz gelirsede olabiliyor bu tip sorunlar ama hiçbirsey olmayada biliyor bagırsak düzenleri degısebiliyor nitekim sen daha iyi gözlemlersin bence duruma gore doktora git derim ben

normal doğum yapan arkadaşlar! dikişleriniz ne zaman iyileşti? ben 24 nisanda doğum yaptım. eskisi kadar olmasa da dikişlerim hala acıyor. düşmedi de.. bir de bu kanamalar ne zaman bitecek ben çok sıkıldım. :KK31:

Bende 9 unda doğum yaptım 2 dikisim vardı.
Dikişler yeni düştü sayılır.
Arada çok oturunca hala ağrıyor canım.

♥ İdil Deniz ♥

canım demir de de oluyor aynısı kızarık ucu var gibi pamuk ve su ile temizliyorum bazende mustelanın suyunu almıstım onunla siliyorum gecıyor zaten gun sonunda sımdı baya azaldı hatta olmuyor desem yeridir ama iyi bisey sürün yaglı oldugunu ve yaradıgını soyluyorlar
bizde kuruma var malesef bacaklarda yuzde bugun banyodan sonra bebe yagıı surucem deri degıstırıyor resmen soyuluyor krem sürüyorum ama yetmıyor umarım tez zamanda gecer senınkıde

Teşekkürler canım:p

Arkadaşlar 29 nisan gunu suni sancidan sonra sezeryanla cok sukur oglumu kucagima aldim ancak ssaglikla ilgili sıkıntılıarim cok oldugu icin sutum henuz gelmedi neler yaptiysam ogluma yetmiyor mamada veriyorum ama neler yapabilirim??

Hayırlı olsun, gözün aydın canım. Allah sağlıkla buyutmeyi de nasip etsin inşallah. Saglik sorunlarin olmasına üzüldüm canım. Inşallah çabuk topraklarsin. Sütun hiç mi gelmedi yoksa az olduğunu mu düşünüyorsun?

Az ise emzirmek devam et, inşallah artar canım. Yenmesi gereken gıdaları ve istirahat etmen gerektiğini de biliyorsun zaten. Inşallah bu sıkıntı da geride kalır canım.

Canım zeytinyağı sürmeyi dene her altını açtığında, bizde de çatlak vardı geçti şükür. Allah size de şifalar versin.

Canım ben kimyonu kendim alıyorum, kahvaltıdan sonra 1 çay kaşığı. Sütümü de laniosh marka cihazla sağıyorum memnunum.

Canım zaten bebeklerin çoğu kalbi delik doğuyor ve zamanla kapanıyor delik merak etme.Ciddi bir durum olsa zaten doktorun sizi bilgilendirirdi.Ben 30 yaşındayım bende de var üfürüm :) hiç endişe edilecek bir durum yok gönlünü ferah tut Allah dermansız dert vermesin.

Snowycim benim ufaklık fototerapi alırken gözüne bant yapıştırdılar ve cildi çok hassas olduğundan çıkarırken tahriş olmuştu, ben sarı kantaron yağı sürdüm ve cidden çok işe yaradı. Kimyasal içerikli bir krem ya da ilaç kullanmaktansa sarı kantaron yağını mutlaka dene derim.Zaten bir arkadaş doktorunun dikişlere sürmesi için de tavsiye ettiğini yazmıştı. Umarım işine yarar Allah şifa versin canım.

lansınohun hangı modelı canım elktrıklımı bıde emzırmedıgın ıcınmı sağıyorsun bıberon kullanıyormusun

X