2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Ben klasik neko almistim. Ama su an killanamiyorum. Kizim uyursa anca. Pek pratik degil. Baba sling siparisi de verdim :KK52: indirimi gorunce dayanamadim. Kocam duymasin :KK1: geldiginde istersen urunleri karsilastirip yazarim :KK34:

Eveeeett. Anne olarak ilk anneler gunumuz. Ben de cok heyecanliyim :KK16:

Hosgeldin canim. Hayirli olsun bebegin:emir_bebek::nazar: biz de mama kullaniyoruz maalesef. Gun icinde sorun yasiyoruz. Bebeklerimiz saglikla buyusun de naapalim besinlerinin uarisini mama olustursun.

Gumus nitratla yaktirma islemi rahatsizlik vermiyomus. Endise etme :KK34:

Evet çok sağol cevap için. Gerçekten de bebeğim uyuyordu, hiçbirşey duymadı bile, şükür bunu da atlattık.

Arkadaşlar tekrar herkese merhaba, yarın oğlum 29 günlük oluyor ve sünnet yaptırıcaz, dr önerdi lokal anestezi ile. Ama gene de tedirginim, umarım bir sorun gelişmez. Aranızda yaptıran ya da yaptıracak var mı? Deneyimlerinizi yazabilr misiniz? Ve lütfen dua edin, şans dileyin bize sorunsuz sağsalim geçsin.

Size bir de bir soru sormak istiyorum, ben mama takviyesi yapıyorum, ama emzirmeye şiddetle devam da ediyrum, bazen emzirdikten sonra ağzının kenarı süt oluyor maşşallah oğlumun, acaba miktarı artıyor mu bilmyorum? Bir aydan sonra sizce yediklerime de dikkat edersem artar mı, yoksa artık böyle mi gidecek çok merak ediyorum? Kesilmesin diye gündüz en az saat başı emziriyorum, 2 saati geçmemeye çalışıyorum, gece 2.5-3 saatlik bir uykusu oluyor onun dışında saat başı uyanma var, emziriyorum gene. Süt artsın diye üzüm, incir, bulgur, süt, yoğurt, tahin, keçiboynuzu pekmezi, humana still tea, yeşil soğan, dereotu vb. tüketiyorum. Sizler neler yapıyorsunuz?

Canım desteğin için teşekkür ederim bazen elimde olmuyor kahroluyorum sanki yetersizmişi. Gibi hissediyorum ama sonra bakıyorum çok zor bir doğumdu kızım ölümlerden döndü entube yaptılar 3 gün yoğun bakımdz kaldı sütüm gelmedi mama verdiler şimdi çok şükür hîç yok değil tek göğsümdede olsz biraz sütüm var aşı niyetine vermeye çslışıyorum elimden geleni yâpıyorum gecelerce yoğun bakımdayken sütüm gdlsin diye 2 saattdbir kalkıp sütümü sapmaya çalıştım ama bîr terde tıkandım sarılık oldu doymuyordu yavrum mecbur verdim mama o dıyunca bende doydum hala eksik hissediyorum kendimi keşke sizler gibi bende emzirebilseydim allah büyük belli ilerleyen günlerde llur diyorum olmazsada allahın takdiri zor günler geçirdim inşallah meleğim büyüdükçe atlatıcam bu ginleri

Gülüm oncelikle moralini yüksek tut. Elinden geldiğince emzirmeye çalış. Inşallah sütun artar bollasir, rahat rahat emzirirsin inşallah.

Arkadaşlar tekrar herkese merhaba, yarın oğlum 29 günlük oluyor ve sünnet yaptırıcaz, dr önerdi lokal anestezi ile. Ama gene de tedirginim, umarım bir sorun gelişmez. Aranızda yaptıran ya da yaptıracak var mı? Deneyimlerinizi yazabilr misiniz? Ve lütfen dua edin, şans dileyin bize sorunsuz sağsalim geçsin.

Size bir de bir soru sormak istiyorum, ben mama takviyesi yapıyorum, ama emzirmeye şiddetle devam da ediyrum, bazen emzirdikten sonra ağzının kenarı süt oluyor maşşallah oğlumun, acaba miktarı artıyor mu bilmyorum? Bir aydan sonra sizce yediklerime de dikkat edersem artar mı, yoksa artık böyle mi gidecek çok merak ediyorum? Kesilmesin diye gündüz en az saat başı emziriyorum, 2 saati geçmemeye çalışıyorum, gece 2.5-3 saatlik bir uykusu oluyor onun dışında saat başı uyanma var, emziriyorum gene. Süt artsın diye üzüm, incir, bulgur, süt, yoğurt, tahin, keçiboynuzu pekmezi, humana still tea, yeşil soğan, dereotu vb. tüketiyorum. Sizler neler yapıyorsunuz?

Biz de 3. Ayından sonra düşünüyoruz sunneti canım. Bebekken olsun bitsin istiyoruz. Inşallah sizinki de kolay geçer.

Emzirmeye devam etmen çok güzel. Inşallah artar sütun canım. Ben kendi adıma sütumun gıda ile ilgili olmadığını düşünüyorum. Uyku bana iyi geliyor. Eğer yapabilirseniz gece 2-6 arasi uyumaya, hiç olmaz ise ayaklarınızı uzatıp uzanmaya çalışın. Prolaktin salgısı pik yapıyor o saatler arasi.

ay canım valla bende resmen gözümden yas geliyor bıraz emınce alışılıyor ama ılk tuttururken felaket bıberonla pek güzel emdıı masallhh ilk defa bıberon verdım hep kasıkla verıyordum yarısı dokuluyordu ama emzırıcem yıne sımdı mecbur uyansında memeyı ıstemez dıye korkuyorum ıkısınede alışsa güzel olur aslında ıse baslıcam 2 buçuk ay sonra o zman mecbur sağıp bırakıcam ınsallh sutum olurda
bu arada çatlaklar ıcın lansınoh krem aldım ama daha gecırmedı ayva kuru yaptım bıkac kezde ama henüz sonuç alamadım[/QUO

Canımmmmm çatlaklar için Bella B diye bir krem var ...Ben çoook çoook faydasını görmüştüm ...Benim kadın doğum doktorum lansınoh için bir işe yaramaz demişti...Bu kremi önermişti ve çok memnun kaldım ...
Bi de tahin yağı faydalı oluyor ...Ama ben kremden daha çok menmun kaldım yıkanmıyor da bebeğe bir zararı yok ...

Selam kızlar kızım 16 günlük oldu bebeğime kontrolde kalbini dinlerken doktor kalbinde üfürüm sesi duyduğunu belirtti morelim çok bozuldu bnm gibi olan var mı

canım moralini bozacak bişey yok bizede doktor üfürüm duyuyorum dedi. araştırma hastanesine sevketti eko çekilmesi için. geçen hafta gittik çektirdik yenidoğan bebeklerde doğuştan kalbinde küçük delikler olurmuş ilerleyen aylarda kendiliğinden kapanırmış. herşey normal dedi. 6.ayda tekrar kontrol edilcek.

Kızlar bebeğinde anal fissur ( makatta çatlak , yırtılma ) olan var mı?

♥ İdil Deniz ♥

Doktordan mi geldiniz canım?

Yok cancağızım yarın gideceğiz .
Bizde böyle bir sıkıntı var krem vermişti doktor işe yaramıyor.
2 gün önce geçti dedik yine aynı şekil var kızarıklık.
Kanadı kanayacak gibi :KK43:
Dışkı yaparken çok zorlanıyor, idrari da yakıyor sanırım.
Uyutuyorum belirli bir süreden sonra çığlık çığlığa uyanıyor.

♥ İdil Deniz ♥

herkes nasıl bakalım. valla bız bugun yorgunluktan olduk 12 den sabah 4 e kadar uyumadı esımle bırlıkte bı o bı ben pestilimiz cıktı valla gaz ıcın kımyon verenler varmı 20 günlük benım oğlum verbılırmıyım aceba bugun ben kımyonlu sut ıctım belkı faydası olur dıye buarada sutunu sagan arkadaşlar neyle sağıyorsunuz

Teşekkürler canım, inşallah.

Teşekkürler canım. Çok geçmiş olsun. Havalar aniden ısındı. Biz bile adapte olamadık kuzular ne yapsın. Acil sifalar diliyorum.

Anladım canım. Ne diyelim, sayılı gün çabuk geçer. Inşallah herşey yoluna girer. Is sıkıntısıni atlatabildiniz mi?

Onların dışkisi aman aman katı değil zaten canım. Ama ishal olsa fark ederdin. Alt açtığında da bırakırdı:KK66:
Çok sağol tatlım sizde dikkat edin üşütmesin zor oluyor sonra yazık kuzulara

Selam kızlar kızım 16 günlük oldu bebeğime kontrolde kalbini dinlerken doktor kalbinde üfürüm sesi duyduğunu belirtti morelim çok bozuldu bnm gibi olan var mı
Geçmiş olsun tatlım, morelini bozma inşallah bişe çıkmaz geçer

Maşallah size ♥
Bizimde cuma günü aşı yapılacak.
Vurulan hepatit b 2.tozdu değil mi?
Ondan sonra hangi aşılar var acep

♥ İdil Deniz ♥

Önerilen Primer Aşı Takvimi

Doğduktan Hemen Sonra Hepatit B Aşısı
* 1.ay Hepatit B Aşısı
* 2.ay DBT - IPV - HIB Aşısı
* 3.ay BCG Aşısı
* 4.ay DBT – IPV - HIB Aşısı
* 6.ay DBT – IPV - HIB Aşısı ve Hepatit B Aşısı
* 12.ay Kızamık, kızamıkçık, kabakulak (MMR) aşısı
* 14.ay Hepatit A Aşısı
* 15.ay Suçiçeği Aşısı
* 18.ay DBT – İPV - HİB Aşısı
* 20.ay Hepatit A
* 4-6 yaş DBT - IPV ve MMR – Doktor önerisiyle Suçiçeği Aşısı
* Her yıl İnfluenza (Grip)
Ben cevap verene kaar sen bulmussun bile :KK1:
Canım sen mama veriyorum deme bence benim doktorum 2 saatte bir vermemi döyledî çünkü sütüm yetmiyor hele trk göğsümden hiç gelmiyor göğüs ucumda yok yani emememesi için her terslik var bende yarım saat cebelleşiyor sonrasında ağlıyor aranıyor mama veriyorum alıyor çok kötü bir duygu mamâ vermem psikolojik olarak kötüyüm varmı bdnim gibî olanlar destek olun lütfen:KK14:
Canim yazdiklarini okudum, cok uzuldum iinde bulundugum paikoljiye. Ben de bi kac gun oncesine kadar bebegime 1 ogun de olsa mama veriyorum, yetemiyorum, memeyi birakcak biberona aliscak diye diye kendimi yiyordum. Ama bu bi kisir dongu beden demesi. Cunku ben boyle deyip de sutum arysin diye ne duyuyosam yaptikca benim sutum azaldi ve gun icmde yaptigimiz mama takviyeleri artti. Sonra gorumcem sagolsun benimle konusti bi guzel. Cok ise yaradi cunku butun gun evde bebeginle basbasa olunca takacak bisey ariyosun. En kendine eziyet edebilecegin konu da emzirme problemi oluyo. BEn de canim sagolsun demeyi ogrendim. Ben elimeem geleni yaptim, Allah in takdiri napayim. Sen de kendini uzme. Ayrica bebek meme ucunu degil memeyi emer, biraz zorla, aglasa da alcak memeyi merak etme. Once aen sakin ol ki olaylar hepten dugum olmasin. Mama verirken de memeden mama uontemini denemeni tavsiye ediyorum. Ben sahsen 2 gindur o yontemle bebegimi doyiruyorum, gayet basarili oldu. Sen de dene. Aut gelmeyen gogsunle bile emzirebilirsin, belki meme dokusu uyariyi alinca sut uretimine baslar :KK34: canim hersey beyinde bitiyo, kafani rahatlat. Bebegine bak, saglikla kollarinda olmasindan daha buyuk nimet var mi? Keske emse ama emzireemiyosan da bunu kendine eziyet meselesi yapma. Sen vicdan yapip kendini huzursuz etmek icin hic bir sebebe sahip degilsin, elinden gelen fedakarligi yaptin. Sadece emzirerek anne olunmuyo, fedakarlik ve aevgi de anne olmak icin yeterli :KK66: yok mu sende bebegine duydugun sevgi??
Cnim uzulme. Yenidoganlarda gorulebiliyo. Zamanla kapaniyo :KK66:

Yumuranin sarisi, gitcek pipinin yarisi :KK1:
Simdidem gecmis olsun canim, insallah bebisin saglikla kurtulur koca erkek olur:)

Kızlar bebeğinde anal fissur ( makatta çatlak , yırtılma ) olan var mı?

♥ İdil Deniz ♥

Bizdede ayni sikinti var canim.bepantol anestol ve fito diye 3 merhemi karistirp popsunun deligine suruyoruz baya etkili oldu daha aglamiyo.dr 1 hafta kullan dedi.basta her alt actigimizda suruyodum giderek azalttim.ama bepantolu her acmada suruyorum.

Yok cancağızım yarın gideceğiz .
Bizde böyle bir sıkıntı var krem vermişti doktor işe yaramıyor.
2 gün önce geçti dedik yine aynı şekil var kızarıklık.
Kanadı kanayacak gibi :KK43:
Dışkı yaparken çok zorlanıyor, idrari da yakıyor sanırım.
Uyutuyorum belirli bir süreden sonra çığlık çığlığa uyanıyor.

♥ İdil Deniz ♥

Ben de sizin sıkıntıniz geçti diye sevinmiştim. Umarım yarin daha uygun bir tedaviye başlanır ve prensesin şifa bulur canım.

Onlar için yaptıkları/yapmaya çalıştıkları herşey zaten zor. Üzerine bir de rahatsızlık eklenince çok zor oluyor.

herkese günaydın. kızlar ne olur dua edin, sünnet olucaz bugün 11 de. Çok korkuyorum, kendimi rahatlatmak için şimdi reiki müzikleri açtım. Ama aklım sünnette. Tek rahatlatan lokal anestezi yapılacağı. Sonucu yazarım size.

herkese günaydın. kızlar ne olur dua edin, sünnet olucaz bugün 11 de. Çok korkuyorum, kendimi rahatlatmak için şimdi reiki müzikleri açtım. Ama aklım sünnette. Tek rahatlatan lokal anestezi yapılacağı. Sonucu yazarım size.

Günaydın hayırlı olsun.erken yaptırman iyi olmuş çabucak iyileşir.merak etme.

Şimdiden geçmiş olsun .bu sunnet olayi icin esinle ne tartistik doğumdan önce 3aylikken mi dogunca mi yaptirsak diye.gel gorki gerek kalmadi sünnetli doğdu bizim oglanl

Gunaydin herkese. Bazadan yazlik kiyafetlerin oldugu hurclar cikti, kisliklar yikanip kalkacak da nasil olcak vok merak ediyorum :KK43:

Canim bi asida bile odadan kacmis biri olarak seni anladigimi dusunuyorum. Ne duyebilirim ki, germe kendini. Hayirlisiyla saglikla atlatsin insallah oglusun.

Günaydın güzeller ve melekleri:KK70::KK70:

Arkadaşlar bebeğinizin yüzüne herhangi bir krem kullanıyor musunuz? Kerem'in yuzunde emzirirken ve kusma sonrası süt değen yerlerde kızarıklık ve kuruma var. Islak bezle silip kuruluyorum sonra da sebamed bebek yağı sürüyorum ama geçmedi henüz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Inşallah kolay geçer canım. Pasana da şimdiden hayırlı olsun. Darisi düğününe:KK70::KK70::KK70:

Şimdiden geçmiş olsun .bu sunnet olayi icin esinle ne tartistik doğumdan önce 3aylikken mi dogunca mi yaptirsak diye.gel gorki gerek kalmadi sünnetli doğdu bizim oglanl

Ne güzelmiş o oyle. Hayırlı olsun:KK70:

..............................

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın canım benim.
Sizinde başından beri böyle mi kakası?
Bizim kızın makatta çatlak var geçmişti yine olmuş.
Yarın çocuk Cerrahisine götüreceğim.
Ateşlenme de yapmaya başladı.
İshal mi artık demeye başladım.

♥ İdil Deniz ♥
Canım zeytinyağı sürmeyi dene her altını açtığında, bizde de çatlak vardı geçti şükür. Allah size de şifalar versin.

herkes nasıl bakalım. valla bız bugun yorgunluktan olduk 12 den sabah 4 e kadar uyumadı esımle bırlıkte bı o bı ben pestilimiz cıktı valla gaz ıcın kımyon verenler varmı 20 günlük benım oğlum verbılırmıyım aceba bugun ben kımyonlu sut ıctım belkı faydası olur dıye buarada sutunu sagan arkadaşlar neyle sağıyorsunuz

Canım ben kimyonu kendim alıyorum, kahvaltıdan sonra 1 çay kaşığı. Sütümü de laniosh marka cihazla sağıyorum memnunum.

Canım zaten bebeklerin çoğu kalbi delik doğuyor ve zamanla kapanıyor delik merak etme.Ciddi bir durum olsa zaten doktorun sizi bilgilendirirdi.Ben 30 yaşındayım bende de var üfürüm :) hiç endişe edilecek bir durum yok gönlünü ferah tut Allah dermansız dert vermesin.

..............................

Snowycim benim ufaklık fototerapi alırken gözüne bant yapıştırdılar ve cildi çok hassas olduğundan çıkarırken tahriş olmuştu, ben sarı kantaron yağı sürdüm ve cidden çok işe yaradı. Kimyasal içerikli bir krem ya da ilaç kullanmaktansa sarı kantaron yağını mutlaka dene derim.Zaten bir arkadaş doktorunun dikişlere sürmesi için de tavsiye ettiğini yazmıştı. Umarım işine yarar Allah şifa versin canım.

X