Gözün aydın canım, hayırlı olsun. Allah anali&babalı buyutmeyi de nasip etsin inşallah.
Belirgin bir sıkıntı fark etmedim gülüm. Prospektuse baktım senin için. Oldukça kabarık bir yan etki listesi varmis gerçekten. Ben ilacı vermeden önce gerekli mi diye çok araştırmıştım. Kendi doktoruma güveniyorum ve o kullanmamı önerdi. Dayım (doktor), Türkiye'de yaşadığımızı, güneş sikintisi olmadığı için ilaca gerek olmadığını söylemişti. Ama güneş eski güneş değil. Cilt kanseri tehlikesi var. Yenidogani hergün 15 dk doğrudan gün ışığına çıkartma fikri bana çok uçuk geliyor. Makale taradigimda, günlük verilen miktarın toksik etki oluşturacak kadar yüksek olmadığı ve bebeği rasitizme karşı korumada güvenle kullanılabileceği sonucu yoğunluk kazandı. Netice olarak ben kullanıyorum. Sen de doktorunu bilgilendirirsen, yan etkisi "daha az olacak" uygun bir ilaçla değiştirecektir.
Bu arada anneme sordum. 33 yıl önce de varmış bu d vitamini olayı. Bana veriyormus, mama verinceye kadar (mama alan bebeklerin ihtiyacı yok).