2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Günaydın hatunlar..
bi akraba tavsiyesi üzerine acı elma yağı denicem..
çok az bişey alıp bebeğin topuklarina msdsj yapiyomussun..
sabah aksam yapabilirsin dedi ama çok etkili B i yağ imiş o yuzden dikkatli kullanmak gerekiyomus..
umarım faydası olur çünkü minigim inanilmaz sancı çekiyo..
yüz üstü yatirdigim zaman poposuna iyice cekiyo bacaklarını..
inşallah şu yağ fayda eder kuzuma. .

Günaydın annisler uzun ve yorucu bir gecenin ardından gene sabah oldu
Valla gece gene bizim mesai vardı. Ağladı durdu ne gazmis masaj yaptım fön makinesini açtım öyle rahatladı. Bu fön makinesi iyi de insanda kafa beyin bırakmıyor böyle devam ederse yandık sizlerde durum nasıl gece biz gibi uyumadan çok herhalde

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gunaydin Anneler ve Bebisleri :) iyi pazarlar herkese. Evden sıkilanlara gezme, sutu az olanlara bol bol sut, uykusuz olanlara ve bana uyku, bebisi nedensiz aglaynlara, surekli kucakta kalanlara ve uyumayanlara da sabir dilerim :KK66:

Canim valla ben de bilmiyorum. Banyo suyuna corekotu, 40 tane pirinc ve altin atiyolarmis. Bi de son suyuna 40 defa elini batirip cikariyosun. Bebegin suyundan 1 tas da sen dokunuyosun. Bunlar benim sagdan soldan derlediklerim. Bi de 40. Gun dgl 39. Gun aksaminda yapiosun. 40inda da gidebilecegin en uzaga gitmen lazimmis, omru uzun olsun diye. Her yerin farkli bi uygulamasi var. Banyo sonunda 40 fincan suyu bebege ve kendine dokenler de var. İste kafana gore yap biseyler, donucta kirkini cikarmis oluyosun her turlu. Maksat adet yerini bulsun :KK66:

İnsallah gonlune gore bi bakici bilursun canim. Belki uykusuz kalma sebebin budur. Bol uykulu gun ve geceler diliyorum canim
Bugün için çok güzel dileklerde bulunmuşsunnn kabul olur inşallahhhh, bakalım bnde banyosunu yaptırırım öyle bşr yere felan gidemeyiz gidec,ek yerimizde yok zaten :) bakalım 40dan sonra akıllanacak mı :)
Bende mama veriyorum:KK5: uzulerek ama yspscsk bisi yok bizim elimizde degol sonucta hangi marka mama kullaniyorsunuz ben aptsmil ve dimilac donusumlu kullsniyorum doktorumuxun onerisiyle sizler ne kullaniyorsunuz:26:
Tatlım bn aptamil kullanıorum hiç değiştirmedim karışıkta vermiorum ama mama parası belimi bükmeye başladı :) 900 gr mama 1hafta olmadan bitio :KK43:

Maşallah, o zaman fizyolojiktir canım. Bir ton tahlil yaptılar demissin, karaciğer için de tahlil yaptılar mi, sonuçlar nasıl çıktı?

Snowycim karaciğer enzimlerine tiroid hormonlarına tam kan sayımına baktılar ve idrar testi istediler.Karaciger ve tiroid değerleri normal, tam kan tahlilinde neut düşük, lym yüksek ama ne anlama gelio bilmiyorum onun dışındaki değerler normal.Daha idrar tahlilini veremedik.Benim kan grubum 0 pozitif bebeğiminki B negatif acaba onla mı ilgili diorum ama yine de 1 ay oldu neden geçmedi ve çözümü ne olacak bilemiyorum :KK43:( Artık tahlil vermek de istemiyorum dün kuzumun eli mosmordu :KK43:(

Günaydın, keyifli pazarlar :KK70::KK70::KK70:

Eltim gelecek, heyecanla bekliyorum. Sizlerde keyifler güzeldir inşallah.

Teşekkürler canım. Babası gece götürdü analize, temiz çıktı şükür. Doktor arkadaşı arayacağım birazdan. Hala az da olsa devam ediyor. Nedenini nasilini soralim, öğrenelim.

Sen nasıl oldün, yaptın mi fefilifanin ayva çekirdeği tarifini?
Sevindim tahlil sonuclarinin temiz cikmasina canim :KK34:
Kuru mayayi ne yapıyorsun arkadaşım merak ettim bu kamp olayida neymiş onuda yazarsan sevinirim

KuruMaya derken M harfini yanlislikla buyuk yazmisim. Sutumun kurumasindan bahsediyorum :KK1: emzirme kampi diye yazarsan googla ayrintili bilgi bulursun canim. Genel olarak ortala 3 gun dunyadan elini etregini cekip sadece bebek emzirdigin ve uyudugun/uzandigin bi surec. Cok mantikli fakat uygulamasi cok zor oldu bizim icin. Kesinlikle yapmamam gerekn seyi yapip biberonla mama vermeye devam ettim :KK43:

Bugün için çok güzel dileklerde bulunmuşsunnn kabul olur inşallahhhh, bakalım bnde banyosunu yaptırırım öyle bşr yere felan gidemeyiz gidec,ek yerimizde yok zaten :) bakalım 40dan sonra akıllanacak mı :)

Tatlım bn aptamil kullanıorum hiç değiştirmedim karışıkta vermiorum ama mama parası belimi bükmeye başladı :) 900 gr mama 1hafta olmadan bitio :KK43:

Biz de 4 gozle 40 imizi bekliyoruz. Degisiklik olmazsa bize soyleme olur mu, umut fakirin ekmegi. Ekmegimizle oynama :KK52::KK52:

KuruMaya derken M harfini yanlislikla buyuk yazmisim. Sutumun kurumasindan bahsediyorum :KK1: emzirme kampi diye yazarsan googla ayrintili bilgi bulursun canim. Genel olarak ortala 3 gun dunyadan elini etregini cekip sadece bebek emzirdigin ve uyudugun/uzandigin bi surec. Cok mantikli fakat uygulamasi cok zor oldu bizim icin. Kesinlikle yapmamam gerekn seyi yapip biberonla mama vermeye devam ettim :KK43:

Canım mamaya

Günaydın, keyifli pazarlar :KK70::KK70::KK70:

Eltim gelecek, heyecanla bekliyorum. Sizlerde keyifler güzeldir inşallah.

Teşekkürler canım. Babası gece götürdü analize, temiz çıktı şükür. Doktor arkadaşı arayacağım birazdan. Hala az da olsa devam ediyor. Nedenini nasilini soralim, öğrenelim.

Sen nasıl oldün, yaptın mi fefilifanin ayva çekirdeği tarifini?

Çok şükür bişey çıkmamış.maşallah minik korsana.yaptım canım ayva çekirdeğini.emme aralarında toparlıyor ama emzirince yine aynı.ağlayarak emzirmeye başlayınca eşim dayanamadı.silikon göğüs ucu kullanmaya ikna etti beni.dün akşamdan beri kullanıyorum.garmastan krem de sürüyorum.toparlanmaya başladı.kullanmak istemedim göğüs ucunu ama sonra meme verirken duyduğum acıdan dolayı yaşadığım stresin de bebeğimi etkilediğini düşününce kullanmaya karar verdim.inşallah bebeğim sonradan mememi bırakmaz.pek bırakacak gibi durmuyor.başta istemedi göğüs ucunu ama süt gelince gayretle emmeye çalışıuor.anne sütüyle besliyorum en azından diye kendimi avutuyorum.inşallah geçer çabucak.göğüs ucuyla bile acı çekmeden emzirmek ne kadar keyifli.inşallah iyileşir de bebeğimle o keyfi sorunsuzca yaşarız.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kızlar gaz için rezene içiliyomuş ya,aldım şimdi ama rakı gibi kokuyo,nasıl içiyosunuz,koku için bişey koyuyo musunuz içine?

Anladım canım mamaya bu kadar takılmayın süt yoksa mecbur vereceksin benimkide öyle dolu dolu değil ama yetiyor işte
Günaydın annisler uzun ve yorucu bir gecenin ardından gene sabah oldu
Valla gece gene bizim mesai vardı. Ağladı durdu ne gazmis masaj yaptım fön makinesini açtım öyle rahatladı. Bu fön makinesi iyi de insanda kafa beyin bırakmıyor böyle devam ederse yandık sizlerde durum nasıl gece biz gibi uyumadan çok herhalde
Bizim nobetimiz gece 12 kadar gündüz tavşan uykusu 1 saat düzenli uyuduğu yok 40 dan beklentimde çok ilk kızım 2.ayı bittiğinde duzelmisti buda daha fena görünüyor sanki

Cnm 120 cc sencede çok değilmi suan onun 30 40 cc yemesi gerekir kaç kilo senin bebis tatlım

Bizim minnoş 4.400 teyzesi ...Doğum kilosu 3.440 ...

Aptamilin arkasında 90 diyor günde 7-8 defa diye ama bilemedim

Aslında keşke sütüm bol bol olsa da kaç cc diye düşünmeden anne sütü versem kana kana içse ...

Gazı da var ama mama vermeden skinleşmiyor ...Bazen 30 da yediği oluyor ama 60 lığın üstüne :KK37: Maşallah yesin tabiii de işte insanın kafasına takılıyor daha midesi küçücük diye

kizlar giremiyom malum pek malum oğlum tum zamanimi aliyo.allahtan hala annemdeyiz.annemin destegi ile gunlerim guzel geciyo.ama geceleri tek ben bakiyom annem uykusuzluga dayanamiyo.eşim cok sikildi eve gidelim diyo ana cesaret edemiyorum.kisa bi zaman sonra annem evi tadilata giriyo mecbur evimize gidecez bakalim yapabilcezmi.burda cok iyiyim aslinda bebek uyudugu zaman disari cikiyoruz esimle az nefes aliyorum.ama evimide cok ozledim.evdede kv destek olur galiba olmadi anneme geri geliriz.işe baslayinca zaten buraya tasinacaz.keske evim annemle ayni mahallede olsa.buralardan ev almayi dusunuyoz ama araba aldik onun oduyoz.

Oglumun uykusu yemesi hic bisesinde duzen yok.ne zaman uyudugu belli degil.insallah bi duzene gireriz.ben aptal gibiyim ne zaman uyuyom ne zaman uyaniyom belli degil.gecem gunduzum birbirine girdi.
Yalanci memeyi emmiyo oglum.meme emmedende uyumuyo Mahvoluyorun saatlerce emiyo oğlum sonra fazla geliyi gaz yapiyo kusuyo uykudan uyaniyo.sonra gene emmek istiyo başa Donuyoz.dun gece 2 de uyudu.bir bebek 5 6 saat uyumadan dururmu.memelerim iyilesmek bilmiyo vucudum pes etmek uzere sirtim belin heryanim agriyo.ama oğlum icin herseye katlaniyorum.rabbim bana dayanma gucu versin.yalanci memeyi bi alsa rahat etcem.3 cesit emzik aldin hic birini sevmedi.tavsiye edeceginiz emzik varmi?

Rabbim tum annelere bebeklerinin sagligi icin

saglik ve dayanma gucu versin.

Hepimizin sorunlari ayni,uykusuzluk ,yorgunluk,depresyon,vs..Allah yardimcimiz olsun.ben de kendimi cok yorgun,bitap hissediyorum.ne zamsn eski gunlerimize donucez.hayatimi bu kadar degistirecegini tahmin etmemistim.allah tan yakinimizdan birileri yanimizda.yoksa yemek temizlik yapcak hic dermanim yok 17 gun oldu ama hala kendim tam toparlanamadim .gogus agrilari beni cok yoruyor.kendimi kasmaktan bacaklarima kramp giriyor.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor,ben de esimi hep yanimda olsun istiyorum onunla gezmeyi,dolasmayi,haftasonlari geç saatte kalkmayi ozledim.

Saygı değer taze anne arkadaşlarım ♥ nasılsınız?
:)

Şu 40 mevzusu yedi bitirdi beni...
Bu akşam kuzenimin asker eğlencesi var.
Ona bile gidemiyorum :)
Gel 19 Mayıs gelll.

♥ İdil Deniz ♥

Kızlar gaz için rezene içiliyomuş ya,aldım şimdi ama rakı gibi kokuyo,nasıl içiyosunuz,koku için bişey koyuyo musunuz içine?
Canim valla raki niyetine iciyorum ben :KK52::KK52: maalesef o koku gecmiyo ama limonla deneyebilirsin. Bide ilik icersen daha az kokuyo bence.
Anladım canım mamaya bu kadar takılmayın süt yoksa mecbur vereceksin benimkide öyle dolu dolu değil ama yetiyor işte

Masallah canim. Allah arttirsin, mama kullanmazsin insallah 6 ay boyunca. Gerekince mecbur tabi ama kabullenmesi biraz zor.
Hepimizin sorunlari ayni,uykusuzluk ,yorgunluk,depresyon,vs..Allah yardimcimiz olsun.ben de kendimi cok yorgun,bitap hissediyorum.ne zamsn eski gunlerimize donucez.hayatimi bu kadar degistirecegini tahmin etmemistim.allah tan yakinimizdan birileri yanimizda.yoksa yemek temizlik yapcak hic dermanim yok 17 gun oldu ama hala kendim tam toparlanamadim .gogus agrilari beni cok yoruyor.kendimi kasmaktan bacaklarima kramp giriyor.
İnsan kendini cok yanliz hissediyor,ben de esimi hep yanimda olsun istiyorum onunla gezmeyi,dolasmayi,haftasonlari geç saatte kalkmayi ozledim.
Canim annem 15. Gunumuzde gitti. 20 gundur oylr böyle yemek yapiyoruz, iki haftadir ev temizliginr gelen bayan hasta oldugu icin temizligi bile yapiyoruz. Hatta misafire hazirlanip kalabalik misafir bile agirliyoruz. Deme o ki, yaninda yardimci birilieri oldugu icin cok sanslisin ama olmasaydi da basinin caresine bakardin merak etme :KK34: hayatlarimiz alt ust oldu, bidaha eskisi gibi olmayacak hayatin tadi, daha guzel olacak :) Allah evlatlarimizin yoklugunu gostermesin.
Saygı değer taze anne arkadaşlarım ♥ nasılsınız?
:)

Şu 40 mevzusu yedi bitirdi beni...
Bu akşam kuzenimin asker eğlencesi var.
Ona bile gidemiyorum :)
Gel 19 Mayıs gelll.

♥ İdil Deniz ♥
Bir daha hic bisey eskisi gibi olmayacaaaaakkk, niihhahahahaa :). Yasasin kotuluk :p

Doğumdan sonra bir sure nete göremedim tabi benim yaramaz yüzunden.girincede bir nebzede olsada düzeldi psikolojim baktim herkeste genel sorun benim yasadiklarim yalniz değilim dedim .
.6ay once ablam dogum yapti dünyalar güzeli bir kizimiz var allah bagislasin çok güleç bir bebekti ablam emzirir sonra onunla konuşur beşiği koyardik uyurdu banyo saatlerimiz keyifti bakinir güler suda olmaktan hoslanirdi.altini değiştirirken deymeyin keyfine gulucukler atardi hem de daha ayi dolmadan tabi ablam acisindan yine gece emzirmeye uyanma uykusuzluk falan vardi elbette ama kizimin gülen yüzü dunyayi unuttururdu.bende bunlara kandim benim minik ogludumda öyle olacak sandim.
Maalesef olmadi tabi allah saglik versin başka derdimiz olmasin ne sorunları olanlar var cevremde bunada şükür.banyo yapmak alt açmak kriz ağlamaktan yoruluyor.kaslar hep catik dünyaya geldiğine pişman gibi.gecen sahile cikartim arsbasina koydum 10adim gittik başladı ağlamaya ama nasil deli gibi hemen aldim kucagima yanagima yasladim burdayim annecim yanindayim dedim aniden uyudu anlamis gibiydi inanamadim .üzüldüm o an bizlere muhtaç dünyaya tamamen yabancı alisacak inşallah.
Dun 1ayimizi doldurduk.yani uykusuz yorgun bakimsizca gecen 1ay dahada devami olacak gibi ama sanirim alistim artik günler rutin.sabah 10-14 arasi uyku yok oyun dans ağlama gaz sancimiz sonrasında yorgun düşüp 2saatlik uyku sonra emisme falan evde gezinme derken aksam 6 oluyor babamiz geliyor o arada 1saatlik uykumuz daha var aksam allah kerim bazen uyku var yoksa da 10-12 arazi ağlama nöbeti .babamiz kucakliyor hop hop gezdiriyor masaj falan yapıyoruz gazlar uzaklasinca rahatiz gece bazen 1;5 bazen daha uzun belli olmuyor uykumuz var .ilk zamanlar hic uyumuyordu.
Aslında dusunuyorumda beni yoran sadece bunlar değildi rahat birakilmadikki .KV normalde sakin sessiz etkiye sutluye karismaz çok kibar bir hanimdir sağolsun ama bu donemde beni çileden cikardi.
KVmin bbucocuk doymuyor demesi ve beni deli etmesi -uzun sure emdikten sonra agladiginda ay doymadi deyip emzir die bebegi bana tutusturmasi sonra bebegimin fszla emmekten kusmasi benim kustuktan sonra belli bir saat meme vermemem ustune zalim anne olarak nitelendirilmem .duran çocuğa ay bu uykuya dalarken meme istiyor deyip emziği agzina tikmasi ve bebeğimi dahada aglatmasi ardindanda susmayinca kucagima emzir AC bu DİE tutusturmasi .çocuğu üşür bu deyip kat kat sarması .bebegimin ani kusmasinda yada benzeri garip sesler cikariyo bazen telaslanmasi beni sakinlestirecegine ben onu sakinlestiriyorum birde bisi olmaz anne korkma bebek bu fslan die.gelen misafirlerin sabahtan aksama kadar oturmasi hizmet beklemesi bebeğinin gündüz uyuduğu nadir zamanlarda dinlenecegim derken misafirlerin yanina gitmem gerekmesi gerçi hoşgeldiniz deyip odama geciyordum ama ondada KV min ayip oldu otursaydin biraz demesi vsssss..... Allahtan öyle cekinmem yok ne dusunuyorsam o an söylerim bide içime atsam ne olurum bilmem
Bununla beraber doğum sonraki kalan faxlalik 7 kilom .doğum dikislerim 1ay oldu hala hafif yanma oluyor .sanirim emxirirken devamlı oturmaktan anal fissurumde yeniden bas gösterdi
Allahtan annem yanimda destek oluyor bana allah basimdan eksin etmesin.kesimde ayni şekilde yardimci.
Allahin izniyle artik bebegimle günleri başbaşa geciriyorum daha iyiyiz gibi .
Umarim bu zor xamanlari hepimiz cabuk atlatiriz .
Bende esimle gezdigim disari ciktigim cuma aksami keyiflerimizi özledim ama sanirim uzun bir sure ara verdik tüm bunlara allah hepimize sabir ve kolaylık versin.

Daha 1 aylık olmadı benim junior esmer 4. Paket beze geçtik :))
Her altını degistirmem de farklı bir vukuat :))
Bi siciyo, bi isiyo elime etrafa :KK70:
Çekeceğim var bu kızdan ♥

♥ İdil Deniz ♥

Canim valla raki niyetine iciyorum ben :KK52::KK52: maalesef o koku gecmiyo ama limonla deneyebilirsin. Bide ilik icersen daha az kokuyo bence.

Masallah canim. Allah arttirsin, mama kullanmazsin insallah 6 ay boyunca. Gerekince mecbur tabi ama kabullenmesi biraz zor.

Canim annem 15. Gunumuzde gitti. 20 gundur oylr böyle yemek yapiyoruz, iki haftadir ev temizliginr gelen bayan hasta oldugu icin temizligi bile yapiyoruz. Hatta misafire hazirlanip kalabalik misafir bile agirliyoruz. Deme o ki, yaninda yardimci birilieri oldugu icin cok sanslisin ama olmasaydi da basinin caresine bakardin merak etme :KK34: hayatlarimiz alt ust oldu, bidaha eskisi gibi olmayacak hayatin tadi, daha guzel olacak :) Allah evlatlarimizin yoklugunu gostermesin.

Bir daha hic bisey eskisi gibi olmayacaaaaakkk, niihhahahahaa :). Yasasin kotuluk :p

Ateşe Körükle gelme bacim :KK70:
Patliyorum evde resmen.
Film kalmadı izleyecek.

Eşimi arıyorum orda burda arkadaşlarıyla tavla falan oynuyor, kardeşleriyle Karaoke yapıyor.
Rüya evde otursun çocuk baksın :KK70:
Ne güzel dünya.
Yaşayana tabi.

♥ İdil Deniz ♥

Dişim agiriyor sinirlerim gerildi kız sabahtan uyumadi uykum var diğer kızım ilgi bekliyor yemek yapmam gerek dışarı çıkmayı özledim

Günümüz aynı doğum için şafak sayarken şimdide 40 için sayıyorum gelsin 19 mayıs umdugumuz gibi olur inşallah

X