2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Bugün asiya gittik .gitmeden temizlendikten karnimizi iyice doyurduk benimki çok yaramaz yandim diyordum ama sadece iğnebatarken agladi okadar.ebe ateş yapmaz korkma dedi sabah domuzda olduk gayet sakiniz.
Bu arada 3600 dük hastane cikisi 4800 olumsuz 50 cm sende 53 cm.doymuyor bu çocuk diyenlere kapak olsun artik maasallahimiz var çok mutlu oldum çünkü benimkide sürekli aglamakli sürekli araniyo içim rahat etti hersey yolunda demekki .
Bu arada benim oğlan sürekli arandigi için emzik denemistim ama almamisti dun demedim aldi tabi bi sure sonra bizi gelmeyince atti alisacak gibi ne yspsam bilmiyorum ya.uykuya dalarken vereyim diyorum dalincada alirim ama bu sefer onu emicem DİE dalmio uykuya
Çok kararsizim alistirsam mi yoksa bir aksam mi

Masallah bebisine canim.sutun yarasin minigine..ben de verme taraftari degildim ama ,biz annelere cok yarari olacagi kesin.bir anda aglayip durmak bilmiyorlar,emzige alistirsak rahat olacak gibi.benim ki de cok zor aliyor.ittiriyor,insallah alisir .yoksa hep meme hep neme ,bayilcam.hele bugun,fena yoruldum.agridsn seme seme dolasiyorum evde.uyanicak emzircem diye korkuyorum,bu agri cok zormus.bi de gazi olunca cektire cektire ,alip birakmiyor mu ,ter bosaniyor ustumden acidan kivraniyorum.gecmedi hala su goguslerim.kolumu kakdircak dermanim kalmadi artik. aglamak surekli aglamak geluyor icimdem

İyice sessizleşti yine burası =)
Sanırım çoğu kişi geceden kalma şimdi sızmış bir yere uyuyordur :KK76:

Masallah bebisine canim.sutun yarasin minigine..ben de verme taraftari degildim ama ,biz annelere cok yarari olacagi kesin.bir anda aglayip durmak bilmiyorlar,emzige alistirsak rahat olacak gibi.benim ki de cok zor aliyor.ittiriyor,insallah alisir .yoksa hep meme hep neme ,bayilcam.hele bugun,fena yoruldum.agridsn seme seme dolasiyorum evde.uyanicak emzircem diye korkuyorum,bu agri cok zormus.bi de gazi olunca cektire cektire ,alip birakmiyor mu ,ter bosaniyor ustumden acidan kivraniyorum.gecmedi hala su goguslerim.kolumu kakdircak dermanim kalmadi artik. aglamak surekli aglamak geluyor icimdem

Geçecek canım hepsi. Inşallah en kısa sürede ağrı sizi olmadan emzirmek nasip olur sana da.

Sen bugün hangi filmleri izledin canım? :KK70:

Gelen giden misafirden firsat yokki uyuyalim biz geceden kalmalar
Bu arada asinin içeriği ne acaba ilk defa em uyu em uyu yapiyoruz bugün .o kadar derin uyuyorki arada nefesini dinliyorum allah allah ateş yapacak DİE beklerken olana bak

Çok sağol canım.
Sen hangisinden kullaniyordun?

♥ İdil Deniz ♥
Ben klasik neko almistim. Ama su an killanamiyorum. Kizim uyursa anca. Pek pratik degil. Baba sling siparisi de verdim :KK52: indirimi gorunce dayanamadim. Kocam duymasin :KK1: geldiginde istersen urunleri karsilastirip yazarim :KK34:
Bu pazar Anneler günü:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Eveeeett. Anne olarak ilk anneler gunumuz. Ben de cok heyecanliyim :KK16:
Herkese merhaba,
Birtürlü girip foruma birşeyler sormaya vaktim olmadı. Sizlerle bir deneyimimi paylaşayım, arkadaşlar benim 9 nisanda doğumum oldu. Oğlum yaklaşık bir aylık, çok güzel emiyordu, bir memede 30 dk kalıyordu artık meme uçlarım çok hassasslaşmıştı, bazen saat başı emziriyordum, ilk iki hafta 400 gr a yakın verdi, sonra geri aldı. Ancak yaklaşık 25 günükken doktora gttiğimizde 3450 gr olması gerekirken bizimkinin daha 2800 olduğunu öğrendim. 2 gün boyunca sürekli ağlıyordu, açlığı aklımıza getirmiştik ama emin olamıyordum, çünkü 30 dk emdikten sonra mememi sıkınca gene süt geliyordu. Tabi süt sağma makinesini de denedim bir-iki kere toplam 20 cc anca geldi. O zaman bir şüphe oldu. Dr sonunda sütümün olduğunu, ama yetersiz olduğunu söyledi, bu ağlamaların büyük kısmının koikten falan değil de açlıktan olduğunu söyledi. Kulaklarıma inanamadım, mama vermeye bir türlü yanaşmamıştım , ama dr beni ikna etti, bu sadece anne sütünü desteklemek için bir takviye, gene anne sütüne ve emzirmeye devam. Kesinlikle suçluluk duymuyorum mamaya başladığım için. Sizlere tavsyem eğer sadece anne sütü veriyorsanız, çocuklarınız kilo almıyorsa ya da alması grekenden az alıyrosa ya da sebepsiz ağlıyor, sürekli birşeyleri emmek istiyorsa aç olabileceğini ve sütünüzün yetersiz olabileceğini düşünün. Ben biraz geç kaldım, kaldı ki ben sağlıkçıyım. Ama görüyorsunuz ki mum dibini aydınlatmıyor. Çocuğumda bir sorun var diyordum, tüm sakinleştirme yöntemlerni deniyordum artık ağlamasın diye, beyaz gürültü, zinco damla, kucağa alma, hafif sallama, yana çevirme, klasik müzik ve ninni dinletme, emzik verme, hiçbiri uzun süreli etki etmedi, gece saat başı uyanıyordu, açmış çocuğum meğersem. Doymuyormuş:KK43:

Bunu paylaştıktan sonra size ben de birşeyler sormak istiyorum: Benim bebeğimin göbeği geç düştü, 17 günlüktü, ama orta kısmında hafif akıntılı bir doku oluştu, meğersem orada da granülleşme olmuş, bugün dr gümüş nitrat kalemi ile yakacak. Bunu yaptıran oldu mu aranızda merak ettim? Bir sakıncası oluyor mu? Biraz endişeliyim dr çok basit bir işlem dedi ama gene de sizlere de sormak istedim. Beni de aranıza katın arkadaşlar daha sık gireceğim foruma artık. Çünkü şükür ve nazar değmesin inşallah uyuyor artık karnı doyduktan sonra. Herkese selamlar...

Hosgeldin canim. Hayirli olsun bebegin:emir_bebek::nazar: biz de mama kullaniyoruz maalesef. Gun icinde sorun yasiyoruz. Bebeklerimiz saglikla buyusun de naapalim besinlerinin uarisini mama olustursun.

Gumus nitratla yaktirma islemi rahatsizlik vermiyomus. Endise etme :KK34:

Selaaaaammm :)
Giremedim foruma uzun zmndir hepiniz aklimdaydiniz ama canlar
Sariligimiz yukseldi isik tedavisi almadik ama degerimiz sinira yakinmis

Gözün aydın canım.allah analı babalı büyütsün.huzurlu,mutlu bir bebek olsun inşallah.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Gunaydin guzeller. Bugun isitme testimiz var, hayirlisi:18:

Canim oncelikle uzulme. Bebegin surekli emdigi icin de goguslerin dolmaya vakit bulamamis olabilir, ondan azdir belki. Benim kizim da ayni sekilde doymak istiyo. Cekince aksin bol vol istiyo. Gelmeyince de agliyo, mecbur veriyoruz msma. Promalt icrcekler var, netten siparis verebilirsin. Kullanmadim ama etkiliymis baya. Sen yine de emzirmeye devam et, kendini yorma. BİRak ev koksun, sen dinlen, bebegine odaklan, stresten uzak dur. Olmuyosa da olmaz, hic uzme kendini. Annem beni 1 ay bile emzurmemis. Sonra inek sutu ve pirinc unuyla beslenmusiz. Gayet saglikliyix :KK66: simdili mamalar anne sutune cok yakin, immun sistemi destekleyici nitelikte. hasta olmaz bebegin sen merak etme :KK66:

Bildik biz onu :) seni goremeyince :KK66:hayirrli olsun, saglikla buyut brbegini :)

Mavişş gözün aydın,aklım sendeydi,çok sevindim,sağlıkla büyüsün:nazar::nazar:

Gözün aydın canım sağlıkla güle güle büyüt bebeğini :)

gözün aydın bebeğini sağlıkla büyüt

Canım senin de dediğin gibi moral çok önemli. Yok diye vermemezlik etme. Inşallah yeniden gelir. Istirahat çok önemli. Bir yardimci bulabildin mi? Bu arada nasıl oldu yavrun, kusma sorunu azaldı mi?

Gözün aydın canım, hayırlı olsun. Allah anali&babalı buyutmeyi de nasip etsin inşallah.

Canım sen başta ' hasar' gördüğün için, iyileşmen vakit alıyor sanirim. Bariz çatlak için arkadaşlar farklı krem onermislerdi. Umarım onunla daha iyi sonuç alırsın.

Güzel haberlerle gel gulum.

Maşallah.

Maşallah tosununa:KK70:

3-6 haftalar arası normal kabul ediliyor canım. Geçer zamanla.
Cok tesekkur ederim kizlar :) :)

Kizlar ben goguslerim morarmis gibi agriyo :KK43: acep neden ola ki??

Sertleşme de varsa, uzun süreli emzirmedigimde oluyor bana. Sıcak su iyi geliyor canım. Sonra da bebeği emziriyorum, boşalıyor ve rahatlıyor.

Selaaaaammm :)
Giremedim foruma uzun zmndir hepiniz aklimdaydiniz ama canlar
Sariligimiz yukseldi isik tedavisi almadik ama degerimiz sinira yakinmis

Geçmiş olsun canım. Bol bol emsin kuzun, tez vakitte düzelir inşallah.

Bizim banyomuz hep çığlık çığlığa biraz önce yaptırdım inşallah uyur sizinkiler sanırım ağlamıyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Canim benim bebek kuvetinin icine yerleştirdiğim sevi bebenin ici minik yuvarlak kopukle dolu filesini kullanıyorum.Filenin üstüne kullandığı penye battaniyesini koyup yatirmadan hen once banyo suyundan döküp işitir bebegi yatırıyorum babası ellerini tutuyor boşlukta hissetmedin diye once hafifçe ayaklarına su döküyoruz bem elimle minik minik gövdesini islatiyorum suyun sıcaklığına alisinca banyo süngeri ile once ayaklarını sonra gövdesini sonra kukusunu kopukluuorum buarada babası hep su dokuyor usumesine izin vermiyoruz sonra ben yüz ustu kollarının altından koluma alıyorum kulaklarını tutuyorum saclarını yıkıyoruz sonra sırtını sonra tekrar su bitti gitti... En basta biraz şaşırıyor mikirdiyor sonra hiç ağlamıyor.Sen de birden aktarma suyu kafasını sonlara bırak once ayaklarından başla insallah fikir verebilmisimdir senin de bebegin huzurla banyo yapar :KK66:

Herkese merhaba,
Birtürlü girip foruma birşeyler sormaya vaktim olmadı. Sizlerle bir deneyimimi paylaşayım, arkadaşlar benim 9 nisanda doğumum oldu. Oğlum yaklaşık bir aylık, çok güzel emiyordu, bir memede 30 dk kalıyordu artık meme uçlarım çok hassasslaşmıştı, bazen saat başı emziriyordum, ilk iki hafta 400 gr a yakın verdi, sonra geri aldı. Ancak yaklaşık 25 günükken doktora gttiğimizde 3450 gr olması gerekirken bizimkinin daha 2800 olduğunu öğrendim. 2 gün boyunca sürekli ağlıyordu, açlığı aklımıza getirmiştik ama emin olamıyordum, çünkü 30 dk emdikten sonra mememi sıkınca gene süt geliyordu. Tabi süt sağma makinesini de denedim bir-iki kere toplam 20 cc anca geldi. O zaman bir şüphe oldu. Dr sonunda sütümün olduğunu, ama yetersiz olduğunu söyledi, bu ağlamaların büyük kısmının koikten falan değil de açlıktan olduğunu söyledi. Kulaklarıma inanamadım, mama vermeye bir türlü yanaşmamıştım , ama dr beni ikna etti, bu sadece anne sütünü desteklemek için bir takviye, gene anne sütüne ve emzirmeye devam. Kesinlikle suçluluk duymuyorum mamaya başladığım için. Sizlere tavsyem eğer sadece anne sütü veriyorsanız, çocuklarınız kilo almıyorsa ya da alması grekenden az alıyrosa ya da sebepsiz ağlıyor, sürekli birşeyleri emmek istiyorsa aç olabileceğini ve sütünüzün yetersiz olabileceğini düşünün. Ben biraz geç kaldım, kaldı ki ben sağlıkçıyım. Ama görüyorsunuz ki mum dibini aydınlatmıyor. Çocuğumda bir sorun var diyordum, tüm sakinleştirme yöntemlerni deniyordum artık ağlamasın diye, beyaz gürültü, zinco damla, kucağa alma, hafif sallama, yana çevirme, klasik müzik ve ninni dinletme, emzik verme, hiçbiri uzun süreli etki etmedi, gece saat başı uyanıyordu, açmış çocuğum meğersem. Doymuyormuş:KK43:

Bunu paylaştıktan sonra size ben de birşeyler sormak istiyorum: Benim bebeğimin göbeği geç düştü, 17 günlüktü, ama orta kısmında hafif akıntılı bir doku oluştu, meğersem orada da granülleşme olmuş, bugün dr gümüş nitrat kalemi ile yakacak. Bunu yaptıran oldu mu aranızda merak ettim? Bir sakıncası oluyor mu? Biraz endişeliyim dr çok basit bir işlem dedi ama gene de sizlere de sormak istedim. Beni de aranıza katın arkadaşlar daha sık gireceğim foruma artık. Çünkü şükür ve nazar değmesin inşallah uyuyor artık karnı doyduktan sonra. Herkese selamlar...
Canım venim bebeğimde de 3 kez sızıntı seklinde kanama oldu doktor kalem gibi bir çubuğun ucunda abla benzeyen gümüş nitrat ile gobek deliğini güzelce mühürledi benim bebegim de ağlamadı cok kolay bir işlem h mikropları öldürüyormuş hem de akıntıya neden olan minik kılcal damarları kapatıyormuş bir de k vitamini vurdular bacağından o gündem beri Allah a şükür hiç kanama olmadı sen de akıntıya dikkat et sakın ihmal etmeyin acil şifalar

Hayırlı olsun canım benim :))
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.

♥ İdil Deniz ♥

kizlar merhaba internetim yoktu bayagı oldu yazamadım bebiş uyurken yazayım dedim gecmışi okuyamadım dogum yapan anneler hayırlı olsun mavisim sana da hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün

Biz geçtik canım, 3 paket yenidoğan kullandık ve 2 numaraya geçtik. Aralarındaki fark yok denecek kadar az zaten. Biz kendimizi büyümüş hissedelim diye geçtik:KK9:

Aynı huy bizdede var teyzesi. Ama benim oglusum karnı pek aç olmamasına rağmen emesi geldiğinde, ve normal emmelerinin sonlarinda yanı doymaya başladığında yapıyor aynı hareketleri. Başlarda ne yapacagimi bilemiyordum, mememden alsamda memeyi versemde deli gibi ağlıyordu. Şimdi o haldeyken hafif üzerine egilip memeyi ağzına dolduruyorum susuyor. Ama bi taraftan da doymuyor mu acaba d

Benim oglusumda da var o minik sivillerden. Doktorumuz toksik eritem olduğunu söyledi. Kuru çiltlerde daha çok olurmus, bebe yağı sürmemi söyledi yüzüne. Bugün 38.günümüz, hala tam geçmedi ama baya azaldı..

Maviscim senin ve tüm yeni doğum yapan arkadaslarimin gözü aydın. Sağlıkla huzurla büyütün evlatlarinizi .[/QUOTE
Cok tesekkurler kizlar :) :)

Kizlar bu ara oğlum uykusunda ciğlik atmaya basladi.sonra gene uyuyo.annem ruya goruyodur diyo.

Meme uclarim iyilesmek bilmiyo cok sikintidayim.oglumda cok deli emiyo harap oldum acidan sizidan.dus alirken su degdimi yaniyolar napcam bilmiyom.avent kalkan aldim biraz iyi gibi ama emince gene ayni oluyo.

Canim benim bebek kuvetinin icine yerleştirdiğim sevi bebenin ici minik yuvarlak kopukle dolu filesini kullanıyorum.Filenin üstüne kullandığı penye battaniyesini koyup yatirmadan hen once banyo suyundan döküp işitir bebegi yatırıyorum babası ellerini tutuyor boşlukta hissetmedin diye once hafifçe ayaklarına su döküyoruz bem elimle minik minik gövdesini islatiyorum suyun sıcaklığına alisinca banyo süngeri ile once ayaklarını sonra gövdesini sonra kukusunu kopukluuorum buarada babası hep su dokuyor usumesine izin vermiyoruz sonra ben yüz ustu kollarının altından koluma alıyorum kulaklarını tutuyorum saclarını yıkıyoruz sonra sırtını sonra tekrar su bitti gitti... En basta biraz şaşırıyor mikirdiyor sonra hiç ağlamıyor.Sen de birden aktarma suyu kafasını sonlara bırak once ayaklarından başla insallah fikir verebilmisimdir senin de bebegin huzurla banyo yapar :KK66:

Canım venim bebeğimde de 3 kez sızıntı seklinde kanama oldu doktor kalem gibi bir çubuğun ucunda abla benzeyen gümüş nitrat ile gobek deliğini güzelce mühürledi benim bebegim de ağlamadı cok kolay bir işlem h mikropları öldürüyormuş hem de akıntıya neden olan minik kılcal damarları kapatıyormuş bir de k vitamini vurdular bacağından o gündem beri Allah a şükür hiç kanama olmadı sen de akıntıya dikkat et sakın ihmal etmeyin acil şifalar

Canım bende kuvvetinde yikiyorum önce ayaklaardından başlıyorum vücuduna sonra elime alıyorum arkasını kopukluyorum elime aldığımda susuyor en son başına ve kulak arkası benim kiz suyu sevmiyor ablasına çekmedi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kizlar bu ara oğlum uykusunda ciğlik atmaya basladi.sonra gene uyuyo.annem ruya goruyodur diyo.

Meme uclarim iyilesmek bilmiyo cok sikintidayim.oglumda cok deli emiyo harap oldum acidan sizidan.dus alirken su degdimi yaniyolar napcam bilmiyom.avent kalkan aldim biraz iyi gibi ama emince gene ayni oluyo.

Geçmiş olsun canım. Kalkanı kullanmaya devam et, giderek düzelecek.

Benim yaramaz da bazen güler bazen ağlar. Şöyle sessiz sakin yattıgi vaki degil:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ben de bir eylül annesiyim.rica etsem grubuma katılır mısınız ? teşekkür ederim.bebek ihtiyaçları üzerine .facebookta minik giysin olarak aratabilirsiniz

biz hala aynıyız kızlar anlamadım ki emiyor doymadı ondan durmuyor desem kusuyor ee kustuguna gore doymus dıyorum karnıda şiş
uykusunda ıkınma sesleri cıkarıyot sanırım gaz doktora goturecegım
sız gaz için damla kullandınızmı :KK31:
uykusuzluktan yıgılıp kalacagım :2:

X