2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
Merhaba arkadaşlar biz hastahaneden çıktık şükür evde kalsiyum ekliyorum mamalarına ...
Ama gece uykuları nasıl tatlıymışşşşşş onu anladım ...Bizimki gece hayatına düşkün sanırım ...Gece en tatlı uykuda böyle 2 gibi bir huzursuzlanıyor ondan sonrası hep bölük pörçük uyku ...
Böyle kaplumbağ gibi oluyor toparlanıyor , kızarıyor , ağlıyor , yüzer gibi hareketler yapıyor ...
Diyorum ki ya gazdan yada kaka yapmaya çalışıyor ama ben de başlıyorum ağlamaya ...
Hatta belki size gaddarca gelecek ama pişman gibi bile oluyorum,hayatım bitti , acaba acele mi ettm bebek sahibi olmakta bile diyorum :KK43:(( ...Sonra suçluluk duyuyorum ...Ama annelik gerçekten çooooooook zor kızlar ...Gece bayıldım bayılıcam uykusuzluktan bacağımda derman yok babası işe gidecek uyuyor yan odada ben daha kırkım çıkmadan oğlumla tek başıma cebelleşiyorum resmen ...
İnşallah bir düzene gireriz hep beraber ...

Bi de bizim ki hastahanede yattığı için meme emme isteği de çok azaldı ...Feryat figan zorla tutturuyorum sonra iki ,üç fırt çekip uyuyor ...

Nasılllllllllllllllllllllllll tatlı bir şeymiş bu uykuuuuuuuuuuuuuuuu arkadaşlar ya bazen imdaaaaaaaaaaaat diye bağırasım geliyor ...Bazen de bir tepkisiyle canımın içine sokmak istiyorum ...
Ama ben ciddi anlamda lohusa depresyonu yaşadım ve yaşıyorum canlar ...
Bilmiyorum benim kadar depresyona meyili olan yoktur herhalde sabah ve öğlen kayınvalidem geliyor bazı günler ama geceleri tek başına çok zor ...
Geceleri sel oluyor valla gözyaşlarım bazen yok olsam şuanda dediğim oluyor
Ama geçeçek inşallah şuan bize çok muhtaçlar sanırım bu çok büyük sorumluluk yüklüyor...Herkes sevip gidiyor ama bütün sorumluluk sizde ...
İçinizi karartmamışımdır inşallah ...
Yine de çok şükür tabiii her şeye ...
Bakalım düzene gireceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorummmmmmmm:KK31:

canım gözün aydın doğum yapmışsın Allah sağlıklı hayırlı ömürler nasip etsin, analı babalı büyütsün..
neler yaşadın hastaneden doktordan memnun kaldın mı?
hastanede kalmış galiba bebeğin sebebi ne peki cnm?

Gunaydin anneler. Dun yine kalabalik bi misafir gurubumuz vardi :) yine aksam kizimla savas yasadik ve yine bineronla mama verdim :KK43: bugunden itibaren meme kampindayim. Kizlar bi sorum olvak. Bebeginiz emerken cik cik diye damak saklatiyo mu? Hani biseye kizdigimizda "cik cik cik, cok ayip..." Gibi cunlmlelerdeki o cik cik Sesinden bahsediyorum. Bebegimi dogru teknikle emziremiyor muyum aceba gibi deli sorulr kafamda :KK43:

Canım o ses çocuğun hava yuttuğunun göstergesi diye biliyorum.öyle ses çıkmamalı.bebeği tam sana doğru çevir.göbek göbeğe diyorlar.kahverengi kısmı tamamen ya da büyük kısmı ağızda kalacak şekilde memeyi ver.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

klasik dediğin bizim için olan,orda kucağında yıkıyosun sanırım değil mi?

Yok cnm bebek küveti.. İçine de file aldım.. filenin içi köpük ( strafor ) dolu.. Ama filenin üzerine yatmıyor.. Kolumuzun üstüne yüzüstü yatırıp öyle yıkıyoruz..fileyi de. Küveti tabanına koyuyoruz Ayaklarıyla basıyor ona.. Ev ziyaretine gelen bebek hemşiremiz böyle yıkayın dedi.. Çok rahat ediyoruz..

Canım bize de bez yetişmiyor ama diskidan değil idrardan. 2 saate bir doluyor bezi. Bir de değişirken temiz beze yapıyor yaramaz:KK70::KK70::KK70:

Ayakli değil gülüm, basit bebek küvetlerinden. Ebeveyn banyosuna koyuyorum. Geniş geniş yikiyoruz.

Heheeh hepsi anlaşmış öyle gelmişler...

Canim ben popo ve vucut icin israrla zeytinyagi oneriyorum. Ama once ocakta isitip asidini almalisin. O kadar kala fazla degil mi? Kilo alimi nasil. Bez dolusu mu 8-9 kez kaka? Nasil oldu bu arada goz capaklari?

İyi diyelim iyi olalim Snowycim. Emzirmeyle ilgili sorunlarimiz var. Kampa girdik bugun. İndallah sonuc guzel olur

Canım doktor olur dedi.. Zamanla azalıyor.. Düzene giriyoruz.. Kakamız azalıyor..Haftada 500 gr civarı alıyoruz.. Şükür çapaklanması iyi.. Yrn için randevu aldım bi götüreyim doktora.. Genel muayene yaptırayım.. 30 gün bakımı :KK53:

Son düzenleme:
kızımda senin anlattığın gibi bir gazla azıcık kaka yapıyoruz.bil miyorum insallah bişey yoktur
acaba üşüttüm mü desem ne bilim dikkat etiyorum battaniyesiz kucağıma almıyorum

O gazla gelen kaka bizde de var.. Sıkıntı yok canm merak etme..

Günaydın, hayırlı cumalar.

Canim ben popo ve vucut icin israrla zeytinyagi oneriyorum. Ama once ocakta isitip asidini almalisin. O kadar kala fazla degil mi? Kilo alimi nasil. Bez dolusu mu 8-9 kez kaka? Nasil oldu bu arada goz capaklari?

İyi diyelim iyi olalim Snowycim. Emzirmeyle ilgili sorunlarimiz var. Kampa girdik bugun. İndallah sonuc guzel olur

Canim acele acele yazarken atladim sormadim. Siz nasilsiniz, kerem nasil?

Denemeden bilemezsin. Daha cok erken, pes etme. Biz de sorun yasiyoruz ama bunu da denemeden pes etmeyecegim. Opmazsa da kader deyip mamayi verecegim. Simdiki mamalar anne sutune yakin kalitede, o konuda rahatim. Bebegim dengeli beslencek, tamam anne sutu kadar degil ama olsun. Emzirme sansimi kaybetmek istemiyorum. Hic sut veremezsen bile memeden mama yintemiyle emzirmeye devam edebilirsin. Ben oyle yapcam ise yaramlazsa kamp isi

Hadi Allah kolaylık versin canım. Inşallah çabuk netice alırsın. Ses çıkmıyor emzirirken bu arada. Sanirim senin prenses hava yutuyor emerken.

Biz de iyiyiz şükür. Uğraşıyorum yaramazla. Dayiları gelecek bugün, onları bekliyoruz:KK70::KK70::KK70:

kızlar kımler emzik kullanıyor bız hastanede memeyı tuturmak ıcın once emzık verdık sonra cekıp memeyı tutturmaya calıstık alıştı galıba sureklı arıyor ağzı sonra yorulmasın dıyede vermeedım bır gun ama ağlayınca sakınlassın dıye dun tekrar verdık kımısı vermeyın zararlı dıyor kımısı verın dıyor anlamadım bıde sağlık ocağından d vıtamını vermısle r sızler kulanıyormusunuz o vıtamını ben daha baslamadım

Emzik vermeye çalışıyorum ama almıyor keşke alsa biraz rahat ederdim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

D vitaminini 4günden bu yana veriyorum oda aşırı gaz yapıyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kızlar kımler emzik kullanıyor bız hastanede memeyı tuturmak ıcın once emzık verdık sonra cekıp memeyı tutturmaya calıstık alıştı galıba sureklı arıyor ağzı sonra yorulmasın dıyede vermeedım bır gun ama ağlayınca sakınlassın dıye dun tekrar verdık kımısı vermeyın zararlı dıyor kımısı verın dıyor anlamadım bıde sağlık ocağından d vıtamını vermısle r sızler kulanıyormusunuz o vıtamını ben daha baslamadım

Canım çok ağladığında eğer karnı tok,altı temizse sakinleşmesi için arada emzik veriyorum.bazen alıyor,bazen öğürüyor.bana da sağlık ocağından d vitamini verdiler.doktorunu aradım.başlayabilirsin dedi.

Günaydın, hayırlı cumalar.

Hadi Allah kolaylık versin canım. Inşallah çabuk netice alırsın. Ses çıkmıyor emzirirken bu arada. Sanirim senin prenses hava yutuyor emerken.

Biz de iyiyiz şükür. Uğraşıyorum yaramazla. Dayiları gelecek bugün, onları bekliyoruz:KK70::KK70::KK70:

Canım o ses çocuğun hava yuttuğunun göstergesi diye biliyorum.öyle ses çıkmamalı.bebeği tam sana doğru çevir.göbek göbeğe diyorlar.kahverengi kısmı tamamen ya da büyük kısmı ağızda kalacak şekilde memeyi ver.

Ya hava yuttugunu sanmiyorum ben :KK43: bi hemsire arkadasim var, yenidogan da calisiyo, o da geldiginde hic boyle ses cikaran duymamistim hava yutuyo dedi. Emerken bakti dogru kavramis demek ki tarzi bu dedi. Ben de biberonu ayni sesle emdogini farkettim. Biberon emer gibi mi emiyo beni aceba. Yani sonucta bu ses normal degil, benim once bunu cozmem lazim demek ki :KK43:

Yok cnm bebek küveti.. İçine de file aldım.. filenin içi köpük ( strafor ) dolu.. Ama filenin üzerine yatmıyor.. Kolumuzun üstüne yüzüstü yatırıp öyle yıkıyoruz..fileyi de. Küveti tabanına koyuyoruz Ayaklarıyla basıyor ona.. Ev ziyaretine gelen bebek hemşiremiz böyle yıkayın dedi.. Çok rahat ediyoruz..

Heheeh hepsi anlaşmış öyle gelmişler...

Canım doktor olur dedi.. Zamanla azalıyor.. Düzene giriyoruz.. Kakamız azalıyor..Haftada 500 gr civarı alıyoruz.. Şükür çapaklanması iyi.. Yrn için randevu aldım bi götüreyim doktora.. Genel muayene yaptırayım.. 30 gün bakımı :KK53:
Haftada 500 gr cok iyi masallah :nazar: e doktor normal dediyse normaldir. Kilo alimimda da sorun yoksa problem degil demek ki. Hadi bakalim guzel haberlerle gel. Capaklanmanin gecmesine sevindim

Emzik kullanmıyorum, d vit 15. Günden beri günde 3 damla veriyorum canım.

Ya hava yuttugunu sanmiyorum ben :KK43: bi hemsire arkadasim var, yenidogan da calisiyo, o da geldiginde hic boyle ses cikaran duymamistim hava yutuyo dedi. Emerken bakti dogru kavramis demek ki tarzi bu dedi. Ben de biberonu ayni sesle emdogini farkettim. Biberon emer gibi mi emiyo beni aceba. Yani sonucta bu ses normal degil, benim once bunu cozmem lazim demek ki :KK43:

Hemşire arkadaşın doğru kavradığını teyit ettiyse senin güzelin tarzı bu demek ki gülüm. Op yerime:KK70::KK70:

T

Canım arada emzik veriyorum.. Bizim iki tane doktorumuz var biri verin ilerde parmağını emmesinden iyi diyor, diğeri vermeyin diyor. Emziği de canı isterse alıyor istemezse öğürüp reddediyor...D vit günde 3 damla kullanıyoruz canım...

Haftada 500 gr cok iyi masallah :nazar: e doktor normal dediyse normaldir. Kilo alimimda da sorun yoksa problem degil demek ki. Hadi bakalim guzel haberlerle gel. Capaklanmanin gecmesine sevindim

Normal de günde 30 gr alması yeterliymiş biz 55-70 gr arası alıyoruz.. Kilo alımı iyi olduğu için kakayı sıkıntı yapmadılar.. Bazı bebeklerde böyle oluyormuş.. Biz çok emiyoruz :KK37: doktor arayı 1 saat daha aç dedi bakalım uğraşıyoruz....

Sen naptınız kuzum daha iyi misiniz...

Kizlar nasilsiniz?
Umarim herkes iyidir.
Gelen giden oluyor diye giremedim pek.
Ben birsey sormak istiyorum.
Su aldigim lansinoh pompayi bugun ilk defa denedim ama cok iyi cekmiyor gibi:-)
Kullanan arkadaslar tam bosaltiyor mu gogsunuzu?
Ben sadece ufak bir deneme yaptim ama cekim gucu iyi degil gibi.

Canım bende de aynı markanın elektrikli pompası var, sagarken 2 göğüsü birden sağıyorum, sonrasında sıkıp bakmadım göğsümü boşaltabildi mi diye ama sağdığı kadarı yeterli geldi bana.Ben memnun kaldım yani üründen, istersen vakumlama ayarını maksimuma getirip bir dene Umarım sorun çözülür.

Hemşire arkadaşın doğru kavradığını teyit ettiyse senin güzelin tarzı bu demek ki gülüm. Op yerime:KK70::KK70:

Valla aynı sorun bende de var BrujaV Sürekli her emmede bi damak şaklatma.Kakası da genelde köpüklü oluyo bence hava yutmasindan kaynaklanıyor ama hemşire arkadaşının dediği gibi göğsümü iyi kavrıyor gibi aslında. Şu tamamen kendine döndürme işine biraz daha dikkat edelim bakalım belki ondandir çünkü benimkinin genelde başı memeye dönük oluyo göbek göbeğe gelio muyuz dikkat etmiyorum pek :KK50:

kızlar merhaba :KK3:
bizim tosuncuk oğlumuz dünyaya merhaba dedi :KK16:
boyut ve yapı itibariyle doktorumuz bebeğimizin normal doğumda yaşayabileceği risklerden bahsedince sezeryan oldum :KK37:
30 Nisan (40+2) saat 17 de spinal sezeryanla oğluma kavuştum :KK52:
o ne güzel mutlulukmuş Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Çarşamba günü kontrol için gittik o gün bebeğim geldi ve bugün hastaneden taburcu olduk
evim evim güzel evim oğlum da sevdi yeni dünyasını :21::21::21::21:
sona kalan bendm sanırım ben de doğum yaptım kapanış benden :KK52:

Bilemedim dogru mu:KK43: operim seve seve :KK66: sen de minik korsani op
T

Canım arada emzik veriyorum.. Bizim iki tane doktorumuz var biri verin ilerde parmağını emmesinden iyi diyor, diğeri vermeyin diyor. Emziği de canı isterse alıyor istemezse öğürüp reddediyor...D vit günde 3 damla kullanıyoruz canım...

Normal de günde 30 gr alması yeterliymiş biz 55-70 gr arası alıyoruz.. Kilo alımı iyi olduğu için kakayı sıkıntı yapmadılar.. Bazı bebeklerde böyle oluyormuş.. Biz çok emiyoruz :KK37: doktor arayı 1 saat daha aç dedi bakalım uğraşıyoruz....

Sen naptınız kuzum daha iyi misiniz...
İyi iyi masallah. Biz de iyiyiz. Ama bi sorun cosuyoruz hep yeni sorunlar cikiyo :) yuvarlanip gidiyoruz
Canım bende de aynı markanın elektrikli pompası var, sagarken 2 göğüsü birden sağıyorum, sonrasında sıkıp bakmadım göğsümü boşaltabildi mi diye ama sağdığı kadarı yeterli geldi bana.Ben memnun kaldım yani üründen, istersen vakumlama ayarını maksimuma getirip bir dene Umarım sorun çözülür.

Valla aynı sorun bende de var BrujaV Sürekli her emmede bi damak şaklatma.Kakası da genelde köpüklü oluyo bence hava yutmasindan kaynaklanıyor ama hemşire arkadaşının dediği gibi göğsümü iyi kavrıyor gibi aslında. Şu tamamen kendine döndürme işine biraz daha dikkat edelim bakalım belki ondandir çünkü benimkinin genelde başı memeye dönük oluyo göbek göbeğe gelio muyuz dikkat etmiyorum pek :KK50:
Valla ben de iste 2 gindur dogru pozisyon filan tutturmaya calisiuorum. Ama hep bi mıç mıç ses. Sanirim onu cozunce sorunumu cozecegim. Agzini kocaman acmiyo, kontes agzi boyle mimicik acip meme ucunu hupletiyo. Aceba duzgun kavramiyo mu? Aci yara filan da olmuyo meme uclerimda ama :S anlamadim valla bu isten bise
boyut ve yapı itibariyle doktorumuz bebeğimizin normal doğumda yaşayabileceği risklerden bahsedince sezeryan oldum :KK37:
Çarşamba günü kontrol için gittik o gün bebeğim geldi ve bugün hastaneden taburcu olduk
Sukur kavusturana :KK66: hayirli ugurlu olsun canim. Oglusunu gule gile guzel gunlerde saglikla ve anali babali buyut. Herhalde soylencek baska dilek kalmadi :KK66: en guzel dilekleri diliyorum tum nisan anneleri ve babalari icin

Bugun kizcemi banyo yaptircaktim fakat binanin gazini kestiler yineeee :KK43: isinmak icin elektrikli isitici aldik ama sicak suyumuz da yok. Offfffffff

Canım maşallah.. Sağlıkla analı babalı büyüsün :nazar::nazar::nazar:

Bugun kizcemi banyo yaptircaktim fakat binanin gazini kestiler yineeee :KK43: isinmak icin elektrikli isitici aldik ama sicak suyumuz da yok. Offfffffff

Kuzum sen de iyi çektin sıcak sudan.. Allah yardımcın olsun :KK50:

Kızlar ..

Bebeğinizin burnu yıkanıyor mu ya da nasıl temizliyorsunuz..

Serum fizyolojik aldım ben.. Nazar aspiratör ve pompamı aspiratör aldım.. Nerdeyse hergün serum fizyolojik kullanıyorum.. Ama aspiratörler çekmiyor ve bazı geceler burnunda hırırltı oluyor.. Ciğerlerine baktırdım bişi yok.. Burnunu da temizliyorum görünenleri alıyorum.. Anlamadım gitti...:44:

X