2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551
günaydın anneler ve minikleri

dün güzel uyudum ama benim kız babasını uyandırmış...
gece uyurken benim göbek eşimin poposuna dayanmış (artık o nasıl uyuma şekliyse :emir_bebek:)
niye dürtüyorsun diye beni uyandırdı... baktım bizim kız babasının kıçını tekmeliyor...
kendi uyumuyorya baktı beni uyandıramadı babamı uyandıryım dedi galiba...
gece gülmekten altıma işedim (gerçekten işedim:26:)

Günaydııııın :)
Ben de 23+6lık anneyim, ve ilk defa dün gece tekmelerle uykumdan uyandım
Havadan mıdır nedendir coştu miniğim 2 gündür

gece uyurken benim göbek eşimin poposuna dayanmış (artık o nasıl uyuma şekliyse :emir_bebek:)
niye dürtüyorsun diye beni uyandırdı... baktım bizim kız babasının kıçını tekmeliyor...

Günaydın nisan anneleri bebişlerinizle mutlu tekmeler
çok güldüm ya benimde maşallahı var iyi tekmeler sallıyo babasına tekme attık öle uyuduk bizde :KK49:

merhaba kızlar! ya ben artık okula gitmeye dayanamıyorum. sırtım belim akşam çatlıyo. bu doğum iznini 28. haftaya çekmeleri lazım bence. az kaldı artık bi ay var tatile dişimi sıkmaya çalışıyorum.

2. dönem ben de gitmeyi düşünmüyorum ama hayırlısı okul tam gün 9 dan 4 e kadar bitiyorum resmen

Alin benden de o kadar :KK43: hic istemiyorum artik evden cikmak, okula gitmek. Son 1 ay dedikce daha da zor gelio, gcmiyo sanki zaman. Karne haftasi rapor almayi dusunuo musunuz? Ders yok sinav yok, cocuklari zaptedemiicem. Hic cekemiicem gibi gelio :KK43:

Adam Olacak Kız geçmiş olsun birşey çıkmaması güzel bende hafta sonu gidecem ürolojiye

öğretmen arkadaşlar doğum öncesi iznini kullanacakmısınız, benim hesaplarıma göre bir hafta kullansam okulu kapatıyorum sonra diyorum o bir haftayıda rapormu alsam, bir yandan da diyorum olur ya rapor önümüzdeki sene lazım olursa diye karasızım

Canim pek anlamadim ama eger dogum iznine ayrilabilecegin yasal haftlarin baslangic bitis sinirlari icinde rapor kullanirsan dogum iznin gidiyo, izni uzatmis olmuyosun bilgin olsun. Yanlis anladiysam da kusura bakma :) iznimizin 1 gunu bile kiymetli, bosuna gitmesin :KK66:

1den 4e kadar hastanede idim ürolojiye gittim radyoloji doktoruda böbreklerime baktı tam idrar tahlili yapıldı şükür bişey çıkmadı bebek böbreklere bası yapıyo dedi doktor ilaç falan vermedi bol su içmeye devam, mide problemleri yaşayan arkadaşlar için gaviscon ve ılık sütü öneririm bende yanma değilde ara ara ağrı oluyo süt içiyorum ballı falan, hem boğazıma hem mideme iyi geliyo

Gecmis olsun canim, sukur bisey cikmamis. Ya benim midem hic yanmiyo, belki mayali seyler yersem biraz. Bi ara yandi 3-5 gun bitti. Kel mi olcek benim cocuuummm :KK70:

Selamm kızlarr bir sürü şey konuşulmuş ara ara girip takip etmeye çalıştım, bnde biraz daha iyiyimm yeni toparlandım inşallah daha iyi olacağımm bu arada çok dikkat edin sakın hasta olmayın çok ağır geçiyor :KK43:(

Canim gecmis olsun yaa, dinlen topalran. Dikkat ediyoruz da iste gelip buluyo illet :KK43:

:)) vuuu, baba kiz iletisimi superr. Cok guldum yaaa, ne durtuyosun diye seni uyandirmasina ve senin gulerken yapmis oldugun faaliyete :KK70::KK70::KK70: Sen nasil uyuyosun yaa, ben aninda uyaniyorum. Hatta kizcem uyumaya devam ediyo, benim gozler faltasi. Biz de tocamla kustuk bi kac gundur, aksam baristik. Gece ben de tocacigima sarilmak bahanesiyle karnimi tocamin sirtina dayadim tekmekeri hisseetsin, ben uyumuyorum o da uyansin, hem ozlemistir kizini 3 gunde die ama adamda hic tepki yok :KK70: Aksam gelsin sorcam hissetti mi?

Arkadaşlar,
Bebek arabası için çok araştırma yapmıştım. Arabamız küçük olduğundan kolay kullanılan ve kapandığında az yer kaplayan kaliteli bir araba arıyordum.Dayanıklı olması önemli daha ilk bebek, Allah izin verirse 2.yi de çok uzatmadan istiyoruz :)
Biz Nuna PEPP aldık araba koltuğu ile beraber.
E-Bebekte şu anda Nuna PEPP'de belirli sayıda stok için indirim var.
Bilgilerinize.... :)

burda bi arkadaş check-up yaptırmıştı ve böbrek büyümesi olduğundan bahsetmişti dün üroloji doktoruna ben bu konuyu sordum gebeliğe bağlı bi miktar büyüme olabilir doğaldır dedi

günaydınlar güzel şeker tatlı annişler gününüz güzel haftamız çabuk geçsin :KK16:

Günaydın. Benim yaramaz pek hareketliydi yine uyutmadı, sizin minikler neler yapıyor?:21:

Geçmiş olsun canım, istirahat&güzel gıda ile inşallah çabuk toparlarsın:107:

Ben evde olduğum halde "yakınmalarım" bitmiyor, Allah sizin ve diğer çalışan arkadaşların yardımcısı olsun; gerçekten çok zor. Patronlarınıza da merhamet diliyorum, sanırım ortalama 1-1.5 ay içinde doğum iznine ayrılacaksınız; inşallah sizlerin de dinlenmeye fırsatı olur.

Gözün aydın canım, maşallah bebeğine:nazar::emir_bebek:

benımkidehiç durmuyor artık gögsümün altında elleri kolları sallıyor dün babaya bir cilve yapıyor cıkacak nerdeyse babasıda öpüp öpüp duruyor gün sayıyor benımle hemen doğsun diyor :KK16:

ayyy cok seker yerım onun küçük ayaklarını babasınıda tekmelermiş git ben annemle uyuyacağım diyor :KK9:

kız valla işediğine inanırım bende 5 aylıkken mıdem bulandığında zorlanmaktan altıma işiyordum eşimle gül gül ölüyorduk :KK9::KK9::KK17:

Gunaydin guzel hamislerr :KK66: Ya ben haala tartida 6 kilo almis ve 68,5 olmus olarak gorunuyorum ama doktorun tartisinda 71 ciktim ve bi surude azar yedimm :KK43: nie oyle oldu anlamadim kiii.? Okulda da yerli mali haftasi kutlamalari var, yalniz bizimki yerli mali ayi oldu. Bu 3. Hafta kutlamalarin yapildigi:KK70: 3 haftadir pasta borek yiyoruz resmen, cok da severim hamur, ama diyetteyim, nasil olcak bilmiorum :KK70: Bence yerli mali yakti beni :))

Gunaydin guzel hamislerr :KK66: Ya ben haala tartida 6 kilo almis ve 68,5 olmus olarak gorunuyorum ama doktorun tartisinda 71 ciktim ve bi surude azar yedimm :KK43: nie oyle oldu anlamadim kiii.? Okulda da yerli mali haftasi kutlamalari var, yalniz bizimki yerli mali ayi oldu. Bu 3. Hafta kutlamalarin yapildigi:KK70: 3 haftadir pasta borek yiyoruz resmen, cok da severim hamur, ama diyetteyim, nasil olcak bilmiorum :KK70: Bence yerli mali yakti beni :))

canım tartılmak için en uygun zaman kahvaltıdan sonra ve mümkünse tuvalete çıktıktan sonra diyolar, ben o şekilde tartılıyorum her hafta, 53tüm 59 olmuşum

Senin Dr beni görmesin o zaman :)
27 haftada aldığın kilo normal bence, ben daha 24. haftaya giricem 10 kilo aldım şimdiden
Şeker yüklemede düşük çıkan şekerim sebebiyle yemeye devam dedi Dr :) bakalım sonumuz ne olacak
Allahtan doğum sonrası yaz, bol meyve ve sporla veririz

Bende şiştim resmen 2 gündür puf börek gibi oldum damarlarım falan görünmüyor artık.yüzüğümde parmağıma olmuyor...tuzu çok kaçırdım bu hafta...turşuydu baharatlı şeylerdi derken...bu nefes daralmasını falanda artırıyor aman siz dikkat edin bari... Bunun çözümü bol su içmek sanırım
ben en son 23. Haftada tartıldım 7-8 kilo almıştım...
Bu altına kaçırma mevzusuda öksürünce hapşurunca bile olmaya başladı
kegel egzersizi iyi geliyormuş...allah korusun doğumdan sonra mesanesi sarkan bayanlar varmış...
Hamak gibi birşeyle idrar kesesini kalça kemiklerine vidalıyorlarmış...

Bende şiştim resmen 2 gündür puf börek gibi oldum damarlarım falan görünmüyor artık.yüzüğümde parmağıma olmuyor...tuzu çok kaçırdım bu hafta...turşuydu baharatlı şeylerdi derken...bu nefes daralmasını falanda artırıyor aman siz dikkat edin bari... Bunun çözümü bol su içmek sanırım
ben en son 23. Haftada tartıldım 7-8 kilo almıştım...
Bu altına kaçırma mevzusuda öksürünce hapşurunca bile olmaya başladı
kegel egzersizi iyi geliyormuş...allah korusun doğumdan sonra mesanesi sarkan bayanlar varmış...
Hamak gibi birşeyle idrar kesesini kalça kemiklerine vidalıyorlarmış...

Aynen öyleymiş,
bir de normal doğum yapanlarda doğum sonrası kaçırma daha fazla oluyor diyorlar, sanırım kaslar eskisi kadar sıkı olmuyor

Bizim sağlık ocağında şeker yüklemesi yapılmıyormuşşş
iş yerimin yanı başındaydı yapılsa iyi olurdu..idrar testi yapılıyormuş da sağlıklı değilmiş...sağlıklı değil derken güvenilir değil demek istedi galiba...

Günaydın güzel annelerr
Buğün biraz daha iyiyim, ama evde olmak harika tadını çıkarıyorum, nede olsa yarın işe başlayacam :)
Bende 4.3 kg almışım şimdilik şiş de alt kaçırma felan yok ama bn hiç tutmuyorum sık sık gidiyorum tuvalete
Bu arada ilk aylarda aldıklarımın dışında daha hiç bişe almadımm
Gecelik lohusalık felanda almadım daha kilo alırım die,
Bebeğin kıyafetlerini hazırlamadım onları nereye yerleştireceğimide bilmiyorum, çünkü oda yapacak odamız yok bırak odayı bir dolap alıp koyacağım yer yok,
Bebeğin beşiğini koyacak yerim bile yok onun için evden birşeyleri ya atacam ya da mobilyacılarla konuşup depoya verecem, ne yapacağımıda bilmiyorum açıkcası

kızlar şimdi evim sitesine baktım.O kadar bebek odası bakmıştım,valla burası en hesaplısı,sizin bildiğiniz varsa sizde yazın.

800-1000 civarı şahane odalar var.haberiniz olsun.:KK16:

günaydın kızlar ..bizde bebek beşiklerine bakmıştık maskodan 1200-1300-1400 tl cıvarı sadece beşik fiyatı ....tam takım oda 2500 civarı...bizde ikeadan aldık 229 tlye beşik gayet de güzel küçük odaya sığıyor cok yer kaplamıyor ...bizim yatak odamıza bile sığıyor

Aynen öyleymiş,
bir de normal doğum yapanlarda doğum sonrası kaçırma daha fazla oluyor diyorlar, sanırım kaslar eskisi kadar sıkı olmuyor

ben sezeryan düşünüyorum normal doğum yapan 2 arkadaşım var ikisininde başı epizyo ile dertte, benim kukumda dikiş olsa korkuma eşime yanaşamam bi daha psikolojik olarak, ki Türkiyede 10 doğumdan 8i kesili

Günaydın güzel annelerr
Buğün biraz daha iyiyim, ama evde olmak harika tadını çıkarıyorum, nede olsa yarın işe başlayacam :)
Bende 4.3 kg almışım şimdilik şiş de alt kaçırma felan yok ama bn hiç tutmuyorum sık sık gidiyorum tuvalete
Bu arada ilk aylarda aldıklarımın dışında daha hiç bişe almadımm
Gecelik lohusalık felanda almadım daha kilo alırım die,
Bebeğin kıyafetlerini hazırlamadım onları nereye yerleştireceğimide bilmiyorum, çünkü oda yapacak odamız yok bırak odayı bir dolap alıp koyacağım yer yok,
Bebeğin beşiğini koyacak yerim bile yok onun için evden birşeyleri ya atacam ya da mobilyacılarla konuşup depoya verecem, ne yapacağımıda bilmiyorum açıkcası

Al benden de o kadar Anar 2 sene beni idare edecek ucuz yollu bi dolap yaptırmak lazım ya da aynalı şifoniyerimi boşaltıp bebeğe tahsis edicem

canım benım hamur işi yeme bebeğe hiç faydası yok aman doğumdan sonra verırsın inşallah:KK34:

ben sezeryan düşünüyorum normal doğum yapan 2 arkadaşım var ikisininde başı epizyo ile dertte, benim kukumda dikiş olsa korkuma eşime yanaşamam bi daha psikolojik olarak, ki Türkiyede 10 doğumdan 8i kesili

Al benden de o kadar Anar 2 sene beni idare edecek ucuz yollu bi dolap yaptırmak lazım ya da aynalı şifoniyerimi boşaltıp bebeğe tahsis edicem

Ben doğumdan sonra işe devam edeceğimden bebeğe Kv yada annem bakacak. O yüzden bebek odası değil de onların rahat yatabileceği ama ileride çocuk odası olabilecek gibi yaptık.
IKEA'dan 2 kişilik yatak olabilen Hemnes divan ve ucuzundan beyaz 3 kapılı dolap ve sifonyer aldık.

Bebek için Nana Sena park yatak aldık, önce yatak odasında kullanıcaz, sonra kendi odasına gidecek.
Çünkü emekleme döneminde onu zaptedecek ve güvende olacağı yer lazım :)

X